Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BaSiCa

JAK ZROBIĆ COŚ Z NICZEGO ?!

Polecane posty

Gość wikta_
Ejże! Czemu tu nikt nie pisze?! Święta już za rogiem a wy się nie odzywacie.. Dawajcie pomysły. :) ------- Ja dziś namalowałam farbkami do okien misia-aniołka :D http://steadfasteyes.blox.pl/resource/aniolek.jpg Zdobi on moje lusto :) Również zrobiłam białe śnieżynki z tego wzoru: http://alejahandlowa.pl/obr/szablon/szablon-sniezynka-2_615_m_d.jpg i nakleiłam je na okno- wziełam 3 śnieżynki i w prawym dolnym rogu nakleiłam je na coś na styl trójkąta rónoramiennego. No i tak samo na drugiej szybie okna tylko, że z lewego dolnego rogu szyby :) Noramnie super efekt!! Czekam na wasze pomysły- a czasu do Bożego Narodzenia coraz mniej...

Gość magdusia87
Hej zbliżają się święta, mam fajny pomysł na ozdobę na okno, a dokładnie na firanki, robiłam to kilka lat temu. a mianowicie są to śnieżynki ze styropianu. bierze się cienki styropian, taki jak sie stosuje do ociepleń budynku chyba, ja miałam jakieś pozostałości więc wykorzystałam. Wycinamy kształt śnieżynki, można np odrysować delikatnie ołowkiem albo po prostu wyciąć, ja wycinałam cienkim ostrym nożykiem, jest z tym troche zabawy ale fajny efekt. no i jak juz wytniemy kształt to malujemy błękintną farma plakatową brzegi śnieżynki, tak żeby powstala taka obwódka. i szpilką możemy przymocować do firanki. niestety nie mam foto, bo to bylo robione kilka lat temu i po prostu nie mam juz ich. pozdrawiam

Gość magdusia87
robię także różne rzeczy z masy solnej, ostatnio zrobiłam małe podstawki na świeczki- podgrzewacze. moge przeslac foto, wyszly naprawde fajne i w zależności od okazji można je ozdobic na różny sposób np serduszka gwiazdki itp

Gość wikta_
Magdusia to ja bardzo prosze o przesłąnie twoich dzieł :) Dzisaj będę robić właśnie aniołki z masy solnej wiec może mi się przydać. :D Mam pytanie: Robicie może jakieś stroimi itp? Licze na rychłe odpowiedzi. :)

Gość wikta_
Zapomniałam podać mojego maila :P wiktoria95@op.pl

Gość wikta_
Magdusia bardoz dziękuję Ci za przesłanie tych zdjęć. Bardzo fajne te świeczniczki . Ja właśnie zaraz będę tworzyć aniołki z masy solnej

Gość wikta_
Hej! :D Ja mam zamiar jeszcze nabić dziś pomarańcz/mandarynki goździkami. Ładnie wyglądają i świetnie pachną... świętami :) A tym czasem chciałabym Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia. Zdrowych, wesołych i rodzinnych świąt; uśmiechu na twarzy i spełnienia wszelkich marzeń!

Gość agakuki
I ja również życzę wszystkim zdrowych,wesołych i pogodnych Świąt i szczęśliwego nowego roku.

Gość magdusia87
Wesołych Świąt !!!

Gość Nieznany xD
Witam! Teraz modne są takie bardzo króciutkie spodenki. Można założyć rajstopy, getry i właśnie te spodenki. Bardzo łatwo je wykonać. Należy: znaleźć jakieś niepotrzebne długie spodnie i wyciąć od góry na równe części ok. 25 cm. nogawek. Jeśli się chce można porobić nożyczkami kilka małych podłużnych dziur i wyszarpać je. Jeżeli się chce można również potrzeć w kilku miejscach pilniczkiem. Można też kupić przyprasowankę i przyprasować to u góry po boku.

Gość Anusia0020
Mam problem. Jutro mój tata ma urodziny. Macie pomysł na jakiś prezent? (Mam 12 lat)

Gość bimbak
Trochę spóźnione ale na drugi rok jak znalazł: do mojego pomysłu trzeba: 1. Kalendarz z pustymi kartkami ( były takie do kupienia w Lidlu ) 2. Własne lub cudze Dziecko - wiek 7+ najlepiej 3. Kredki, farbki, papiery kolorowe, piórka,klej, i cuda cudeńka w zależności od pomysłu przewodniego Wymyślamy temat przewodni dla kalendarza i kilka dni z głowy. W tym roku z córką robiłyśmy 4 takie kalendarze - dla podróżników ( malowane przez dzieciaczka charakterystyczne zwierzaki np z Afryki, Polski itp. - 12 głupich pytań bez odpowiedzi ( np. dlaczego cytryny nie mają nóg? i rysunek cytryny pod tym ) - motywy świąteczne - dla dziadków co nam się tylko wymyśliło do malowania

