Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buszko

Jak zaplanować chłopca?

Polecane posty

Powiem tak : chciałam dziewczynkę i strzeliłam 4 dni przed owulacją - wyszło chciałam drugą - metoda taka sama - wyszedł chłopak. I też dobrze

Gość agula32
No to teraz jesterm w szoku.A może owulacja ci się przesuneła?

Gość buszko
Witam wszystkie starające się podobnie jak ja. Mój mąż jednak odkłada moment poczęcia na później. Mi bardzo zależy żeby pierwszy urodził się chłopiec. Obserwuję śluz, który zaraz po szóstym dniu od momentu miesiączki się pojawia. Nie wiem czy to dobrze?Nie odczuwam natomiast bólu owulacyjnego, więc jest mi trudno określić moment owulacji. Ostatnio wszystkie znaki wskazywały że to 13 dzień cyklu jak sugerowałaś wcześniej Jagódko. Mam pytanie przez ile jeszcze dni po owulacji jestem płodna i może dojść do poczęcia chłopca?. Wszystkie internautki serdecznie pozdrwaiam i życzę owocnych starań.

Gość buszko
Czy jeśli oboje z mężem mamy tą samą grupę krwi tzn: O RH + to dobrze czy żle?

Gość Jagoda 20
witaj Buszko. Z grupą krwi wszystko ok. a powiedz mi jaki jest ten śluz na początku. Po owulacji jesteś płodna jeszcze przez ok 3 dni. Ale im dalej od owulacji tym większe ryzyko z dziewczynką. Jeżeli przypuszczasz,że 13 dzień to była owulacja, to jeszcze 14 dnia powinien być chłopiec. Może do obserwacji śluzu pomież jeszcze temperaturę.

Gość buszko
Jagódko bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Cieszę się że jeśli chodzi o grupę krwi to jest u nas ok. Jeśli chodzi o ten śluz to zaraz po miesiączce się pojawia i to przezroczysty tyle tylko, że jest go mało ok 12-13 dnia cyklu jest też przezroczysty tylko jest go dużo i jest rozciągliwy -przypomina kurze białko, potem tzn. 14 dnia jest go mniej ale też jest przezroczysty. Dopiero gdzieś tak ok 18 dnia cyklu robi się lepki i grudkowaty.Czy te objawy świadczą że jest może coś nie tak czy to normalne? Nie chce mierzyć mi się temperatury i może to błąd. Mam jeszcze taką wątpliwość, mianowicie myślałam, że jeśli będziemy z mężem kochać się w dniu owulacji i jeszcze przez następne z rzędu trzy dni to prawdopodobieństwo chłopca jest największe, ale ostatnia wypowiedź trochę jakby nie tak się do tego ma, gdyż (popraw mnie jeśli źle zrozumiałam) tylko w dniu owulacji i dzień po niej jest szansa na chłopca a następujące po tych dniach (tzn. np 2 lub 3 dzień po owulacj) sprzyją dziewczynce, czy tak??? Czy to oznacza że mamy tak naprawdę tylko 2 dni tj dzień owulacji i następny po tym dniu dzień? Bardzo proszę Cię Jagódko o odpowiedź to naprwdę dla mnie bardzo ważne. Mam nadzieję że u Ciebie wszystko O.K i że dobrze się czujesz. Pozdrawiam Serdecznie.

Gość Jagoda 20
Dobrze mnie zrozumiałaś. Co prawda moja szwagierka zaszła w ciążę w dwa dni po owulacji i jest chłopiec, ale w tych książkach które ja mam o planowaniu płci, to właśnie dzień owulacji lub dzień po. Troszeczkę mnie dziwi to,że aż do 18 masz śluz płodny. Wydaje mi się,że owulacja jest u Ciebie 13,14 dzień, tylko po tych dniach śluż powinien zmieniać się na mniej płodny. Tzn jego konsystencja powinna być bardziej lepka. Najbardziej rozciągliwy śluz oznacza owulację. Ponoć dobrze sprawdzć go wkładając do wody. Śluz płodny będzie jak białko kurze i tak szybko nie rozpuści się w wodzie. A ten mniej płodny będzie poprostu wodnisy. Może właśnie taki jest u Ciebie po tych 14 dniach. Wiem,że z tą temperaturą to niewygodne, ale może warto chociaż jeden miesiąc się poświęcić aby mieć pewność. Albo rzeczywiście testy owulacyjne. Owulacja każdego miesiąca powinna wychodzić mniej więcej tego samego dnia, więc popatrz na kilka swoich cyklów. Mam nadzieję,ze coś z tego zrozumiałaś. Jeżeli jest coś niejasne to służę pomocą.

