Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda dziewczynka

Test ciążowy ... / kiedy brzuszek widac ? Kogo mam spytac ?

Polecane posty

Gość młoda dziewczynka

Siemka mam pytanka do was ... bo starej sie nie zapytam zaraz zacznie cos sobie myslec a w internecie nie poszukam bo ktos moze zobaczyc wiedz pisze tutaj ... Ile kosztuje test ciążowy? Czy czesto sie myli? Jak trzeba to zrobic ? i czy w 2 miesiacu widac juz brzuch ? boze pomocy .... bardzo cche wiedziec a niemam kogo zapytac :( Czy do gina moze isc osoba niepełnoletnia bez rodzicow? jak ta wizyta wyglada ? eh....

Do Gina bez wiedzy rodziców możesz iść jeśli ukończyłaś 16 lat.Test ciążowy wykaże dwumiesięczną ciążę na 100%Koszt testu to około 10 zł - w tak zaawansowanej ciąży możesz zrobić test od razu, nie musisz czekać na pierwszy poranny mocz.Z brzuchem bywa różnie, sprawa bardzo indywidualna ale raczej wątpliwe, jeszcze nie widać natomiast może się talia poszerzyć o parę cm.

Wizyta wygląda jak u większości lekarzy, tyle, że u gina rozbierasz dolną połowę a nie górną.Radzę od razu powiedzieć, że to Twoja pierwsza wizyta - chociaż lekarz pewnie sam o to zapyta. Po wejściu do gabinetu powiedz od razu, w czym masz problem, lekarz zbada Cię i powie, czy jesteś w ciąży, czy nie.

Gość młoda dziewczynka
ah dzieki ci bardzo chcialam wiedziec ... teraz musze kupic test ... mam nadzieje ze nie zaszlam w ciąże jednak chciala bym ... tylko mam bardzo rodzicow surowych jak sie dowiedza to mnie z domu wygonią :( eh..... musze pomyslec co ze soba mam zrobic :( ale bedzie dobrze.......mam nadzieje

Gość młoda dziewczynka
czy jak pojde do ginekologa czy musze usunąc włosy ? czy to nie ma znaczenia?

Zamiast myśleć co z sobą zrobisz idź i od razu kup test. Oszczędzisz sobie przykrych myśli ;-)A do gina i tak zalecam się wybrać, pomoże dobrać odpowiednią metodę antykoncepcji.

Gość hjihfiufhiueo
pewnie to prowokacja.... ale co tam......odpowiem ci-- - test kosztuje okolo 10 zł, moze ciut wicej zalezy jaki i gdzie kupisz - myli sie bardzo rzadko, jak masz problemy hormonalne np, albo nie wykrywa zbyt wczesnej ciazy, ale generalnie ponad 90 procent "mowi prawde" - instrukcja uzycia jest na opakowaniu (test robisz z pierwszego porannego moczu zwykle) - nie, w 2-m miesiacu jestes jeszcze palska jak deska, brzuch przy pierwszeej ciazy pojawia sie zwykle dopiero kolo 4 m-ca - ja chodzilam do gina od 17 oku zycia i bez mamusi oczywiscie, tylko musisz miec ksiazeczke ubezpieczeniowa...eh......

Owłosienie łonowe to sprawa indywidualna i prywatna, nie świadczy o braku higieny - więc nie musisz.

Gość młoda dziewczynka
aha ... dzieki wam bardzo ... ja naprawde mam ten problem to nie jest prowokacja... czy to prawda ze są rozne rodzaje tych testow? Bo jak wybiore sie do apteki to stane i nie bede wiedziala co mam powiedziec....pozatym ... bede musiala sie zmywac z domu

Polecam płytkowy, jest dokładniejszy ale w przypadku tak zaawansowanej potencjalnej ciąży to już właściwie nie ma znaczenia.

Gość ja zrobilam
dzis test ale kasetowy z dzidiusiem na opakowaniu tylko ze zrobilam w poludnie czy wynik jest miarodajny zaznaczam ze mialam okres ale b skapy i czy ponad tydzien przed moglo dojsc do zaplodnienia co myslicie

Gość młoda dziewczynka
Boże moze mi ktos wymienic nazwy tych testow? i jaki najlepiej kupic ? Co to za roznica .?? czy nie tylko w cenie??

Gość martika 27
To raczej nie ma znaczenia,czy zrobilas test rano czy w poludnie..jesli jestes w ciazy wynik powinien byc pozytywny. Slyszalam,ze zdarzaja sie przypadki,ze wystepuje plamienie(okres)nawet jak jestes w ciazy..Wynik wyszedl pozytywny,czy nie,bo tego nie napisalas?

Gość martika 27
Do mloda dziewczynka>nie ma znaczenia jaki test kupisz,jesli jestes w ciazy,wynik bedzie pozytywny..mozesz isc tez do laboratorium i poprosic o badanie na krew(ok 10 zl)w stu procentach wykaze czy jestes w ciazy.. Ja radze zrobic test jak najszybcviej,przynajmniej sie dowiesz..

