Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trele morele na patyku

Najpierw slub-potem dziecko!

Polecane posty

jenny:) milo ze ktos tu juest kumaty;) dziwne ze wszystkie laski z dzieckiem a bez slubu myla jedno nie kocha sie bo sie wzielo slub.. bierze sie slub jesli sie kocha;) i jesli sie kocha nie dziecko.. tylko partnera:P same przyznajecie ze slub chcecie wziac kiedys tam.. bo jest potrzebny.. a mnie dziwi ze nie myslalyscie o tym wczesniej:P

Gość Piekna Andzela
Nie no jasne, ja tez uwazam ze kurwa, ktora nie wie jak utrzymac przy sobie faceta i robi sobie dziecko to nieporozumienie :-) Ale takie przypadki to 10 % schematu NAJPIERW DZIECKO POTEM SLUB", reszta jest ok. To raczej ci co biora sluby szybciej sie rozstaja :-))) Tam dopiero sa patologie... Ale spoko, bywa fajnie. To cy ludziom jest fajnie to nie kwestia slubu lub jego braku

Gość ja jestem kobietą moja droga
ale dla zwolenników radia maryja zycie bez slubu nie ma sensu - bo jak sie kocha trza od razu przed ołtarz hahahahahhahahahhaahahahhahahahahaahhahahaahah

Gość a mnie zastanawia
Piekna to widze masz problemy z logicznym mysleniem, rozumieniem... i jeszcze nie potrafisz patrzec przyszlosciowo( a taka inteligentna dziewczyna z ciebie niby:P )

Gość Piekna Andzela
No to niech cie nie dziwi. Ales sie wkopala teraz - POWIEDZIALAS ZE SAME WIDZIMY ZE SLUB JEST POTRZEBNY - czyli uwazasz ze slub bierze sie bo jest potrzebny!!! Ty utylitarny pustaku. Myslalam ze chcesz nam powiedziec o slubie z milosci

ludzie którzy nie biora slubu sa niedojrzali...POPROSTU SIE BOJĄ.... szczególnie faceci, bo przeciez bez slubu łatwo jest W KAŻDEJ CHWILI ODEJŚĆ!!!!!!-bez żadnych zobowiązań... a ty \"piekna A....\" nie wyrzywaj aię bo widać że masz z tym problem....Swietny sposób myśleni --->\"Glownie szkoda mi kasy - bo wole wydawac kase na zajebiste krotkie spodniczki i podroze w tropiki i imprezy niz na slub\"--mnie stac i na to i nato!!! a po drugie chyba bardzo marzysz jednak o tym slubie---->\"niedlugo dzieki gieldzie bede miala tyle, ze i na wyjeb.. w kosmos slub mi starczy \" JESTEŚ PRZYKŁADEM NA TO ZE JEDNAK KOBIETY BEZ ŚLUBU SĄ ZAKOMPLEKSIONE!!!!!! ....i dążą jednak do ślubu! hahahah

Gość Piekna Andzela
a mnie zastanawia - oczywiscie ze umiem i nie tylko, a na postawie moich wypowiedzi nie jestes w stanie tego ocenic. Robie sobie teraz dobrze i mam w dupie czy mnie ta idiotka zrozumie, wiec uzywam skrotow myslowych. WIEC DO CZEGO SLUB JEST POTRZEBNY??? SLUCHAM.

a dla mnie ludzie którzy nie sa pewni swej miłości muszą się pobrać zeby to umocnić, zeby wiedzieli ze trudniej im w tym momenccie odejść więc nie będą odchodzili za szybko, ze dla papiera łatwiej rozwiązac konflikt bo trudniej się rozstac....tylko ci tchórze bojący się tego ze zwiżaek się rozleci potrzebuja ppaierkowego umocnienia, stabilizacji -czasem złudnej

a poza tym- po co się starac o partnera po ślubie skoro ma się go na piśmie niejako na własnośc???

jesli ktos nie potrafi odwazyc sie na slub to czemu niby potrafi odwazyc sie na dziecko? slub- ulatwia zycie, jesli dla was to tylko papier to czemu sie go tak boicie? jak moze wam nie zalezec na takim udogodnieniu( mowie tu o kwestii prawnej)..moze boicie sie odpowiedzialnosci? moze poprostu facet nie chce? bo naprawde nie potrafie pojac.. i jesli potem chcecie slub dla dziecka brac.. to nie wiem czemu wczesniej o tym nie pomysleliscie? czemu zaczynac od dupy -strony?przychodzi na swiat dziecko.. jego rodzice maja inne nazwiska.. i zaczyna sie gadka ze slub wziac dla dziecka! to przed splodzeniem dziecka nie mysleliscie ze moze byc mu trudno! i ze jesli sie kochacie to raczej naturalne jest to by slub wziac:P kleska totalna.. tylko jak mozna chciec najpierw dziecko skoro potem i tak zacznie sie robic wszystko by nadgonic to co powinno zrobic sie juz dawno?

ja nie chce ślubu bo nie chce zeby ktoś miała mnie na papierze, nie chce byc mu przypisana, chce wiedziec ze jest ze mną bo mnie kocha, bo nie musi, bo nie jest uwiązany papierem, umową - to jest ohydne...... i dodam ze nie mam męża anie nie mam dzieci ( i ich nie planuję) ale mam partnera.