Gość wikta_
Ja już o tym pisałąm ale jeszcze raz wspomne... Można na prezent dać pomalowane kamienie. Ja maluje je akrylami. Jak by ktoś chciał to moge przesałc fotki. Dziś właśnie pomalowałam 3 kamyki w kwiatki :)

Gość Anusia0020
Wikita prześlij mi zdjęcia tych kamyków. Mój mail:ania.rysz@onet.eu

Gość wikta_
Anusiu już ci wysyłam zdjęcia :)

Gość poszukiwaczka pomysłów
Od jakiegoś czasu również mój wolny czas wypełniają własnoręczne ozdoby i dekoracje. Kilka moich pomysłów zaczerpniętych z innych stronek: - barwiona sól- bardzo mi się podoba, ale oprócz flamastrów użyłam również atramentu, ja akurat miałam kolorowe naboje do piór, z jednego można uzyskać sporą liczbę; - stare płyty CD("surowa lub wypalona w mikrofali) ozdobiona w/g uznania jako kartka okolicznościowa lub świecznik, cyferblat do zegarka; - świece własnego wyrobu ( topimy stare i wylewamy do nowych form, białe można barwić kredkami świecowymi); - jako szablony do wycinania lub masy solnej możemy używać motywów z kolorowanek (swoich z dzieciństwa, swoich z dzieci lub internetu); - pojemniki na pisadła z rolek po pakowych taśmach klejących( sklejamy dwie ze sobą, następnie oklejamy kilkoma warstwami gazet i malujemy); - do tych samych pojemników z rolek można wstawić mały słoiczek i mamy gotowy wazon; Jeżeli nie boicie się stron obcojęzycznych to polecam strony niemieckie. W wyszukiwarce wpiszcie BASTELN. Pod tym słowem kryje się mnóstwo ciekawych pomysłów. W razie problemów służę pomocą jako tłumacz.

Gość wikta_
Czy ktokolwiek tu jeszcze zagląda?? :(

Gość poszukiwaczka pomysłów
niestety ale od dłuższego czasu nikt nie chce się podzielić swoimi pomysłami.

Gość wikta_
hej! na pewno każda z was miała do czynienia z modeliną. czy ktoś by mi mógł powiedzieć jak można zrobić taką śmietanke jaka jest na tym obrazku? http://www.kuferart.pl/ftp/1/11/%5B93963%5D_P1000376.JPG z góry wieeelie dzięki :)

Gość magdusia87
Hej ja kiedyś lepiłam z modeliny a ta śmietanka jak na moje oko mogła być czymś wyciśnięta tak jak maszynką to kremów, ale nie wiem czy na pewno. a wiecie może czym można to polakierować żeby się tak błyszczało, jest jakiś fajny lakier do takich rzeczy?

Gość wikta_
Magdusiu ja to lakieruje zwykłym, bezbarwnym lakierem do paznokci i się ładnie błyszczy :) A co do wyciskania to coś mi sie wydaje, że niezbyt.. przez samą szczykawkę się strasznie trudno wyciska modeline.. ale może sprobuje jeszcze dzisjaj :)

chciałam zrobic mydło . no i dałam takie mydeko rozdrobnione do miski metalowej i połozyłam na garnku z woda. tylko ze ono za nic w swiecie nie chcialo sie rozpuścic. ;/ co bylo nie tak ? pomozcie !

Gość wikta_
Evek, może musisz dodać troszkę wody i na mniejsze kawałeczki to podzielić (np., zetrzeć na tarce na grubych oczkach)? Pamiętam, że jak kiedyś robiłam to też mi się na początku nie chciało rozpuścić. Możesz jeszcze spróbować to rozpuścić na małym ogniu ciągle mieszając by sie nie przypaliło (też dodając nieco wody). Jeśli to nie pomoże to chyba nie ma już innego sposobu :)

Gość magdusia87
aha i podoba mi się dodawanie rożnych rzeczy jak płatki owsiane itp, ja dodawałam kiedyś siemię lniane, też ciekawy efekt.

dzięki magdusia87 :) ja tak myslam ze to trzeba dłuzej gotowac ale jestem z natury bardzo niecierpliwa hehe :) a ty zrobiłas jakies swieczki ?

dzięki magdusia87 :) ja tak myslam ze to trzeba dłuzej gotowac ale jestem z natury bardzo niecierpliwa hehe :) a ty zrobiłas jakies swieczki ?