Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

Dziekuje za odpowiedz, jeszcze nie robilam drugiego testu boje sie rozczarowania:( jak juz pierwszy wyszedl negatywny. chcialam isc do ginekologa ale on jest dopiero za 8 dni, a dla mnie to cala wiecznosc:( ale chyba sie skusze na ponowny test, mam jeszcze pytanie , co do testu , ktory jest najlepszy ostatnio mialam pre-test, i pokazal negatywny wynik tzn jena KRECHE:(

Gość AniolCiemnosci
Witam. Mam takie pytanie... Czy ten ciemny pasek pod pępkiem zawsze oznacza ciąże czy może sygnalizować coś innego?

Oczywiscie,ze Ci opowiem,nie da sie o tym zapomniec,odkąd dowiedzialam sie z testów oraz potwierdzilo kropeczke usg nie mialam zadnych objawow ciazowych,zadnych mdlosci itp. No i wstaje sobie rano z lekkim bolem brzucha ide siusiu a tu świeża czerwona krew :( wiec ja panika,to byla niedziela,szybko w placzu jeszcze dzwonie do mojego gin-a on,ze musi to zobaczyc,bo krew jesli jest czerwona nie musi zwiastowac najgorszego-uwierzcie mi dziewczyny,ze ja wiedzialam...czulam,ze to bedzie najgorsze,pojechalam do lekarza,on zbadal mnie gin i przez usg,pęcherzyk byl zmniejszony jakby wchłonął sie w swoj srodek.Dal skierowanie do szpitala na skrobanke,ale mowi,ze moze sie sama oczysci macica, godzine pozniej na toalecie to co mi wyszlo,nie wiem czy chcecie tego sluchac,ale byla jak kula ,same strzepki,duzo krwi,skrzepy,kawalki jakby ciala,tkanki...bol brzucha taki,ze zasnelam i spalam caly dzien,moje bole miesiaczkowe przy tym to pikus,a mialam bolesne miesiaczki,gdy odstawilam tabl. anty. Przerazajace jest to ,ze nic kompletnie nic na dzien wczesniej gdy szlam spac nie zapowiadalo najgorszego. Tak wiec na poczatku tej ciazy gdy poczulam wilgoc bieglam do toalety,siedzialam i obserwowalam,do dzis patrze,ale uczucie mokrosci jest,Wy tez tak macie?Sluz bialy,gesty. Z tego co mi mowila kuzynka,urodzila niedawno, to pasek pojawia sie w ciazy,ale pozniej ,jakos w srodku,nie na poczatku,ja nie mam jeszcze. pozdrawiam WAS Dziewczynki!!!CZEKAM NA NOWE FASOLKI:)))

Gość viki44
Witam wszystkich. Od kilku dni spoznia mi sie okres mam bole w podbrzuszu ale myslalam ze to na okres . Dzis czuje sie nie zadobrze kreci mi sie w glowie i mdli mnie troche mam tez obolale piersi. Kochalismy sie po miesiaczce w kazdy dzien az do dzisiaj i zawsze do konca . Ale moj chlopak leczyl sie dawno temu u lekarza bo szanse byly u niego znikome dlatego tez nie zwazalismy tylko ostatnie lata nic nie kontrolowal wiec nie wiem jaka teraz jest u niego sytuacja . Dni plodne mialam jakie 2,5 tyg. temu. Robial dzis test ale jedna kreska.Czy to mozliwe ze jestem w ciazy i mam tak szybko objawy?.

