Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadziwiona ludzmi

rybka akwariowa bojownik - pomocy

Polecane posty

Gość gosiaczek131313
no jaaa cos nie tak ;/ 25-27 stopni

Gość rarytasek77
cześć mam bojownika samca od miesiąca.trzymam go w kuli (4l).do jedzenia daje mu tetra betta(pokarm podstawowy).jestem w troche innej sytułacji (tez dostałam bojownika ).jako tako wiem jak się nim opiekować,ale niewiem (jedni mówiom ,że bojownik potrzebuje samicy,a inni znów ,że mam nie kupować ,bo odrazu ją zje).chcę mu kupic jakąś rybę do towarzystwa ,ale jaką?"jeśli chodzi o twoją rybke to życzę powodzenia pozdrawiam!

Gość Fish
Tez mam bojownika-samice,samca jakis m-c temu zagryzla.Trzymam go z 5 danio i wbrew opinii odnosnie trzymania tych rybek razem jakos sie trzymaja.a odnosnie Twojego pytania to bojowniki nie sa wymagajace.ja je trzymam w 30 l kuli.ma duzo roslinek,kamykow i muszelek.nie mam grzalki,tylko pompke i nie narzekam.wszystko jest w jak najlepszym porzadku a jedza zwykla karme ichtio-vit.jesli chodzi o temp to maja 0k 23-24 stopnie.

Gość pingerr
LOL :D mam bojownika i zapewniam cie ze go nie nawadniam nie "napowietrzniam" jak trzeba to robic w przypadku innych rybek i ... ciagle zyje ;) zreszta juz pani w sklepie mi mowila iz ta rybka nie wymaga napowietrzniania... jakbys mial taka rybe to bys mogl zaobserwowac jak fajnie podplywa do powierzchni sztachnac sie swiezym powietrzem ;)

Gość pingerr
LOL :D mam bojownika i zapewniam cie ze go nie "napowietrzniam" jak trzeba to robic w przypadku innych rybek i ... ciagle zyje ;) zreszta juz pani w sklepie mi mowila iz ta rybka nie wymaga napowietrzniania... jakbys mial taka rybe to bys mogl zaobserwowac jak fajnie podplywa do powierzchni sztachnac sie swiezym powietrzem ;)

Gość pysia8181
jak odroznic mam samca od samiczki???

Gość pysia8181
bo mam dwa bojowniki niebieskiego duzego i prawie czerwonego mniejszego i na począ tku jak je wpuściłam to sie puszyly i popisywały ale w pewnej chwili czerwona zaczela atakować niebieskiego :(

Gość ................lok
a mój bojownik ma wielka gule na wysokości skrzeli, wyglada jak balonik z powietrzem - wie ktos cos o takim zjawisku??

Gość pysia8181
wiem zadużo ma zarcia ja też tak mialam i przestalam mu dawać tyle zarcia :)

Gość pysia8181
a ty wiesz cioś na mój temat... A ile masz juz tą rybke??... jaki kolor bo moja czerwona czasami sie biała robi

Gość Adi.kom
Też mam bojownika Samca i Samice Bardzo fajne ale się gryzą samiec samicy już prawie cały płetwę obdarł a mam je dopiero 1 dzień Tak się gryzły że musiałem ich oddzielić i nie wiem co dalej zrobić

Gość wilma.bojownik
no właśnie wiam też mam pytanie moj bojownik jest niebiesko (czerwonawy), skąd mam wiedzieć czy samiec czy samica?

Gość pati15
Ja chce sobie kupic takie rybki do szklanej kuli... tylko nie wiem czy mogę miec razem samca i dwie samiczki... Proszę o poradę.

Gość rozpuszczalna145
Moja koleżanka dostała bojownika na urodziny, aktualnie trzyma go w szklanej kuli, a do niego ma tylko kamyszki i jedzenie, czy to wystarcza? Jakie akcersoria są potrzebne dla bojownika? Mozna go karmić żywym pokarmem?

Gość Hula
Wiesz co dam Ci dobrą radę. Miejsce nie płatne i mało wymagające dla bojownika to kałuża...Tylko nie podgrzewaj ok?

