Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beti_blu

DEKORACJA SALI ? PROBLEM ? POMOGĘ...

Polecane posty

Gość brambis1
Dekoracje sali mozna napewno samemu wykonac taniej niz przez firme,ale jest to bardziej czasochlonne.My mielismy wiejska sala ,a w niej podwiesilismy sufit,na scianach byly dekoracje kwiatki balonowe.Przy scenie girlandy ,i naprawde ladnie to wygladalo. Najlatwiejsze sa kwiatki balonowe i ladnie wygladaja.Dobrze ,ze akurat mialam jakies podlorze co jak zrobic,bo bez tego byloby fatalnie.

Witam!!! Dekoruję dwie sale weselne mojej siostrze. Jedna z nich - do przejścia, druga, w której bedziemy siedzieć OKROPNA!!!! :) śCIANY KOLORU - BRUDNY ŻÓŁĆ do których kupiłam złote balony - bo bardziej pasowały, perłowe oraz pomaranćzowe - 800 sztuk razem. Ściany chcę zakryć białą podszewką ( mam jej 200 m ) - do dekoracji na obie sale ( każdy wbija tam gwóźdź, gdzie chce w związku z tym ze ścianami nie mam problemu) - myślę, że \"rzucę\" na nie pasma podszewki i przyczepie gwoździkami. :) Problem dotyczy sufitu. Tam jest wysoko - około 6 m. Chce go obniżyć na około 3, 5 metra ( ??? ), zakrywając paskudne żyrandole. Obniże go podszewką biała - głównie, plus trochę balonów . Materiał przymocuję pasmami do ścian, ale myślę o stelarżu z dratwy - takiej mocnej, żeby pasma przy suficie na nim się wspierały - jakby na takich sznurkach przymocowanych do gwoździ w ścianach, karniszy, żyrandoli - tam gdzie będzie wygodniej. Co o tym sądzisz??? Utrzyma się :) ??? ( bo mam wizję jedzenia rosołu z dekoracją sufitowa w TALERZU HAHAH ) !!! Ile tych sznurków wspierających przeciągnąć. Wymiary sali szerokość około 9 metrów długość 12 m. AAAA i jeszcze światło ma przebijać przez tkaninę :) , a za młodymi pod sercem z kwiatów lapki na coinke koloru żółtego a na nich podszewka i na to serducho. Nie będzie pożaru ??? Czekam. Z prośbą o poradę. Pozdrawiam.

Gość migola
Witam BRAMBIS 1! mam prośbę czy mogłabyś mi przesłać na meila fotki albo instrukcję jak wyglądają i jak się robi kwiatki z balonów, a jeżeli masz tez to jak się robi girlandy bo nie wychodzą mi one, a chcę sama udekorować salę bo zawsze to taniej wychodzi

Gość brambis1
Kwiatki sa bardzo proste... nadmuchane 4 balony tej samej wielkosci ( np.bordowe)wiazesz po dwa,a nastepnie te dwie pary laczysz ze soba,zeby byly cztery razem ,nastepnie na srodek dowiazujesz jeden duzo mniejszy i jasnego koloru.

Gość grazynkaaaaaaaaaaa
kochani mam prosbe przeslijcie mi na meila jak sie robi luki z balonow bo chce udekorowac wejscie przy domu..........prosze z gory wielkie dzieki

Gość migola
witam BRAMBIS!!! dzięki, za odpowiedź to dobrze myślałam tylko ja myślałam, o 3 balonach i jeden na srodek takie kwiatki robiliśmy jak stroilismy salę do brata na wesele. Myślałam, że umiesz jakies robić z tych podłużnych balonów. A może ktos inny wie jak zrobic kwiaty z podłuznych balonów????????

Gość DEKORAK
WITAM, ZAJMUJE SIE DEKORACJAMI WESELNYMI OD NIEDAWNA JEDNAK MAM BARDZO BOGATA OFERTE I ARTAKCYJNA CENE. ZAINTERESOWANYCH PROSZE O KONTAKT NA EMAIL DEKORAK@INTERIA.PL LUB TEL. 0 503 075 058. NA PROSBE PRZESLE PRZYKLADOWE ZDJECIA NA MAILA.

Gość migola
A skąd jesteś DEKORAK jeśli można wiedzieć. Chętnie bym prosiła o jkaieś wskazówki odnośnie strojenia sali, wysłałam do Ciebie meila.

