Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szzcesliwa mama Ania

co można podawać normalnego 10 miesięczniakowi

Polecane posty

Kochane pracuje na codzien i tak mało mam czas na spedzanie go z synem ale to ja decyduję co z nim sie dziej cały dzien także nie ma dokamriania słodyczami przez babcię. Ale chciałabym wiedzieć co moge mu już podac - czy danonki? a sok Kubus od kiedy?? moze poradzicie mi cos?? proszę...

hooop

plisss

Cześć! Moja 10 ciomiesięczna Sońka uwielbia kluski śląskie z sosikiem, rosół na kurzez makaronem. deserki dla dzieciątek i danonkami też nie pogardzi. Zdaję sobie sprawę z tego , ż jej dieta jest bardzo rozszerzona, ale ona widząc nasze normalne jedzenie ani myśli wracać do swoich papek. Jest zdrowiutka i pulchniutka, ale bez przesady. Wszystko z umiarem i zobaczysz że dzieciaki uwielbiają \"dorosłe jedzenie\" w drobniutkich kawaleczkach, a nie roztrzaskane na papkę. Pozdrawiam

Gość mama ania hihihi
dziekuje bardzo

uważam że w pierwzsym roku zdaj się na specjalistów, rosół na kurze??? no nie wiem, pamiętaj dziecko to nie mały dorosły możesz tymi \"dorosłymi\" daniami wiecej szkody zrobić niż pożytku, to małe dziecko ono potrzebuje jeszcze innego,przeznaczonego dla swojego wieku jedzonka. a jeszcze jedno jedzonko dla 10 mies. bzrdąka wcale nie ma konsystencji papki. Pozdrawiam!

dawaj to co wy jadacie, zwracaj uwage tylko na to co może uczulać. rosól z kury tez może być ,jesli tylko jej smakuje a nie uczula, bo czasem może,a żaden lekarz nie zna lepiej twojego dziecka i nie powie ci co masz mu dawac a co nie zaleci ostroznośc i podawanie wszystkiego. soki kubuś może jeszcze nie teraz ale moze byc bobofrut,dziecko w wieku 10 miesiecy może próbowac juz wszystkiego, a nie zrobisz mu krzywdy jak bedzie to z umiarem. moje 11- miesięczne dziecko je juz wszystko i nic jej nie jest,a mam jeszcze starsze.obie dostawały tak jeść. nie nalezy sie bac wszystkiego bez przesady, ostroznie ale dawać wszystko.

Gość jolek 9
Moj maluch ma 16mcy i daje mu gerberki ,ktore lubi ale uwielbia troche doroslejsze jedzonko i to z tatusiem.Dodam ,ze nadal karmie piersia wiec w jakis sposob chronie go przed uczuleniem.Dieta 10 mies.bobasowi jest b.bogata a kubusia daj po roku teraz lepsze sa soki dostosowane do wieku.

Jeżeli chcesz być stu procentowo pewna jak masz karmić swoje maleństwo to polecam wejść na stronę internetową porównywarki cenowej CoZaCena - www.cozacena.pl . Tak jest rewelacyjna książka, która dokładnie przedstawia schemat karmienia niemowląt.

Gość gość
Zależy co masz na myśli pisząc "normalnego". Danonki np. dla mnie nie są normalnym jedzeniem nawet dla dorosłego.

Gość gość
Podgrzewamy temat. Córka autorki to już 10 letnie dziecko i pewnie je już normalnie.