Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ELZA35

chcę pozbyć się zajadów

Polecane posty

Gość ELZA35

Od dwóch tygodni mam zajady.Biore witaminę B (complex), jednak nie pomaga. Bardzo utrudniają mi zycie.Pomózcie.

Gość amuzka
Witam :) jest kilka sposobó: picie drożdży, smarownie maścią z witaminą A, witaminka B, itp. Ale jeżli chcesz szybko pozbyc sie zajadów to tylko OLEJEK PICHTOWY! Posmarujesz sobie kilka razy i po zajadach! Pozdrawiam :)

Gość jupik
dobrze,że bierzesz zestaw wit.B oprócz tego smaruj kąciki ust tłustym kremem.

Gość nie nei nie
nie polecałabym tłustego kremu, to tylko pogorszy sprawe...bedzie roznosił "zarazki" na okolicje zajadów co do zazywania witamin to ok,ale nic nie pomoze tak jak odpowiednia masc - do apteki !!

Gość niebieskookaa22
ja jak je mam, to łykam kapsułki vit. A+E i przebijam jedną z nich aby sobie tym "olejem" posamrowac zajada przechodzi 🖐️

Gość a co to za olejek pichtowy
w aptece sprzedaja? Napisz -

Gość amuzka
Tak, olejek pichtowy kupuje się w aptece. jest naprawde rewelacyjny, nie tylko na zajady. Powiedziałabym, że na wszystko... Polecam gorąco.

Gość jupik
do nie nei nie jakie zarazki na okolice zajadów i jak będzie roznosił?Przecież to nie jest sprawa bakteryjna i właśnie w aptece mi polecono tłusty krem.Poza tym i tak smaruje się buzię kremem... Kiedyś kosmetyczka nałozyła mi na zajada algi i też dobrze mi to zrobiło.Oczywiście głównie trzeba brać zestaw wit .B.Proszę o wyjaśnienie.

Gość jupik
do nie nei nie zakładam,że to autorka tipoku to osoba dorosła i nie wkłada wszystkiego jak dziecko do buzi,nie jest to też owrzodzenie czy drożdżak bo wtedy trzeba iść z tym do lekarza tylko zwykły zajad z braku witamin lub utraty elastyczności skóry.

Gość natiiiiiiiiiiiiiiii
jest taka masc w saszetkach za 3 zł w aptekach:)

Gość tylko jedno lekarstwo
chlorchinaldin w maści, ale to na receptę. skoro dwa tyg sę leczys zi nic nie pomaga, to jako osoba dorosła powinnaś wiedzieć, że idzie se z dolegliwością do lekarza

Gość maxmara35
Zajady często sa spowodowane niedoborem witaminki B zwłaszcza u osób pijacych spore ilosci kawy i kochajacych słodycze . Ze swojego doswiadczenia polecam preparat o nazwie Sanosol .. do miejscowego stosownia . Jest bardzo skuteczny i niedrogi okolo 5 zł . Przydatny tez jest w leczeniu opryszczki i drobnych wyprysków . Koszt niewielki a spróbować zawsze warto:))

Gość do amuzki
napisz proszę, do czego jeszcze służy olejek pichtowy ?

Gość marytka
Jak byłam mała, miałam zajady bardzo często. Jest sposób na nie, ale przyznam troszke niehigieniczny i taki fuj, fuj. Ale pomaga. Powaznie, mogę Wam zagwarantować. Jak bedziesz wieczorem ściagać bieliznę to przyłóz majtki to tych zajadów. Powaznie. To jest sposób mojej prababci. Mama zawsze mi tak robiła. Owszem, byłam malutka ale pamietam ze pomagało. To troche takie niehigieniczne ale naprawde pomaga.