Gość Anetka_ja
Pełna_nadzei - dziekuję za informację. przykro mi bardzo, ze to przeżyłaś, ale myślę, ze tym razem tak sie nie stanie. co do objawów typu mdłości- słyszałam, ze im większe mdłości tym wiecej hormonu podtrzymującego ciążę :) ja te mdłości czuję codziennie, raz mniej raz wiecej. zapytalam cię o tą sytuację aby ewentualnie byc gotowa by jej zapobiec. jak Twoje zdrówko? pozdrawiam

No wlasnie,moje mdlosci same w sobie sa do zniesienia,ale po przyjmowaniu duphastonu-pochodnej progesteronu sie wzmagają, tak ma byc,wiec trzeba to znosic,jeszcze dostalam jod,no i kwas foliowy biore :)

Gość dziewczynki kochana
a ja dopiero jutro zrobie test,bo ta niepewnosc mnie wykonczy..dzis juz nie bylo krwawienia, w ciagu dnia tylko pojawila sie mala brazowa plamka, a piersi nadal bolace jak przed @. ja chce dzidziusiaaaa

Dziewczyny prosze pomożcie, jak juz pisalam spoznia mi sie @ o 9 dni:) bole brzucha i piersi podobne jak przed miesiaczka, temperatura 37,5, a test wyszedl negatywny, czy temperatura przed @ jest tak samo podwyższona jak w ciąży? prosze odpowiedzcie bo zwariuje

Gość dziewczynki kochane
aaa zapomnialam dodac ze dzis mnie jakies wstretne chorobsko rozlozylo...katar,kaszel,goraczka. czy ewentualnie gdyby sie okazalao ze bedzie dzidzia moze miec to jakis wplyw? dopoki nie sprawdze tego testem nie biore zadnych proszkoww

witam! ...nie wiem czy pamietacie ale odzywałam sie jakis miesiąc temu...nieważne.... przez ten miesiąc troche przeszłam.. Pare dni poxniej jak pisalam na forum znalazłam sie w szpitalu z brązowymi upławami i bólem brzucha.. przeleżałam na obserwacji 5 dni...diagnoza - wczesna ciąza - bez widocznego tetna malenstwa. Wyszłam do domku i po 2 dniach znowu znalazłam sie na oddziale z lekkim kwawieniem..szybko usg..na szczescie ciąza sie zachowała.. ogólnie nie wiadomo skad to plamienie, ale trwało tylko jeden dzien i potem spokoj...ale znow 7 dni lezenia w szpitalu i 7 dni nerwów bo na usg nie było jeszcze widocznego tetna!! Straszny był ten tydzien. W ostatni dzien jak juz zapowiedzieli ze wychodze do domku miałam kolejne usg które na szcescie pokazało tetno i malenstwo. to był 7/8 tc. Wyszłamze szpitala i prawie non stop lezałam miałam 2 tygodnie spokoju...juz myslałamze wszytko sie poukładało...az tu nagle w z zeszły wtorek ..ubikacja.. i znow plamienie...dokładnie takie samo jak ostatnio.. tylko krew bez zadnego bolu...! telefon i w jednej sekundzie byłam na usg u mojej gin. Zrobiła mi usg. Wszytko ładnie piedknie dzidzia rosnie, serduszko bije, nic sie nie odkleja(tzn łozysko)..i znow wróciłam do domku z nakazem lezenia... teraz.. czuje sie dobrze .. plamienie sie szybko skonczyło.. troche pobolewał mnie brzuch ale biore nospe wiec jako tako daje rade. do tego łykam duphaston 4x1 no i witaminki. We wtorek 30.09 mam wizyte u gina. Juz sie jej doczekac nie moge... zeby sprawdzic czy wszystko ok. Teraz 10 tydz. Podobnie chyba jak Pełna_Nadziei? MYślisz o usg genetycznym? bo chyba robi je sie jakos w 10-13 tyg.?! Ale sie rozpisałam..sorki..ale gdzies musiałam to wyrzucic! POzdrawiam Wszystkie Panie i trzymam kciuki za starające sie!

