Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sciana

Glupie pytanie,ale wystarczy jedna, konkretna odp.

Polecane posty

Gość sciana

Dzisiaj mam wziasc pierwsza pigulke. chcialam ja wziasc o 22.ale okres dostalam o 2 w nocy...i chcialam sei zapytac czy to jest ciagle pierwszy dzien cyklu??kiedys slyszalam ze cykl kobiety trwa do 18.wiem ze glupie pytanie,ale nie chce potem sie zastanawiac czy dobrze zrobilam,z gory dzieki!!

Gość listek
wez teraz i druga wieczorkiem- tylko o tej wieczornej juz nie zapomnij

Gość sciana
2?? w ciagu jednej doby??a nie moge wziasc o 21??to jest moje pierwsze opakowanie.ze tez na ulotce nie pisza nic o tym.heh....moze jaeszcze kilka odp ??

Gość listek
pewnie że dwie w ciągu jednej doby- zawsze tak się robi, jak zapomnisz wziąć tabletkę np. wieczorem, to bierzesz ją rano, byle do 12 godzin zdążyć, a mówiąc wieczorem mam na myśli godziny 20-24 wtedy najlepiej brać tabletki, choćby dlatego, że czasem masz ochotę jeść po tabletkach- ten nagły głód jest zastępowany snem- dużo korzystniejsze:) naprawdę możesz i powinnaś tak zrobić:) pozdrawiam. Aha, a jeśli mi nie wierzysz, to nie ma problemu, możesz czekać na inne odpowiedzi, tylko im później tym gorzej nie wiem czy wiesz...

Gość sciana
ale ja nie zapomnialam tabletki,tylko biore po raz pierwszy!!

Gość nie jestem pewna ale
biorę tabl od pięciu lat i moim zdaniem pierwsza powinnaś wziąć o 22, i kolejną jutro, a nie dwie w czasie jednej doby.

Gość sciana
no bo teoretycznie w ulotce jest napisane zeby przyjac w pierwszym dniu cyklu,ale nie jest napisane w ciagu ilu godzin.skoro dostalam okres o 2 to do 22 nie minie 24 godziny,wiec to nie bedzie nastepny dzien??tak?? a mam pytanie,bo jakbym przyjela 5 dnia cyklu np (ale wezme dzisiaj),to ile trzeba sie dodatkowo zabezpieczac??bo mam napisane ze trzeba ale nie mam jak dlugo.

Gość skoro dostałaś dzisiaj
w nocy to możesz o 22 to nadal jest pierwszy dzień cyklu do 2 w nocy mam nadzieję że rozwiałam wątpliwośći

Gość sciana
tak.i baaardzo bardzo dziekuje. o maly wlos wzielabym 2 :/

Gość o rety
no nie bierz 2 tabletek w ciagu doby..nie wiem kto ci daje takie rady ale to napewno nie jest dobre..a po pozatym okres dostałaś w nocy..po 24 wiec to chyba jest pierwszy dzień cyklu..no nie..wiec zarzyj tabletkę tak jak planowałaś o 22..

Gość skoro dostałaś dzisiaj
weź dzisiaj pierwszą a jutro 2 bierz o tej samej godzinie.

Gość listek
hehe, oj dziewczynki, nic by się nie stało, ja brałam niejednokrotnie dwie w ciągu doby i nic mi się nie stało, ale rób jak uważasz:) aha, od tego się nie umiera hahaha

Gość sciana
no fajnie wiem ze sie nie umiera,ale szkoda marnowac tabletki i kasy,wiec wole brac poprawnie

Gość sciana
wzielam :D nawet dobre :P

Gość Ach to ja
Oki- teraz ta odpowiedz jest z apóźno-bo juz bierzesz te tabletki..ALe na przyszłość: jesli dostajes zmiesiączke o 2 w nocy, to zażyj ja o 7rano- a nastepna o 7 rano nastepnego dnia... Nic sie nie stanie jak weźmiesz ją kilka godzin później- jesli by to było odba- to bylby problem... Natomiast, jeśli dostaniesz miesiączkę o godzinie 16 a chces zbrac rano- to weż pierwsza o tej 16h, a druga juz o 7rano-nic ci sie nie stanie:) Ja woile brac rano...Bo wieczorem sa imprezy, wyjścia itp.. Głupio brac ja w czasie zabawy, albo pprzy wizycie, czyż nie?? ;) Pozdrowionka:)

Gość sciana
no ja wole brac wieczorem.ale dobrze w koncu zrobilam czy nie??

Gość sciana
Halo??czy moglby mi ktos powiedziec czy zrobilam w koncu dobrze??czy bede zabezpiecznona??

Gość sciana
up

Gość dobrze zrobiłaś

Gość sciana
chcialabym wspolzyc w piatek.jestem dobrze zabezpieczona??biore codzinnie o 22 ;)