Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka mała

Do kobiet majacych cieżką cere-mieszaną/Jakich uzywacie kosmetyków /piszcie

Polecane posty

Gość taka mała

to ja zawczne kupiłam włąsnie -żel SoraYA Anty Acne różowy,antybakteryjny(kiedys mialąm zielony ale juz go nieprodukują:*) toche mi zabardzio wysusza,skóra na nosie jest całkiem sucha przez ten zel -krem Bambino ,,Krem ochronny'' kupilam bo jest delikatny i łagodzi podrażneinia,neiwiem czy ejst btłusty czy nawilazajacy, na zime BDB:) -zamierzam kupic tonik Erisa under 20 taki neibeiski0nawilżająco-antybakteryjny Wszystko byłoby ok gdyby tez żel neiwysuszał mi skóry pozdrawiam i psizcie,bo wiem ze jest tu wiele pań z taką cerą 🌼

co do żelu oczyszczającego to polecam z Erisa -under 20, troche wysusza ale zawsze po umyciu stosuje krem matujacy na dzien - nivea visage- jest super!!! moge takze polecic z wlasnego doswiadczenia zel oczyszczajacy garnier czysta skora, z oriflame - swedish care- taki zielony- bardzo łagodny :-) Odradzam natomiast, nivea young- nie widzialam zadnej poprawy:-(, oriflame jagodowy- do kitu:-(, z avonu- z serii solutnion chyba najgorsze badziewstwo jakie mialam:-( :-( :-(, odradzam takze wszelkie wymyslone specyfiki z firmy Dax cosmetics:-(,oraz zel oczyszczający z oriflame -aloe vera a fuuuj:-( co do kremow to mialam takze- taki zel-krem z witaminami z yves rocher- pure camille- byl takze superrrr! :-) pozdrawiam

Gość a co Ci było
po Aloe Vera Oriflame'u ???

Do mycia twarzy uzywam Bonidermu - ziolowego mydla w plynie, ktore swietnie radzi sobie z przetluszczajaca sie cera. Tonik od jakiegos czasu robie sama z octu jablkowego wymieszanego z wywarem z roznych ziol. To sa efekty zafascynowania topikiem: \"ranking kosmetykow bez zlych skladnikow\" :) Na noc uzywam kremu Johnssons Baby czy jakos tak - taki odpowiednik Nivea i Bambino. Mimo ze jest tlusty to swietnie robi mojej skorze. Co do kremu na dzien - jeszcze nei znalazlam idealnego. W najblizszym czasie mam zamiar sprobowac emulsji matujacej z iwostinu. Poki co mam krem garniera czysta skora, ale on jest do bani. Poza tym 2x w tygodniu maseczka sorai witaminowa terapia matujaca, 1x peeling, 1x parowka z ziolami.

Gość taka mała
aha i jescz eużywam maseczki z Kolastyny oczyszczajacejw saszetce biało żółtej,hcyba zadna inna tak nie oczyszcza i amtuje zarąbiście jak ta i jesczz ewybieula na dlugo:)

Gość sweet kisses
Zel-Garnier czysta skora krem-Normalizujacy krem do cery mieszane j z oriflame podklad Stay Matte -Rimmel cienie-isadora tusz-2000 Calorie-Max Factor

Gość dianemka
zel garniera czysta skóra mi wysuszył za mocno, lepszy był avonowy Naturals - odżywczy

Gość to tera ja się wypowiem
Do mycia twarzy: żel Iwostin, albo ich kostka toaletowa, podobno dobry jest Clerasil, ale krem do mycia twarzy, nie żel. Spróbuję zaraz po tym, jak wykończę straszną piankę Erisa, która niemiłosiernie wysusza skórę (a była to wersja dla skóry wrażliwej. Kremy: dobrze matuje Garnier matujący, Czysta Skóra. Ale ja matujących nie lubię. Używam Iwostinu nawilżającego, ostatnio skończyła mi się zimowa Neutrogena, więc kupiłam Bambino, bo nie mogłam jej znaleźć. Mam nadzieję, że będzie ok. Tonik Ziaji- nagietkowy. Na noc Acnederm, albo jakiś tłusty krem od czasu do czasu, lub Iwostin nawilżający. Podkład Stay True Clinique, puder Lumene Skin Couture. Szukam fajnego różu;) Więcej grzechów nie pamiętam.

Gość to już kupiłam ten
kremowy żel do mycia twarzy Clerasil. Chociaż nie mam pryszczy, jest fantastyczny. Nigdy nie miałam takiego dobrego żelu. Nie wysusza skóry, jest wydajny, bo nakłada się go bardzo mało, twarz jest jasna, miękka i matowa. Amen.

