Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beti_blu

DEKORACJA SALI ? PROBLEM ? POMOGĘ...

Polecane posty

Gość rutkow
www.biankadekoracje.pl dzięki za radę, postaram się załatwić zdjęcie sali i przesłać,ale troszkę to potrwa ponieważ studiuję w innym mieście niż ma być wesele,ale jak tylko pojadę tam to od razu się odezwę.Niektórzy mi radzą, że mam podkreślić charakter zabytkowego zamku i użyć do dekoracji tylko kwiatów, sama nie wiem co mam o tym myśleć. Aha i rada dla tych którzy nie wiedzą jak zdetonować balona giganta otóż moja koleżanka w tym roku w sierpniu wychodziła za mąż i jej szwagier w prezencie zamówił im tego balona, ale bez detonatora a żeby go przebić przy pierwszym tańcu użył pilota od sterowanych samochodzików dla dzieci i coś tam do tego balona przyczepił,że poszła iskra i wszystko się udało.Porozmawiajcie z kimś kto zna się troszkę na elektryce i na pewno coś podobnego wymyśli. Niestety ja nie jestem w stanie wam tego dokładnie wytłumaczyć.Pozdrawiam

Gość rutkow
Jeszcze mam jedno pytanko.Jaki rodzaj oczywiście w miarę taniego i efektownego materiału używa się do dekorowania stołów(chodzi mi o te marszczone elementy) no i sufitów? Z góry dzięki

Gość Sylwia 2008
Rutkow ja wiem ze do dekoracji sufitów uzywaja materiał "markizeta" i chyba on wychodzi najtaniej.wydaje mi sie ze woal podszewka lub cos w podobie tez by mogł byc.Niestety nie wiem ile tego trzeba kupic...

beti_blu proszę Cię jak byś mogła mi przesłać na e- maila instrukcję jak się robi girlandy. Wiem, że pisałaś na początku ale nie ma jak zobaczyć wizualnie jak to wygląda i jak się robi. Będę bardzo wdzięczna To mój adres madzia_zak@o2.pl

Trudno powiedzieć znając tylko wymiary sali ile materiału jest potrzebne...Zależy od wielu czynników...Tzn - jak te materiały będą poupinane...Czy od środka sali do ścian (sprawdź czy będzie je gdzie przymocować?)...Czy sala wymaga tego, by sufit był zasłonięty czy może tylko delikatnie udekorowany? Moim zdaniem potrzebne będzie ok 70 m...ale tak jak pisałam - trudno mi powiedzieć nie znając szczegółów... Do dekoracji sal, gdzie sufit jest brzydki stosuję satynę bądź atłas bądź podszewkę...Jeżeli sala jest ładna chętnie stosuję organzę -jest stosunkowo niedroga i wygląda bardzo efektowanie.

Do rurkow: A co do plisowanki, którą stosuje się na czole stołu Młodej Pary - może być atłas bądź satyna - najlepiej ta cieńsza. Zazwyczaj stosuje się materiał w kolorze białym, ale bardzo ciekawie wygląda plisowanka nawiązująca do tkanin wykorzytanych na sali, tzn np złota bądź kremowa...Są również różne mwtody przymocowania. Jeżeli rutkow (lub ktoś inny) masz jeszcze jakies pytania to pisz prosze na adres : patrycja.stryjczak@biankadekoracje.pl Tam zaglądam cześciej niż tutaj, więc szybciej otrzymasz odpowiedź.

Cześć. Mam serdeczną prośbę. Czy mógłbym dostać opis jak zrobić kwiaty lub kule z 12 balonów, które zwisają pod sufitem na wstążce. Zdjęć jest dużo w necie, ale nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać. Próbowałam robić to z 5 balonów, wyszedł mi 1 kwiatek pojedynczy z 4 balonów dookoła + 1 oczko w środku, ale w cale to nie było takie proste, musiałam się troszkę pomęczyć. Czy jest jakaś specjalna technika wiązania - łączenia balonów w kwiaty z 5 dookoła + 1 oczko w środku i drugi taki sam zestaw połączony z pierwszym i zawieszonym pod sufitem jako jedna kula - kwiat. Czy do takiej dekoracji balony wiąże sie ogonkami ze sobą, czy każdy osobno tasiemką ?

Gość Lenka_31
Witam i proszę was kochani o jakiś oryginalny pomysł jak ustroić salę na bal karnawałowy.Zazwyczaj gościły dwukolorowe balony,ale ja chciałabym tym razem zrobić coś naprawdę innego, aby każdy z zaproszonych gości wyszedł z tej zabawy zauroczony wystrojem sali.Z góry dziękuję za wszystkie pomysły.Pozdrawiam.

Witam BETI proszę Ci bardzo o przesłanie instrukcji jak zrobi serce, łuk i winogrono z balonów bo próbuje sama ale jakoś mi nie wychodzi mój e-mail pauza25@interia.pl

Gość donia1985
Potrzebuję pomocy ma ktoś jakiś sprawdzony sposób jak w \"domowych\" warunkach dmuchać balony w taki sposób aby jej wielkość była taka sama albo chociaż zblizona? Prosze o podpowiedz ...

Bardzo prosze o pomoc i instrukcje wykonania girlandu, sopla, winogrona, serca i kóli z balonow jest to dośc pilna sprawa bo wystój muszę zrobic już w grudniu więc z góry dziękuje za porady moj e-mail pauza25@interi.pl

Gość kisunia
potrzebuję pomocy przy dekorowaniu sali , nie wiem jak to od strony technicznej wygląda jak to się ma trzymać i na czym , chodzi mi o dekorację tkaninami Pomocy!!!!!! sala gimnastyczna 20 na 15

Gość kisunia
Beti pomocy !!!!!!!!! muszę to zrobić ale jak???? ile materiału mam kupić??? pomysł mam ale technicznie leżę!!!!!!

