Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiaczkowa

Zimowe starania 2005

Polecane posty

coś na rozweselenie: Przez wieś jadą wozy cyrkowe. Nagle do uszu jadących cyrkowców dochodzi przeraźliwy wrzask. Na podwórku, obok jednej z chałup jakiś chłop podskakuje w górę na wysokość komina, robi podwójne salto i spada na ziemię. Z jednego z wozów cyrkowych wybiega dyrektor cyrku. - Panie, widownia będzie zachwycona! Angażuję pana! Za jeden taki skok podczas przedstawienia dostanie pan pięćset złotych! - Eee, tam... Za pięćset złotych nie będę się co wieczór walił siekierą w nogę...

cześć gruby misiu, a nie możesz się troszkę przespać, tak troszeczkę;)

Kobieta po śmierci trafia do nieba i natychmiast rozpoczyna poszukiwania swego męża. Święty Piotr sprawdza w kartotece ale w rubrykach: normalni, błogosławieni, święci nie ma nazwiska poszukiwanego. Podejrzewając najgorsze, czyli zsyłkę do konkurencji, św. Piotr pyta ze współczuciem: - A ile lat byliście Państwo małżeństwem? - Ponad 50 lat! Odpowiada żona pochlipując. - To trzeba było od razu tak mówić! – uradowany Piotr podrywa się do kartoteki. - Z pewnością znajdziemy go w dziele \"męczennicy\"!

a nie mogę... bo mąż wraca z grzybów niespiesznie... a jakby Tonia zajeła się Wojtusiem... mogłoby być to niestety groźne w skutkach ... 💤

A to wszystko jasne..., nie możesz zasnąć, chyba, ze wszystkich sen zmorzy. Ale to pewno zupełnie nierealne... Po hibernacji 10-letniej, budzi się: Clinton i Putin. Putin patrzy w gazetę i zaczyna się śmiać i mówić: - USA przeszło na komunizm. Clinton też bierze gazetę i zaczyna się śmiać i mówi: - Zamieszki na granicy Polsko-Chińskiej.

Zagadka - Kto to jest turysta? - Jest to człowiek, który jedzie setki kilometrów po to, żeby zrobić sobie zdjęcie obok własnego samochodu. Czym sie różni mąż od dyrektora? - Tym że dyrektor wie że ma zastępcę a mąż nie... Co to jest medycyna? - Jest to nauka, która pomaga choremu znaleźć się na tamtym świecie... Dlaczego gdy woda się gotuje, w garnku słychać bulgotanie? - Bo bakterie wyją ze strachu. Ile szczebli powinna mieć 3-metrowa drabina? - Wszystkie. Dlaczego Kopernik na pomniku w Toruniu stoi, a w Warszawie - siedzi? - Bo w Toruniu jest gospodarzem, a w Warszawie gościem. Jakie kroki należy podjąć, gdy spotka się wściekłego psa? - Jak najdłuższe.

Hej :D Świetne te dowcipy :D Fajny jest ten o hibermacji :D Cały dzien przespałam :O Wstałam o 12, poszwędałam się, zjdałam obiad, poszłam spać i wstałam teraz ;) U nas leje i pewnie dlatego tak :) Genewo, wyślę ci maila zaraz :) Aha Angela przysłala sms z Hiszpanii, wylegują się na plaży, słonko świeci....istny raj :) Pozazdrościć :D

Ło jejeje ale cisza i to od wczoraj :o Gdzie się podziewacie??? Sabcial to gdzies całkiem zaginął :o Abuuuuuuuuuuuuuuuuuu 😭

Hello:) Byłam na rozpoczęciu roku:) Cała masa facetów, kilka dziewczyn gdzieś po kątach...,potem spisałam planik no i od jutra harówa...zaczyna mi się nie chcieć... Ale nic, muszę się przygotować, bo nie mam jeszcze podręczników. Dowiedziałam się dziś, że są w tej szkole uczniowie, i to chyba niemało, którzy mają nadzór kuratora,boję się:( Mam jednak nadzieję, że wszystko będzie ok:) u nas jeszcze słonko świeci, ale podobno też ma padać. Proszę pozdrowić angelę i powiedzieć, żeby przywiozła nam duuuż słonka z Hiszpani!!! gruby miś, genewa-🌼 dla was:) misiaczkowa-daj znać jak tam na praktykach, byłaś już dziś?Kiedy zaczynasz?W jakiej szkole? Asik-napisz co po wizycie u gina!!! Pozdraiwam i zmykam robić teścik na dobry początek współpracy z wyrostkami...(buahahahahahaha........)

