Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze młoda..

Tu wpisujemy rady co zrobić aby jak najbardziej opóźnić starzenie

Polecane posty

Gość jeszcze młoda..

Mam 25 lat i poszukuję wszelakich wskazówek lub stron internetowych z poradami co zrobić aby jak najdłużej zachować młodość. Chyba każdą z nas to interesuje. Moją podstawową zasadą jest kładzenie się spać już o 22. Ale to dopiero początek... Co dalej ?

Gość nic nie robię
a wyglądam jak gówniara mam 28 lat, a wszyscy dają mi 18 z resztą cały czas tak sie czuję:) nie wiem czy coś to da, że będziesz kładła się spać o 22.00 kto normalny chodzi spać o tej porze? kto ma na to czas? myślę, że wszystko to kwestia genów i jeśli ktoś ma wyglądać młodo to będzie tak wyglądał bez najmniejszego wysiłku, a jeśli nie to i chodzenie spać o 20.00 nic mu nie pomoże

Pij skrzyp,krwawnik,szałwię,jedz sojowe produkty,awokado,nagietek i bratek dobre na cerę,koniecznie nawilżaj twarz i ciało w dzien a w nocy odżywiaj i dotleniaj.Ja mam 43 a wyglądam na 20-25 lat:).

Gość jeszcze młoda..
z tym kładzeniem sie spać o 22 to wynikło to z tego że po prostu wyczytałam gdzieś że skóra w trakcie snu regeneruje się najszybciej właśnie w tych godzinach przed północą.

Gość a ja mam 77 lat
wyglądam na 26 bo jem codziennie maslanke owocową

Gość zenujaca jestes
Lukarena ---->a jak twoja figura ? czyzby tez jak u 20 latki ? chyba przesadzasz z tym swoim wygladem w koncu 6dzieci urodzilas wiec musialas sie z taka gromada pomarszczyc chodz troche :O

Gość Desperados szybkobiegos
NIE OGLĄDAJ TELEWIZJI! A JUŻ ABSOLUTNIE DZIENNIKÓW !!!!

Do ZENUJĄCA JESTEŚ-możesz sprawdzić osobiście:)Jeśli mieszkasz w Szczecinie:)a to,że 6cioro to niema nic do rzeczy,wyglądam tak:160/52-55kg, talia 60-64cm,biodra82-86cm,biust92-96cm.Poza tym jestem Kosmetyczką:)pozdrawiam:)

Gość nic nie robię
Akurat z tym kładzeniem się spać o 22.00 chodzi o coś innego, a mianowicie: między godziną 22.00 a 2.00 człowiek najlepiej regeneruje swoje siły FIZYCZNE, później już tylko odpoczywa PSYCHICZNIE. Zauważ, że jeśli położysz sie później niż o godzinie 2.00 rano i tak jesteś zmęczona. :)

Gość zenujaca jestes
hehehe jasne juz ci wierze :P Daj namiary pofatyguje sie sprawdzic albo wklej foto :D

Gość Moja recepta
Mam 26 lat, a wszyscy daja mi 17-18 najwyzej. W sumie to mam dziecinne rysy troche - duze oczy, bardzo maly nos, pelne usta i.....prszcze, które chyba nigdy mnei nei opuszcza. Mysle ze to kwestia tych rysów i pryszczy:O wlasnie. Poza tym dziwie sie, bo zawsze mam dosc mocny makijaz na sobie, a w tym przypadku chyba nie dziala na mnie "postarzajaco";) Nie prowadze zdrowego trybu zycia niestety i nie za dobrze sie odzywiam. Na noc smaruje twarz kremem nivea visage regenerujacym i od ok 22 roku zycia uzywam kremu pod oczy. To tyle.

Gość jeszcze młoda..
tak to prawda. Może rzeczywiście to z tego wynika. Póki co dzięki za dotychczasowe rady i czekam na jeszcze jakieś, bo temat rozległy moim zdaniem. Dotyczy i trybu życia i kosmetyków i żywienia, nawet pozytywnemu mysleniu, wiec znajdzie się pewnie tego jeszcze więcej. Szczególnie interesuje mnie właśnie opinia kobiet dużo starszych ode mnie które mogą się pochwalić młodym wyglądem, pomimo upływu lat.

Gość Moja recepta
Figura taka sobie - mogloby byc troche mniej w biodrach, ale biust za to faktycznie jak u 13-tolatki :O

Gość jeszcze młoda..
z makijażem to mam tak,ze jak jestem bez makijażu to mam bardzo łagodne rysy twarzy i wyglądam wtedy rzeczywiście na kilka lat mniej, ale w makijażu szczególnie mocniejszym to już zaczyna być już całkiem widoczny ten mój wiek. Jak mam dośc mocno podkreślone oczy to wyglądam na swoje 25 lat. Zauwazyłam też że jak mam farbowane na blond włosy to mnie to postarza a w brązowych wyglądam po prostu młodo. Więc dużo też zależy od makijażu, fryzury, stylu ubierania również. Jednak w dużej mierze interesują mnie porady na temat pielęgnacji, trybu zycia oraz diety. Jednym słowem wszystko co przyczynia się do skutecznego zakonserwowania naszej skóry, włosów ;)

Gość 20-latkaaaaaa
NIe pal, staraj sie nie zarywac nocy, unikaj slonca i solarium (najbezpieczniejsze dla cery są samoopalacze,tylko ze czasem mozna je nierowno nalozyc :~), pij duzo wody, przynajmniej 1,5 litra dziennie, bo wazne jest tez "nawilzanie od wewnątrz). Mnie sie nie udaje tylko tego ostatniego dotrzymac, bo ciagle zapominam o piciu...

