Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agna2

mamy niemowlakow ze skazą białkową

Polecane posty

Gość agna2

jak sobie radzicie z tym problemem, moje dziecko ma 5 miesięcy i karmię go bebilonem pepti1 i trochę piersią głównie w nocy. Zastanawiam się czy mogę wprowadzać powoli inne posiłki , jeśli tak to jakie proszę o pomoc.

Gość Asienkahmm..
pewnie ze mozesz wprowadzac juz nowe dania, najpierw kup marchew w słoiczku firmy BoboVita, na słoiczku powinno pisac 1-wszy przecier. i podaj kilka łyzeczek, jezeli nic sie nie bedzie dzialo, np.jakies czerwone plamy na twarzy to na nastepny dzien zwieksz ilosc łyzeek, mozesz tez juz podac kaszke ryzową z bobo Vity są najlepsze, z jabłkami na początek,

Ja tez uważam, że możesz. Co prawda ja czekałam aż mój synek skończy 6 miesięcy ale było to związane z \\wyznaczoną wizyta u alergologa. Najpierw spróbuj gotowanych warzy i mięs a dopiero potem soków i owoców. Nowe dania wprowadzaj ostrożnie i obserwuj maluszka. Jak tylko zauważysz cos niepokjącego odstaw nowośc i poczekaj kilka dni. Życze powodzenia :)

Mój syn miał skaze baiłkową, ale był uczulony tylko na mleko. Niekoniecznie więc wasze dzieci musza być uczulone na inne rzeczy. Uwaga na słoiczki gerbera, bo tam często jest dodawane masło. A przynajmniej kiedyś było.

Trzeba bardzo uważnie czytać etykiety. Mi ten nawyk został do teraz i czytam nawet etykiety na dorosłym jedzeniu :)

Gość Asienkahmm..
ja tylko kupuje z BoboVity.najlepsze są!

A mój syn uwielbia Gerbera :) Każdy ma swoje upodobania :) Zapomniałam napisać, że warto zacząć od zagęszczania mleka kleikiem ryżowym bądź kukurydzianym. A dopiero potem warzywka :)

Gość agna2
a kiedy wasze dzieci przestały być uczulone, tzn. w którym miesiącu im to przeszło?

Jasne, ze możesz a nawet musisz. Tylko ostrożnie i pojedynczo. Po jakiś 3,4 dniach jeżeli z maluchem będzie w porządku to wprowadzaj kolejny produkt. Polecam książkę o żywieniu dzieci w pierwszych dwóch latach życia. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.