Siemka :D Byłam na spotkaniu z opiekunką, fajna babeczka a ja wyszłam na nadgorliwca :o Boooooo, pani się mnie pyta, ile mam godzin, ja jej mówię 4o, na to ona, a ile mam ochotę odbyć (wiadomo, że to jest dla niej zbędny problem a dla mnie kupa stresu i tyle, bo ani nie mogę się zachowywać jak nauczyciel, ani pały wstawić, nic ) a ja na to, że ja wszytskie, że ja te 40 chcę :o Głupia jestem pewnie by mi kazała przynieść konspekty i już, a ja nieee, ja chcę, ja ambitna jestem, i jak to pani ujęła dość ironicznie chce się czegoś nauczyć :o Ehh. A praktykę mam w śreniej szkole, w klasach od 1 - 3 + jakaś zasadnicza. Jakoś poleci, zaczynam od czwartku i ide na 5 godzin, potem piątek chyba też 5, no i pon i wt też po 5 już 20 odpykane :) Dam radę :) Reniol, nie martw się, bedzie ok, jeszcze jak ich przywitasz klasóweczką to już w ogóle :) To był chyba taki złowieszczy smiech ;) hehehehheeee dobre dobre :)

Cześć znów:) tak, to był złowieszcze śmiech...mam nadzieję,że jutro będzie wszystko ok. Choelra, zgubiłam zeszyt z planem, numerami tel. do nauczycielek, numerami przepisów, z którymi miałam się zapoznać, z rozpiską lekcji i dzwonków, po prostu ze wszystkim....chyba go zostawiłam w szkole, i nie wiem czy jest jakakolwiek szansa go odzyskać, bo nawet nie był podpisany😭 Cyz ja się kiedyś nauczę porządku???Kiedy przestanę wszystko gubić???Wrrr....jeszcze przez pół dnia nie było internetu, myślałam,że kogoś dziś pogryzę z nerwów. Misiaczkowa, tylko Ty na tych praktykach uważaj na siebie!!Nie denerwuj się przypadkiem jak CIz czymś wystrzelą, pamiętaj!!! Zmykam jeszcze coś na jutro przygotować, bo nie mam podręczników jeszcze, wszystko muszę wymyślić sama:( Pozdrawiam i zmykam🌼

muszę Wam napisać... bo aż się zagotowało we mnie... dwa głuche telefony... numer się wyświetla... trzeci raz... oddzwaniam... słyszę jakieś głupie wytłumaczenie i facet pyta, czy może wiedzieć jak mam na imię... zbulwersowana mówię nie.. i kończę połączenie... opowiadam krzysiowi... za moment sms. wiem że masz na imię kasia, ja jestem piotrek... krzysztof zadzwonił do niego w ostrym tonie... mam nadzieję, że to już koniec tej głpiej i niemiłej sytuacji... :o

Gruby misiu, ale skąd ten ktoś miał twój numer??? Ale bęcwał :o Nie denrwuj się, do mnie też niedawno ktoś wydzwianiał, to czekałam, aż zacznie dzwonić i go łapałam :D Dał sobie spokój po prau dniach :) Co to w ogóle za koleś?? Reniol.....ja tez tak mam...pieprznę cos gdzieś a potem latam po cąłym domu i szukam. Spoko to dopiero pierwszy dzień, to może jakoś go znajdziesz, może w pokoju nauczycielskim zostawiłaś?? A w samochodzie sprawdzałaś?? A w kuchni???? Ja zwsze zaczynam szukać w nietypowych miejscach :) Najgorzej jest szukać wyciszonej komórki :o

Gruby misiu, ty powinnas wiedzieć cosik na ten temat: dopiero teraz uważnie przeczytałam opis z usg i tam jest napisane : łożysko na porzedniej ścianie - czy to oznacza że mam łożysko przodujące?? Czy to to samo??? Czy to się może zmienić??? Qurfaaa, nie chce cesarki, nie i już :( Zestresowałam się :o

misiaczkowa... może się zmienić i na przedniej też może zostać :) byle nisko nie było i się nie odklejało :) w końcu gdzieś musi być... jak coś jest źle... to lekarze panikują nie zostawiając czasu na domysły :)