Gość synkka
Dax Cosmetics krem matujacy Perfecta Cera Mieszana-czytalam o nim duzo pozytywnych opini,ale mnie ten krem nie zachwyca(jestem osoba wymagającą ;) )

Gość UPUPUPUPII

Gość kobieetka
na dzień: emulsja matująca Iwostin Purritin na noc: krem na noc Iwostin Purritin żel do mycia: NASTOLATKI (bardzo łagodny, nie wysusza, antybakteryjny) jak mi się przypodmni to rózne maseczki.. ostatnio najlepsze są z minerałami z morza martwego .. wcześniej były też glinki .. sporadycznie maseczka nawilżająca .. aa.. używam też na dzień kremu z mocnymi filtrami Anthelios spf 60.. dobrze działa na naczynka (z którymi też mam problemy).. ponieważ jest mocno błyszczący na koniec na twarz idzie odrobina mączki ziemniaczanej :) (jest lepsza niż puder, super matuje)

Gość uuuuuuuuuup

Wprawdzie nie jestem kobietą ale używam: mydełka nivea baby oraz żelu pod prysznic nivea z rumiankiem (do twarzy używam). Kremu Alantan plus- jako łagodzący i nawilżający(do kupienia w aptee) To delikatne kosmetyki, dobre dla mnie a ja mam strasznie wrażliwą i trudną cerę. Może wypróbujecie. Pozdrawiam.

Poczytaj o kosmetykach firmy vision www.vision-polska.pl pozdrawiam majkosia80@o2.pl doradze sama uzywam i kosmetykó i ziół.bo mam ze stawami problemy TZN!!!MIAŁAM.buzka

Gość fajnie że
pan tez o siebie dba:)

Gość taka mała
ale mi sie łuszczy skóra na brodzie wokół ust po zelu Sorai tym różowym,nastepnym co kupie produktem bedzie hcyba Clerasil ten krem do mycia twarzy piszcie cos kobity :)

Gość ehna
ja używam toniku z Daxa i nie nazekam taki zielony antybakteryjno jakis tam;) a krem tez z Daxa do cery mieszanej, dopiero co kupilam wiec nie wiem co o nim powiedziec, a na noc krem ochronny z witamina A- w aptece ok. 2.30- świetnie poradził sobie z rozszerzonymi porami, maseczka oczyszzająco- energizująca z Erisa- w saszetce za ok 4 zl. 2 . Ito by chyba było na tyle

Mam cerę mieszano-tłustą jeżeli mogę tak nazwać z niewielką ilością widocznych naczynek. Używam: 1. garnier - czysta cera krem odblokowujący pory (na noc łagodny żel do mycia twarzy Lirene- naprawdę działają) 2. tonik Lirene odświerzający 3. na dzień: krem Lirene do cery tłustej i mieszanej normalizująco-odżywczy (na zimę idealny), na noc krem ziaji: regenerujący na popękane naczynka (od 2 tygodni: znacznie się zmniejszyły) 4. podkład: Lasting Performance (dali mi teściowie na gwiazdkę, sama nie kupiłabym go - cena) i ładnie matuje, a jednocześnie nawilża 5. Róż Maybelline 2 razy na tydzień maseczkę wygładzającą i zwężającą pory firmy Lirene, raz na tydzień peeling, z ominięciem strefy naczynkowej ;) i to tyle ;) Ilość kosmetyków może przerazić, ale połowę dostałam na gwiazdkę ;) Skóra zaczyna być ładna... Nawilżona... bez wyprysków... Zawsze o takiej marzyłam:):)

Ja myje twarz mydlem Iwostin, a pozniej nakladam krem Nivea, ten normalny, nawilzajacy i buzka jak malowana :)

Gość roses_
upupupu..........

różane mleczko do demakijażu Oriflame emulsja do mycia twarzy AquaIce Oceanica, co jakiś czas pianka Pure PoreFection Avonu tonik różany Oriflame na noc - lotion 2% BHA Pauli Begoun, na to krem różany Oriflame na dzień - krem przeciw zaczerwienieniom Oriflame, na to emulsja Avene 60A/60B pod oczy krem Seeing is Believing Oriflame 2 razy w tyg. peeling - ryżowy Ori lub mikrodermabrazja Avonu, maseczka oczyszczająca lub odżywcza toffi Ori

czesc!! dziewczyny do cery mieszanej nie powinno sie uzywac kometykow antybakteryjnych poniewaz wlasnie wysuszaja cere, ja uzywam kosmetykow do cery normalnej i mieszanej np krem nawilzajaco-matujacy na dzien