Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myslaca

becikowe- totalna kleska

Polecane posty

Gość ufocośtam
do kogo te aluzje??????????????

Gość do ufologiaa
O tak te kobiety z klasą dziwia się protestowi rodziców i braku zgody na urodzenie dziecka przez 16 latkę, to takie głupie ludzienajpierw chcą dla niej wykształcenia, anie malutkiego śliczniutkiego bobaska, co za głupie ludzie....

Gość a jak oddam dziecko
Ale tysiak jest. Może więcej jak biedna jestem no nie? A dziecko do adopcji oddam. Niech ma lepszy los :D

Gość ufologiaaa
Do bezrozumnie rozmnazających się samic{cechuje je nadwyżka instynktu nad rozumem}

Gość ufocośtam
Jasne..TRZEBA MYSLEĆ PRZYSZŁOŚCIOWO. GDYBY TWOJA PRABABKA Z PRADZIADKIEM WOLELI KUPIĆ SOBIE NOWĄ FURE NIE BYŁOBY CIE TERAZ..i nie musiałabym czytać podobnych bzdór

Gość jajcccco
-szkoda że twoja matka nie dostała za ciebie becikowego i cie nie oddała

Gość zuzkaaa
A ja nie zdecyduję się na drugie dziecko nie ze względu na brak kasy (na zarobki i jakość życia nie narzekam) ale z wygody po prostu mi się nie chce, większość moich znajomych myśli podobnie niektórzy nawet na jedno się nie decydują (podkreślę, że nie brak im pieniędzy)

Gość a jak oddam dziecko
No to co jakby mnie matka oddała? Może miałabym dzis lepiej? Przecież ludzie którzy adoptują dziecko to je kochają. Aborcja - zła. Adopcja - zła. Becikowe - złe.

Gość do ufologia
zgadzam się z Tobą! płodzą się jak króliki a potem płacz,że nie ma za co wyżywić bachorów :p a ile tych matek polek rodzi bachora a potem podrzuca rodzicom:p

Gość ojejej987
przygnebiający obraz społeczeństwa się rysuje, po przeczytaniu niektórych postów, nic dziwnego, że Polska jest w tyle za Europą. Jawia mi sie tu ludzie bez ambicji, bez aspiracji i co gorsza ten sposób myślenia chcą przekazać swoim dzieciom. Sprzątaczka, murarz, szambiarz to zawody jakie preferuja i w jakich widza swoje dzieci, bo wszystkie inne to i tak przez protekcje. Nie zauważyli jak dotąd kosztów wykształcenia, mało tego, twierdzą - rodzice maja dziecko wychować, po co kształcić, może byś szczęśliwe sprzątając kible.I co zaoferuja swoim dzieciom przy takim myśleniu, przeciez nie ksiązki, bo po co. Co w takich rodzinach jest ważne , dobry telewizor i satelita i bidne dzieciaki siedza ogłupiałe przed najważniejszym sprzętem w domu rodzinnym i oglądają wszystko jak leci, zajadając zupę z chlebem. Co ruszyło tak bardzo rozwój Norwegii, położenie nacisku na wykształcenie młodych. A u nas stawia sie na wielodzietność, wiadomo, im ktos głupszy tym łatwiej nim sterować.Bo jakoś politycy przykładem tu nie świecą, patrz bracia Kaczyńscy, patrz Kwaśniewski, patrz Borowski, patrz Miller, nie przeszkadza im to nawoływac ciemny lud do rozmnażania. Dlaczego nie ,oni swoim dzieciom zapewnili dobra przyszłość, a ciemnota niech się mnoży i pokornie biega na mszę z datkiem.

Gość do ojej
a kto będzie robić na twoją emerytyrke?

Gość sory
To znaczy, ze jesli ktos sie decyduje n dziecko to jest ciemny , nie rozumiem twojej wypowiedzi, a wychowanie, to niby nie kształcenie, rozumiesz co sie wlicza w wychowanie dziecka, z tym wiaze sie wiele pojec,

Gość ojejjj987
Na emeryture pracuje sama, mam juz swoje konto, nie namawiam na nie posiadanie dzieci, namawiam do odpowiedzialności, miej tyle dzieci na ile cie stać wychować i wykształcić. Ktoś wcześniej napisał, że owszem wychować tak, ale kształcić nie ma przymusu, sprzątaczka tez może być szczęśliwym człowiekiem.Czyli model zupa z chlebem i przed telewizor, po co rozwijać.