Gość malaga6
wystarczy mu małe akwarium za ok.20 zł.w sklepie zoologicznym możesz zapytać sprzedawcę o jedzenie.jest ono zazwyczaj w takim podłużnym opakowaniu.pozdrowiam :*

Gość ggg565
on musi miec grzalke z termoregulacja 25 26 stopni, lepsze 26, jesli nie chcecie dawac nic wiecej np filtra to dajcie ta grzalke na dno i wtedy cieplo sie rozejdzie do gory a akwarium musi byc przykryte zeby sie nie przeziebil, ryby nie znosza zmian temperatury w ciagu doby, wyskoczyl bo wolal samobosjstwo niz takie pseudoakwarium

Gość Daarusiaa
Heei . ;-DD Od kilkuu dni kupiłaaam Bojownika Wspaniałego - samca . tylko jeest jeeden probleem . Obaalaa sięę i nie chce mu sięę pływaać zawsze jeest na powierzchni koloo światłaa . ;-(( Czaasaami leezy naa booku a czaasaami leży jaak nie żywy ;-(( zbytnio nie potraafi popłynąąc głebieej . powieem jeednoo ze bardzo sięę o niegoo bojęę i płaczęę bo jeest bardzo sympatycznym Bojkieem . leecz czaasaami nie chcee mu sięę ruszaac płetwaami ;-(( ;-(( i tylkoo oddychaa . ;-( aa saamiczka jeest inaa rusza sięę itp. ;-(( proszęę pomóżciee mi ;-(( nie wieem gdzie maam sięę zgłosic o pomooc ;-(( R A T U N K U . P O M Ó Ż C I E ! ! !

Gość Vikusiiaa
Witaam ;-)) od dawnaa mam bojownika - ciemno - niebieskiego uwielbia pokarm suchy , ale chciałabym kupić mu ` żywy ` w jakiej cenie są jakie kolwiek larwy ? i jakie by mu najlepiej smakowały ? prosze o kontakt na Gadu-Gadu [ 9303563 ] z góry dziękujee ;-))

Gość Daarusiaa
4610904 mojeee Gaadu - jaak możecie pomózcie mojeebo Bojkoowi ;-((

Gość lusterniczka
czy moge dać mojej rybce lusterko???

Gość hubcio bojownikuś
mam rybkę bojownika i mieszka on bo to samiec w dużej kuli. Czy może on mieszkać z inną rybką . POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hubcio bojownikuś
Na pszykład :mieczyka czy welonka

Gość wilma.bojownik
ja mam tez niebiesko czerwonego - mysle ze samiec, jest bardzo małowystarczalny. Kupilam z mysla o dziecku, sierpien 2008, w Polsce, przywiozłam do włoch i sobie świetnie radzi, na tym samym pokarmie suszonym, bez podgrzewania, srednia temp to 22stopnie, par4e sztucznych roslinek, kilka kamykow, muszelek, akwarium prostokatne typu 25cm dl i 18szer, czaesm mam wyrzuty sumienia ze moze mu smutno lub zimno, czy tez ze moze pokarm juz mu sie znudzil, albo stracil swoja wartosc, dodam ze rybka sprawia wrazenie dobrej kondycji. Cos powinnam zmienic? Aby poprawic jego \"dobrobyt\" Widze tu orady dodac mu druga rybke, inni nie dodawac, ktos doswiadczony moglby mi cos poardzic? dziekuje

Gość wilma.bojownik
chciałam powiedzieć "małowymagający" a nie małowystarczalny, przepraszam za przejęzyczenie

Gość daga2508
Kupiłam kulę 4 litry kamyczki i roślinki. Jutro idę po bojownika, znajomi mają w kuli 0,5 litrowej tę ową rybkę i się trzyma. Ja kupiłam większą kulę bo w naparstku raczej nie miałabym serca jej trzymać, w domu mam ciepło, dodatkowo mam lampkę oświetleniową. Czemu tak bojkotujecie kule? Kuzynka ma 3 bojowniki w 6litrowej kuli i maja się dobrze od roku.

Gość Lajo
Ja mam pytanie ? mam bojownika syjamskiego dopiero przez tydzień. nie wiem co z nim robic jest w kuli o pojemnosci tylko 2l na dole ma zielone jasne kamyczki czym go wogóle karmić? bo karmie go 2razy w tygodniu suchym pokarmem. wode zmieniam cala raz na tydzien a rybke lapie do kubka. potem wlewam uzdatniacz i czeakm 2godz. na zaklimatyzowanie wody ktos da mi jakies rady? plis