Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buszko

Jak zaplanować chłopca?

Polecane posty

Gość mariolciaaaahaha
katjaaa88 jak to w końcu jest... owulacja jest zaraz po ostatnim dniu okresu, tak???i dalej przez dwa dni??? ja juz sie pogubiłam.... o rany!!! co za ciemnota!! rozbrajają mnie takie pustostany, co nie wiedzą nic o swoim organiźmie heheheheheheh tylko jak dupy dawać, to nauczone, poza tym zeroooo!!!!! wieś wieś wieś!!!! ciemnota brud smród i zabobon!!!

Gość Bebolek20
witajcie.... ja sprawdziałam tą stronke: http://jolmys.webpark.pl/ i rzeczywiscie sie zgadza.. mam dwije rodzenstwa wiec sprawdzałam jak to było u mojej mamy bo wszyscy roszilismy sie w terminnie i mama miała regularne cykle. wszystko sie zgadza.... ja teraz jestem w 11 tygodniu... nieplanowalismy płci ale bardzo pragniemy dziewczynki(maż ma 2 synów) i z tego kalendarzyka wynka ze bedzie dziewczynaka. ja znam i czytałam również o metodzie im dalej od owulacji to dziewczynaka a 2dni lub mniej i owulacja do 2 dnipo owulacju chopiec rezta to również dzieczynka. pozddoro.

Gość tttew
Nie da się zaplanować płci niestety i to nieprawda,że kochając się w dni płodne spłodzimy syna to jest nieprawda.Owulacja nie ma żadnego wpływu na płeć.Wpływ ma jedynie plemnik, który jest nośnikiem chromosomu XX lub XY i od tego zależy jakiej płci będzie dziecko i nie piszcie głupot,ze kochając się w owulację spłodzicie syna.Kto nie wierzy proszę popytać lekarzy lub poczytać fachową literaturę a nie wypisywać głupoty.

Gość Kasia z UK
Witam wszystkie Panie! Bardzo zainteresowala mnie stronka, gdyz jestem szczesliwa mama 3 letniej dziewczynki. Teraz chcialabym chlopca, sprawdzalam tabelke, ktora macie wiec wedlug wieku i miesiaca u mnie sie sprawdzila- mam dziewczynke. Teraz jest co do chlopca to miesiac sierpien, tylko jakie dni? Mam regularne cykle co 28 dni i co dalej?? Pozdrawiam z zimnej i deszczowej Anglii.

Gość samnanta
u mnie ta tabelka nie sprawdzila sie o dziecko staralosmy sie 8 miesiecy, w tym 6 dosyc intensywnie, obliczajac, mierzac itp w ostatnim miesiacu , nowa praca, brak checi i sily na obliczanie, mierzenie itp, kochalismy sie prawie codzinnie-nie wiem jakis przyplyw mielismy, bo wczesniej co 2-3 dzien, no i mam synka :) moja najlepsza przyjaciolka kochala sie zaraz po okresie i byla na bank pewna ze bedzie corka, nawet jak gin mowil ze syn, twoerdzila ze sie mylil i ma...synka :) cykle mamy te same 28-29 i badz tu madrym wg mnie sznase sa 50 na 50 mozna przypuszczac ze owulacja jest np w 15 czy 17 dniu cyklu, ale kiedy ona naprawde byla? tego nie wie nikt...

Gość Kasia z UK
Witam wszystkie kolezanki z forum!!! Czy jest ktos kto podzieli sie swoimi uwagami na temat planowania plci dziecka? Mnie interesuje chlopiec, ja wiem ze obojetnie co aby bylo zdrowe. Mam juz dziewczynke i jesli mozna zaplanowac to warto skorzystac.