🖐️ Widzę, że gorąco tu wczoraj było. reniol, to chyba taki stresik przed pierwszą pracą. Ja nawet wolę sobie nie przypominać, co robiłam w mojej pierwszy pracy po studiach, istny hoorror. misiaczkowa, Ty nadgorliwcu:D:D Wiedziałam, że tak będzie. Pamiętaj, tylko dbaj o siebie. gruby misiu, dziwne z tymi telefonami, może człowieka wyprowadzić z równowagi. A mnie wczoraj strasznie zmogło. Po deszczu przyszł bardzo porywisty wiatr. A ja metereopatka jestem i głowa mi pękała. Uspokoiło się dopiero wieczorem. O rany, żeby tak z pogody chorować:O Ściskam Was mocno, trzymam kciuki, zwłaszcza za reniolka. Buziaki Pa 🌼

Czesc z samego rana:D Widze ze troche sie dzieje.Mnie dawno nie było ,ostatnio troche zalatana byłam .Oczywiscie grzybki na pierwszym miejscu bylismy na wiosce,nazbieralismy cztery ogromne kosze.Teraz trzeba z nich cos pysznego robic,mniam mniam.Wczoraj byłam na aerobicu,ale super wyszalałam sie w koncu.Od wczoraj mam płodne dni ale czekamy do piatku ,moze w koncu cos zaowocuje jak poczekamy dłuzej.Reniol ale ty jestes zaganiana,pewnie dlatego zostawiłas te rzeczy kazdemu sie zdaza.Misiaczkowa nie martw sie za wczasu nie panikuj dzidzia jeszcze sie lepiej ułozy.Imie tez oryginalne,własnie oto chodzi zeby było nie spotykane.Gruby misiu to czekamy na Maciusia :D Genewo :D super ze jestes z tobą zawsze weselej.Asik jak tam u ciebie?Gruby misiu szok z tymi telefonami,moze ktos zarty robi ale skąd ma numer?Pozdrowienia 🌼

Witam we wtorek, wczoraj miałam nieplanowany dzień wolny:-) W piątek pani gin w zasadzie nic ciekawego nie powiedziała. Powiedziała że wszystko wygląda w porządku i nic więcej nie jest w stanie zrobić. Wypisała mi jedynie na kartce jakie hormony i kiedy mam zbadać (prywatnie) i dała namiary na Poznać do kliniki leczenia niepłodności aby tam diagnozować dokładnie bo szkoda tracić czas. Badania typu wrogość śluzu czy antyciała czy coś mogę w Lubinie zapomnieć bo nikt tutaj tego nie robi. Zrobiła mi jeszcze raz usg dopochwowe i znowu był piękny dojrzały pęcherzyk. Poza tym wszystko ok. I mówiła też o blokadzie psychicznej, że często jak nie widać przyczyny dlaczego się nie zachodzi to się okazuje że wystarczy zdecydować się na adopcję i nagle jest ciąża. Na aerobik mogę chodzić, mówiła że to nie zakłóci owulacji, a jak by się udało zajść to w pierwszym tygodniu ciąży i tak nie jestem w stanie zaszkodzić dzidzi w ten sposób. Nie jestem tak do końca przekonana bo czytałam wiele artykułów że zbyt intensywny wysiłek może jednak zakłócić jajeczkowanie. No nie wiem. Ale dzisiaj idę na aerobik Aha, duphastonu już mi nie przepisała. Nie wiem czy zapomniała czy co, nic nie wspominała o nim. Misiaczkowa- gratuluję córci!!! Imię bardzo mi się podoba!:-)

Drogie koleżanki, uwaga komunikat: W każdej chwili może się zdarzyć że zniknę z kafe i może mnie nie być pare dni a wszystko to w związku z remontem w pracy. Także jakby co to nie martwcie się, bo u mnie wszystko oki tylko będziemy mieć powiększany pokoik w pracy

a... to dobrze, że uprzedzasz :) bo za Sabcial... tęskimy ❤️ listy gończe rozesłane, a tu ani widu, ani słychu...