Gość nic nie robię
Z tego co wiem to bardzo zdrowy i dobrze robiący na skórę jest chłodny prysznic. Należy unikać gorących kąpieli i długiego wylegiwania się w wannie. Wiadomo też, że należy nawilżać skórę po kapieli więc zawsze krem lub balsam, ale teraz znowu nasuwa mi się myśli o tym, że moja mama nigdy nie używała balsamu, a skórę ma gładką. Jednak coś jest w tych genach, bo moja mama pomimo swoich 49 lat figurę ma taką, że niejedna nastolatka jej zazdrości, a wierz mi, że specjalnie nic nie robi. W sumie to w pracy cały czas musi chodzić:) no i w czasach licealnych intensywnie trenowała. Właściwie to nie wiem jakie podać Ci wskazówki, bo sama nie wiem jak to się dzieje, że mama tak długo trzyma formę. Myślę, że na cerę dobrze robi odpowiednia ilość snu, bo akurat moja mama ciągle ostatnio nie dosypia (dużo pracuje) i ma szarą cerę od tego niewyspania (u siebie też to zaobserwowałam):O

Gość jeszcze młoda..
---> DDERE Mój topik jest już trzecim na którym wklejasz swój tekst ;) my naprawdę nie jesteśmy ślepi

Gość jeszcze młoda..
---> nic nie robię Rzeczywiście cenna wskazówka z tym chłodny prysznicem. W końcu zimna woda pojędrnia skórę :) Dobrze by było brac taki zimny prysznic codziennie tylke że... no właśnie.. :O Kto jest w stanie się przemóc aby kąpac się w chłodnej wodzie ? Cieplutki prysznic i długie kąpiele to coś co po prostu uwielbiam robić. Obawiam się że gdybym się przymusiła do systematycznego chłodnego prysznica to przyjemny obowiązek zamieniłby się w przykry obowiązek :( Choć pewnie gdybym się zmusiła to moglabym się pochwalić wtedy hartem ducha, silną wolą i jędrną skórą. Może zrobię tak że na początek zamiast gorącej kąpieli będę sobie robić taką ciepło-lenią i siedzieć w tej wannie niedługo, tylko do niezbędnego minimum.

Gość nic nie robię
Wiesz, z tego co wiem to tak jak wspomniałam wcześniej - długie kąpiele w wannie nie są wskazane. Natomiast jeśli chodzi o te chłodne prysznice to nie musisz polewać się lodowtą wodą, a po prostu chłodną:)

witam jeszcze młodą.wejdz na stronke www.vision-polska.pl sa tam wspaniałae preparaty i ziołowe produkty,które pomagaja zachowac młody wyglad i samopoczucie.pomagaja w rożnych schorzeniach.ja mam chore stawy i myslałam,ze juz nic mi nie pomoze atu masz odwazyłam sie i zaczełam zamawiac te ziołowe preparaty i pomogła.dodam ze tez mam 25 lat.Pozdrawiam pa

Gość pytanko...
jaki niedrogi i dobry krem pod oczy?

Gość jeszcze młoda..
Dzięki za linka :) Co do stawów to też mam niestety z nimi problemy. Chodzi o stawy kolanowe. Mam chyba coś nie tak z chrząstką, bo mam takie okresy że mi coś tam przeskakuje w środku i problemem się staje zwykłe wejście po schodach lub podniesienie czegoś. W takich chwilach to rzeczywiście czuję się już jak staruszka ;) Możesz zdradzić jaki dokładnie preparat z tej stronki używałaś ?

na dzień krem z porządnymi filtrami UVA+UVB, zero opalania, antyutleniacze w kremach i doustnie.

Pewnie DETOX ANTIOX wogóle cały zestaw clasic hit i przeciw zapalny URSUL REPEN.a TERAZ LIFEPACSENIOR łykam jak chcesz to napiszdo mnie to wysle ci ulotki bardziej szczegółowe,co do tych produktów i certyfikaty mam,ze to nie zadne herbalaify czy cosik takiego!!!!od dłuzszego czasu bo 2 latka zajmuje sie profilaktyka zdrowia.pogadamy jak napiszesz pAPATKI majkosia80@o2.pl pa pa pa!!!

Gość zuzia lalka nieduza
Hej! Ja mam 26 lat i temat tez mnie zainteresował:) Ja uzywam codziennie kremu pod oczy i na powieki. Do tego stosuje kremy które zapobiegaja pierwszym oznakom starzenia (nie stosuje jeszcze silnych przeciwzmarszczkowych). Uzywam równiez maseczek, które regenerują skóre. Raz w tygodniu peeling twarzy. Do tego codziennie balasam do ciała i co jakis czas peeling. Pije duzo wody i staram odżywaic sie zdrowo. Ograniczam tłuszcze i chleb (jem pieczywo chrupkie). Tez staram sie chodzic wczesniej spać Niestety korzystam z solarium raz na jakis czas.

Gość zuzia lalka nieduza
Justa a jaki krem konkretnie polecasz? Jaki jest aktualnie na Twojej półce?

Gość doris123
a

Gość a propos
odszukałam taki topic, który jest ciekawy a nie wyczerpał jeszcze tematu. Ja mam 26 lat i uzywam kremu pod oczy i do twarzy codziennie (happyderm-garnier). Ale zauwazyłam od jakiegos czasu, ze zrobiły sie pierwsze zmarszczki pod oczami. Planuje kupić jakis krem pod oczy o ostrzejszym działaniu, polecacie jakis???