Ja z moim meżem się śmiejemy.Bo na chłopaka podobno najlepiej przy pełni księżyca i od tyłu....nam sie udało POWODZENIA:) a tak serio?nie wiem czy sa jakies skuteczne metody ...trafffff, wieli traf

My naszą Julę spłodziliśmy dokładnie w dzień jajeczkowania, tzn tylko wtedy mężuś pozostawił swych chłopaków w mojej pochwie :)) I co?! Urodziła nam się śliczna córa! A teraz współżyliśmy do końca od samego końca okresu, czyli teoretycznie na dziewczynkę. I co ? Jest chłopak! Będziemy mieć śliczną parkę. Także w naszm przypadku takie planowanie to na nic :))

Gość Kasia z UK
Witam dziewczyny!!!! Wsystko to jest takie dziwne.... No coz trzeba probowac, teraz to czas poswiece mojej 3-letniej coreczce, u nas pada deszcz i jest zimno wiec czas zabaw jest w domku, pozniej wakacje w Polsce wiec .... moze ta Polska cos przyniesie dobrego do mojej rodzinki. Pozdrawiam z bardzo deszczowe Anglii

Gość Kasia z UK
Hej dziewczyny!!! Bardzo duzo naczytalam sie o planowaniu plci, tablice i inne sposoby, wiec nadszedl dzien owulacji-bol jajnikow, dodatkowo test i zadzaialalismy. Czy jestem w ciazy to dopiero sie okaze, staram sie o chlopca, mam dziewczynke. oby sie udalo. pozdrawiam

O kurcze,dawno mnie tu nie było:D Buszko,jak tam twoje staranka? Mi udało się z dziewczynką,mam córkę,zaszał w ciążę w 7 dniu cyklu,jestem przeszczęśliwa:D Pozdrawiam,pa.

Gość Kuleczka24
Hej Bardzo dokładnie czytam wasze rady i uwagi dotyczące planowania dzidziusia. Ja również chcę zaplanować płeć dziecka. Myślę że pierwsze dziecko które urodzę to będzie chłopiec i dokonam tego z waszą pomocą :) Jestem ciekawa czy zanim zacznę staranie o dzidziusia muszę przyjmować jakieś witaminy albo stosować diety? Proszę o pomoc Dziękuję

Gość kkaarroollkkaa
pewnie sie juz powtrzue i kogos juz moze nudza te pytania ale chcilabym zaplanowac chlpoca, wyczytalam ze najlepiej zrobic to w pierwszy lub drugi dzien cyklu, ale kidy te dni sa??? zaraz po okresie??

zeby zaplanowac chlopca nalezy kochac sie w sama owulacje jezeli nie wiadomo kiedy ona wystepuje to moze sex co 2 dzien i napewno sie trafi :) od siebie zycze zdrowego bobasa

Gość kotek 175
witam strasznie zależy mi na zaplanowaniu płci dziecka mam już dziewczynkę a chciałabym chłopca jak mam to zrobić? miesiączkę mam bardzo regularną co 29 dni teraz mam dostać 14 lutego...kiedy mam się bzyknąć by strzelić chłopca?proszę pomóżcie...jajeczkowanie będę miała 30 stycznia. bardzo proszę o radę. pozdrawiam

Gość Ania_B
Witam! mam córeczkę która ma dwa latka teraz staramy sie z mężem o rodzenstwo dla niej bo nie chce zeby wychowywała sie sama! Ja jestem jedynaczką. Staramy sie od 3 miesiecy i nic choc wiem mniej więcej kiedy jestem płodna ( 28 lub 29 czasem 27 dni) Co do płci to chciałabym chłopca ale to zostawiam w rękach Boga. Życze wszystkim spełnienia mażeń i zdrowych pociech!

Gość anncia81
jestem mamą i mam dziewczynkę. stosuje tabletki antykoncepcyjne. jak mają się tabletki z planowaniem bobasa? kiedy po odstawieniu zacząć? chciałabym z mężem jeszcze synka.

Gość romka84
Witam ja rowniez bardzo chcialabym miec chlopca...Jakis czas temu znalazlam tabele w ktorej po dzcie urodzenia mozna okreslic miesiac w ktorym moze dojsc do zaplodnienia chlopca.Jezeli ktos z was zna adres strony na ktorej moge znalezc ta tabele?Bardzo prosze o odpowiedz.Dziekuje,pozdrawiam i zycze powodzenia dla wszystkich przyszlych mam.