Gość monia88pp
Mam prośbę, potrzebuje pomysłów na dekoracje sali studniówkowej w której tematem przewodnim jest niebo i anioły, no iżeby nie było zbyt kolorowo. proszę o propozycje i rady>

Gość monia88pp
BARDZO PROSZĘ O POMYSŁY I ZA WSZYSTKIE WIELKIE DZIĘKI!!!!!!!

Gość martusia24
Zajrzyj moze na strone www.marketweselny.pl Ja dokonywałam tam zakupów na swoje wesele. Teraz przygotowuje wesele siostry i z tego co widziałam maja tam wystawiona równiez oferte studniówkową i sylwestrową. Za jakość towaru i dostawe w szybkim terminie gwarantuje osobiscie :) Zakupy u nich robiłam juz 3 razy.

Gość martusia24
Zajrzyj moze na strone: www.marketweselny.pl Ja dokonywałam tam zakupów na swoje wesele. Teraz przygotowuje wesele siostry i z tego co widziałam maja tam wystawiona równiez oferte studniówkową i sylwestrową. Za jakość towaru i dostawe w szybkim terminie gwarantuje osobiscie :) Zakupy u nich robiłam juz 3 razy.

Gość niania87
Witam :) mam prośbę jeśli ktoś ma instrukcje wykonania grillandy z balonow 2 kolorowej i serca to prosze o przekazanie na e-maila: kotecek87@buziaczek.pl niebawem mam wesele i chciala bym wykonac sama dekorację sali gdyz firmy dekoracyjne zbytnio się cenia...;/ prosze o pomoc i z góry bardzo serdecznie dziękuję

Gość Edyta22
Witam wszystkich....powiem krótko POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a w czym rzecz????już mówię-za kilka miesięcy jest moj ślub i doszliśmy do wniosku że sami udekorujemy sobie salę...ale......no właśnie-nie wiemy jak zrobić zeby nie wyszedł nieład i katastrofa- i wogole od czego zaczą ć zeby mialo to ręcę i nogi...PROSZĘ...zwracam sie do wszystkich....o jakiekolwiek podpowiedzi i jak się to robi...a fotki są bardzo mile widziane:):):)

Gość talala
BETI JUŻ TU NIE MAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wiśenka
Mam problem jak udekorować pokój na sylwestra POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość latinno
Witam gorąco, Od jakiegoś czasu śledzę wątek i również chciałam poprosić o radę. Chodzi mi głównie o dobór kolorystyki i może kilka praktycznych pomysłów:) Sala jest prostokatna - dość długa. Kolorystycznie w sali dominuje żółty - znajduje się na obu przeciwległych najdłuższych ścianach. Na jednej z nich są okna a bliżej 2 strony 2 kolumny (żółte). Ściana na której są drzwi wejściowe ma kolor błękitny, podobne jak ściana do niej przeciwległa (na wprost). Oba te kolory znajdują się jeszcze częściowo na suficie ( w postaci ozdobnego ukośnego podwieszenia - prostokąta wraz z oświetleniem). reszta sufitu - kolor biały. także generalnie dominuje kolor żółty i reszta błękitny. Przyznam szczerze, że w moim uznaniu oczywiście pasuje biel, ecru ale chciałam jakiś intensywniejszy odcień (bo tamte są dość mdłe). Pasuje zapewne róż, ale nie jestem zwolenniczką tego koloru w nadmiarze!!! Proszę o rade jaki w miarę intensywny, dominujący kolor moge dobrać. Podoba mi się łosoś i złoto, ale niestety zleją się z tą żółcią...... Plisss... pomóż...

Gość Jennifer697
Witam wszystkich!Organizuję sylwestra w remizie...Sala jest długa na 12mb i szeroka na 6mb.I zastanawieam się ilu balonów użyć...????Będzie jakieś 40 osób...Forum o ślubach i weselach ale prosze o rade...Pozdrawiam serdecznie:-)

Gość Jennifer697
Wisienka-jakiej wielkosci jest pokój w ktorym robisz sylwestra?jest bardziej prostokątny czy kwadratowy?

Gość Misiula
hej:)) mamy problem z dekoracja sali na studniowke... juz sami nie wiemy co zrobic, bo nasza sala jest dosc mala zeby wymyslec cos odpowiedniego, poaradz cos!!!!!! ratunku!!!!!!!!! :/

Gość Jennifer697
Misiula-a na tej sali sa jakies kolumny?mozna je przepieknie udekorowac...jesli chcesz to podam ci kilka linkow z ciekawymi propozycjami na udekorowanie tylko napisz cos o tej sali...Buzka

Gość Misiula
no wlasnie problem w tym ze nie ma rzadnych kolumn, to jest tylko prosta sala, taki prostokacik:/ masz moze pomysl na jakis motyw?? planowalismy zrobic motyw plazy,ale stwierdzilismy,ze bedzie to zbyt dziecinne, Paryz tez wchodzil w gre,ale jak to zrobic?? w tym jest problem:(

Gość Misiula
a jesli np. bysmy chcieli zrobic motyw paryza?? co trzeba zrobic?? jak ulozyc balony?, jak wystroic sciany?? na tej sali zupelnie nic nie ma, zadnych kolumn,nic:/ pomoz!!!!

Gość Misiula
heh...wiesz nasza sala jest sala zupelnie prosta, nie ma w niej nic szczegolnego, taki zwykly prostokacik. mielismy pomysl na udekorowanie jej na motyw Paryza,ale nie mamy pomyslu jak to zrobic?? jak ulozyc balony, co na scianach??? pomocy!!!!!