Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aśka72

cytomegalia-skierowaniedo poradni

Polecane posty

kamilka a co powiedział o IgG? A na toksoplazmozę robi łaś badanie?

Gość Kamilkaaa
Tak tokspolazmozę robiłam, IgG wyszło dodatnie, IgM - ujemne. Robiła też rózyczkę. Odnośnie IgG cytomegalii to jak dawał skierowanie stwierdził że IgM na razie wystarczy. Jak zrobiłam badanie - Igm to powiedział, ze ok i że chyba nie ma sensu robić IgG, bo to i tak nic nie wniesie. Sama już nie wiem

Kamilko a co w związku z tokso czy to, że miałaś dodatni wynik to coś lekarz powiedział?Ja miałam mniej niż 5 a IgM ujemny i lekrz powiedział, że nic takiego, że ok. Ja nie wiem co robić. Cyto miałam IgG dodatni a IgM ujemny i podobno też dobrze. Nie wiem każdy mówi coś innego. Ponadto mam cały czas bakterie w moczu i nie wiem co robić. Co wytępię to znowu się pojawiają.. Może ty coś poradzisz?!

Gość mama100
Ratunku!! MAm zdrowe dziecko (13-m-cy) mimo, że w ciąży przechodziłam ostrą toxoplazmozE. Teraz staram się o drugie. Właśnie odebrałam wyniki na cytomegalie IgG 37,8, IgM 3,5. Co to znaczy???

Gość Kamilkaaaa
Do grymas: Ja miałam toksoplazmozę IgG dodatnie (ok.23) co znaczy ze już ją przechodziłam i jest ok, nie ma zagrozenia że w ciaży zachoruję bo mam przeciwciała. I podobnie chyba jest z cytomegalią, jeśli IgG masz dodatnie to znaczy że ją przechodziłaś a IgM ujemne- czyli w tym momencie jesteś zdrowa. Ja znam tylko swoje IgM - ujemne a nie wiem jakie mam IgG , ale lekarz juz mi tego nie zlecał

Gość boróweczka
czesc dziewcyny co myślicie o takich wynikach? 12 tydz. IgG 73,4 norma 0-8,8, IgM ujemne. czy igG jest za wysokie?

Gość iwi85
cześć Dziewczyny:) prosze o pomoc,robilam badanie na CMV i IgG wyszlo mi strasznie wysokie bo250! natomiast IgM 0,065(ujemne). miała juz kóraś taki przypadek??? każdy z lekarzy mówił mi co innego:((((((!!!!!!!!!!

Gość isia80
Ja przechodziłam cytomegalię w październiku zeszłego roku i wtedy właśnie poroniłam w 7 tygodniu. Teraz IGM mam ujemne, ale IGG wynosi >250. Chciałabym zajść w ciąże ale nikt nie potrafi mi do końca odpowiedzieć czy przy takim IGG można się starać o dziecko

dziewczny ja niedługo idę na kolejne badania na cytomegalię i boję się, że znów będą dodanie :( Może jest któraś z takim samym problemem. Tzn. chcemy dzidzi, a tu cały czas wychodzą nam wyniki dodatnie i lek. nie pozwalają :(

Gość aska30
Czy ktoś może mi podpowiedzieć co oznaczają wyniki badań na cytomegalię IgG 103,5, IgM 0,29. Jestem w 9 tygodniu ciąży i strasznie się boję o swojego malucha

Gość s32
aska nie masz się czego obawiać IgG masz dodatnie co oznacza że przechorowałaś już cytomegalię i masz przeciwciała które chronią Ciebie przed kolejnym zakażeniem a IgM zawszw świadczą o świeżym zakażeniu ale ty masz 0,29 czyli ujemne:)

Gość marteczka1707
Dziewczyny jestem obecnie w 12 tyg ciąży będąc w 6 tyg dostałam skierowanie na toxo i cyto ze względu na to iż pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem. Moje wyniki: Przy pierwszym wyniku 30.06 miałam IgM 1,08 IgG 37 UA/ml Zrobiono mi ponownie wynik na IgM 07.07 wyniósł 1,88, a w dniu 14.07 IgM wyniósł 1,99. Wynik wskazuje na rozwój wirusa, lecz nie mam żadnych objawów. Lekarze twierdzą że to atak choroby był dużo wcześniej i teraz nie jest ona już groźna, ale wyniki się pogarszają.Wyniki robione w przyszpitalnych laboratoriach- w dwóch różnych. Na dwóch Usg lekarz powiedział że dzidzia się rozwija prawidłowo. W poniedziałek wybieram się na usg genetyczne i pobranie krwi do badań prenatalnych. Przerażające jest ze lekarze nie informują o tej chorobie. Po poronieniu nie dostałam żadnych badań jak pytałam czy mam zrobić coś prywatnie to mówili mi że nie ma potrzeby. Jak zaszłam w drugą ciąże zmieniłam lekarza chodzę do poradni szpitala klinicznego nie jakiejś poradni osiedlowej i wreszcie trafiłam na dobrą ginekolog. Od 5 tyg jestem na zwolnieniu, lekarze ( a biegałam od rodzinnego, do ginekologa, do zakaźnego)mają różne opinie na temat cytomegalii- ginekolog straszy że to bardzo źle a zakaźny żeby się nie denerwować że najprawdopodobniej to zakażenie przed ciążą i nie jest groźne, i jeśli na usg jest ok i do 3 miesiąca nie poronię to nie trzeba obawiać się wad rozwojowych. Staram się o tym nie myśleć ale czasami ogarnia mnie panika :(

Wiem,że topik założony bardzo dawno ale , może są osoby które miały cytomegalię IGg dodatni i starały się o dziecko.Zapraszam do rozmowy każdego , każdą kto ma doświadczenie z tym wirusem

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????może jednak ktoś zajrzy ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość Agusia242
dziewczyny mam poważny problem, jestem w 33 tygodniu ciąży i moje wyniki cytomegalii mnie przeraziły: w styczniu robione były i wynik: igg 126 igm 0,610 natomiast teraz: igg 486,35 igm 530 Dlaczego igg urosło od stycznia co to oznacza proszę o info