Gość Kasia UK
Oj dziewczyny ja tez chce chlopca, mam juz dziewczynke wiec fajnie byloby miec parke....

Gość magisha
ja mam 2 pytania...czy można razem współżyć ale tylko sie całować??i 2 to co to jest owulacja??

hej mam pytanie czy jest szansa jesli współżyłam z mężem w 4 dniu dni płodnych ze bedzie chłopiec

hej mam pytanko czy jesli sie wsółżyło w 4 dniu dni płodnych to jest szansa że bedzie chłopiec czy chłopiec jest tylko w dwoch ostatnich dniach dni płodnych

To może ja pomogę, mam juz córkę, teraz jestem w ciąży i będzie upragniony synek :) Zaplanowany w 100%. Nie patrzyłabym na chińskie tablice, bo u mnie w dwóch przypadkach się nie sprawdziło. Polecam stronkę http://magazyn.netmama.pl/serwisy/kalendarz-owulacyjny/ z której możemy sobie obliczyć najpłodniejsze dni i owulację. No i kochane, żeby mieć chłopca trzeba się kochać w dniach płodnych i nawet po nich z kilka dni codziennie, najmniej co 2 dzień!!!! Trzeba dostarczać codziennie świeżych, żywotnych plemniczków :) Nie ma sensu czekać na owulację, bo może się opóźnić. W cyklu, którym zaszłam w ciążę wspomagałam się do dni płodnych kapsułkami z olejku wiesiołka, bardzo pomaga na zwiększenie ilości i jakości śluzu, w którym plemniczki żyją dłużej. Niektóre kobitki biorą do owulacji syrop Guajazyl rozrzedzający śluz. Mam nadzieję, że te rady komuś się przydadzą. Jeśli nie, będzie miał spokojne sumienie, że zrobił wszystko co w jego mocy :)

antuanetto dziekuje za bardzo przydatna wypowiedz widac ze wiesz o czym piszesz bardzo dziekuje sprobuje kierowac sie tymi wskazowkami pozdrawiam i zycze zdrowego dzidziusia

Gość kiciaax
u nas dziewczynka i chlopiec. liczmy ze cykl ma 28 dni to podzielimy na polowe wychodzi 14. dziewczynke 11-12 dzien (plemniki damskie zyja 5 dni)tak 3 dni przed owulacja chlopiec 14-15 (plemniki meskie zyja 24 godz,wiec w owulacje lub dzien po)

Gość lenaw26
jesli chcecie miec synka to kochajcie sie czesto, codziennie lub co drugi dzien - od razu po owulacji, to wazne. jesli dziewczynke, to zrobcie sobie dluga przerwe od kochania, chocby kilkudniowa, i jak juz zaczniecie to kochajcie sie nawet od razu po miesiaczce, z przerwami, bo u mnie sie to sprawdzilo, bardzo dlugo mielismy abstynencje , wreszcie rozpoczelismy wspolzycie, dzieki czemu mamy teraz wspaniala coreczke. mam nadzieje, ze starania o synka rowniez sie sprawdza jesli bedziemy kochali sie od razu po owulacji. zajsciu w ciaze sprzyja rowniez odpoweidnio gleboka pozycja i od razu po kochaniu nie ruszanie sie, tylko spokojne lezenie, najlepiej aby nasienie nie wydostalo sie na zewnatrz. lepiej tez nie kochac sie zbyt szybko po tym wspolzyciu, najlepiej odczekac dzien. bardzo wazne tez jest aby nie kochac sie pod koniec cyklu, bo czytalam, ze moze to spowodowac poronienie, czyli poprzez skurcze macicy wydostanie sie jejeczka z macicy wraz ze sluzem. mysle, ze to mozliwe, bo znam taki przypadek. lepiej zaczac wspolzycie po miesiaczce aby byla corka, albo po owulacji aby byl syn. podchodzcie do wszystkiego z systansem, bo wiadomo, ze najwazniejsze jest zdrowie dziecka, zycze wszystkim powodzenia :)