Własnie, ciekawe co u Sabcialka... Może gdzieś wyjechała żeby odpocząc... Nawet nie pamiętam czy coś pisała że jej nie będzie czy nie.

Hejjjjjjjjjj......... Dołek mam, a buuuuuuuu taka jakaś jestem wyciszona dzisiaj......najchętniej bym przespala ten czas kiedy nie ma męża. Tęsknie noooo. Hej Fryzello :) Trzymam kciukaski, moze teraz się uda i zasilisz II tabelkę i otworzysz wrota zaciążania ;) Fajnie by było :) Ideee włosy suszyć... Sabcial, gdzie się podziewasz??? Ktoś ma maila do niej ?? Buziole :)

Misiaczkowa- nie smucaj sie! Przecież nie jesteś sama, masz małą misię w brzuszku:-)

cześć kobiety:) co do telefonów od niewiadomo kogo:mój mąż zawsze robi tak, że psize na ten nr (jeśli się wyświtla) wiadomość,że właśnie zgłosił ten nr na policję, zawsze działa:) !!!! A jeśli się nie wyświtla to próbuje złapać i wtedy podobnie grozi:) Miałam dziś pierwsze zajęcia. Klasa I, więc jeszcze przestraszni, spokojni, nie znają się do końca. Wpisałam kilka plusów, nie musiałam specjalnie upominać, było całkiem miło:) Jedyna wpadka: zapomniałam o dyżurze i wice mnie ścigała, ale rozumiała, że to pierwszy tydzień, więc spoko, nadrobię:D Potem spotkanie z babką ze studiów w sparwie kursu-też miło:) Także jak do tej pory wszystko ok. Jadę jeszcze na 16.35 na wieczorówkę, czego troszkę się obawiam, ale mam nadzieję, że będzie ok. Asik-dobrze, że pęcherzyk jest! No i zapisz się dotej kliniki i dawaj na bieżąco znać co i jak!! 🌼 dla wszystkich i zmykam

Asik do boju z tym pęchęrzykiem!!!!!!!!!!!!! :D Zbuczałam się i jest mi lepiej, najwyraźniej musiałam sobie popłakusiać :) Wiecie jak to jest :) Reniol, fajnie, że masz taki dobry pierwszy dzien za sobą :) Bedzie spoko :D

Wypowiedzi dzieci 1. Wiewiórka żywi się orzechami bardzo twardymi, bo gdyby nie jadła twardego pożywienia, to by jej zarosła paszcza. 2. Porażonego prądem należy przede wszystkim wyciągnąć z kontaktu. 3. Poznać, że koń jest chory, po tym, ze traci swą naturalną wesołość i jest zamyślony. 4. Las ten był tak brzydki, ze wcale nie miał drzew. 5. Najczęściej spotykanym ssakiem górskim jest góral. 6. Znanym drapieżnikiem leśnym jest drapichrust. 7. Szkielet utrzymuje nas na nogach. Gdyby nie było szkieletu, to mięso ciągle spadałoby na ziemię. 8. Ptaków nie należy potępiać. 9. Ludzie nie maja ogonów, bo do odpędzania much wynaleźli packi. 10. Źródłami mineralnymi nazywamy źródła, w których rozpuszczona jest sól, cukier, mleko i inne lekarstwa. 11. W zimie należy dokarmiać leśne zwierzęta, aby były smaczne na wiosnę. 12. Człowiek rozmnaża się nie przez pączkowanie, tylko przyjemniej. 13. U mrówki wyróżniamy nóżki, brzuszki, różki itd. 14. Jaskółka jest zwierzęciem, tylko że w powietrzu. 15. Gdyby nie szkielet, to człowiek byłby workiem z mięsem i ze smalcem. 16. Aby się nie zarazić, to trzeba myć wszystkie owoce i nie jeść na tej samej misce co pies. 17. Kogut różni się od kury tym, ze ma ostrogi, jest bardziej spadzisty, pieje i nie znosi jaj. 18. Po skończonym wdechu odkładamy nasze usta na bok. 19. Zając ma cztery nogi. Tylne ma dłuższe, a przednie krótsze i gdy leci to skacze. 20. Krowa jak urwie koniczynę, to żuje i połyka, a owca odwrotnie i taka jest miedzy nimi różnica.