Gość krakrakra
maść z wit. A tylko to!!! mi pomoglo i po nocy juz nic nie mialam :) a meczylam sie z zajadami jakies 2 tygodnie :(

Gość amuzka
Witam jeszcze raz. Prześlę stronkę, na której są informacje dotyczące tego jak działa olejek pichtowy. Ja mogę powiedzieć, że naprawdę pomaga. Jakieś wypryski, zajady, łuszczaca sie skóra, katar i w ogóle. Polecam jeszce raz!!! Aha, wiem , że są różne ceny tego olejku- w zalezności od producenta. Ja mam olejek firmy Pro Oil, kosztował chyba 7 zł. Są też takie za 20zł i wiecej, ale nie ma potrzeby, żeby przepłacać. A to link do strony: http://www.bioter.pl/olejki/olejki.htm

Gość do amuzki
dziękuję Ci

Gość własny mocz na wacik
i na zajady, może to wstrętne ale pomaga i nikt nie musi o tym wiedzieć.

Gość arvelia
maść tribiotic ;] bardzo tania, w saszetce i działa ;] (około 1.50)

Gość poiuio
wit b to podstawa, zawsze w aptece dawali mi inaa masc,a to witaminowa, a to z nagietka, chlorchinaldin, i raz dala mi clotrimazolum, i ta najbardziej pomaga. Mialam tez kiedys jakis plyn w malej niebieskiej fiolce, z kulka na koncu.Nie pamietam nazwy ale mialo taki charakerystyczny zapach(dla mnie smierdzialo)i bylo b.dobre na zajady.

Gość Juśkaa
Moim zdaniem najlepiej posmarowac je pastą cynkową jest w każdej aptece za góra 3 zł i starczy ci na długo ;) polecam i pozdrawiam.!

Gość a tak na marginesie...
dlugotrwale zajady, ktore pojawiaja sie nagle moga byc przez zmiane pasty do zebow. dlatego zawsze je mialem na koloniach

Gość boro12
moja babcia mówiła że zajady dobrze posmarować zmywakiem . Zwykłym zmywakiem . Próbowałam . Pomaga ;)

Gość Huhuluhu
Ja w dzieciństwie przez kilka lat bez żadnej przerwy miała zajady. Ahh, co to były za męki. Zwykłe uśmiechanie się powodowały, ze zajady pękały :( A przeszły mi... chyba samoistnie! Już dawno o nich zapomniałam. Ale wiesz co, kilka lat po zajadach zrobiło mi się cos okropnego z ustami, popękały mi i to nie były zwykłe pęknięcia, ehh, lepiej żeby nikt czegoś takiego nie widział :P No więc, poszłam do pani dermatolog a ta przepisała mi Protopic. Coś niesamowitego! Użyłam dwa razy i usta zeczęły się goić! :O (chociaż ta maść trochę piecze). Radzę ci iść do dermatologa, bo boję się zeby ten lek ci nie zaszkodził, ale jeśli lekarz powie, ze możesz go stosować to myślę, że będzie duże prawdopodobieństwo na wygojenie się tych zajadów. Ja jeszcze na zmianę z Protopiciem używałam Nanobazy. Uprzedzam, ze te maście trochę kosztują.

Gość noczyn
polecam "sonol" kosztuje grosze a jest rewelacja :) , zimno , opryszczka, zajady - nie strasznego na ten płyn :)

"A przeszły mi... chyba samoistnie!" Bzdura-zawsze jest od czegoś:P.A generalnie na to polecam kurację gersona-podobno nawet w wielu przypadkach nowotworów złośliwych pomagało-w przypadkach początkowych około 100% pacjentów przeżywało:P.

Gość morfologia
zrób sobie morfologię - zajady są jednym z objawów anemii

Gość Gosc 423
Mi zawsze pomaga masc tribiotic, dostepna w aptece i jest tania :)

Gość ja ostatnio mialam
takiego, jak jeszcze nigdy- jesli chodzi o wielkość. Nawet bułki ugryźć nie mogłam, tak bolało :). Łykalam wit. B, smarowałam tribiotykiem, jadłam otręby, orzechy, jajka i po ponad tygodniu zniknął.