Gość migola
Mam nadzieję, że dojdzie do ciebie mój meil jesli nie dojdzie to daj znać

Gość patrysia-pk
hej robie dekoracje weselne na terenie woj mazowieckiego lub za dopłata cała polska dekoracje materiałowe,balonowe,świetle pełna oferta florystyczna, fontanna czekoladowa,balony wybuchowe, własciwie nie ma rzeczy nie mozliwych dla nas;) mail fanke5@wp.pl

Gość nnataliaosa
witam niedlugo mam wesele planuje sama je ustroic czy mogla bys mi wyslac fotki ze zdjeciami krok po kroku jak zrobic sznury z balonow....z gory dziejkuje

Gość balonówka29
Fajnie,znowu mój ulubiony temat.Szukam od jakiegoś czasu.Jestem z mazur z malego miasteczka.Są u nas dwie firmy ,które sie zajmują dekoracją sal,ale...strasznie drodzy biorą od 1400 do 2500 za strojenie.Robie przyjecie na ok 40 osób.Sala jest bardzo ładna i bardzo wytworna,więc za dużo niechciałabym tam uwieszać.Zrezygnowałam z tej firmy ze względu na koszta.W ostatnim czasie nauczyłam sie robić girlande i winogrono z balonów.Problem mam co zrobić za młodymi?za mlodymi jest okno więc niewiem jak to zrobić.Może macie jakieś pomysły i możecie krok po kroku powiedzieć jak to sie robi????

Gość DEKORAK
DEKORAJCE WYKONUJE NA TERENIE MALOPOLSKI I PODKAPRACIA. CENA KOMPLEKSOWEJ DEKORACJI SALI I KOSCIOLA MATERIAŁAMI I KWIATAMI KOSZTUJE JEDYNIE 600 ZL PLUS CZESC KOSZTOW TRANSPORTU. POZDRAWIAM I ZAPRASZAM.

Gość balonówka29
600 zl to rozsądna cena.Nie wiem czemu u nas jest tak drogo strasznie.Mógłbyś mi coś poradzić lub podpowiedzieć jak powiesić taki materiał?

Gość balonówka29
Co tak raptem zacichli?czemu już nikt się nie wypowiada na ten temat?

Gość migola
ja też prosiłam o odp na moje pytania ale też nikt nie odpowiada

Gość balonówka29
Ja niewiem .Gdzie podziali dekoratorzy,czy ktoś nam doradzi za darmo??????????

Gość migola
oj chyba raczej nie!!! nikt nie chce udzielać rad za darmo. Szkoda że Beti blu juz się nie wypowiada na ten temat ona napewnoby nam udzieliła kilku cennych wskazówek

Gość ite
mam pytanie, czy wie ktoś może jak upiąć/zawiązać/zrobić spiralę z balonów (widoczna na tym zdjęciu : http://allgia.republika.pl/FOTO/galeria/gimn2.jpg ) prosiłabym o szybką pomoc. ubieramy salę na bal klas trzecich. ewentualnie proszę o odpowiedź na maila.

Gość balonówka29
Mogę Ci pomóc w tych balonikach.Otóż tak bierzesz dwa balony jeden np. żółty drugi czerwony jak na obrazku pompujesz i wiążesz parami tzn jeden żółty drugi czerwony wiążesz jak sznurówkę no i takich par robisz b. dużo potem bierzesz żyłke rozciągasz od jednego do drugiego końca pokoju najlepiej jak dwie osoby trzymaja naprężona tą żyłkę a ty nakładasz na nia te dwójki koło siebie sciśle przekładając i Ci wyjdzie coś takiego jak na tym zdjęciu.Uwierz to nie jest takie trudne ja ostatnio ćwiczyłam i mi wyszło tak samo się robi winogrona tylko dmucha sie mniejsze balony np. 4 jednakowej wielkosci i 4 troche mniejsze i troche mniejsze.Powodzenia

Gość izabarti
BETI_BLU RATUJ MUSZĘ SIĘ NAUCZYĆ ROBIĆ SERC,GIRLAND,WINOGRON, I ŁUKÓW Z BALONÓW POMOZ MI PROSZEN WYSLIJ MI FOTY JAK TO ROBIC CO JEST POTRZEBNE DO KAZDEGO Z NICH OSOBNO I POPROSTU PRZEPIS BŁAGAM DEKORUJE KUZYNCE NA WESELE SALE I MUSZE WIEDZIEC I NAPISZ JAKIE BALONY I WOGOLE CZEKAM ODPOWIEDZ NAPISZ MI NA POCZTE izabarti@buziaczek.pl