Gość Buszko
Jagódko jakże się cieszę że służysz mi tak mądrymi radami. Dzięki Tobie dużo się nauczyłam - ponoć kto pyta nie błądzi.Oczywiście że wszystko zrozumiałam (może nie od razu) ale teraz jestem już dużo mądrzejsz i w dużej mierze dzięki Tobie. Być może Twoje rady przydadzom się innym którzy są zainteresowani podobnie jak ja poczęciem chłopca. Raz jeszcze bardzo Ci pragnę podziękować. Mam pytanko czy jesteś może z Łodzi?

Gość Jagoda 20
Hej!!! No niestety baaaardzo daleko mam do Łodzi. Bardzo bym chciała aby Ci się udało z poczęciem synusia. Wiem jakie to może być ważne. Chociaż wierzę,że córcię, kochałabyś tak samo. A ja już nie mogę się doczekać kiedy urodzę. Miałam malutkie komplikacje, ale jest już dobrze. Jeszcze dwa miesiące mi zostały. Pozdrawiam!!!!

Kobietki pomóżcie mi zaplanować synka, mam słodką córeczkę i teraz chciałabym syneczka, ale u mnie problemem jest fakt iż nie mam regularnego cyklu. Zajście w ciążę planuję za rok max 2 lata więc mam czas na obserwację - własnego cyklu zg. z Waszymi radami. Pomożecie mi :) ???

Gość buszko
Jedynym ekspertem jest Nasza Kochana Jagódka nie ja. Ja ciągle sie czegoś nowego o sobie dowiaduję. Jestem z natury perfekcjonistką lubiącą mieć wszystko zapięte na ostatni guzik, dlategoteż te wypytywania i próby dowiedzenia się jak najwięcej. Niektórym może to przeszkadzać ale ja żyję zgodnie ze swoimi zasadami i dobrze mi z tym. Jagódko WIELKIE DZIĘKI za odpowiedź. Życzę dużo, dużo pozytywnych sił, energii, optymizmu, uśmiechu oraz szlachetnego zdrowia, żeby nie szwankowało. Jednym słowem trzymaj się galancie na tym życia kancie!!! Serdecznie pozdrawiam! Mam jeszcze takie małe pytaneczko za które pewnie zaraz dostanę pstryczka w nos, że tak zanudzam, ale spróbuję ....mianowicie na ile przed poczęciem dobrze byłoby się zaszczepić? Ja niestety nie przechodziłam żadnej choroby zakaźnej typu różyczka itp.

Ja tam nie wiem i zawsze sie zastanawiam skad tak dziewczyny na forum dobrze wiedzia kiedy dzieci zoastaly poczete :) Zdecydowalismy sie z mezem na dzidziusia i zaczelismy sie STARAC bardziej niz zwykle :) Trudno powiedziec kiedy dziecko zostao poczete bo staralismy sie dosc czesto przez dluzszy okres czasu :OD, no ale efekt jest taki ze w czerwcu rodze chlopca. Mi tam bylo obojetne co bedzie chociaz maz oczywiscie zmajstrowac chcial chlopca :)

Gość agula32
Ja przy pierwszy też nie wiedziałam kiedy bo do zbliżeń dochodziło często i bez zabespieczeń i też urodził się chłopak.Drugim razem mniej więcej w połwie cyklu pękła nam gumka więc stąd mogłam wiedzieć kiedy to było i znów urodził się chłopiec.Teraz kiedy będę się starać o dziewcxzynkę to będę to robić bez zabezpieczeń tylko przed owulacją a potem tydzień sobie odczekam ale na wszelki wypade będę się potem zabezpieczać bo nie będę pewna czy mi się udało.

