Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

"po prostu narzucasz nie psują tylko nie zdzierają z ludzi kosmicznych cen , ja poza tym na detal sprzedaje rzadko tylko koncowki z zamowienien," Skoro w detalu sprzedajesz tylko sporadycznie, to nie porównuj marż hurtowych do detalicznych, bo to nieporozumienie. A narzut w hurcie rzędu 10-15 zł to moim zdaniem bardzo dużo!

Gość po prostu narzucasz
razem z dostawa z zagranicy 10 złoty ,czyli minimum polowa idzie na transport

Gość po prostu narzucasz
zreszta wiadomo ze jak pseudo zakupy do 1000 zł w hurtowni to nie hurt inne ceny sie daje to logiczne

Czy któraś z Was była w MAXIMUSIE?? Jutro tam jadę zobaczyć, co mają. Mam wielką nadzieję, że będzie coś interesującego, gdyż do Ptaka mam strasznie daleko i to już porządna wyprawa będzie... Interesują mnie ubrania Vila,Papillonne,Fransa, ale tez "made in Italy", dla kobiet 20-35 mniej więcej)- po prostu ciekawe fasony tunik, swetrów, bluzek, spodni, ale nie garsonki i odzież biurowa, tylko styl luźniejszy. Bardzo proszę o jakieś porady, gdzie warto zajrzeć, jak nie konkretne sklepy, to może chociaż które hale? (a które omijać), na stronie widze, że jest ich 5 - czyli nie sposób przejść tego w jeden dzień ;/

"po prostu narzucasz zreszta wiadomo ze jak pseudo zakupy do 1000 zł w hurtowni to nie hurt inne ceny sie daje to logiczne " To Ci współczuję, że masz takich psuedoklientów tylko 3 dziennie:( Bardzo cienko, jak na hurtownię.

botox "Czy któraś z Was była w MAXIMUSIE?? " Ja nie byłam, ale słyszałam raczej kiepskie opinie, to już lepiej wybierz się do Wólki, bo to w tym samym miejscu.

Gość po prostu narzucasz
a kto powiedzial ze mam trzech> wogole teraz takich nie mam , przeliczylas utarg ale w zla strone , wogole staram sie takich pseudo omijac, bo tysiac złoty to jest detal nie hurt dla mnie

Gość po prostu narzucasz
teraz to takie minimum od 2,5 do 4 tysiecy , i nie wszystkie na fakture wiecdopiero po miesiacu sobie spisze, bo ja na ryczalcie , duzo osob teraz nie chce faktury a mnie to tam bez roznicy ,

Gość po prostu narzucasz
nie wiem czy cienkie ja jestem zadowolona starcza na wynajęte mieszkanie i miesiac zycia na luzie , mnie to wystarcza do szczescia nic wiecej nie potrzebuje, po co mi wiecej , nie jestem zachłanna

"po prostu narzucasz i jest to jeden z lepszych miesiąców bo na dzien dzisiejszy mam sprzedaż 31 tysiecy juz w tej chwili " A to nie ty pisałaś? Dziś mamy 13, czyli: 31000:13= 2384,6 No wybacz, ale utarg w hurtowni na takim poziomie to jakiś żart. Ja mam w dobre dni więcej w sklepie.

Gość po prostu narzucasz
dla mnie to bardzo duzo , nie jestem zachłanna , mnie wystarcza to w zupełnosci ,

Gość po prostu narzucasz
no jak ty chcesz zostac milionerka na tym to pewnie ze ci mało, są ludzie co żyją tez na innym poziomie, nie potrzebuja milionow do szczescia w zyciu

Gość po prostu narzucasz
zreszta to tylko z faktur, bo bez fakturowe licze na koniec miesiac, a mam duzo teraz co biora palety , bez faktur nie chca, ja tam nikog nie zmuszam, aby kupował , nie chce faktury to jego problem jak mu us wejdzie, ja na ryczalcie jestem wiec moge

Gość po prostu narzucasz
ja sie nasmiewam? heh bierze se marze ichnascie milionow procent i narzeka, ze tani qutlet ja wykancza i dobrze, bo tamci nie sa zachlani sa hurto detalem, nie zdzieraja z klientow biednych , ja odkad zalozylam swoja firme , ani jednego ciucha nie kupilam w normalnym sklepie jak zobaczyłam ile zdzieraja sprzedawcy z biednych ludzi

