Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kewia

krwawienie w czasie brania tabletek

Polecane posty

Gość kewia

Prosze o rade. Biore 3 opakowanie Yasmin przy 1 op pod koniec brania dostalam okres ale dokończyłam opakowanie chociaż lekarz powiedział ze w takich przypadkach odstawia się tabletki i 7 dniową przerwe robi się szybciej. Przy 2 op wszystko było OK. A przy 3 op znów przy 17stej tabletce dostałam okres i tym razem odstawilam tabletki i robie 7 dniową przerwe szybciej. Czy któraś z was też tak zrobiła? odstawiła tabletki i zrobiła 7dniową przerwe szybciej? Czy były później jakieś konsekwencje tego? Szkoda że w ulotce nic nie piszą co powinno się zrobić w takich przypadkach. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

Sądzę, że w takiej sytuacji powinnaś pójść do swojego lekarza i poprosić o zmianę tabletek, bo te najwyraźniej nie są dla Ciebie odpowiednie.

Gość dziska
ja biorę od 3 lat stediril 30 i nie przytyłam nie mam torsji guzek w piersi sie rozszedł a miesiączki są mniej obfite i nie bolesne co przedtem było horrorem proponuję wizytę u lekarza i zmianę pigułki

Czasami lekkie krwawienie się zdarza - oznacza to, że któraś tabletka nie do końca się wchłonęła (mogły to spowodować brane przez Ciebie lekarstwa, wymioty, biegunka itp.) Jeśli nie zaszłaś to strachu nie ma, następnym razem uważaj tylko co jesz i pijesz w okolicach pory brania tabletek.