Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sklep z odzieżą

Mój własny interes-BUTIK Z ODZIEŻĄ...

Polecane posty

Gość no prosze
ilu zadowolonych klientow pani euro sie zglasza :D jak milo...i z usmiechem na twarzy czekaja tygodniami na przesylke,sielanka poprostu! :D

Gość butik1
Jagna ma rację, to nie jest forum "jak nie dać się oszukać przez panią E, tylko na tematy zupełnie inne...a Wy piszcie sobie na priv o tym z panią E, bo mnie to nie interesuje, wasza prywatna przepychanka!

Gość synagoczek
Nie piszę, że sielanka... Dzieciaki biznes to nigdy nie sielanka. Albo szybko albo tanio chyba, że masz wtyki na produkcji. Taka prawda.

Gość no prosze
widzialam ze byl zalozony temat o tej hurtowni ale skasowano,to gdzie ludziska maja pisac????

Gość butik1
Do tej pani bezpośrednio!!! a nie tutaj!!!

Gość czarodziejka_mała
Jeszcze mi się przypomniało teraz, nie wiem czy o tej firmie pisałam: STUDIO MODY MONA - nawet niezłe niektóre sukienki, na pewno dobrze się raczej sprzedają. Biało jest u nas, jutro raczej giełda nie dopisze pod względem handlu, my nie jedziemy, za zimno. :-(

Gość xxyyy
U nas też zimno jak cholera ale muszę jechać- przed Świętami tam jest masa ludzi. Zresztą, zawsze jest masa... Ale chyba muszę sobie nową miejscówkę znalezc bo nie wiem czy na starej się zmieszczę. No i czy do auta się zmieszczę :/ A dostawczak u teściów stoi... Ech. Tak sobie obmyśliłam że po trochu wszystkiego wezmę a jak coś będzie dobrze szło to szybko chłop mi skoczy po towar do domu, mam jakieś 10km do giełdy. Tylko mam jeden stół 2m i nie wiem czy się na nim zmieszczę :/ A drugiego tam nie wepchnę bo stół akurat na styk się mieści w boksie i za nim (i za sobą) mam tylko trzy ściany do wieszania, co też prostym nie jest :D

Gość czarodziejka_mała
A widziałeś skąd ją wysyłają?

Gość tak zarabiają na alegro
powiedz mi jeszcze ze odliczając opłate za wystawienie plus prowizja za sprzedaż zarabiają złotówkę to ci uwierzę normalnie :D

Gość czarodziejka_mała
Mam rodzinę w Azji, kilkadziesiąt wysłanych przesyłek do nich. Wysyłałam na wakacjach 5 sukienek i małą książeczkę jako prezent i zapłaciłam około 150 zł za przesłanie tego.... 20 zł wcale mnie nie dziwi!!!

ok zarabiają złotówke charytatywnie uwierzyłam :D

Gość czarodziejka_mała
Do pierwszej paczki kilka lat temu zapakowałam dla dzieci kilkanaście rzeczy, wrażenie przy zapłacie na poczcie... bezcenne... :-)

Gość czarodziejka_mała
Może nie złotówkę, ale generalnie koszt wysłania czegokolwiek jest bardzo drogi, najlepiej to odczuć na własnej skórze. :-) Poza tym opakowanie, pakowanie, transport na pocztę czy do kuriera wszystko się liczy.

Gość xxyyy
20zł z Azji to tanio! A jak się u nich robi zakupy to nie kupuje się jednej bluzki tylko np rzeczy na 200zł i wtedy dać 20zł na przesyłkę się opłaca. Ale ja od nich nie kupuję- raz kupiłam, jakość mnie nie zadowala i tyle. Bardziej mnie wkurza jak z Polski liczą sobie po 20zł za wysyłkę, ja wtedy kupuję i w formularzu dostawy klikam 'inny sposób dostawy- list polecony 6zł'' i tyle płacę.

