Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewapit

ANTYKONCEPCJA A PROBA ZAJSCIA W CIĄŻE

Polecane posty

witam wszystkich :) mam pytanie, od 4,5 roku brałam Logest, ale teraz planujemy miec dziecko. Obecnie od grudnia zabezpieczamy sie poprzez prezerwatywe, a we wrzesniu planujemy abym była w ciązy. Czy trudniej zajsć w ciąże po braniu tak długo pigułek. Prosze o rade, zaznaczam ze mam 26 lat.

No właśnie, spotkałam się z dwomą odmiennymi opiniami lekarzy o płodności po antykoncepcji. Pierwsza, że po odstawieniu nastepuje wręcz eksplozja i jajniki są niezwykle aktywne, a druga to taka, że dojście do płodności może trwać wiele miesięcy. Wydaje mi się, że to jest już indywidualna sprawa każdego organizmu, jeden zareaguje szybciej a drugi wolniej. Musisz poobserwować i zorientujesz się.

Gość ciekawy temat
więc jak widzę chcesz ok. 9 miesięcy polegać na prezerwatywie i dopiero starać się o dziecko czy wcześnie zrezygnujecie z zabezpieczenia? moja siostra odstawiła tabletki na 3 miesiące i przez kolejne starała się zajść w ciążę wieć pół roku po odstawieniu tabletek zaszła. i teraz od 3 lat jest mamą.

Dziewczyny dzieki za odpowiedzi. Prawda jest taka ze juz jestem niezle skołowana tym tematem. Są dwie wersje, chciałabym być w ciąży we wrzesniu, a odstawimy prezerwatywy juz w czerwcu- tak mysle. Nie wyobrazam sobie kochania się z mężem i jednoczesnie mysleniem czy to \" złoty strzał\" i czy bede po tym zaraz w ciąży. Nie pali mi sie i chciałabym aby wyszło to spontanicznie a nie pod presja chceci dzidziusia. W poniedziłek mam wizyte u lekarza- jeszcze u niego nie byłam - polecany przez przyjaciółki, bo zdanie mojej pani doktor zna \"tabletki dobre są od dziecka do dziecka\"

Dziewczyny dzieki za odpowiedzi. Prawda jest taka ze juz jestem niezle skołowana tym tematem. Są dwie wersje, chciałabym być w ciąży we wrzesniu, a odstawimy prezerwatywy juz w czerwcu- tak mysle. Nie wyobrazam sobie kochania się z mężem i jednoczesnie mysleniem czy to \" złoty strzał\" i czy bede po tym zaraz w ciąży. Nie pali mi sie i chciałabym aby wyszło to spontanicznie a nie pod presja chceci dzidziusia. W poniedziłek mam wizyte u lekarza- jeszcze u niego nie byłam - polecany przez przyjaciółki, bo zdanie mojej pani doktor zna \"tabletki dobre są od dziecka do dziecka\"

Gość ja tak sobie wymyśliłam
że chciałabym zajść w ciążę ok. kwietnia maja za 2 lata, więc odstawię tabletki ok. listopada przyszłego roku (o matko już!!!!) wówczas 3-4 miesiące na prezerwatywie i dopiero próby koło kwietnia pozdrawiam