Gość sory
Laska a jak ty pojdziesz do biura to ktos twoj gabinecik musi sprzatac, chyba ze ty sama bedziesz to robic, ktos musi byc sprzataczka a ktos szambiarzem, jak wszyscy pojda do biura to kto toje gówna sprzatnie, bo chyba nie wyobrazasz sobie, ze ktos bedzie studiowac, zeby sprzataczka zostac.

Gość do ojej
ojej ty naprawde mało wiesz o systemie emerytalnym skoro wierzysz że ty odkładasz na swoją emeryturke...... a w państwie nie sami lekarze sa potzrebni.

Gość ojejjjj987
Każdy powinien mieć cel w życiu, i jeżeli marzeniem i celem niektórych z was jest posiadanie gromadki dzieci, która maja spełniać sie w zawodach typu sprzątaczka, to bardzo proszę, bo ja myślałam , że na takich posadach to pracuja ludzie którym w życiu nie wyszlo, bo mało zdolni, bo mało ambitni, bo leniwi.miałam taka nadzieje , że większośc młodych ludzi ma ambicję i chęć walki o swoj alepsza przyszłośći lepsza przyszłość dla swoich dzieci. A tu totalna klapa. I jak wy te swoje dzieci wychowacie, na początek to telewizorek i z rodzicami beda ogladały dzieciaki kochane serialiki, póżniej jedyną ambicja takiego dzieciaka będzie wydusic od starych trochę kasy, coby w parku piwko wypić , papieroska zakurzyć, i ponarzekać na ciężkie życie i poobgadywać tych kujonów co im chce się uczyć, poobgadywać tych złodzieji w eleganckich samochodach, bo jak mają to ukradli, popatrzec wilkiem na zamknięte strzeżone osiedla. A dlaczego ?, bo takie wzorce wynieśli z domu. Bo rodzice ciesza się, że załapuja sie na becikowe dla "ubogich".Ile osób z tej grupu poczuło z tego powodu dyskomfort?, a ilu się cieszy, bo to dodatkowy grosz. Ich dzieci tez będą korzystały z pomocy dla ubogich, bo kto im ma zmienić mentalność, przeciez nie rodzice, im jest tak dobrze. Wzrusza mnie wasza troska o moja emeryturę, ale naprawdę, nie musicie sie martwić jestem osoba odpowiedzialną i sama pilnuję takich spraw. I nie siedze na posadce biurowej, tylko prowadze własna firmę, ile zarobie tyle mam.

Gość do sorry
jeżeli juz ktos ma sprzątać, to niech to będa twoje dzieci nie moje

Gość kujawiacek
A gdzie jest największa bieda, wiadomo, w katolickich krajach i biednych gdzie ludzie nie stosują antykoncepcji i maja dużo dzieci, które sa przeciez darem , no i pracują te dzieci na ich emerytury. Filipiny, Meksyk, Brazylia, Polska. I wyjeżdzaja za praca te biedaki i wykonuja najgorsze prace, które u naszych zachodnich wykształconych obywateli , nie cieszą się popularnością.

Gość kloczek
Daj spokój i tak ich nie przekonasz, to zamknięte umysły. Są ludzie u których instynkt goruje nad rozumem i trzeba odpuścić, to prawda ktoś musi sprzątać , ktoś musi kopać rowy, mają takie ambicje niech to robią, oby tylko i takiej pracy nie zabrakło, bo człowiek wykształcony jak nie znajdzie pracy na swoim poziomie wykształcenia , może popracowac tam gdzie kwalifikacje jego beda za wysokie. A co zrobi sprzątaczka?, dużego wyboru mieć nie będzie.

Gość komarotko
A ten naród jak był ciemny, tak i jest, bezpłatne szkolnictwo jest w Polsce, wolne żarty, tak jak i bezpłatną Służbę Zdrowiatez mamy, tylko jak potrzebujesz do specjalisty typu ortopeda, aergolog, neurolog, to sie czeka pare miesięcy, no chyba ze dysponujesz czymś takim jak pieniązki, wtedy idziesz prywatnie i jestes załatwiony w miarę szybko.