Gość dasmusa
Witam kochane przyszłe mamusie :) Widzę, ze Nas tu trochę przybywa :) W poniedziałek mam wizytę u lekarza i USG i oczywiście strasznie się boję i panikuję. Chyba zaczynam już czuć ruchy malucha, ale już sama nie wiem :( To nie takie proste rozpoznać jak mi się wydawało. Chociaż wczoraj po rodzynkach coś tam trzepotało i już nie wiem. A może to tylko jelita. Masiakra. Ja myślałam, że już jak zajdę w ciążę to już z górki. A tu niestety nie. Czuję się dobrze i w tym problem. Jak mnie coś boli strach, jak nic to też strach. I jak tu znaleźć złoty środek :). USG genetyczne miałam w 13 stym tygodniu Dokładnie 12 i 4 dni. Oj ile ja się strachu najadłam przed. Moja psychika jest niesamowita. Janka w jeszcze w 10 tym tygodniu nie ma łożyska więc w 8-smym nie mogło Ci się oddzielać. I też miałam plamienia szczególnie w dni przypadające na @ i o dziwo za bardzo nie panikowałam bo wiedziałam że przez pierwsze 3 miesiące ma prawo tak być. Także głowa do góry i pozdrawiam :)

jestem zalamana, objawy niczym ciąża a drugi test wyszedl negatywny:( a temperatura dalej podwyzszona co mam myslec pomozcie:(

Hej,ja tez mialam miec usg w pon,ale przenioslam na 6.10,poniewaz wtedy beda skonczone 12 tyg no i mozna przeprowadzic te usg pod katem genetycznym....oczywiscie obawy sa,juz sie doczekac nie moge bijacego serduszka :) moze to i ciaza?nie wiem?oby:)))zrob bete,ja bym nie wytrzymala...:)

Gość mija30
Mała_mi faktycznie twoja sytuacja dośc nietypowa. Zrób badanie krwi, idz do laboratorium i poproś o badanie na hormon beta-HCG, kosztuje niecałe 40 zł i bedziesz wiedziała wszystko, zrób to jak najszybciej. Jeśli sie okarze ze nie wykarze ciąży to zastanów sie czy wzrost temperatury nie jest wynikem jaiejs infekcji w organizmie. Piszesz o bólach brzucha moze to tez sugerowac zapalenie pęcherza moczowego. Moze przechodzisz jakies stresy, które zahamowały okres. Możliwe tez ze okres tylko sie spóźnia i ze wkrótce nadejdzie czasem cykle sie przedłużają. Zycze ci jednak aby okazało sie ze to dzidziuś robi ci takiego psikusa. U mnie niestety ciąży brak, dostałam znowu okres, staramy sie juz 3 miesiące, a co dziwne temperature mam 37 stopni i wogóle nie spadła. Jednak temperatura nie jest zbyt dobrym miernikiem podczas starania sie o dzidzie, czesto ulega wahaniom w zależności od różnych czynnkiów.

Gość Asiek27
Witam wszystkich, czytam sobie i czytam, ale jakoś nic do mnie pasuje, jestem na początku ciąży, jeszcze nic nie wiadać zabardzo na USG, ale pójdę za tydzień to się dowiem. U mnie dolegliwości to częste siusianie, wrażliwe i rosnące piersi oraz dziwne uczucie jakby mnie coś dusilo na brzuszku, spodnie mnie denerwują. Troche dziwnie bo musze po zakupy lecieć, po coś takiego co uwierać mnie nie będzie. Z pierwszym dzieckiem tak nie miałam, nawet nie wiedziałam zabardzo do 10tc, nie miałam żadnych doleglowości, a teraz pierwsze 3 tygodnie i już są. Zastanawiam sie kiedy zacznę znów objadać się kwaszoną kapustą :). Acha jakby coś to miałam w pierwszej ciąży jakieś plamienie pamiętam, ale było wszystko oki , więc nie zamartwiajcie sie mocno i dużo spacerujcie. Wszystkim tym kobietką które starają się o dzidzię to radzę troszkę wyluzować :), starałam się pół roku i nic, gdy tylko stwierdziłam, że mam to gdzieś, będzie co ma być, to bum i jest:). Proponuje miły wieczór zrobić ładną bieliznę/pidzamkę założyć i dobrze sie bawić. Pozdrowionka

