Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlenia

Czy ginekolog wypisuje receptę tylko na 1 opakowanie tabletek?

Polecane posty

Gość Marlenia

.. czy może wypisac receptę na 2 opakowania?

może wypisać na więcej mi osobiście wypisuje dwie recepty po 2 op.na każdej

na 2 a nawet 3 opakowania moze wypisac!! sa 3 -paki do kupienia w aptece a one sa tansze niz 3 opakowania ale pojedyncze tak jest np z cilestem - trzeba sie tylko dogadac z ginem :)

Gość Marlenia
dzięki za odpowiedzi :) wybieram się pierwszy raz do ginekologa (po tabletki właśnie) i jak myślicie, czy przepisze mi je bez jakiś dodatkowych badań?

typowe badanie napewno zrobi ale nie wiem,czy na pierwszy raz wypisze ci większą ilość tabletek bo nie wiadomo czy twój organizm będzie je dobrze tolerował więc jeśli nawet wypisze ci więcej to nie radzę wykupować jeśli ci nie podpasują to kasa pójdzie w błoto

Gość aj tam
to tylko 70 zl za 3 opakowania

Gość mnie wypisuje
2 opakowania, czasem 3

Gość mnie
2-3 opakowan. Kupuje jedno, a dwa nastepne co miesiac, recepte zastawiam w jednej aptece i moge j3e wykupic kiedy chce.

Gość Marlenia
Dla mnie najlepsze byłyby 2 opakowania, bo słyszałam że przy pierwszym opakowaniu mogą wystąpić plamienia/krwawienia, chcę żeby przy tym drugim opakowaniu było wszystko ok. "nie podpasują", czyli..? mogłabyś rozwinąć temat? nie ma "uniwersalnych" tabletek, które mój organizm prawie na pewno by tolerował? przepraszam za oje pytania, ale jestem baaardzo początkująca jeśli chodzi o pigułki.

Gość racja racja racja
może maksymalnie 6 opakowań wypisać, bo teoretycznie po pół roku powinno być badanie przed kolejną porcją. i mi tak kiedyś wypisywała, zostawiałam receptę w aptece i co miesiąc wykupowała jedno opakowanie. teraz wypisuje mi 2-3, w zależności od tego, jak stojęw danym miesiacu finansowo.

nie podpasują tzn,że mogą mieć za dużą ewentualnie za małą dawkę hormonów po tabletkach możesz (ale nie musisz oczywiście)się źle czuć bóle głowy,osłabienie,wymioty itp oczywiście nie jest to regułą ale każdy organizm jest inny ja zanim dopasowałam sobie to zmieniałam 2 razy na początku więc pierwsze są do przetestowania ale oczywiście nie zawsze tak jest

Gość racja racja racja
nie ma takich tabletek, któe pasowałyby wszystkim kobietom/dziewczynom. każda reaguje inaczej. ja np. praktycznie wszytskie dobrze tolerowała, oprócz jednych, ale i tak brałm je ponad pól roku, zanim wyszło, że to prawopodobnie one tak na mnie źle działają.

Gość Marlenia
dziękuję Wam za pomoc :)

Zależy jakie tabletki. Jeśli refundowane to lekarz nie przepisze więcej niż 3 listki,a jeśli pełnopłatne to może przepisać nawet 6.

Gość Marlenia
a ile tabletek ma listek?

Gość 1 listek ma 21 tabletek
a lekarz może wypisać receptę maksymalnie na 6 opakowań

a ja raz dostalam na 10 po znajomosci :P tylko ze na dwoch receptach :D

Gość elleelle
nierefundowanych! pigułek lekarz moze wypisać na pół roku (to wcane nie równa się 6 opakowań...) na jednej! recepcie