Gość bez rejestracji
Ja uważam,że np 20 zł za dostaw 30kg odzieży to bardzo tanio. wolę kupić przez net i zaoszczędzam czas i kasę na paliwo ,a właściwie to i auto może byc zbędne. W kryzysie trzeba myśleć ekonomicznie .

wątpię żeby za 20 złoty wysłali 30 kg , tyle to oni za 1 sztuczkę liczą

Gość kwit
do 30 kg za 20 zl u kurierow to standard

Gość kwit
"20zł z Azji to tanio! A jak się u nich robi zakupy to nie kupuje się jednej bluzki tylko np rzeczy na 200zł i wtedy dać 20zł na przesyłkę się opłaca. " mylisz sie nie bedzie 20 zl za zbiorcza paczke stamtad tylko za kazda rzecz osobno po 20 zl

Gość kwit
i co ,myslisz ze tam nie bedzie wpadac niepozadana osoba :o ,zrobi sie zamet i zamieszanie z dwoma takimi samymi tematami

Gość czarodziejka_mała
Zagraniczne przesyłki ogólnie są bardzo drogie, a jeszcze tak daleko, 20 zł za 1 rzecz przesłaną z Azji jest ok. Poza tym często jest problem z dostarczaniem przesyłek. Czasami jak mi kuzynka mówiła paczka wyglądała jak po baaardzo ciężkich przejściach... :-) Raczej drugi temat jest niepotrzebny, większość osób zżyła się z tym tematem, a kłótnie... jak to się mówi: "kłótnie się zdarzają nawet w najlepszych małżeństwach". :-)

Gość jagna-urazona dumo
🖐️ :P

Gość do xxyyy
"Bardziej mnie wkurza jak z Polski liczą sobie po 20zł za wysyłkę, ja wtedy kupuję i w formularzu dostawy klikam 'inny sposób dostawy- list polecony 6zł'' i tyle płacę." Gdybyś u mnie coś takiego zrobiła to masz na dzien dobry nega i występuję do allegro o zwrot prowizji z powodu że nie doszło do transakcji z winy kupującego bo nie dotrzymał warunków umowy którą ze mną zawarł klikając w kup teraz. U mnie koszt przesyłki to 9 zł za list polecony ekonomiczny lub 9 zł za list polecony priorytetowy nie zaleznie od ilości kupionych przedmiotów. I nie miała bym zamiaru dopłacać do Pani przesyłki.

Gość do xxyyy
pomyłka list polecony priorytetowy to koszt 10 zł

Gość zenujacy ten temat
jest nie zachowujecie sie jak babki z klasa tylko jak przekupy na bazarze

Gość bo kupujacemu
bo kupującemu się wydaje że koperta , pakowanie i paczka sama się nosi a pocztę , też bym anulowała transakcje gdyby ktoś tak zrobił

Gość kwit
to masz drogo bo zwykle jakas szmatka typu bluzka to koszt za prioretet 5,70 + koperta 1,30= 3 zl zysku-akurat na prowizje od sprzedazy...no ale takie praktyki to standard na allegro i nie inetresuje mnie twoj koszt -sprzedajac koszty tez trzeba poniesc...jesli chcesz dodac ze za inne rzeczy placisz wiecej -tez listowne to jzu bald bo powinno sie je traktowac jak paczke

Gość kwit
sranie w banie z tym z etrzeba chodzic nas poczte ,zapakowac ,kupic koperte-ola Boga ! taka praca i slono sobie liczycie za to bieganie na poczte-odbijacie to w kosztach wysylki i guzik mnie obchodzi ze to koszt ujednolicony bez wzgledu na ilosc kupionych rzeczy-ja chcialabym placic za siebei a nei innych wiec za tyle ile faktycznie wynosi waga mojego listu-czy paczki!!!! ale to mazrenie scietej glowy to co xxyyy wypisala to inna bajka i na nega zasluguje

Gość bo kupujacemu
też wolę wziąć więcej niż potem zbraknie bo pani na poczcie inaczej zważy, i trzeba dołożyć z własnej kieszeni bo nikt nie zwróci, na poczcie za każdym razem wychodzi inaczej lepszy zapas niż płacenie z własnej kieszeni