Gość Piekna Andzela
jenny 666 HAHAHHA widze ze zamiast trelmoreli TOBIE zal dupke scisnal ;-) Nie mam komleksow. Byc moze jestem w kwestii slubu niedojrzala - ale kocham to w sobie bo to piekne - DOJRZEWAC. Wole patrzec na paczek rozy niz na kwitnacy kwiat ktory sie zaraz rozsypie. Skoro marze o slubie marzen to czemu mam go nie miec ;-) Wole jechac Astonem Martinem do slubu niz Audi TT albo pozyczona limuzyna. A to juz niebawem. Dobra. Nie chce mi sie gadac. Jest super, bedzie jeszcze lepiej. Nie musze sie wyklocac.

normalnie powinno byc tak- oczywiscie moim zdaniem jest do ideal;)i u mnie tak bylo oczywiscie kocham faceta,on kocha mnie.. chcemy byc razem.. mieszkamy razem( jesli jest to mozliwe).. on prosimnie o reke.. chce bym byla jego zona..bym nosila na palcu obraczke.. by caly swiat wiedzial ze jestem jego.. bierzemu slub..staramy sie o dziecko.. z milosci do siebie..kochamy sie.. (wiemy oczywiscie ze to takze niesamowite ulatwienie w kwestiach prawnych).. przychodzi na swiat dziecko.. nie musze robic dla niego tego czego nigdy robic nie chcialam( brac slubu tak jak wy:P).. maz przedstawia mnie jako zone.. a nie "dziewczyne"-to takie niepowazne:P.. chceilismy dziecka.. bo sie kochamy.. dla siebie.. slubu tez chcielismy dla siebie.. a teraz mozecie byc zazdrosne i zgrzytac zebami:P:P i tak wiem ze pewnie smutno wam z te

no bardzo na smutno - jak cholera skoro uwazasz ze tak jak ty zrobiłas jest idealnie to juz wszyscy muszą tak robic???? moze dla kogos idelanie jest inaczej. Jestes strasznie apodyktyczna i współczuję ci wzięcia ślubu tylko dlatego zeby facet nazywał cię żoną i zeby ułatwić sobie w kwestiach prawnych no i ze robisz to przed dzieckiem bo po co masz robic cos czego nei chcesz po dziecku . Jestes hmmmmm nie wiem jaka - dla mnie po prostu nietolerancyjny apodyktyczny wytwór rydzyka. Ale i tak jetses niemorlana bo dopuszczasz mieszkanie ze sobą przed ślubem

twoje posty właśnie wskauja że jesteś baaarzdo niedojrzała--więc jest odpowieź dlaczego głuptoku nie chcesz slubu....;) po drugie- wiesz, są ludzie którzy NIGDY NIE DOJRZEWAJĄ ! - TY CHYBA DO NICH NALEŻYSZ WIĘC NIE POCIESZAJ SIE POĄCZAKMI RÓŻ ITP........ NIC CI TO NIE DA! OJ, BIEDNA DZIEWCZYNKO, JEDYNE CO CI POZOSTAŁO TO POCHWALIĆ SIE AUTKIEM I TAKIE TAM....ŻAŁOSNE !!!!!! I WSPÓŁCZUJE TOBIE, ŻE DLA CIEBIE śLUB TO TYLKO PRZEJAŻDŻKA AUTKIEM - DLA MNIE TO COS WIĘCEJ--->NIE BĘDĘ CI PISAC O CO CHODZI DOKŁADNIEJ BO I TAK NIE ZROZUMIESZ \"BIEDNA DZIEWCZYNKO\"...hahahahah! p.s biedne jest to twoje dziecko...... :(

Gość no własnie
czyżbys nie yła pewna męża ze musiałas z nim zamieszkać w celu sprawdzenia?? przeciez to miałao wam ułatwić kwestie prawne hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaah

Gość do jeny99
tak?? a czym więcej jest dla ciebie ślub? 1. ułatwieniem kwestii prawnych 2. tym ze facet może cię nazywać żoną 3. czy moze tym co musisz zrobic mimo ze nie chcesz ale robisz zeby zdarzyc przed dzieckiem 4. czy moze stabilizacją - bo masz faceta na papierze i tak łatwo nie odejdzie

