Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trele morele na patyku

Najpierw slub-potem dziecko!

Polecane posty

Nie rozumiem czemu teraz jest odwrotnie! Pomijam fakt ze polowa( albo wiecej) to wpady.. ale czemu niektoore celowo decyduja sie na ciaze...a pozniej slub planuja! Paranoja jakas.. Jak takie dojrzale jestescie i pewne faceta.. to dlaczego jeszcze slubu nie wzielyscie? a moze najpierw dziecko.. bo potem nie bedzie odwrotu? i slub bedziecie mialy "zaklepany"? Kazda normalna para robi to w taki sposob: 1-slub.. a potem 2-ciaza..

A co takiego ważnego wnosi slub do zwiazku zeby miał być warunkiem posiadania dzieci??!!!

a czy ja napisalam ze pary ktore nie chca slubu nie moga miec dzieci?;) pisze o dziewczynach ktore chca slubu.. ale z niewiadomych przyczyn najpierw decyduja sie na zajscie w ciaze.. tak jakby dziecko mialo zapewnic im slub..

Nie każdej parze potrzebne jest małżeństwo, uważają to za papierek. Osobiście uważam, że gdy pojawia się dziecko tu trudno mu wytłumaczyć, że nie są prawdziwą rodziną, a tylko zyjącami ze sobą ludźmi. Małżeństwo daje stabilizację i oparciek tóre według mnie jest potrzebne dziecku do normalnego rozwoju emocjonalnego :)

nigdy nie spotkalam sie z dziewczyna która chciałaby dziecka a póxniej ślubu.... To byłoby chore ;)

Gość .......religijnie
wpadek jest tyle samo co przedtem tyle ze kiedys trzeba bylo sie wydac za mąż. nie do pomyślenia było że panna urodzi nieslubne dziecko. Kiedys przeprowadzilam ankiete pośród dzisiejszych 40 latków ile lat maja ich dzieci ( co do miesiaca) i jaki maja dlugi staz malzenski....w 70% wyszlo ze wiek dziecka i staz rozni kilka miesiecy. Niektorzy odpowiadali ze planowali slub i w czasie narzeczenstwa splodzili dziecko, inne panny wyszly za maz za nie ojca tylko "wlasciwego kanydata" itd itp

Gość a ja ze sto
na tym forum widziałam, które zastanawiały się jak go zmusić do ślubu...... a wpady to istna plaga - a potem do ksiedza z brzuchem do slubu heheh

tak, daje stabilizacje.. sprawia ze nie tak latwo sie rozejsc.. ze jest o co walczyc..ulatwia sprawy prawne itd... nie potrafie tylko zrozumiec.. dlaczego nie robi sie tego najpierw.. to wyglada tak jakby to malzenstwo bylo przymusem.. przez te wszystkie wpady to tak wyglada! i jeszcze najglupsze jest to ze zaczyna sie to robic normalne.. takie malzenstwo jest wymuszone.. nic wiec dziwnego ze tak duzo ich sie rozpada.. dziecko to katalizator.. a tak byc nie powinno.. malzenstwo jest dla meza i zony(maz+zona), a nie maz+zona+dziecko).. a nie dla dziecka!.. ja osobiscie nie zdecydowalabym sie najpierw na dziecko..jesli sie decyduje na dziecko to niby wczesniej nie moge wziac slubu:P oczywiscie przypominam ze nie chodzi mi o pary ktore dowiaduja sie o ciazy i pedza do kosciola( bo to jest juz dla mnie totalna kleska).. tylko o tych ktore najpierw swiadomie decyduja sie na dziecko.. a potem slub( w zasadzie to kobiety sie decyduja.. bo nie za czesto sie zdarza by facet chcial dziecko najpierw bez slubu.. jak facet chce to prosi o reke.. a potem dzidzius)

Gość co za paranoja
dzieci to wogóle głupota ah gdyby niektóe baby nie myślały cipskami

Gość .......religijnie
ja znam jedna taka co nie powiedziala chlopakowi ze przestala sie zabezpieczac by zajsc w ciaze... nie jest to moja dobra kolezanka ale wiedzialam o tym po fakci dokonanym ale zanim czlopak sie dowiedzial... wiec Ona jakby to okreslic...ma z pewnoscia zachwiane wartosciowanie osob sobie znanych - bliskich i dalekich

latwiej wymusic dziecko na facecie niz slub hehe

Gość oj Boże
autorko czy ty nie masz większych problemów?? Wysłał cię rydzyk do moralizatorstwa? Co cię to interesuje??/ jak ktoś chce być z kimś tylko dla dziecko to jego zafajdany problem, to on zniszczy sobie życie i nigdy nie będzie mógł byc pewny ze jest kochany przez drugąosobe. Wpadka i biegnięcie do ołtarza jest dla mnie śmieszna - taksamo śmieszna jak to ze babsko potrafi doprowadzić specjalnie do tej wpadki bo już ją cipka swędzi do porodu.

