Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kali27

wczesna ciąża -dolegliwości

Polecane posty

Gość biedna
do mala mi...test robilas?jesli tak i wyszedl negatywny to nie jestes w ciazy,a jesli masz obawy to najlepiej isc do gina i wszystko bedzie jasne:)ja wiedzialam na bank ze jestem bo byly dwie wyrazne krechy:)

robilam test i wyszedl ze nie ale slyszalam ze nawet jak test wychodzi ze nie i ma sie okres to mozliwa jest ciaza, ja sie czuje inaczej niz podczas normalnego @ , w piatek ide do gina bo nie wiem co sie dzieje moze jestem przewrazliwiona ale lepiej to sprawdzic:) dzieki za odpowiedz:)

Gość fadeintoyou
witam, pierwszy raz odwiedzam forum, ale wydaje mi się, że można sie tutaj podzielić swoimi uczuciami i wątpliwościami. W środę (23.09) byłam u ginekologa na wizycie kontrolnej i pan lekarz zaskoczył mnie, że mogę być we wczesnej ciąży. Podczas badania okazało się, że mam przekrwioną i lekko jakby rozpulchnioną macicę. Lekarz stwierdził, że albo zbliża mi się okres albo to ciąża i jeśli nie dostanę okresu w terminie to mam się zgłosić na potwierdzenie ciąży za 8 tyg. Wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale od jakiegoś czasu jestem bardzo senna i często śpię w ciągu dnia, co wcześniej się nie zdarzało, często chodzę siusiu i boli mnie w podbrzuszu - tak jakbym miała dostać okres. Narazie czekam, ale gdyby była to ciąża t bardzo bym się ucieszyła. Czy ktoś z was miał podobne wyniki badania ginekologicznego???

Gość mama AdasiaP*
ehh...ja gdy mi sie spuznila @ jeden dzien juz wiedzialam ze jestem w ciazy...ale testy zrobilam dopiero po tygodniu.Gdy na tescie wyszlo ze jestem odrazu w ten sam dzien poszlam do lekarza...okazal sie 4 tydz ciazy...teraz jest juz prawie 8 msc...Ostatnio pisalam wam o tym ze niemam rozstepow. A tu wczoraj mojemu kochanemu mezowi zebralo sie na pieszczotki:P jakie bylo moje zdziwienie gdy powiedzial "wiesz kotku i tak cie kocham i bede kochal pomimo tych TWOICH ROZSTEPOW" why? mu odpowiedzialam bo niespodziewalam sie ze je mam. Niestety sa na piersiach:( pod sutkami:(:( Ale co tam wazne ze mam tak wspanialego meza ktory mimo wszystko :P mnie kocha...on tez ma rozstepy:P jako kucharz za szybko przytyl ale ja tez kocham jego rozstepy:*;P

Do Pełna_Nadziei, wiem musze isc do lekarza ale pujde w piatek bo dzis go jeszcze nie ma a jutro jest rano w piatek jest po poludniu to po pracy pujde. a co do krwawienia to dostalam @ w sobote a dzis mam od rana taka mala kropeczke taka jak zawsze w ostatni dzien @ a zawsze mam @ rowny tydzien. do tego jest mi rano nie dobrze ale nie wymiotuje.

Gość Asiek27
Witam Do fadeintoyou : Zrób sobie moze zwykły test, u mnie na USG również nie widać było ciąży, dla pewności radzę zrobić test, żebyś pewność miała. Ja tak miałam z pierwszą i teraz z drugą ciążą :). Do mamaAdasiaP* : Nie ma się czym przejmować parę roztępów, zawsze można kosmetycznie usunąć jakby bardzo przeszkadzały po ciąży, najważniejsze zdrowe kochane maleństwo :) Pozdrowionka Kocham moją fasolkę w brzuszku :)

Gość biedna
wiecie co niemam zadnych mdlosci ani wymiotow,apetyt mam prawie na wszystko,zapachy mnie nie draznia itd.czy ze mna wszystko oki?bo tak czytam na roznych forach ze wszystkie maja mdlosci i zle sie czuja a ja nic z tych rzeczy...z jednej strony sie ciesze a z drugiej troche martwie...:(

Gość Asiek27
Hej biedna nie martw się tym, ja równiez nie mam żadnych mdłości, ani w pierwszej ciąży nie miałam, urodziłam normalnie bez żadnych problemów w ciąży:). Więc tylo się cieszyć brakiem objawów na początku, przyjdą potem np. zgaga. Najważniejsze jest dobre nastawienie i pewność, że trafisz na dobrą kompetentną opiekę. Dużo spokoju ducha życzę. Pozdrowienia

Gość biedna
dziekuje:) ale za to piersi mnie bola i senna jestem:)a to tez objawy hehe

Gość Asiek27
Do biedna : Tak piersi oj bolą, bo rosną, mnie również bolą, zmęczona jestem wiecznie i siusiam co max 2h ;). Za to szybciej mi sie przybiera na wadze, niż tym z mdłościami, więc uważam co wcinam,( proponuje odrzucić sery plesniowe i orzechy włoskie). Staram się często spacerować, no i nareszcie jest w sklepach coś dla ciężarnych w czym można jakoś wybierać:), bynajmniej w Poznaniu. Miłego dnia.

