Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szafirka

Czy Wasze 8-miesieczne dzieci jedza regularnie?

Polecane posty

Moja corka je w caly swiat,wstaje rano i daje jej jesc ok.9 ale jak nie zje wszystkiego czyli np z 80 ml to daje jej reszte za godz. lub dwie bo zasypia raczej przy mleku Chcialabym zeby jadla o stalych porach,czyli 9,14,19,23 -mleko a miedzy czasie jakis deserek ,obiadek czy cos innego No i nie wiem czy jak nie zje wszystkiego za pierwszym razem to moze nie dawac jej pozniej tylko trzymac do nastepnego jedzenie?bo tak to je caly czas po trochu i nie wiem czy jest najedzona czy nie,zreszta brzuch tez powinien odpoczac iles czasu przed nastepnym posilkiem Jak to wyglada u Was?

moja córka jest o połowę młodsza od Twojej, ale posiłki są o regularnych porach: - 6 rano ok.180 ml mleka (wstajemy razem z mężem, który idzie do pracy) -10 rano ok. 180 ml mleka (rzadko wypija wszystko) -13 ok. 180 ml kaszki bananowej (przygotowanej na mleczku)+ drzemka -16 obiadek (je zwykle ok. 3/4 słoiczka) -20.30. kąpiel i jeszcze raz 180 ml kaszki (wtedy zwykle wypija wszystko) sama \"wypracowała\" godziny jedzenia, czasami robimy mniejsze lub większe przerwy lub przesunięcia, jeżeli np. jesteśmy poza domem lub też mała śpi, na siłę nie budzę jej na karmienie, zwykle sama się budzi o ww. porach. W między czasie jeszcze jakiś soczek i morze herbatki:)

moja zjada 180 tylko po kapaniu i dlatego nie zawsze moge ja przetrzymac.ale bede probowala dawac jej w zamaian cos innego a mleko zeby jadla o stalych porach.moze za czesto jej daje ze nie chce zjesc wszystkiego? Wlasciwie nie powinna jesc w nocy a tez jeszcze je

pediatra powiedział mi, że zdrowe dziecko, które na noc dostanie flachę kaszki, nie ma prawa dopominać się o jedzenie w nocy... jeżeli maluch się budzi, to raczej w celach towarzyskich:) spróbuj dać maluszkowi smoczek albo coś w tym rodzaju, może to jakoś Wam pomoże:) trzymam kciuki.

sprobuje nie dac jej mleka w nocy ale pare razy juz probowalam dawac picie i tak ciagle sie budzila dopoki nie zjadla mleka

szafirko- a spróbuj jej dać, np. koło 22-23 kaszkę (ja robię ją w ten sposób- 180 ml wody, 6 miareczek bebilonu, mieszam i dodaję 6 łyżeczek kaszki bananowej nestle) i zobacz jaki będzie efekt, bo kasza naprawdę powinna ją zasycić... a jak nie, to będzie to zapewne oznaczało, że tęskni za mamą w nocy i ma ochotę się trochę poprzytulać:)

Gość Agnes79
Moja tez ma 8 miesięcy i jest to samo jak z pani. Tzn nie zje wszytskiego od razu i dojada za godzinkę i tak w kółko.

Gość Agnes79
Moja tez się budziła w nocy, aż niedawno zrobiłam tak jak zwykle i przespała cała noc i tak juz zostało. Chyba, ze jest za gorąco w pokoju to dziecko może tez się budzić.

wiecie co moja corka w ogole zle spi w nocy.Ja tez czujnie spie a jestesmy razem w pokoju i na kazde jej mrukniecie wstaje. Teraz od paru dni jedno mleko zastepuje jej obiadkiem i staram sie zeby wtedy zjadla duzo. W ogole to najbardziej p asuje jej spanie ok 11.30 i pozniej dopiero po kapaniu ok.18.30 jak zje mleczko,ale niestety za godz.sie budzi i jest wyspana i idzie potem spac ok.22Nie mam kiedy odpoczac. Kiedys chodzila spac o 19 i z przerwami na jedzenie spala do rana a teraz jej sie przestawilo