Gość Przykro czytać
...................Pycha, pycha i jeszcze raz pycha,zadufanie w sobie, bigocja, obłuda. Moje drogie, wykształcone MATKI NIEPOLKI,wg tego ,co piszecie strandart rodziny 2+1, ewentualnie 2+2..... Ok. Bardzo mądrze..( :P )Ważne,zeby mieć tyle dzieciaków, zeby je wykształcić... Czyli rodzice majetni, wykształceni maja zawsze dzieci zdole, które na bank skończą studia (najlepiej 3 fakultety). A.. nie przychodzi wam do glowy,. że dzieci tych LEPSZYCH, NIEPLEBSU moga NIE MIEĆ "głowy do nauki" ??!! Ale co tam!! macie kasę , wiec i tak sie wykształcą. Gratuluję uczciwości!! I Boże chroń Polskę przed takimi specami! Myślicie, że ile w stanie jest jeszcze przyjąć tych tzw. specjalistów rynek Pracy w Polsce??!! Jasne! Pozostaje zagranica, tylko, że to nie jest worek bez dna.... a za 20 parę lat może sie zmienic..... wszystko...... Tak, że zyczę wszystkim Matkom Niepolkom, zeby ich dzieci, wszystkie dzieci (czyli 100/100) były na tyle inteligentne, żeby faktycznie móc uczciwie okazać sie dyplomem.............................

Gość Przykro czytać
I jeszcze jedno Wy Matki Niepolki uparcie złapałyscie się przykładu sprzataczki czy szambiarza,chciałam zauwazyć , że sa inne zawody nie wymagajace skończenia studiów tylko sprytu, umiejetnosci i pracowitości. Pewno nie wiecie jakie, więc podam pare przykładów (bez sprzatających i wywożących nieczystosci)... Piekarz,murarz, fliziarz, stolarz (dodam że często lepiej zarabiajacy niż np Pani Nauczycielka, tak... ze 4 * więcej), dekarz.. Wyliczać dalej?? Ok. Panie ekspedientki, mechanicy samochodowi (przydają się czasem , co nie?? ).....

Gość Przykro czytać
Ale przecież.. O Wy Wielkie, nigdy nie będziecie mieć dziecka szewca, czy dziecka mechanika.....O nie!!!!!!! Wszystkie wasze dzieci są zdolne i wszystkie skończą studia.. (Znaczy MUSZĄ skończyć!!)

Gość zawsze bedzie wojna
matki polki ktorym do spelnienia potrzeba tylko urodzic kilkoro i te ktorych zycie nie konczy i nie zaczyna sie tylko na macierzynstwie..

Gość do przykro czytać
czyli jak z zamożniejszego domu i wykształcone to na pewno dyplom kupiony, bo te z marnym wykształceniem to naj bardziej uczciwi na świecie i wszyscy co do jednego godni szacunku. Nie ma wśród nich kłamców, kanciarzy, złodzieji i morderców? Popatrz w starystyki odsiadujących kary w wiezieniach i zobacz jakie maja wykształcenie. Popatrz na statystyki bezrobotnych, jaki procent z jakim wykształceniem jest bez pracy, popatrz na rodziny z problemem alkocholowym, popatrz na ostatnie przypadki brutalnego znęcania się nad dziećmi. Kto to robi? I dlaczego? I możesz mi wyjaśnić czym według ciebie jest obłuda?

Gość jak chcesz to się rozmnażaj ja

Gość Psychoza
Nie rozumiem o co te becikowe skoro mamy tak tragiczną sytuację w kraju..? Sądzę,że należałoby naprawić służbę zdrowia, a nie płacić takim paniom.. Zamykają gabinety, oddziały , bo nie mają pieniędzy... Są ważniejsze sprawy w państwie...Dlaczego mam płacić komuś za to ,że zrobi sobie dziecko??Nie rozumiem..

Gość ja też nie
:p

Gość ..w sumie..
Z tymi dzieciaczkami na smietniku to tez tak nei do konca bo przeciez kazde dziecko za becikowe bedzie musialo byc zarejestrowane w czyms wiec tacy rodzice ktorzy beda miec dzieci tylko dla kasy beda musieli poniesc odpowiedzialnosc za dzieci na smietniku, jednak zawsze sa domy dziecka ktore pewnei zasila szeregi.. :o pomysl ogolnie jest poroniony.. do tej pory kobiety rodzily i dawaly sobei jakos rade, moze bylo ciezko ale zawsze jakos.. lepiej jakby te pieniadze przeznaczyli na sluzbe zdrowia.. ale na rzeczywiste potrzeby...