Gość biedna
ojej a czemu orzechow wloskich nie mozna?:(

Gość Asiek27
Tak mówią, że orzechy włoskie mogą mieć jakieś bakterie, które moga zaszkodzić, ale nie należy wierzyć we wszystko. Jestem technikiem żywienia, ale i tak nie wiem wszystkiego, dużo czytam na ten temat. Jedz dużo owoców i warzyw, a także ryb :) i pij dużo wody i soków najlepiej z świerzych owoców. :)

Gość fadeintoyou
hej, pojutrze 01.10. powinnam dostać @, więc poczekam z tym testem. Jesteśmy z mężem małżenstwem dopiero od lipca tego roku i nie mogę do końca uwierzyć, że mogłoby udać się nam tak szybko. Znajome małżenstwa starały się po 2-3 lata, albo starają do tej pory i nic. Chociaż mąż mówi, że on jest w czepku urodzony... Gdyby okazało się że jednak to ciąża to napewno się pochwalę. Życzę powodzenia wszystkim przyszłym mamom i tym starającym się.

hej hej!! Muszę Wam powiedziec,ze juz nie wymiotuje,ale niestety jestem senna praktycznie przez caly dzien.Problem jest w nocy,bo nie moge zasnac,spie w dzien dlugo i w nocy mecze sie do 3 czasem 5 rano.Niedlugo sie zacznie - juz praktycznie sie zacząl- rok akademicki i nie wiem jak bede wstawac :) fadeintoyou czekam na mila wiadomosc,mam nadzieje,ze juz niedlugo tez bedziesz nosic fasolke:) ja caly czas mowie fasolka,a to juz truskawka :))) jak wiecie mialam miec dzisiaj usg ,ale przelozylam na 6.10,juz sie doczekac nie moge!!! wiecie,ze chyba brzuszek mi sie powikeszyl:) a piersi po prostu wyskoczyly ze stanika,wystaja mi sutki:) trzeba sie udac na zakupy:P i no w cieple majtki na zime sie zaopatrzyc :))) DASMUSA napisz jak usg????co widzialas???jak wrazenia????bylas sama ???

DAJ TOBIE BOZE TĘ CIĄŻĘ ....:) zebyscie byli szczesliwi ja z mezem mielismy slub w ŚERPNU tego roku wiec tez chcemy juz powiekszyc rodzine i sie cieszyc ...

Gość biedna
Pełna nadziei-ktory to tydzien ciazy u Ciebie?fajnie ze juz nie masz wymiotow:) a sennosc to typowy objaw ja tez przysypiam w ciagu dnia...

Teraz jestem w trakcie 12 tygodnia,czyli 11 skończone(bo podobno liczy sie skończone tyg),liczę oczywiście od pierwszego dnia ost @ :-) pewnie tak jak Wy:) pewnie Wy też będziecie jakoś w tym okresie sie udawać na usg,jak dzwoniłam do kliniki to pani w rejestracji powiedziala,ze lepiej przyjsc w 12 tyg,ja chcialam isc juz w 11,czyli 10 skonczone ;/ tak więc czekam :) sennośc jest,ale dzisiaj w nocy 3 razy wstawałam na siusianie,normalnie-w ciązy wstaje ,2 obowiązkowo,wcześniej tylko jak duzo pilam przed snem. Hej Dmer:P to co,do roboty,zeby niedlugo do nas dołączyć,może kwas foliowy zacznij łykać??

