Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cozapech

Jestem w 18 tyg. ciąży i mam zapalenie pęcherza!!!!!!

Polecane posty

Gość cozapech

Co moze mi pomóc? Jak sobie radzić? Wizytę mam dopiero w przyszłym tygodniu. Czy ta dolegliwosc moze zaszkodzic dziecku????

Nie jestem pewna,czy w ciąży można to brać, ale znajoma brała przy zapaleniu pęcherza. (przeczytaj ulotkę) Chodzi mi o furagin (furaginum). Dwie tabletki w odstepach ok godzinnych i problem z glowy. Ja miałam taki numer, że zwyczajnie leciała mi krew...Masakra.Ale po dwoch tabletkach przeszlo jak ręką odjął. Skonsultuj w aptece.

Jeśli poprosisz ładnie panią w aptece, powiesz jaki masz problem, to powinna sprzedac. Ja zawsze tak robiłam w potrzebie.O ile to nie był jakiś naprawdę poważny lek.

Gość cozapech
własciwie nic mnie nie boli, dokuczliwe jest tylko to uczucie pełnego pęcherza. Bardzo się martwie czy to ma jakis wpływ na ciążę. Nie chę panikowac i jechac do szpitala itp. no chyba ze bedzie naprawde zle. Narazie lecze sie po domowemu i zażywam urosept. Mam nadzieje ze pomoze.

Kochana jesli to tylko uczucie pelnego pecherza to sie nie martw ja tez caly czas biegam co chwile do lazienki a tak na prawde nie wiele mam jej do zaoferowania.

Ja tez mialam zapalenie pecheża w pierwszej ciązy w 10 tyg. lekarz zabronil brac furagin nawet na ulotce pisze ze w ciazy niewolno tego brać przepisal urosept i to pomoglo urosept jest lekiem ziolowym i nie szkodzi dziecku a zanim wezmiesz furagin to dokladnie przeczytaj ulotkę!!!!!!!!!!

A to ciekawe co piszesz bo ja brałam w ciąży Furagin, przepisany mi przez lekarza. Na http://www.przychodnia.pl/el/leki/leki.php3?lek=917 nie ma ani słowa o tym że nie wolno go brać w ciąży. Poza tym jestem zdania że KAŻDA infekcja podczas ciąży MUSI być skonsulltowana z prowadzącycm ciążę, niewinna infekcja pęcherza może doprowadzić do poważnych następstw, w tym zapalenia i uszkodzenia nerek i poronienia.

Wlasnie mam w rece ten lek i czytam ze nie wolno go brac w pierwszym trymestrze ciazy a ze ja bylam w pierwszym to lekarz zabronil mi go zazywac.Zgodze sie ze nieleczone zapalenie pecherza moze byc bardzo grozne ale jest wiele innych bezpiecznych lekow ktore mozna brac na te dolegliwosc oczywiscie za porozumieniem z lekarzem nigdy na wlasna reke!!!!

Gość Urosept
Zamiast bądz co bądz skutecznego furaginu ( na receptę) proponuję ziołowy (bezpieczny) Urosept. Jest bez recepty.

Gość cozapech
dużo piłam wody mineralnej, zazywałam urosept i jest dobrze. Ale czuję ze do konca ciąży bede miała z tym problemy (tak samo jak w pierwszej). Zobaczymy co powie lekarz we wtorek.

Uroseptem zapalenia nie wyleczysz, to środek doraźny, sprawdza się też jako środek zapobiegający nawrotom infekcji. Ostre zapalenie pęcherza może przejść w przewlekłe, nie czuć wówczas prawie bólu, może się nam wydawać że przeszło a nie musi tak wcale być. Powtarzam - nieleczona infekcja może doprowadzić do bardzo poważnych następstw! Miałam w rodzinie drastyczny przypadek tego typu (skończyło się trwałym uszkodzeniem nerki), więc może jestem przeczulona, ale ostrożności nigdy za wiele. Innymi słowy - iść do lekarza! :)

Gość gość
W ciąży można bez obaw brać Żuravit, ma w składzie tylko wyciąg z żurawiny, więc jest bezpieczny. I nie kosztuje dużo, 30 kapsułek w Melissie to koszt raptem 16 zł.

Gość gość
Ja brałam neofuragine... Ale prowadzący Itak wysłał mnie do szpitala

Gość gość
Ja obecnie jestem w szpitalu mam zapalenie pęcherza jestem w 13 tygodniu ciąży . I normalnie biorę furagin lepiej wyleczyć bo mogą być jakieś powikłania pozdrawiam

Gość gość
18:10- furagina jest spoko ale niestety nie zawsze działa. Ona jest tylko (?)albo głównie ( już nie pamietam ) na bakterie coli. Ja mialam proteus mirabilis i niestety na furaginie dorobilam sie tylko bolu nerek bo infekcja zabrnela za daleko. I to 2 razy. Skonczylo sie na antybiotykach. Kiedyś mialam klebsiella cos tam ( nie wiem jak to się pisze) i tez furagina nie pomogła. Trzeba zrobić posiew moczu.