Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedwabnaa

jedwab do włosów, kto stosuje?

Polecane posty

Gość jak jedwan
jedwab mozna kupic w rossmanie, okolo 8 zł mała buteleczka

Gość Meggie124
Ja stosuje jedwab.. i jestem bardzo zadowolona...Nawet najmniejsza buteleczka jest bardzo wydajna... można go kupić w kazdym sklepie kosmetycznym,drogerii... Polecam.. Niech ktoś się nie martwi że jedna kropelka nie wystarczy na całe włosy.. wystarczy rozetrzeć na rękach jedną kroplę i wetrzeć ładniee we łosy.. zgadzam się z tym że jedwam nieziemsko pachnie,,a po zatym nadaje niesamowity połysk na włosy i miękkość.:)

Gość Patuunia
tak stosuje z firmy CHI silk infision (ja stosuje taki za 6zł 15ml) kupuje go u fryzjera właśnie za 6zł albo zamawiam na alegro za 3;95 ale plus przesyłaka to bardziej oplaca sie u fryzjera ;p po nim włoski są bardzo mięciutkie końcówki nie rozdwajają sie a co najważniejsze włosy po nim nie są klejące ani sie nie przetłuszczają ;) są zdrowe i zdrowo błyszczą

Gość P..
pytacie czemu włosy bo zaprzestania jedwabiu wyglądają jak siano? Może po prostu uzależniają się od niego?Słyszłam, że jedwab z biosilku uzależnia włosy, dlatego rozpoczęłam jego stosowanie ale zamierzam go używać raz w tygodniu

Gość Aga xD
Ja stosuje jedwab od mniej więcej roku i jestem bardzo zadowolona, ponieważ włosy sa miękkie lsniące i zdrowe przede wszystkim. Używam jedwabiu firmy CHI kupuje go u fryzjera za 10 zł 15 ml i starcza mi na 3-4 miesiące ale jest rewelacyjny mam włosy śreniej długości i stosuje 2-3 krople i naprawde na dlugo starcza . Polecam serdecznie

ja mam gęste włosy. czy jedna lub dwie krople jedwabiu wystarczą na całe włosy, żeby poskuykowało? czy muszę nałożyć więcej?

czy używacie jedwabiu codziennie? czy wystarczy np. kilka razy w tygodniu? i jeszcze jedno pytanie: czy regularne stosowanie jedwabiu może odbudować zniszczone końcówki? bo ja dość często prostuję i mam już porozdwajane i suche, niemiłe w dotyku... odpiszcie :)

Gość strawsberry
Może je delikatnie podbudować tak, że nie będzie aż tak widać stopnia ich zniszczenia ale napewno nie odbuduje w 100%....zniszczone końcówki najlepiej jest mocno nawilżać, a po jakimś czasie te które nadal będą bardzo zniszczone ściąć... polecam jedwab do włosów z joanny 30 ml ok. 15 zł...jest wydajny i dobrze nawilża...można go kupić w większości sklepów kosmetycznych i drogerii ;) miałam jedwab z biosilka oraz innych firm ale uważam, że ten jest najbardziej wydajny i chyba na każdą kieszeń ;)

Gość mania;)
mam pytanie???moje włosy są dlugie i hmmm troszke zniszczone??nio to efekt prostownicy;( ostatnio zamówiłam sobie oprócz jedwabiu mleczna maseczke do włosów to coś chyba podobnego do jedwabiu i hmm......włosy myje dosyc czesto zdarza sie ze nawet codziennie a na tym opakowaniu pisze ze po myciu nalezy naniesc te maseczke i po kilkunastu minutach zmyc......moje pytanie brzmi jak czescto moge jej stosowac???bo wydaje m isei ze codziennie to zdecydowanie raczej za duzo????prosze o odpowiedz;* pozdrawian swrdecznie

Gość skukany
Witam mam kilka pytań kupiłem jedwab w płynie firmy marion (w salonie fryzjerskim tylko ten został) teraz moje pytania brzmią 1.Co ile stosować ? 2.Mam 5 mm włosy wcierać tylko w te miejsca gdzie są suche czy na całą głowe ? 3.Wcierać czy nałożyć na końcówki ? 4.Jak dam jedwab na włosy spłukać włosy czy nie ? jak tak to po jakim czasie ?