Dasmusa Może jeszce ie ma wykształconego całkowicie ale jest cos na kształt kosmowki która moze sie odklejac i powodowac krwawienie..tak mi to wytłumaczyła gin dlatego napisałam łozysko zeby było bardziej zrozumiale... wkazdym bądz razie sie nie odkleja.. to najważniejsze mała_mi tak jak piszą dziewczyny..najlepiej zrób bete... mi po 4 dniach od terminu @ wyszła bardzo słaba krecha..i dopiero po paru minutach. Najpewniejsza jest beta!! wszytsko ci sie wyjasni! We wtorek ide do gina i porozmawiam na temat tego usg genetycznego. Strasznie sie go boje... kobieca psychika w okresie ciazy jest strasznie poszarpana..sama siebie nie poznaje...

Gość biedna
hej,wczoraj bylam u ginka i potwierdzil ciaze to 6tydzien,nawet widzialam na usg fasolke...niemam typowych objawow ciazy zadnych mdlosci,tylko bole brzucha i taki bol ciagnacy sie w strone posladkow i to mnie niepokoi:( czy ktoras z Was mala takie dziwne bole?

Gość dasmusa
Janka jestem tylko zwykłym diagnostką więc aż tyle co ginekolog nie wiem ;) Najważniejsze, że wszystko jest dobrze i to się liczy. Ja nie wiem co to wymioty w ciązy :) Cały pierwszy trymestr miałam świetny, jedynie co to ciągle spałam wszędzie i w każdej pozycji. Dopiero w drugim trymestrze zaczęłam czuć ciążę. Dzisiaj byłam na przymiarce sukni ślubnej i okazało się, że mi brzuszek urusł a od ostatniej przymiarki minęły 4 dni, a tak już się martwiłam że mi brzuszek przestał rosnąć. Ja o maluszka starałam się prawie rok. I przed każdą @ czułam objawy ciąży i nic. A jak już sobie odpuściłam i doszłam do wniosku, ze widocznie nie dane mi być w ciąży to miesiąc później okazało się, że będę mamą. Miałam zwykłe objawy @ dla świętego spokoju zrobiłam sobie test w dzień po spodziewanej @ w dodatku po południu (bardziej chyba z przyzwyczajenie) i od razu pojawiła się druga kreseczka :) Psychika potrafi sporo namieszać jak się na czymś zablokuje.

Biedna tak sie ciesze,nie przejmuj sie bolami, ja mialam straszne bole brzucha,az do szpitala pojechalam,myslalam,ze juz koniec,a jak zaczelam czytac,to te bole sa normalne,tzn nie kazda musi je miec,ale jesli boli to ok,byle nie za mocno,wiadomo...ale ja panikara hehe musialam sprawdzic:) Wiecie co,staje codziennie przed lustrem i patrze na brzuszek,jakby sie powieksza,spodnie dobre,ale z boku jakis ten brzuszek zaokraglony:) a to dopiero 11 tydzien teraz.Do tej pory zalatwialam sie normalnie,ale chyba dopadaja mnie zaparcia,pytalam o jakies kremy ,ktore zapobiegaja rozstepom,na razie tylko balsam i oliwka,a Wy mamusie czego uzywacie?pozdrawiam

Ja narazie używam balsamu i oliwki..zamiennie.. Ale dzis zakupiłam na allegro Mustelle. Zobaczymy..duzo osób go chwali..jak mam miec rozstępy to i tak bede miała ale... znając swój charakterek musiałam kupic cos teoretycznie dobrego żeby potem sobie nie zarzucać ze mogłam zrobic cos wiecej! Słyszałam ze Vichy podobnie pachnie niezbyt ładnie..a ja mam teraz bardzo wyostrzony węch... i słyszałam tez pare pozytywnych opinii o Ziaji, ale osobiscie nie przepadam za ta firmą... pozdrawiam.

