Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewe

dziewczyny co jedza wasze 1,5 roczne dzieci?

Polecane posty

podajcie prosze dzienne menu Waszych pociech....i macie moze jakies fajne stronki z przepisami dla maluchow? ktore potrawy z "naszej"kuchni im dajecie?

Mój synek je ok. 5 rano mleko nutramigen z kaszką bobovity ok 250 ml. Później ok 8-9 szyneczkę i suchą bułkę którą wydłubuje palcem bo nie mamy prawa jej niczym posmarować bo się złości, albo jajecznicę czasami pieczywo chrupkie waza i herbatka do tego. Czasami omija ten posiłek i dopiero ok. 10-11 zjada zupkę ugotowaną lub ze słoika warzywną, krupnik, rosół w którym miksuję warzywa z mięsem i dodaję kleik ryżowy lub kukurydziany bo on nie lubi wodnistych zup musi być gęste, pomidorową. Ostatnio jak był chory to zamiast zupy jadał tylko mleko nic innego nie chciał. Po jedzeniu idzie spać. Ok. 15.30 zjada drugie danie rybka, kotlecik mielony z indyka, schabowy lub z piersi z kurczaka, udko z kurczaka + ziemniaki obowiązkowo i czasami marchewka ostatnio zjadł bigos i udko z gęsi. Niestety nie chce jeść żadnych warzyw ani surówek. Ok. 19 kolacja w postaci mleko nutramigen z kaszą z bobovity ok 250 ml. Ok. 23.30 mleko z kaszą 210 ml. W ciągu dnia owoce jabłko banan, gruszka, innych owoców nie chce jeść a te je i tak w bardzo małych ilościach, kulki do mleka nestle lub cheerios miodowe. Nie chce pić soków tylko wodę niegazowaną lub herbatkę. Niestety nie mogę mu podawać nabiału, jogurtów bo mamy problem z nietolerancją laktozy i chce spróbować z produktami sojowymi zobaczymy czy mu posmakują. Nie chce jeść kanapek, omletów, naleśników, nie chce jeść podwieczorków. Staram się mu dawać do spróbowania wszystko co my jemy czasami zje i kiwa głową, że mu smakuje czasami nie chce nawet nic spróbować. Możesz podawać dziecku wszystko co wy jecie niech poznaje nowe smaki. Ja byłam zbyt ostrożna z podawaniem nowości i teraz mam efekt, że wybrzydza. Możesz na drugie śniadanie dawać właśnie jogurt lub serek. Mój synek sam sobie reguluje w jakiej ilości zjada posiłki, nie zmuszam go do niczego. Napisz co jada towje dziecko. Pozdrawiam

Gość golonkę i popijają piwem

dzieki wielkie za wyczerpujaca odpowiedz:) pytasz co jada moje dziecko?otoz po przebudzeniu(ok 9) dostaje tez nutramigen z kaszka kukurydziana 240 ml..........10-11 owoce ze sloiczka(190 g)....idzie spaco 12.nastepnie spi do 14,15............(wlasnie 10 min temu sie obudzil:))wiec teraz dostanie zupe ze sloiczka 250g.za godzine bede sie starala dac mu cos z naszej kuchni,ale to bedzie masara bo nic nie chce jesc:)))tzn ma dni,ze smakuje mu wszystko,ale mozna je wyliczyc na palcach jednej reki. w miescie obok jest bar w ktorym uwielbia klopsiki (potrafi zjesc cala porcje z ziemniakami dla doroslego czlowieka!)widocznie moja kuchnia mu nie lezy;))))a do knajpy nie bede przeciez codziennie jezdzila:)......wieczorem dostaje deser z Hippa i przed spaniem znowu butle nutramigenu.i to wszystko. w czasie dnia dochodza jeszcze chrupki,jakies jablko... jednym slowem masz racje:bylam zbyt ostrozna z podawaniem nowego jedzonka i teraz mam:) co do nabialu i jajek...sama nie wiem.dwa dni temui ppojawily mu sie na buzi i nozce jakies pryszczyki.w srode ide do lekarza bo nie wiem czy to przypadkiem nie przez jedzenie.moze od jajka? oki....to tyle,bo wiecej nie daje mi napisac moj Antek:)denerwuje sie wiec koncze...sorki za ten chaos...wiecyorem cos dopisze tak w ogole to Antek ma rok i prawie 4 miesiace,ale kuchnia ta sama przeciez....

dzieki wielkie za wyczerpujaca odpowiedz:) pytasz co jada moje dziecko?otoz po przebudzeniu(ok 9) dostaje tez nutramigen z kaszka kukurydziana 240 ml..........10-11 owoce ze sloiczka(190 g)....idzie spaco 12.nastepnie spi do 14,15............(wlasnie 10 min temu sie obudzil:))wiec teraz dostanie zupe ze sloiczka 250g.za godzine bede sie starala dac mu cos z naszej kuchni,ale to bedzie masara bo nic nie chce jesc:)))tzn ma dni,ze smakuje mu wszystko,ale mozna je wyliczyc na palcach jednej reki. w miescie obok jest bar w ktorym uwielbia klopsiki (potrafi zjesc cala porcje z ziemniakami dla doroslego czlowieka!)widocznie moja kuchnia mu nie lezy;))))a do knajpy nie bede przeciez codziennie jezdzila:)......wieczorem dostaje deser z Hippa i przed spaniem znowu butle nutramigenu.i to wszystko. w czasie dnia dochodza jeszcze chrupki,jakies jablko... jednym slowem masz racje:bylam zbyt ostrozna z podawaniem nowego jedzonka i teraz mam:) co do nabialu i jajek...sama nie wiem.dwa dni temui ppojawily mu sie na buzi i nozce jakies pryszczyki.w srode ide do lekarza bo nie wiem czy to przypadkiem nie przez jedzenie.moze od jajka? oki....to tyle,bo wiecej nie daje mi napisac moj Antek:)denerwuje sie wiec koncze...sorki za ten chaos...wiecyorem cos dopisze tak w ogole to Antek ma rok i prawie 4 miesiace,ale kuchnia ta sama przeciez....

Gość izu
moja corka ma rok i 8 miesiecy rano kolo 8 zjada bebiko 3r ok 11 mleko z platkami ok 14 obiadek rosolek jakas zupke lub ziemniaczki z mieskiem no a na kolacje o 19 znow bebiczko

Mój maluch zjada wszystko to co my oprócz grzybów. Mam super książkę z przepisami dla dzieci. Stosuję z niej mnóstwo przepisów. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. Na pewno się Wam przyda.