Gość Uśkaa92
Preparat ten jest bardzo wydajny wystarcza jedna kropla aby uzyskać powalający efekt.Ktoś zapytał jak rozprowadzić jedną krople na całośc włosów,otóż krople zapuszczamy na dłoń po czym rozcieramy na włosy oraz o drugą dłoń.Preparat ma to w sobie że nie wysycha od razu ponieważ ma jakby tłustą konsystencję ( co wcale nie powoduje że włosy po nim są przetłuszczone).Ja stosuję jedwab bezposrednio po umyciu i rozczesaniu a czasem nawet jeszcze po wysuszeniu przed prostowaniem.

Gość Uśkaa92
Prepart stosuje się na końcówki lub na całe włosy ( bez wcierania w skórę!!!!!)

Gość Jedwab_czy_nie
Polecam zamiast tych wszystkich pseudo-jedwabiów zawierających w szczególności alkohol (który wysusza włosy) i inne paskudztwa obklejające włosy - olejowanie: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/olejowanie,t1204.html Zakupiłam olej z jojoby i na razie w większym stopniu zastosowałam na skórę (która jest u mnie przesuszona) - i świetnie się wchłania nie zostawiając tłustego filtra (a bałam się o zatykanie por). Na włoski też trochę dałam ale nie bezpośrednio przed myciem, tylko kilka kropel roztartych na dłoniach wmasowałam we włosy, po czym dość intensywnie szczotkowałam, żeby rozprowadzić na całych włosach - i włosy nie były zbyt tłuste, a po myciu - są mięciutkie i nie mam 'szopy', a do tego się błyszczą:) A cena olejku w sklepie internetowych to coś koło 10-12zł za 50-65 ml (zależy, gdzie się kupuje). W sklepie stacjonarnym/aptekach ciężko znaleźć, a i koszt jest wyższy (mnie się udało kupić właśnie w sklepie za 17 zl buteleczkę 50ml).

Gość Jedwab_czy_nie
Wyjaśniając (bo dość dziwnie zabrzmiało to co napisałam) - ten olejek rozprowadziłam na włosach przed snem.

Gość dzesika
ja dzis kupałam w Rossmanie i dałam 9 zł za 5 ml. teraz czekam na rezultat :)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
up

Gość solarisSZiU
Ja sprzedaje na allegro 150 ml , duża butla za 36,90 , sama stosuje od roku i w końcu moje włosy odzyskały blas i są super.. wcześniej miałam straszny problem z włosami od rozjaśniania zrobiło mi się siano ale biosilk dał sobie radę.. zapraszam na aukcje, kontakt do mnie to gg 9804360

Gość wrn
Ja swój kupiłam w rossmannie...i jest swietny, ide po nastepny:) pozdrowki

Gość Akatena
Na kręcone włosy jedwab zaleca sie używać od połowy ich długości tj. Tam gdzie sa najbardziej zniszczone, gdzie wycieraja sie i rozdwajaja np, przez kołnierze płaszcza:)

Gość nartynka
hej ja tez stouje jedwab, jednak moja fryzjerka powiedziala mi,ze jest dobry ale nie pomaga zregenerowac wlosa a jedynie 'zatyka' koncowki wlosa tak ze nie widac ze sa np porozdwajane. nakladam jedwab na mokre wlosy,super sie rozczesuja albo po prostowniu ;) pzdr

Gość tak, jestem
Witam, a ja chce zapytac czy jak umyje wlosy, naloze jedwab one wysechnal i je wyprostuje to czy powinnam jeszcze jakiegos preparatu uzywac, czy powinnam ponownie na koncowki (bo tylko tam nakladam jedwab) ponownie go uzyc?

