Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buszko

Jak zaplanować chłopca?

Polecane posty

Gość Inka67
Mam trzech chłopców, marzę o dziewczynce ale jeszcze nie podjełam starań. Recepta na chłopca: jeżeli masz regularne cykle wspóżyj dokładnie 14 dni przed okresem a do tego w określone dni miesiąca w/g tabeli z http:jolmys.webpark.pl/ Ja spotkałam się z tą metodą dopiero po urodzeniu dzieci ale w/g niej zgadza się płec wszystkich trzech moje najbliższe koleżanki też ją sprawdzały na urodzonych dzieciach to działa.Powodzenia

Gość ...656...
Nie wiem od czego to zależy bo w moim przypadku zaszłam w ciąże zaraz na początku owulacji(dziecko planowane więc staraliśmy się od pierwszych dni względnej płodności),bardzo chciałam pierwszego chłopca i nawet przez myśl mi przemkło że pewnie bedzie dziewczynka a ja tak bardzo chciałam chłopca.Gdy na usg okazało się że moja dziewczynka ma siusiaka byłam w niebo wzięta.

zaraz na początku owulacji?czyli kiedy?Bo owulacja występuje w przeciągu 24 godzin a dni płodne są już dwa-trzy dni przed,więc napisz dokładnie jak to było bo napewno dla niektórych osób co chcą chłopca będzie to jakąś wskazówką.I dlaczego myślałaś że to będzie dziewczynka?

Nie, chyba źle cię zrozumiałam,sorry.Mogłabyś to jaśniej wyjaśnić ?bo się pogubiłam.

Gość dkr
No ale jak to sie ma do inseminacji? Z inseminacji, ktora sie robi dokladnie w dniu owulacji rodza sie i chlopcy i dziewczynki a niby tylko chlopcy powinni. Mieszkam w US i tutaj mozna sobie zrobic selekcje plemnikow meskich lub zenskich jak ktos chce chlopca albo dziewczynke.To jest nalpewniejsza metoda. Slyszalam tez o diecie poprzedzajacej zaplodnienie.Srodowisko zasadowe albo kwasne sie wytwarza i to ma wplyw na zywotnosc plemnikow.

Nie ma zadnej 100% gwarancji na plec dziecka. My z mezem mamy juz corcie i planowalismy chlopca,staranka zaczely sie od razu jak skonczyla sie @ i prawdopodobnie jest chlopiec,wiec nie ma reguly na to czy przed czy w trakcie owulacji. To wszystko zalezy od faceta my mamy chromosony XX a oni maja XY .

To wszystko jest bardzo dziwne.Ale myślę że zawsze można szczęściu pomóc i próbować.A nóż się uda.

Gość buszko
żeby to mogło być prostsze...

Gość buszko
Może ktoś jeszcze zechce podzielić się swoimi spostrzeżeniami.

nata-jeśli zaczęłaś starania zaraz po @ a skończyłaś tuż tuz przed jajeczkowaniem to zrozumiałe że urodzisz chłopca.Plemniki męskie są szybsze ale krócej żyją a żeńskie na odwrót.

Gość mininadia
TESTY OWULACYJNE SĄ SPOKO. WWW.QUIDEL.PL TAM DOWIESZ SIĘ O NICH WSZYSTKIEGO...

Gość buszko
Dziękuję za fajną stronkę z testami.

Gość Mam ślicznego synka
Jeśli metoda owulacji rzeczywiście działa, to myślę, że znacznie trudniej "ustrzelić" chłopca aniżeli dziewczynkę. Może to dlatego rodzi się więcej dziewczynek:D U mnie ta metoda zadziałała, chciałam mieć chłopca, byłam nawet w tym celu u ginekologa i dzięki paskom owulacyjnym, poznaniu własnego ciała udało mi się urodzić upragnionego chłopczyka:)

Gość patipaula
POWIEDZ MI -MAM SLICZNEGO SYNA JAK STOSOWAłAS TE TESTY OWULACYJNE JA TRZ CHCE ZAPLANOWAC SYNKA? W JAKIE DNI KIEDY I TAK DALEJ?

Gość ANJjjA 26
A ja mam 28 dn cykle i wpatrujac sie w diete zawsze wolalam jedzonko b wyrazne tzn pikantne . Ktoregos dnia zapragnelismy poczac dzieciaczka.Mialam nadzieje ze bedzie dziewczynka ale jak sie okazalo urodzil sie chlopczyk z czego teraz b sie ciesze.Wspolzylismy ok 13 dn cyklu a final byl w poz ,,po bozemu..heheh pamietam ze po dlugich staraniach zeby wreszcie cokolwiek ustrzelic zmiezylam sobie temeraturke ale ... na oko poprostu wsadzilam palec b nieziemsko goraco a wieczorkiem zeby dopelnic dziela poczecia w samym koncowym momencie postanowilam ze bede miec jeszcze 1 org w tym samym momencie co mąż albo chociaz troszke pózniej aby skurcze maciczne lepiej zassaly material . NOI UDALO sie... po 5 tyg okazalo sie ze jestem w ciazy apo 9 mc ze urodzilam chlopczyka i to slicznego !!!!!!!!!!!

Gość ANJjjA 26
a teraz chcialabym miec dziewczynke zeby byla parka ;) ale nie mam jeszcze recepty dlatego czytam uwaznie cio piszecie pozdrawiam

Gość buszko
odświeżam

Gość Inka67
Zapraszam na topik "Chłopiec czy dziewczynka"

Gość ewa_t
Kurcze, ja też chcę chłopaca, tyle już dziewczyn w mojej rodzinie :( Podobno dobrze jeśli facet je dużo ryb. Pozdrawiam wszystkie planujące ;)

Gość buszko
odświeżam

Witajcie, dołączę się na forum, bo też pragę mieć synka. Póki co bacznie przejrzę to co już napisaliście.

Hej! Fajnie, że jest takie forum, z którego można się wiele dowiedzieć na temat powiększenia rodziny. Ja mam już dwie babeczki i teraz czas na chłopca. Pozdrawiam wszystkie starające się mamy!

Gość milamila2000
ja mam cylke regularne 28-29 dni kochalam sie z mężem codziennie od 10 do 14 dnia,co powinno byc?chcialabym chłopca..doddam ze w poprzednim cylku kochalam sie dopiero 15 dnia i nie zaskoczyło..

Gość milamila2000
dzięki agunia23 podniosłaś mnie na duchu

Gość milamila2000
Byłam dzisiaj u lekarza na usg , będziemy mieli chłopca :)

Gość katjaaa88
jak to w końcu jest... owulacja jest zaraz po ostatnim dniu okresu, tak???i dalej przez dwa dni??? ja juz sie pogubiłam....

Gość eml
ja mam cykle 28-29 dniowe kochalam sie 16 dnia cyklu i mam synka :) moja kolezanka kochala sie raz, zaraz po okresie i ma corke