Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BaSiCa

JAK ZROBIĆ COŚ Z NICZEGO ?!

Polecane posty

Gość wikta_
wiktoria95@op.pl ;) Dzięki ;)

Gość iiiskierka
iiiskierka@wp.pl ja też poproszę zdjęcia! dzięki!

Gość angelisiek
Można też zrobić japonki z dżinsu i kartonu lub jeśli ktoś sobie ceni wygodę to można kupić specjalną piankę - nie wiem jak ona się nazywa. Rekwizyty: * stare dżinsy * karton * zwykła para japonek - naszego rozmiaru * nożyczki * igła i nitka * pianka :) Jak zrobić? Od starych dżinsów odcinamy nogawki. Bierzemy japonki i odrysowujemy podeszwę (z jednej nogawki muszą być dwie podeszwy). Zszywamy do połowy dwa kawałki po czy wsadzamy karton (i piankę). Zaszywamy do końca podeszwę i wycinamy dwa paski, które również przyszywamy do podeszwy. I SKOŃCZONE :D P.s. Jeśli się komuś spodobał ten pomysł radze poszukać w necie filmiku to łatwiej będzie zrozumieć. :) Pozdrawiam!

Gość olciak011
wiele fajnych pomysłów tutaj wyszukałam i juz jutro sie za niektore biore. Sama kiedys zrobilam swieczknik ze swieczka. Potrzebne były mi: butelka np po soku biala swieczka tak aby zmiescila sie w otwor butelki kilka kolorowych swieczek w zaleznosci kto jakie kolory lubi. Przygotowanie: do butelki mozna wsypac kolowa sol lub kamyczki dla wypelnienia tla. wkladamy swieczke biala do butelki tak aby wystawala przynajniej jej polowa. topimy kolorowe swieczki i woskiem polewamy tak aby wosk splywal do samego dolu i zastygal na sciankach butelki i szwieczki. Efekt jest super. Zrobilam to dla mojej mamy na urodziny i byla zadowolona z tego.

Gość kalalalalalalalaksala
ja zrobiłam tak będzie potrzeba (Ususzone kwiaty ewentualnie suche , nitka, nożyczki ,pineski ,wstążka) nitke pociągnąć przez połówke pokoju przyczepić do ściany na pineski kwiaty zawieśić na wstążkę do nitki. Polecam fajnie to wygląda

Mam jeszcze dwa takie pomysły... Wazon ze starego buta: Potrzebne będą: -gips w rolce-jest bardzo tani,może być klej(woda + mąkę gotować) -farby plakatowe - można tez użyc konturówki - Stary but nie do użytku, fason, taki jaki wam się podoba... - koraliki, jakieś przeróżne odzoby, akcesoria. -gąbka do kwiatów Sposób wykonania: Uciąć kawałki z gipsu namoczyć każdy pokolei w misce lub do kleju dodać gazetę i obkleić tą gazetą tego buta., obkleić cały but ok. 3-4 warst gipsu lub gazety... Delikatnie 1 warstwą gipsy czy gazety obkleić ramkę buta...pomalować farbami, ozdobic różnymi akcesoriami...Na koniec do środka buta włożyć taką gąbkę do kwiatów(oczywiście namoczyć ją w wodzie) i dać kwiatki... nie wiem czy fajny pomysł, ale bardzo łatwo to zrobić. 2 rzecz to coś szybkiego i prostego...Potrzebne będę: -suszone owoce -różne przyprawy np. goździki i inne -koszyczek Do koszyczka wsypać suszone owoce, różne przyprawy... Proste, ale za to pięknie pachnie..

Gość dorota_d27
Ja zamiast kolorowej soli wolę kolorowy piasek, biorę zwykły piasek z piaskownicy, farbę plakatową ,wodę. troszkę farby rozpuszczam w wodzie wsypuję piasek mieszam i czekam do całkowitego wyschnięcia. aby efekt był idealny należy po wyschnięciu rozruszyc bryłki i przesiać przez sitko - gotowe.