Hej dziewczyny, samego jedwabiu nie stosuję ale słyszałam że to bardzo ważne żeby w swoim składzie nie miał alkoholu. Alkohol powoduje wysuszenie się włosa i w rezultacie puszenie. Natomiast zamiast tego używam różnych szamponów z jedwabiem i odżywek i jestem strasznie zachwycona. Najpierw używałam kosmetyków kupionych w marketach np Timotei ale potem przerzuciłam się na internetowe sklepy. Obecnie kożystam z Jedwabiu do mycia włosów marki BingoSpa, poprzez google z łatwością można znaleźć ich sklep (BingoSklep). Użyłam na razie jednego opakowania ale na pewno kupię więcej. Muszę myć włosy codziennie-lub co 2 dni. A im częściej myję tym bardziej się puszą. Po kupieniu tych malutkich jedwabiów zaczęły wyglądać jak tłuste. Dlatego szampon jest idealnym rozwiązaniem. Ten z BingoSpa kosztuje tylko 8 zł za 300 ml. Cena jest bardzo kusząca ale oczywiście ma też inne walory np wspaniały zapach, opakowanie kojarzące się z czymś luksusowym i poprawiający nastrój kolor.Fajna konstytencja, gęsty, dobrze się pieni. Po użyciu moje włosy są bardziej gładkie ale nie tłuste jak po olejkach. Jednym słowem bardzo polecam.

Gość this is the good way
Moim zdaniem jedwab jest świetnym rozwiązaniem gdy mamy suche, dość widocznie zniszczone włosy, a w szczególności koncówki . Poprawia on sprężystość włosa(jest on bardziej prężny, wydaje się mocniejszy!) , włoski ładnie się błyszczą . Naniesiony kosmetyk na mokrą glowę sprawia, że fryzura po wysuszeniu nie jest zbytnio obciąznona, czego nie chcemy ; ) Polecam kobietki .

Gość gość
Parę lat stosuję jedwab biosilka ale jego minusem jest to, że zawiera alkohol. Teraz kupiłam jedwab (mieszankę olejków) z green pharmacy. Nie ma w składzie alkoholu, tylko różne olejki. włosy są bardziej błyszczące i milsze w dotyku

Gość gość
Gdy mamy suche i zniszczone włosy to nie maskujemy tego głupio, obklejając je silikonami, tylko je odżywiamy stosując olejowanie i dobre maski.

Gość gość
jedwab jest dobry na końcówki, ja stosuję po każdym myciu, półtora miesiąca od wizyty u fryzjera i końcówki nierozdwojone, w bardzo dobrym stanie (a wcześniej po 3,4 tyg już miałam porozdwajane). I jeszcze jedno, JEDWAB NIE NAWILŻA!, służy jedynie do zabezpieczenia, wykończenia fryzury. Zniszczonym włosom nie pomoże. Ja polecam Mariona, nie polecam Biosilk bo ma alkohol w składzie. Mam zamiar wypróbować wkrótce jedwab CHI.

Gość ceaczka
Ja używam jedwabiu już od kilku lat. Od zawsze miałam suche włosy - bardzo zresztą trudne do ujarzmienia ;) Dopiero dzięki jedwabiowi zaczęłam sobie z nimi radzić ;) Z produktów najbardziej do gustu przypadły mi kosmetyki marki Ce Ce. Ważne dla mnie są kwestie ekonomiczne a nie są specjalnie drogie tak więc praktycznie każdy może sobie na nie pozwolić. Przetestowałam już wiele środków ale właśnie one najbardziej mi pasują. Ostatnio zamówiłam sobie tą odżywkę: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=57076 i jest naprawdę świetna ;)

Gość gość
Ja stosuję :) konkretnie to maseczkę jedwak+keratyna biovaxa, nie narzekam ;) włoski na prawdę ładnie wyglądają, tylko nie można przesadzać z częstotliwością ;)