to jest forum, a wiesz od czego jest forum?;)

Gość oooooo nie
autorka to kolejny wścibski babsztyl który nie może pojąć dlaczego inni robią inaczej niż ona - żal mi takich kretynek..... wpierdalają się wszędzie ze swoim wieeelkim dupskiem i kazdemu by moralizowały - i istnieje tylko jedna racja - ich racja ----kurwa zeby taką dziwkę jak autorka i jej podobne kurwy chuj strzelił ---nikt by nie płakał po takich szmaatch wpierdalającyhc się w życie innym.

Gość hehehe widze że żal dupcie
ściska co po niektórym, tylko na dziecko udało wam się faceta do ołtaża zaciągnąc..... żałosne

Gość autorka to zwykła bojcora
nienawidzę tego typu osób - dla mnie są gorszymi zerami niz te które zaciągają chłopa przed ołtarz na dziecko

Gość ten temat już był
trochę za ostro, ale rozumiem Cię. :) tez nie lubię osób, które starają się być prześcieradłem. Ja jestem ze swoim facet 12 lat bez slubu , jestesmy siebie totalnie pewni , przeszliśmy kryzys, który jeszcze nas wzmocnił. Dziecko zaplanowaliśmy już 2 lata temu , troche to trwało ale się udało. Zastanawiamy sie nad slubem - nie jest on nam potrzebny , ale nie chcemy by dziecko miało póxniej z tego powodu jakieś przykrosci. Bo ludzie niestety sa chamscy, wscibsy i potrafią ze swoimi buciorami wchodzić w zycie, tak jak autor tego topicu.

drogi wulgarny czlowieczku;) nie wpadles na to.. ze inni ludzie poprosu MYSLA?ciekawi ich przyczyna pewnych zachowan.. to ze tego nie rozumiem i jest to dla mnie nie do zaakceptowania nie oznacza ze wezme kalasza i powybijam tych ludzi;P jestes bezpieczna.. wiec sie nie martw.. zaprzeczylas sama sobie- tyle ci jeszcze powiem:) az Cie zacytuje;): "wścibski babsztyl który nie może pojąć dlaczego inni robią inaczej niż ona".. hmm a Ty potrafisz zaakceptowac ze ja robie inaczej niz Ty? bo zyczas zeby mnie chu.. strzelil to chyba pokazalas ze raczej nie:P

Gość mhjnv mhn
znam parę, która mieszka razem, mają już kilkuletnie dziecko i nie zamierzają się pobrać, bo ona dostaje prze to zasiłek dla samotnej matki mimo, że pracują i mają kupę kasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ten temat juz byl- a nie przewidzialas tego ze jak bedziesz miec kiedys dziecko to taki slub ci sie przyda?:P jak sie slub wezmie..to nie padnie sie trupem.. nic sie nie zmieni.. a jak byliscie w stanie zrobic sobie dziecko.. byliscie na tyle pewnie swojej milosci to nie rozumiem czemu nie moglisie wziac slubu? ciezko bylo przeiwdziec ze kiedys sie przyda?:P

Gość hehehe widze że żal dupcie
a to nie jest żałosne, tylko czekać jak ktos ich podkabluje i wtedy zbulą - a o dziecku nie myślą

Gość mhjnv mhn
Znałam też inną parę z 3 dzieci, którzy dopiero brali ślub i jeszcze inną gdzie żyli 10 lat z 2 dzieci i nie chcą brać ślubu! Paranoja!!!

tego faktu tez nie pojmuje- czemu ja mam bulic na samotne matki?! po 1 to jest jedno wielkie oszustwo.. apo 2 co mnie obchodzi ze jakas laska chciala rozlozyc nogi... za jej przyjemnosci niech ona placi.. a nie cale spoleczenstwo:P

a czy ja Cie prosilam zzebys sie wypowiadala? nie zaczepilam cie na ulicy i nie zaczelam moralizowac.. :P nie podoba sie to spadaj wiesniaro:) swietnie ze wymagasz tolerancji sama zachowujac sie jak hitler..hehe

Gość ewaewaaa
troche ostro ale zgadzam sie! a widze że reszte to strasznie boli że inaczej nie potrafiły ;)

tu Cie zaskocze bo za becikowym tez nie jestem:P a poki co jak kurwisko to zachowujesz sie ty moja mila..

Gość ewaewaaa
heheh ja przypuszczam że autorka nie musi liczyc na becikowe - jak Wy.... brawo!

Gość a ty moja drogA
zachowuje się jak stara zgrzybiała baba nie mająca swojego życia tylko interesująca się zyciem innych