Gość Nicola1990
Ja uwielbiam majsterkować od zawsze, ostatnio po remoncie w pokoju( kładłam panele) i zostało mi ich trochę, wiec po co miały się zmarnować, zrobiłam z nich takie pudełka na różne rzeczy ( ja akurat trzymam w nich ładowarki do telefonów i pocztówki). Pudełka można pomalować farbą i ładnie ozdobić. Kolejny pomysł to odnowienie starego biurka, kupiłam (tapetę) okleinę samoprzylepna, kupiłam gałki (uchwyty) i biurko wygląda jak nowe. Stary nieużywany fotel z poduszkami, znalazłam stare kawałki materiału pozszywałam je i nałożyłam na poduszki, papierem ściernym starłam stary lakier z drewna, pomalowałam na nowo.

Gość wikta_
no bardzo ciekawe pomysły ;) jak byłam nad morzem to zbierałam kamienie i deski-takie wypłukane przez morze. teraz mam zamiar wymalować je farbami akrylowymi. ;) myślałam też by z dużych, płaskich i w miarę okrągłych/owalnych kamieni zrobić podkładki pod kubki, ale to muszę dopiero wypróbować, bo nie wiem czy od ciepła farba mi się nie zetrze.

Gość asiulkas68
Hej:) Ja mam bardzo dużo starych ciuchów ale nie umiem ich przerabiać. Nie mam własnego stylu. Co mogę zrobić??? Pomóżcie!!! Proszę!!!

Gość ann...
asiulkas68 to powiedz nam jeszcze mniej więcej jak wyglądasz (kolor włosów itp.) to może ci pomożemy ;]

Gość Nicola1990
Jeżeli ktoś ma wiele płyt CD lub DVD niepotrzebnych lub zbytnio porysowanych można je nakleić na drzwi, błyszcząca strona do pokoju, Efekt niesamowity zwłaszcza gdy jest zaświecona lampka nocna. Mam wiele zdjęć z przyjaciółmi i lubię na nie często spoglądać nie mam na tyle ramek wiec dużą tekturę okleiłam okleina( tapetą) samoprzylepna i przykręciłam do ściany. Teraz mam tam wszystkie zdjęcia przyklejone tąmą dwustronną. Problem z kablami zwisającymi i poplątanymi od komputera, to już daję rozwiązanie: Małe haczyki można wkręcić z tyłu biurka, kable na nich popowieszać od niektórych sprzętów komputerowych wystają dwa kable wiec można je scalić taśmą izolacyjną.

Gość wikta_
Nicola, bardzo ciekawe pomysł ;) Ja chce zrobić jakiś ciekawy kolaż ze zdjęciami... ale to się jeszcze zobaczy ;) A co do przerobienia starych ubrań... chym... jest dość dużo możliwości ;) Możesz ze zwykłej koszulki na ramiączkach zrobić wiązaną na szyję: po porostu obcinasz z tyłu ramiączka i przy zakładaniu zawiązujesz na kokardkę ;D możesz namalować jakiś wzór (albo odrysować z szablonu) i wymalować farbami/mazakami do tkanin. Ponoć akryle się nie zmywają (tylko oczywiście trzeba bluzkę prać ręcznie ) jeszcze słyszałam o tzw. prasowankach... cekiny i wyszywanie też fajnie wygląda ;) moja przyjaciółka wypisywała sobie śmieszne cytaty na całej koszulce. Można coś pokombinować by np. z 2 bluzek zrobić 1.. jakoś je razem zszyć, przeszyć coś itp.

Gość talka90
hejo, przeczytałam całe forum z wielkim zainteresowaniem:) a jesteście w posiadaniu zdjęć wykonanych przez siebie cudeniek? bardzo chętnie sobie podpatrzę, na pewno coś mnie zainspiruje, urządzam właśnie własne mieszkanie; pozdrawiam serdecznie wszystkie forumowiczki:) e-mail: tala0@poczta.onet.pl