Gość Piekna Andzela
Mieszkali? Bez slubu?? Jak to? To uprawialiscie seks przed slubem?? Jaki wstyd.. Myslalam ze Ty taka nie jestes, ze pierwszy raz, to dopiero po slubie. A pewnie juz mialas cipke dawno rozdarta z kims innym :-)))) hahaha I co, facet to zaakceptowal?? Czy go musialas niewinnie oklamac?? Hipohondryczka puszczalska. A teraz cie pewnie wali po rogach a ty glupiutka nawet sie nie domyslasz... Sprawdz go dobrze. Tak koncza najdumniejsze zony ;-) niedlugo sie przeniesiesz na forum Samotna matka :-)

Gość no to teraz zniszczyłas
ta wypowiedzią i autorke i ta cała jeny iles tam - brawo

nie moja droga, jak zamieszkalam z mezem.. to jeszcze nie moglismy wziac slubu:P do ja jestem kobieta--> widze ze wymienila kazdy powod tylko nie najwazniejszy, ktory tak podkreslalam- ze slub wzielam z milosci:P.. trudno widze Ci to zrozumiec i na sile starasz sie zrobic ze mnie idiotke;) niestety nie bardzo Ci wychodzi bo sama sie osmieszasz.. i pokazalas ze najwazniejszych faktow nie potrafisz wylapac z tekstu;)

Gość no własnie
przeniesie sięna topik - myślałam ze ślub zagwarantuje mi ze on nie odejdzie

trele morele... POPIERAM!!! Dobrze wiedzieć że są na świecie ludzie którzy tak myślą--- normalnie myślą! I nie boją się ślubu i pokazania swiatu ,że się kochają! No i że robią to w NORMALNEJ kolejności, a slub to nie przejażdżka samochodzikiem tylko wyrażenie miłości.... Tak trzymaj, bo juz coraz mniej normalności na tym świecie!!!

obie wiemy ze ten punkt jest dla ciebie najmniej ważny a własciwie wogóle - ponoć jak ktoś kocha naprawde ma w dupie ułatwienie kwestii prawnych, majątek partnera, mieszkanie razem, itd

Gość ten temat juz był
z jakiej racji zakładasz, że nam jest z tym zle i smutno. Znasz mnie? Twoim celem był slub , dziecko- ok. Twoja sprawa. Mi jest dobrze tak jak jest i komu to przeszkadza? A gdyby nie było takich ludzi jak Ty, to nie musiałabym się chajtać dla dziecka, bo nikogo by to nie interesowało czy Jego rodzice mają paier czy nie. I nikt taki jak Ty nie szydził by z Niego i nie wpędzał w kompleksy. Bawcie się dobrze - mam ciekawsze zajęcia , niż czca dyskusja, która do niczego nie prowadzi.- Ja Twojego zdania nie zmienię, Ty nie zmienisz mojego. papa

Gość tak tak dokłądnie
ślub to pokazanie swojej sukni, pokazanie rodzinei swojej majętności, danie się im nachlac i narzreć, no i umoga - umowa ułatwiająca kwestie prawne hahahaahahahahahahahahaahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

piekna-- czemu uzywasz slow ktorych nie rozumiesz? chcesz sie popisac?:P I jeszcze taka jestes inteligentna( jak kilka razy podkreslilas:P) a robisz takie byki! jak nie rozumiesz wyrazu a tym bardziej nie potrafisz go napisac to lepiej go nie uzywaj:P bo sie osmieszasz..;) nie rozumiem co ma hipochondria do tego co ja napisalam?

Gość ja pienicz ęę
ta autorka to jakas kretynka - żeby brać ślub dla ułatwienia kwestii prawnych - ja pierodlę - ciekawe kiedy mąż siekapnie i do niej odejdzie?? pewnie jak dziecko dorośnie - wtedy nawet umowa na papierze nie pomoże.

Gość Piekna Andzela
jenny 99: ja jestem wyjatkowo dojrzala a tobie tylko ten samochod w glowie :-) Pewnie ze przejazdzka autem jest wazna. Kocham tak mocno, ze skoro mam kase to chce to wyrazic rowniez w fizyczny sposob :-) Uczucia sa u nas rozwiniete na maksa i glebsze niz Row Marianski, o ktorym nawet nie wiesz co to jest ;-) a ze nie gustujemy w skromnosci chcemy zafundowac sobie odrobine zabawy ;-) Moje dziecko ma swietny start juz od swoich pierwszych chwil - bardzo o nie dbam i bede je wychowywala w duchu tolerancji a twoje wyprowadzi sie od ciebie jak skonczy 15 lat bo nie zniesie takiego jadu :-p Jenny 69 jestes gorsza od morelatrela. Zycze ci najgorszego. Napewno sie spelni.

hipoHondria a nie jak napisalas hipoHondria:P inteligencie

Gość hhhhhhhhhhhh
prostaczka piekna andzela bez komentarzy