Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buszko

Jak zaplanować chłopca?

Polecane posty

Gość arrisha
agusia czyli ból jajników i śluz łączy się z owulacją tak ? rozśmieszyłam się troszkę, bo wyobraziłam sobie sytuację kiedy bolą mnie jajniki a ja biegnę począc synka :). Podsumowując: owulacja jest w połowie cyklu, czy od dnia dostania miesiączki odczekać tak z 13 dni i "wypatrywać" śluzu i bólu jajników. Może jeszcze jakieś uwagi? Aha! ja z 13 dnia cyklu mam córeczkę.

Napisz jaki długi masz cykl.A tak swoją drogą to może i jest śmieszne jak sobie o tym jajeczkowaniu pomyślisz ale w ten sposób właśnie zrobiła moja koleżanka i urodziła chłopca.

Mam na kompie ebook w którym lekarz bardzo dokładnie opisuje co trzeba zrobić aby spłodzić daną płeć.Jeśli chodzi o jajeczkowanie to on właśnie pisze że następuje wtedy gdy jest największa ilość śluzu,dotego dochodzi obserwacja szyjki czyli jej miękkość,można to łatwo zaobserwować przy współżyciu no i te kobiety które odczuwają w tym czasie ból jajników mają sprawę ułatwioną.Choć spotkałam się też z taką opinią że ból następuje zanim pęknie pęcherzyk czyli kilka godzin przed owulacją.Więc aby próbować na chłopca odczekaj kilka godzin po tym jak wyczujesz że boli cię jajnik.

Ja mam 24-dniowe cykle więc wtedy kiedy ty spłodziłaś córkę to u mnie już jest po zawodach,choć jeszcze wtedy sie zabezpieczam bo jest niebezpiecznie.W tym miesiącu zdecydowałam sie spróbować,ale robiłam to kilka dni po okresie i ostatnim dniem zapładniającym miał być 7 dzień,bo zauważyłam różnicę między tymi wcześniej a tym ostatnim,poza tym po tym zapładniającym muszę odczekać conajmniej tydzień i nie współżyć.Ale czy wcelowałam się czy nie to się okaże może w przyszłym tygodniu.

Mam cichą nadzieję że coś z tego wyjdzie bo normalnie w tych dniach czuję że mam owulację bo bolą mnie jajniki a tym razem mam tylko śluz nic więcej,jedynie dwa dni po współżyciu z rana czułam jakby coś mnie w dole brzucha rozpierało ale jak leżałam to przechodziło.Jeśli chcesz to mogę ci napisać w których miesiącach masz szansę na chłopca,bo ja również kożystałam z tablic chińskich bo ten lekarz zalecił połączenie tych dwóch metod.Ponoć według chińczyków w każdym miesiącu zmienia się polaryzacja kobiety i za każdym razem może przyciągać do siebie tylko jeden rodzaj plemników.Mi wyszło w tym miesiącu córka dlatego postawiłam wszystko na jedną kartę.Musisz jedynie napisa ć mi ile będziesz miała SKONCZONYCH lat w momencie starania sie o dziecko.Na topicach spotkałam sie z innymi tablicami które sie nie pokrywają z moją,a poza tym te z topica to są raczej dla zabawy a nie do planowania.

Gość arrisha
agunia33 - ja jeszcze się nie śpieszę, narazie planuję że za 2 lata czyli po 30 urodzinach (mam w maju), ja nie mam regularnego cyklu 28-31 dni i nie moge poszczycić się znajomoscią swojego ciała na tyle, by wiedzieć kiedy mam np miękka szyjkę. co innego śluz czy ból jajników (dzięki za radę z tym odczekaniem po bólu). Zamierzam przygotować się do tej ciąży i barzdo chiałabym chłopczyka.

No to masz jeszcze mnóstwo czasu.Może zdązysz poznać się na tyle że sama będziesz wiedziała który to moment.Powodzenia.

Jestem zła bo od godziny odczuwam ból jajnika co wskazuje przeważnie na jajeczkowanie,więc nie wiem teraz czy jest możliwe zajścia w ciążę jeśli się starałam 4 dni wcześniej.Starałam się kilka dni pod rząd więc plemniki mogły się osłabić.Niepokoją mnie te objawy.

Gość buszko
Witam Poprzedniczki. Aguniu bardzo zainteresowałaś mnie tymi swoimi tablicami chińskimi i możliwością ustrzelenia dzięki nim chłopca. Czy zechciałabyś podzielić się namiarem na nie jeśli byłoby to możliwe. Być może przyda się nie tylko nam ale i innym starającym. Byłabym Ci bardzo wdzięczna.