hej. wykorzystuję kluczyki od piwa. zbieram i znajomi mi zbierają, a później mi podrzucają i nie mam gdzie tego składować:) generalnie za pomocą kropelki wykonyję z nich ramki do zdjęć, zasłonki na okna. Lubięprzerabiać też stare rzeczy. znudzone wazony przemalowuje farbami akrylowymi(aby móc ich ponownie używać wystarczy trochę lakieru), korale, kolczyki i branzoletki przemalowywuję lakierami do paznokci na kolory, których potrzebuję, albo zwyczajnie dla zabawy. Kiedy potrzebuje ozdobnych pudełek, wykorzystuje te po obuwiu, czy coś i oklejam czarno białymi gazetami, a także jednolitymi kolorowymi papierkami, w zaleznjości co chcę ociągnąć. Papier można wcześcniej pogiąć, aby był zmięty, wtedy karton ma fajną chropowatą powierzchnię. Osobiście lubię kiedy karton jest innego koloru niż wieczko. Można się też pobawić w jakieć wycinanki naklejanki i poprzyklejać jakieś wzory, figury geometryczne itp.

a pojemniczki na długopisy ołówki i takie tam wykonałam z puszek po kukurydzy i groszku. Proste kupujesz, jesz, wieczko wyrzucasz, etykietkę również, a puszkę, cóż, możesz zostawić jak jest, możesz okleić, no zrobić wszystko. Osobiście pomalowałam akrylą czarną i mi sie podoba:)

aktualnie też jestem w trakcie projektowania super wypasionego albumu, do którego wykonania trzeba trochę serca i trzeba zainwestować troche w kartki techniczne, ale myślę, że biznes jak najbardziej opłacalny. pozdrawiam

Gość lala500
Jeśli jeszcze ktoś tutaj zagląda to niech wyśle mi zdjęcia ciekawych "wynalazkow". Prosze uprzejmie. lala500@buziaczek.pl

Gość killmiauu
jak ktos ma jakies pomysły to prosze na kill_miauu@vp.pl . bede baaaaardzo wdzieczna :*:*

Gość Luśśka
kartka mi wystarczy

Gość aneczkam1986
Witam wszystkich. Bardzo zaintrygowaly mnie wasze pomysly. Czesto sama mam ochote coś zrobić niestety nie mam pomyslow. Prosze przyslicie mi wasze pomysly: ankamyszkowska@wp.pl z góry dziekuje

Gość Aneczken
Hej _ważka_, mogłabyś zdracić coś więcej jeśli chodzi o ten album? :) Jestem strrrrasznie ciekawa, zawsze mnie pasjonowały takie bajery :D

Gość Koniaraa.xd
hej! wszytskie pomysły mi się podobają!!! ale najbardziej ta sol na pewno bedzie super wygladala jak bedzie posypana warstwami i bedzie kolorowa!!! prosze Cie poprzesyłaj mi te wszystkie zdjecia...|o| a to moj e-mail- sylka12215@o2.pl

Gość natalka9
fajna pomysły prześleż mi parę lilly.potter.15@gmail.com

Gość anulkaaa <3
mam pomysł na rysik do telefonu dotykowego potrzebne: -stary wkład -nożyczki -conajmniej 2 żyłki filofun (do breloczków) robienie: 1) obetnij wkład na wybranądługość 2)oplataj żyłki wokół niego 3)mocno zaciśnij ostatni węzeł 4)przyczep fo fonka lub noś przy sobie ;)

Ja mam taki pomysł na ozdobę do domu. Miałam butelkę po tymbarku(małą,szklaną) umyłam i zerwałam etykiety i była taka ładna czysta. Kiedyś kupowałam takie kulki które gdy są w wodzie rosną no i miałam je dłuższy czas w wazonie no i zaczęły pękać więc wrzuciłam popękane kulki do miseczki i pogniotłam widelcem. Na początku nie wiedziałam co z tym zrobić ale gdy miałam butelkę to wrzuciłam łyżeczką te rozwalone kulki do butelki i efekt jest wspaniały. Nawet nie myślałam że tak może fajnie wyglądać. Ładnie wyglądają różno kolorowe ale ja miałam tylko niebieski i zielony i trochę się zlewają ale wygląda super. Naprawdę polecam i pozdrawiam.;)