Gość izabarti
BETI_BLU RATUJ MUSZĘ SIĘ NAUCZYĆ ROBIĆ SERC,GIRLAND,WINOGRON, I ŁUKÓW Z BALONÓW POMOZ MI PROSZEN WYSLIJ MI FOTY JAK TO ROBIC CO JEST POTRZEBNE DO KAZDEGO Z NICH OSOBNO I POPROSTU PRZEPIS BŁAGAM DEKORUJE KUZYNCE NA WESELE SALE I MUSZE WIEDZIEC I NAPISZ JAKIE BALONY I WOGOLE CZEKAM ODPOWIEDZ NAPISZ MI NA POCZTE izabarti@buziaczek.pl

Gość Marguerita
Witam, mam za zadanie ustroić salę weselną mojego brata. Nie mam zielonego pojęcie jakie dobrać kolory. Sala jest dość duża. położona w piwnicy są tylko małe okna na około. Na sali znajdują się filary z lustrami. Ma ktoś może jakiś pomysł? Myślałam żeby kupić trzy kolory balonów, niebieskie, złote i perłowe? Poniżej zamieszczam zdjęcia sali http://www.weselnydom.com.pl/foto/f1.jpg http://www.weselnydom.com.pl/foto/f3.jpg http://www.weselnydom.com.pl/foto/f5.jpg http://www.weselnydom.com.pl/foto/f2.jpg

Gość foczkaa
kurka ale wybrali kolor na sale żółty i niebieski - tragedia ja osobiście uważam że balony to już historia wyglądają bardzo tandetnie - wiem że to tania dekoracja ale wolę materiały na sali i można robić cuda, które wyglądają bardzo elegancko i efektownie np. biała podszewka - tania i łatwa w podwieszaniu ale skoro wolisz balony to kolor krem, biały, ewentualnie złoty http://www.album.weselny.pl/v/dekoracje-slubne/gala4.jpg.html http://www.album.weselny.pl/v/dekoracje-slubne/gala3.jpg.html

Gość Marguerita
No niestety ale to jedyna sala która była wolna w tym terminie w moim mieście... Też bym wolała materiały bo bardzo mi się podobają. rozmawiałam z bratem i jego narzeczona i niestety ale materiały jednak trochę kosztują a sala jest dość duża wiec trochę tego bym musiała kupić. wiec muszę zdecydować się na balony, do tego jeszcze nad Młodymi zrobię z drutu formę serca i oplotę złocieniami, plus jeszcze tam jakieś materiały znajdę żeby powiesić za nimi, ale na więcej materiału niestety mnie nie stać....

Gość balonmaniak
Foczka - kazdy kto twierdzi ze balony sa juz historia i sa tandetne tak na prawde nie ma zielonego pojecia o tym co mowi. Nie twierdze ze materialy sa gorsze tylko daja inny efekt. Roznica polega na tym ze aby nauczyc sie wieszac materialy potrzeba znacznie mniej wysilku niz w przypadku uczenia sie dekoracji balonowych. W necie jest bardzo wiele przykładow profesjonalnych dekoracji balonowych takze w połaczeniu z materialami: http://www.mawit.com.pl/index2.html http://www.balondekor.pl/ http://www.dekoracjeweselne.edan-art.pl/

Gość mumcik
Mogłby mi ktos powiedziec jak zrobic serce z balonow, "winogrona" i łuki ? W tą sobote jest wesele mojej siostry a osoby kotre mialay sie tym zając własnie zrezygnowały Ja jako tegoroczna maturzystka mam teraz wolne i chialabym poratowac siostre ( cioteczna ;-) ) Poproszona o pomoc nie moge odmowic i nie chce ale mam abrdzo male w tym doswiadczenie :( Czy moge prosic o instrukcje co i jak, jakies porady? Sala jest dosc duza, a stol dla pary mlodej jeszcze nie jest "zaprojektowany", dlatgo bardzo zalezy mi na tym sercu z balonow lub moze ma ktos inny pomysl? bardzo prosze o pomoc! Dziekuje. podpisano mumcik :)