Gość biedna
no to juz rzeczywiscie truskawke nosisz pod serduchem hehe:)

Gość biedna
nio juz jest lepiej niz ostatnio,to wszystko przez te hormony pewnie...ale jakos trzeba sobie radzic:)

Gość Anucha prosze o odp
Witam wszystkich...mi sie okres spoznia dwa dni...od ok 5 dni bola mnie sutki...wspolzylam z moim mezczyzna w sposob przerywany..ale wiem tez ze jest plyn ejakulacyjny ktory tez zawiera plemniki...jestem 13 dni po stosunku...wiecej nie bylo...zastanawiam sie czy swedzaco-bolace sutki i czestsze chodzenie do wc jak i wypijanie wiekszej ilosci plynow moga byc powodem ciazy??test zrobie jak okres bedzie mi sie spoznial rowny tydz..poki co chcialabym wiedziec cokolwiek na ten temat.dziekuje wszystkim mamusia przyszlym jak i aktualnym:)

Nie wiem naprawde,czesto spozniala Ci sie @ ??poczekaj pare dni,zrob test jak nie dostaniesz za jakies 3 dni,powinien wyjsc dzisiaj jesli jest juz po terminie wystapienia @ te objawy tak naprawde moga byc za ciaza jak i za przyjsciem @ mi piersi bardzo nabrzmialy w ok paru dni przed @ i bolal mnie tez lewy jajnik,napisz jak zrobisz test,mysle,ze skoro stosunek przerywany to szanse sa male,ale zawsze jednak sa:)

Gość fadeintoyou
Hej :) dzisiaj rano juz myslalam ze to @ przyszedl, gdyż mialam cala pizamke mokrą, ale jednak nie. Trochę chyba zaczynam schizować i nie wiem czy nie zrobie tego testu wczesniej. Nabieram coraz powazniejszych podejrzen bo wczoraj w ogole nie mogłam jeść winogrona, które do tej pory uwielbialam, a spanie zmogło mnie juz o 19. no ale zobaczymy, co ma byc to bedzie... gratulacje truskawki pelna-nadziei, a tobie dmer zycze owocnych staran :P

Gość dasmusa
Witam kochane :) Pełna_Nadziei wczoraj byłam na wizycie i strasznie się bałam jak zawsze i jak zawsze weszłam na miękkich nogach. W tym okresie ciąży jak mi powiedział lekarz nie robi się pełnego USG. Sprawdził dopochwowo szyjkę i tętno malucha. Na szczęście wszystko jest ok i dowiedziałam się, że będę miała córcię moją małą księżniczkę. Strasznie się cieszę :)Widziałam paluszki u rączek, zeberka Super sprawa. Chciałabym jeszcze udać się na USG 3D. Żeby mieć pamiątkę i zobaczyć ją w całości :) W sobotę czułam już pewne ruchy mojej kruszyny, zrobiłam tak jak piszą w poradnikach. Zjadłam coś słodkiego, położyłam się na lewym boku i czekałam. Po 15 minutach zaczęło coś tam się trzepotać, niesamowite wrażenie. Teraz tydzień spokoju, a potem znowu jak zawsze niepokój. Mam nadzieję, że wpadnę w wir przygotowań ślubnych bo to już za niecałe 3 tygodnie. Teraz już mnie senność opuściła, ale do 14-stego tyg. cały czas spałam, mój narzeczony nie miał ze mnie pociechy, bo spałam gdzie się dało. Tylko, że ja w nocy też spałam i w dzień również i wiecznie byłam zmęczona. Pozdrawiam i do napisania

Gość dasmusa
Wczoraj kupiłam sobie spodnie ciążowe, stare zwykłe jeansy są bardzo już niewygodne. Jejku, jakie te ciuchy są drogie. Szok. Ale dla wygody nie warto oszczędzać

Gość ewcisko
Cześć wszystkim:))) Ja jestem w szooooku, pod koniec sierpnia wyszłam za mąż i już na podrózy poślubnej zaczęliśmy się starać o dzidziusia, bo stwierdziliśmy że po co czekać (jesteśmy ze soba już 9 lat), a jeszcze w koło słyszeliśmy że znajomi mają problemy!!! Dziewczyny dzisiaj zrobiłam rano test i wyszły 2 kreski i aż się popłakałam:))))) Mężusiowi oznajmię to koło 16 a chciałabym powiedzieć to całemu światu bo jestem raczej gadatliwa!!!!Dlatego piszę tu!!!! Ale fajnie:))))) Planuje kupić jakieś maleńkie ubranko i zapakować, i dać mężowi bo dzisiaj przecież "dzień chłopaka" to będzie miał prezencik!!!

Gość ewcisko
aaa i tak przy okazji może któraś wie?? U mnie w pracy są zwolnienia, ja mam umowę na czas nieokreślony czy mogą mnie zwolnić jak jestem w tak wczesnej ciąży czy od samego początku jestem chroniona????

Gość anetka_ja
z tego co wiem, to kobieta w ciąży nie może zostać zwolniona, czyli jesteś bezpieczna do końca urlopu macierzyńskiego :) P.S. gratulacje!!!!