Gość po prostu narzucasz
i wszystkich znajomych juz tez uswiadomilam zamawiam im w mojej hurtowni zeby nie przeplacali w normalnych sklepach, ile z nich zdzieraja, i zarabiaja na nich, i o ile moga miec taniej

"po prostu narzucasz po prostu narzucasz sobie za duża marże i dlatego , chcesz się za dużo nachapać, ja nigdy nie biore wiecej niz 10 -15 zl na sztuce, a ty pewnie 100-150 proc. i tak to jest że potem padacie " Po co piszesz takie głupoty i dowalasz innym. Nie można porównać marży hurtowej z detaliczną. Ja mam narzutu 30-40%, a nie 100-150... i myślę, że niewiele osób ma taką marże w czasach takiej silnej konkurencji...

Gość no czytam co piszecie
no czytam co piszecie , jakos 30-40 proc. tu nie widzialam, wszyscy powyzej 100-150 proc. bo podczytuje od dawna.

"po prostu narzucasz i wszystkich znajomych juz tez uswiadomilam zamawiam im w mojej hurtowni zeby nie przeplacali w normalnych sklepach , ile z nich zdzieraja, i zarabiaja na nich, i o ile moga miec taniej" To jeszcze uświadom swoich klientów, że dla detalu masz takie same ceny, to nikt więcej od ciebie nie kupi. Ja takich pseudohurtowników omijam szerokim łukiem.

ja na detal sprzedaje tylko to co mi zostanie z zamowień, rzadko kiedy, jak lezy to sprzedam taniej , po cenach hurtowych, bo nie lubie zdzierac z ludzi

pseudohurtownikow? bo nie zdzieraja jak wy , heh

"no czytam co piszecie pseudohurtownikow? bo nie zdzieraja jak wy , heh " Pseudohurtowników, którzy muszą sprzedawać w detalu, że jakoś ciągnąć. Porządne hurtownie nie sprzedają w detalu w ogóle, lub doliczają normalną marżę detaliczną.

botox "Czy któraś z Was była w MAXIMUSIE?? " aleksa.m Ja nie byłam, ale słyszałam raczej kiepskie opinie, to już lepiej wybierz się do Wólki, bo to w tym samym miejscu. dzięki, może jednak ktoś i w Maximusie zna jakiś interesujący punkt, jakby co, proszę o podpowiedź. botox3 @wp.pl

99 proc hurtowni sprzedaje wszytsko i na hurt i na detal ja tylko koncowki , wiec i tak najmniej

Gość maximus to
maximus to tania tandetna chinszczyzna, tam głownie detalisci kupuja, wiec nie sadze zeby tam sie oplacało

"no czytam co piszecie 99 proc hurtowni sprzedaje wszytsko i na hurt i na detal ja tylko koncowki , wiec i tak najmniej " No chyba trochę przesadziłaś z tym 99%. Różnica jest jednak taka, że prawdziwe hurtownie nie sprzedają detalistom w cenach hurtowych, bo szybciutko straciliby masę klientów hurtowych.

Gość no cyztam
zaloguj sie na portalu CHH , to najwiekszy portal hurtowy w Polsce, tam wszyscy hurtownicy, maja konta na alegro i sprzedaja taniej niz w hurcie , na detalu

Gość olga0831
czytam co piszecie. prawda jest taka ze butki narzucają duzą marze od 80 do 150 % i i taka jest rzeczywistość. Hurtownie zaś ok 13 %. czasami jest lepiej zaniżyć marze i zrobić obrót zrobic promocje obnizke zwłaszcza w takich cięzkich miesiacach jakim jest dla wiekszości listopad. to moje skromne obserwacje, ale każdy rzadzi się jak uważa z lepszym lub gorszym skutkiem.Co do maxiumusa to jest już raczej bardziej rynek detaliczny i z hurtem takim prawdziwym ma już niewiele wspólnego aczkolwiek ja osobiście mam tam klientke która ma hurt i całkiem nieźle współpracuje z rosją i czechami. a propos punktu d to bardzo fajna sprawa i ktoś zna temat bo trafnie przedstawił profil firmy. pozdrawiam pozdrawiam

Dla mnie hurtownia, która stosuje taką politykę - to pseudohurtownia, która nie szanuje swoich klientów, którzy jakby nie było zapewniają jej byt. Na CHH takich nie brakuje, to prawda, bardzo wielu tam cwaniaczków, którzy handlują w danym momencie tym, na co akurat jest zbyt. Z hurtownią niewiele ma to wspólnego.