Gość Buszko
Życzę powodzenia w staraniach. Serdczności.

Gość Buszko
odswieym

Gość Buszko
Może ktoś coś doda

Gość buszko
ponawiam prośbę

Gość buszko
odświeżam

Wydaje mi się że nic nowego dodać się nie da ,chybaże wejdą tu wkońcu osoby które planowały chłopca i im sie udało i podzielą się z nami tymi nowinkami.Ja w tym miesiącu staram się o dziewczynkę i też dam znac jak mi poszło.To na ra.

Gość mama_franka
u nas chłopiec począł się dokładnie 14 godzin po teście owu pozytywnym w pozycji hm od tyłu, wcześniej dostaliśmy od eksperta planującego płeć co mamy jeść (3 miesiące okropnej diety brrrr) i jadłam jeszcze pamiętam olej z wiesiołka witaminy i miesiąc był ważny a tu jest inna tabelka planowania płci http://medtest.pl/inter_plec.php U nas było ciężko z wyznaczeniem owulacji i musieliśmy się posiłkować testami owu bo ja mam cykle z 3-4 dniami różnicy ale wiem, że można też bez testów. Acha generalnie to skuteczność na chłopca jest wyższa około 85% a na dziewczynkę 75% . Franek ma 2 lata a my zaczynamy marzyć o dziewczynce. Na razie czekamy na dobry miesiąc bo na dziewczynkę teraz wyszedł nam grudzień, a my przegapiliśmy ale nie spieszy nam się. I zaczynamy powoli przygotowywać się teraz chociaż dieta lepsza bo bardziej mleczna i delikatna

Gość pysiałkaaaa
Bardzo zainteresował mnie ten topic gdyż i ja chciałaby zaplanować płeć dziecka. Mam już córeczke i teraz chcielibyśmy mieć synka. Mam dużo czasu (do planowanego zaiścia w ciąże) ale już próbuję obserwować siebie. Niesety moje cylke są nieregularne, dopiero zaczyna docierać do mnie co to owulacja - wcześniej wszystko przyjmowałam bez zastanawiania się o co w tym wszytkim chodzi. Dlatego proszę o wszelkie uwagi dot. poczęcia synka. Rozumiem że synka można począć w dzień owulacji ??? Mama franka - o co chodzi z tą dietą? rzeczywiście ja mam córeczkę i podstawą mojej diety zawsze był nabiał. A jak to jest w przyp. chłopców? Pozdrawiam

Gość buszko
Dziękuję że Mama -Franka zechciała podzielić się swoimi uwagami. Jeśli odwiedzisz jeszcze ten topik napisz troszkę prosze o tej diecie na chłopca. Czy mężczyzna - przyszły ojciec też powinien brać jakieś witaminki? Serdecznie pozdrwaiam wszystkie starające się i planujące ciążę mamy.

Gość buszko
odświeżam

Ja jestem już po pierwszych staraniach na dziewczynkię,zobaczymy czy się udało zzaskoczyć.Po niedzieli zrobię pierwszy test.

najprosciej wybrac sie do gina na monitoring cyklu(chociaz moze nie najtaniej) i dokladnie wstrzelic sie w moment owu,wtedy szanse na chłopaczka sa najwieksze gdyz plemniki z materialem genetycznym odpowiedzialnym za płec męska sa szybsze ale mniej zywotne dlatego im dalej od owu było bzykanko tym zmniejszaja sie szanse na chłopczyka bo przezywaja te plemniki odpowiedzialne za płec zenska,ale tak wogole to biologia a nie matematyka:-)))życze powodzenia

Gość arrisha
rozumiem że najlepiej w dzień owulacji poczać chlopca tak?

Gość arrisha
mam już jedno dziecko córeczkę i teraz chcielibyśmy synka, niestety nigdy nie mialam regularnego cyklu, jak mam ustalić dzień owulacji?

Wydaje mi się że dobrym sposobem jest obserwacja śluzu i temperatuty.O temperaturze nic ci nie powiem bo ja sie tym nie bawię,nie mam cierpliwości,dla mnie największym wyznacznikiem jest śluz i ból owulacyjny.