Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kathrin 2006

MATKI MIESZKAJACE W NIEMCZECH

Polecane posty

Gość kathrin 2006

WITAJCIE!jesli sa na forum matki mieszkajace w Niemczech PISZCIE

Gość malutka_de
witaj :)

Gość kathrin 2006
no nareszcie ktos odpowiedzial

Gość kathrin 2006
malutka.de mieszkasz w niemczech?Ja jestem z polnocnych niemiec.masz dzieci-napisz cos o sobie.pozdrawiam

hej!!! ja mieszkam w NRW;) mam 10 miesiecznego synka Alexandra a Wy w jakim wieku macie dzieci?? pozdrawiam i ciesze sie ze powstal taki topik!

Gość kathrin2006
ja mam synka 10miesiecznego,ma na imie Brayan-zapraszam do ogladania zdjec na strone www.kathrin2006.bobasy.pl pozdrawiamy wszystkie mamy i ich pociechy!!!!!

Gość malutka_de
jestem mama 2.5-miesieczenj Laury Sophie. mieszkamy w baden-würtemberg ( bad urach).:)

Haloo ...moj synalekDustin Alexander niedawno skonczyl 5 miesiecy .. pozdrawiam wszystkie mamulki z NRW ... 🖐️ Metka :) pozdrawiam serdecznie Was i Wasze malenstw :) 🌻

Gość jutka27
Czesc wszystkim mamusiom. Ja rowniez tak jak wy mieszkam w niemczech i jestem w 22 tygodniu ciazy. Niestety niepotrafie jeszcze mowic w jezyku niemieckim. Bardzo boje sie porodu. Moj maz wiem ze przy mnie bedzie ale i tak strasznie sie boje. Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Jutka nie martw sie ... w klinice w ktorej rodzilam bylo naprawde milo przyjemnie i fachowa obsluga i na kazdej zmianie byla polozna Polka ...na kazdym odzialke ktorym lezalam znalazla sie tez pielegniarka ktora tez mowila po polsku ... jak nie moglam sie dogadac rozmawialam po angielsku ... z lekarzem ... maz musial tez czasem odpoczac albo cos zalatwic ... dalam sobie rade...najsmieszniejsze bylo to ze balam sie bardziej pobytu niz porodu ze wzgledu na bariere jezykowa ... bylo minlo pozostaly mile wspomnieniach nie martw sie wszystko bedzie dobrze !!!!

carlaa fajnie masz ze wyjechalas, ja niestety musze siedziec tutaj w tej zasranej (sorry za wyrazenie) polsce!!! mam 20 lat i 5 miesiecznego synka!! mialalm innne plany, wlasnie chcialam wyjechac, cos zarobic, a teraz czeka mnie bieda tutaj,

Gość misia_a
heja!!ja mieszkam w wiedniu i rodze w kazdej chwili..hihih...niby termin mam na luty poczatek ale usg mowi co innego!!wszystko oki tylko tez mnie ta bariera jezykowa rozwala naszczescie tu wszyscy mowia po angielsku wiec luzik!!piszcie i podtrzymujcie topik

Gość mama111
cos mi urywa! Ja tez mieszkam w Niemczech--od 10 lat! Mam 14 m-czna corcie! Pozdrawiam wszystkie mamy! Jestem z BW!

Gość Jolantka
czesc mieszkam w Baden Baden i jestem w 22 tygodniu ciazy. Jak sie czujecie?

Gość mama111
jolantka-i jak sie czujesz? Baden Baden-fajna miejscowosc. Miezskam 30km od niej i nie raz tam bywam! Tak malo mamusiek w Niemczech? Pozdrawiam! Co porabiaja wasze maluszki dzisiaj? Moja ma faze latania po schodach!

Gość mama111
kathrin 2006-ogladalam wlasnie zdjecia malego-superanckie i fajnie obrobione. PA!

Gość hallo----
jest tam kto?

Gość Cludi24
Ja jestem, chociaz nie jestem jeszcze mama, planuje ciaze. Wlasnie odstawilam tabletki i staramy sie od dziecko

Gość Cludi24
Malutka , ty mieszkasz w bad urach, a ja w münsingen, czyli jakies 15km od Ciebie! Nie mam jeszcze dziecka ale sie staram!

Gość podnosnikk

Gość mama111
Cludi-no to zycze powodzenia. Przyjdzie szybciej niz sie spodziewasz. O widze , ze tez mieszkasz w BW ( 100 km ode mnie). Jak wam podobaja sie w Niemczech kursy przygotowawcze do porodu i poporodowa gminastyka? Ja bylam tym zachwycona. Obecnie chodzimy na Krabbelgruppe. Super sprawa.Mala rozwija sie razem ze starszymi dziecmi. Za tydzien czeka nas przebieranie-to bedzie ubaw! POzdrawiam!

Gość Cludi24
Dziewczyny, co z Wami? Zajete jestescie maluszkami? Pozdrawiam! :-)))

Gość WitamWas
Witam!!!

Gość malutka_de
od keidy mozna sie na krabbelgruppe zapisac? chcodzilam na kurs przedporodowy i bylo b ciekawie, milo i fachowow.. tylko siedzenie z mala w domu wcale mnie nie bawi, bo ona jak mama ciekawa swiata ;P

Gość mama111
malutka-na ta grupe nie musisz sie zapisywac tylko poprostu idziesz. To jest nie odplatne. Dowiedz sie gdzie to robia( spytaj moze w Rathaus-ie) . U mnie jest w Gemeindehaus( przy kosciele ewangelickim). Mozesz isc w kazdej chwili. Grupa nazywa sie razkujaca ale sa tam matki z dziecmi mniejszymi co jeszcze nie raczkuja jak rowniez z 3 latkami. Ja zaczelam tydzien przed roczkiem malej i zaluje , ze tak pozno. Jest nasz 7 matek , niektore maja 2 dzieci. Super sprawa. Trwa ok. godziny. Raz w tygodniu. Spiewamy tam i gramy z dziecmi , w przyszly czwartek przebieramy nas i nasze maluchy. Miedzy czasie robimy przerwe 15 min.na sniadanko. Poznalam tam duzo fajnych dziewczyn i z niektorymi spotykam si enawet po za ta grupa w tygodniu . Mala naprawde jest o wiele odwazniejsza. Ni emartw sie , ze nie znasz tych niemieckich piosenek czy tez gier --ja tez nie znalam ale sa tak latwe , ze trzeba tylko slowa powtarzac po nich. Wlasciwie to wiecej trzeba pokazywac . Polecam naprawde! PA!

Gość asia80
Uff - dopiero was znalazlam. Mam nadzieje, ze ktos tu jeszcze zaglada... Mieszkam w BW ok. 40 km od Stuttgartu (w kierunku Ulm). Mam 8 - miesiecznego synka. Pozdrawiam.

Gość asia80
Uff - dopiero was znalazlam. Mam nadzieje, ze ktos tu jeszcze zaglada... Mieszkam w BW ok. 40 km od Stuttgartu (w kierunku Ulm). Mam 8 - miesiecznego synka. Pozdrawiam.