Gość Carline21
hej! jestem od niedawna mężatką, w czerwcu przestalam brac tabl anty, oststnio boli mnie lelko brzuch tak ok jajników okres ilam 24.12 i zastanawiam sie czy jest mozliwosc ciąży??/sprawdzic czy poczekac?????prosze o jakies wskazowki

Gość młoda dziewczynka
no tez fakt ... a i mam jeszcze pytanko ... Co sie dzieje w czasie wizyty u Ginekologa?? To bedzie moj 1 raz wiedz czego mam sie spodziewac?

Nie ma sensu teraz na badanie krwi biegac ;) Jeśli rezczywiście minęło więcej niż 3 tyg od potencjalnego zapłodnienia to każdy test z moczu powinien wykazać na 100% jełśi jestes w ciąży ;) I nie ma sensu bysmy podawały Ci nazwy testów bo wybór jest ogromny a po co masz się aptekarki wypytywac o konkretny test... w przeciętnej aptece mają i tak 1 lub 2 rodzaje... a samo kupno i tak będzie pewnie dla Ciebie stresujące ;) Roznica sie one tylko czułościa i tym czy sa wykonane z kartonika czy z plastiku ( ani jedno ani drugie nie powinno miec dla Ciebie najmniejszego znaczenia bo po 3 tyg każdy test wykrywa tak samo ;) )

Gość młoda dziewczynka
heh ahaaa... a co do tej wizyty u gina ktos cos wie ??

Gość koobi
a co chcesz dokładnie wiedziec?

Lekarz zrobi wywiad - spyta o wiek, date ostatniej miesiączki (sprawdz i zanotuj - zebyś nie zapomniała), regularnośc miesiączki itp... o przebyte powazniejsze choroby i zabiegi, o choroby genetyczne w rodzinie, czy rozpoczęłas życie seksualne i czy ze stałym partnerem... ewentualnie jeszcze o tryb zycia (czy palisz, jak sie odżywiasz itp) Pózniej zapewne za parawnikiem będziesz mogła sie rozebrać - tylko dół, więc warto mieć np długa koszulke jeśłi będziesz sie wstydziła... ;) Wskakujesz na fotel i słuchasz co Ci powie lekarz ;) Przy pomocy wziernika sprawdzi stan pochwy, może pobrac też wydzielinę do badania cytologicznego. Palpacyjnie- ręką przez brzuch sprawdzi czy nie massz powiekszonych czy pbolesnych jajników i powiększonej macicy - jeśłi masz powiększoną to pewnie wykona USG - przez pochwe lub przez brzuch...albo jeśli nie ma takiego sprzętu to dostaniesz skierowanie na takie badanie... Reszta będzie zależeć od tego czy wszystko jest w porządku.... ale to juz raczej omówicie przy biurku ;)

Gość młoda dziewczynka
No hmm dokładnie to .. Cche wiedziec jak to wyglada czy trzeba połozyc sie na fotelu i sie rozkraczyc itd ?? przeciesz to ... hmmm co bedzie sie działo ?

Gość koobi
no własnie--juz ci Mychka odpowiedziała :-)

Gość młoda dziewczynka
To jest straszne :((( Jak sie czuje taka dziewczyna co lezy rozkraczona przed ginekologiem ;/ ... eh ...

Gość o matko boska ile Ty masz
lat dziecko ze tak infantylne pytania zadajesz?

a \"rozkraczenia na fotelu\" wcale nie musisz się wstydzić ;) Są lekarze którzy zachowują sie powściągliwie i nie wymagaja wiele... ale musisz byc przygotowana na to ze większość bez ceregieli i głośno będzie cię instruowało o tym jak powinnas się położyć --zeby zjechać w fotelu jak najniżej - czyli z pupą jak najbliżej krawędzi, żeby wysunąć biorda do przodu i do góry --- zeby mial jak najłatwiejsze dojście ;)

Gość młoda dziewczynka
a skad ja mam to wiedziec ? Od matki ?? u mnie w domu o takich sprawach sie nie rozmawia... kolezanka tez mi nie powie to kogo mam sie pytac ?? to takie straszne?nie wiedzialam :/

Gość martika 27
Przepraszam ze spytam,a ile Ty masz lat dziewczynko? Lekarz dokladnie powie Ci jak i gdzie masz usiasc,nic sie nie boj.. JA na twoim miejscu,bardziej balabym sie ze jestem w ciazy jesli jestes bardzo mloda,nie sadzisz?...

Gość młoda dziewczynka
mycha dzieki ci ze mi o tym piszesz....nie wiem co ja bym zrobila bez ciebie hehe ... Musze dac sobie jakos rade z tym ... ale to jest krępujące... ...

Gość młoda dziewczynka
No jak jestem w ciazy choc to hmm raczej malo prawdopodobne ... mam nadzieje to juz koniec ze mną! ale hmm narazie o tym nie mysle w koncu jeszcze troche czasu mam

Wyobraź sobie ze takie lekarz co 15 min ogląda taką rozkraczona na fotelu kobitkę ;) - -- na prawde nie ma sie czego wstydzić :) A i jeszcze jedno - pamiętaj ze masz prawo o wszystko spytać...jelsi lekarz urzywa zbyt \"medycznego\" języka lu b w ogóle nie móiw co Ci tam robi - To PYTAJ PYTAJ i jeszcze raz pytaj!!! Po to tam siedzą zeby wyjasnic Ci wszystkie wątpliwości!