Znalazłam ebook w internecie za który niestety musiałam zapłacić,ale można też go kupić w formie książki jak kto woli.Jest to szczegółowy opis co trzeba robić aby spłodzić daną płeć.Jest tam również op[isana tablica chińska którą autor tego ebooka proponuje również uwzględnić przy swoich staraniach.Ja jestem z tego ebooka bardzo zadowolona ,zobaczymy jak te wszystkie rady wyjdą w rzeczywistości.Jak znajdę to ci napiszę gdzie masz tego szukać,pozdrawiam.

Jednak muszę tu zaznaczyć że te tablice nie mogą być jedyną dla ciebie metodą ustrzelenia chłopca,one mogą ci jedynia pomóc ale musisz stosować się do rady autora.

No więc Buszko,musisz w wyszukiwarce znależć hasło;planowanie płci,a na tej stronie już łatwo znajdziesz bo temat ten się mnóstwo razy powtarza.Na okładce książki widać dwójkę niemowlaków,są to te same dzieci ale sweterki maja w innych kolorach.Powodzenia.

Gość buszko
Wielkie dzięki za podpowiedź. Życzę powodzenia w staraniach.

Gość arrisha
agunia - znalazłam tę stronkę i próbowałam ściągnac ten darmowy framgent, ale niestety bylo to niemożliwe. Zastanawiam się nad jego zakupem, ale boję się że i jego nie będę mogła otworzyć. Napisz prosze co w tym e-booku jest czy wrto go kupić, czy jest zrozumiały? :)

Ten ebook to jak książka tylko że czytasz go w komputerze.Musisz wejść w zakup tej pozycji,pojawią się kilka propozycji form zapłaty,musisz wziąc z poczty lub sama sobie wydrukować druczki przelewu,płacisz na poczcie a za kilka dni przesyłają ci na maila ebook.Jak dla mnie jest super.Jest bardzo zrozumiały i opisany bardzo szczegółowo,krok za krokiem co trzeba robić aby spłodzić daną płeć.O ile dobrze pamiętam to musisz się zarejestrować.Daj znać czy ci się udało.Ja jutro wyjeżdżam i nie wiem czy w ciągu trzech tygodni nieobecności będę mogła zajrzeć do kompa ale będę się starać znależć jakiś dostęp to podglądnę.Powodzenia

Gość buszko
odświeżam

Gość buszko
Czy teraz rodzi się więcej chłopców czy dziewczynek? Kto wie?

Gość pragnę mieć córkę
Moim zdaniem rodzi się więcej dziewczynek. Niedawno 5 moich koleżanek ze szkoły urodziło dzieci i wszystkie urodziły córeczki. Ja nie planuję gromadki dzieci, chciałabym jedną ukochaną córeczkę. Nie lubię małych chłopców, nie lubię się z nimi bawić, biorę któregoś na ręce to od razu płacze, wolę małe dziewczynki, ale wiem, że niezależnie od tego co to będzie i tak będę je kochała mimo, że marzę o córce. Ja mam nieregularne cykle, raz miesiączkę mam co 30 dni, raz co 25 a czasami co 33, w takim nieregularnym cyklu w życiu nie ustalę dni przed owulacją. Szkoda, że nie ma jakiś innych metod planowania płci:(

Gość AŚKA72
Ja za 3 tygodnie rodze chłopca i to drugiego. :D

Gość buszko
Asiu czy może coś byś mogła podpowiedzieć jak Ci się to udało. Czy planowałaś czy też po prostu samo tak wyszło?

Gość buszko
odświeżam

Gość buszko
Czy któraś z Was stosowała może Baby -comp i czy pomógł w ustrzeleniu danej płci?

Gość buszko
Niestety ta stronka nie wchodzi.

Gość buszko
odświeżam

Gość buszko
odświeżam

Gość buszko
Ponoć ważna jest dieta bogata w sód aby dopomóc w poczęciu chłopca, czyli tylko czekam jak stanieją pomidorki. Może się uda.

Gość buszko
Może ktoś zna jakieś strony w necie z podobnym tematem, lub tabelkami sprzyjającymi ustrzelić chłopca. Pozdrawiam wszystkie starjące się kobietki. Powodzenia.

Wiesz,z tą dietą to może być prawda.Ja zawsze preferowałam diete bardziej kwaśną i ostrzejszą i dwukrotnie urodziłoam chłopców ale nie jestem pewna czy to główny powód.