Gość biedna
to Wy juz teraz używacie kremow na rozstepy jak jeszcze brzuszka nie ma nawet...ehh

jeszce nie używam...ale mam zamiar zacząć jak najszybciej .. a juz z pewnoscią od 4 m-ca ..nawet jak nie bede miała jeszcze brzuszka... i nie widze w tym nic dziwnego...zawsze dbałam o skore wiec czemu teraz miałoby sie to zmienić! a ty kiedy chcesz zacząć?

Gość biedna
narazie chyba za wczesnie troszke...ale mozecie mi cos polecic dobrego na te rozstepy :)

nie musisz narazie uzywac tak specjalistycznych kremów...njawazniejsze zeby dbac o skore...nawilzac!!!!! Niektóre Panie nie stosują kremów na rozstepy tylko balsamów nawilzajacych..chyba nie ma reguły tak jka nie ma kremu który zdziała cuda....! :)

Gość Asiek27
Witam wszystkich, rozstępy to zmora, ale nie dla wszystkich. Dla tych przyszłych mam którym jakby przemiana materii się zatrzymała polecam dietę bogatą w błonnik i serum przeciw rozstępom ''EVELINE'', jest nie drogi i dość skuteczny. Pozdrawiam

Gość mama Adasia*P
witam wszystkie bardzo cieplutko...niemoglam sie wczesniej odezwac...Anetka_ja tak jak napisalas ze to z przemeczenia...3 razy dziennie musze brac nospe a pozatym baaaardzo sie oszczedzac. Niestety jestem osoba ktora nie umie usiadziec w jednym miejscu wiec jest ciezko...na cale szczescie wsiadam w samochodzik i jestem na miejscu...gorzej z chodzeniem po schodach...schody sa a windy nie...

Ja tez chyba zamowie na allegro mustele,slyszalam zeby zaczac jak najwczesniej,jak skoncze 1 trymestr juz chce zaczac :) na razie tylko oliwka-ale tlusta,wiec czesciej tez balsam:) JA polecam zakupy z apteki internetowej,bo jest duzo podróbek,jak wszystkiego zreszta;/ a niekiedy róznica w cenie niewielka.Moja kuzynka stosowala ziaje i nie ma zadnego rozstepu,ale na internecie znalazlam duzo opzytywnych opinii o musteli. Aha,ostatnio czytalam tez o porodzie w wodzie,czytalyscie???O wiele rzadziej stosuje sie wtedy naciecie krocza!!!:) poród trwa krócej i jest mniej bolesny,poczytajcie.W Trójmieście kosztuje 200zl,ale nie wiem jak w innych regionach.

Gość mama Adasia*P
a co do rozstępów...jak narazie brak do tej pory:) ciesze sie z tego powodu ale niewykluczone ze sie pojawia po porodzie...

Witam was dziewczyny moje podejrzenia co do ciazy okazaly sie malo trafne:( w nocy dostalam @ tylko jest bardzo dziwny jest go troche i jest ciemny malo przpomina krew. zawsze jak dostalam @ to mialam bardzo mocno. a do tego wszystkiego teraz czuje sie dziwnie jest mi nie dobrze robi mi sie slabo w ciagu dnia kreci mi sie w glowie. nigdy nie mialam tak:( co to moze byc? bylyscie kiedys w takiej sytuacje prosze was o pomoc:(

Gość biedna
poród w wodzie fajna sprawa niestety malo szpitali oferuje takie udogodnienia.ja wiem ze chce napewno znieczulenie zewnatrzoponowe bo niestety jestem malo wytrzymala na bol i niechce cierpiec bo wiem ze nie bylabym chyba w stanie przez bol uczestniczyc w porodzie tak jak powinnam...a Wy na zywca czy tez ze znieczuleniem?