Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliwiaaa

Jaką pralkę wybrać?

Polecane posty

Gość Dargo
Przy wyborze pralki kieruj się przede wszystkim jej klasą energetyczną, wielkością załadunku oraz ile zużywa wody na cykl. Osobiście posiadam taki model pralki Bosch WAB16063PL i śmiało ci polecam, bo w tego producenta warto inwestować. Wklejam Ci link gdzie kupiłem pralkę: http://www.profi-kuchnia.pl/bosch-wab16063pl-p11225.html

Gość topikk
Bosche są głośne, a pralki z silnikiem Direct Drive pracują cicho i są energooszczędne. To już wolałabym LG wybrać bo mają nawet opcje smart diagnosis.

Gość kramka33
Ja jeszcze nie korzystałam z tej opcji, ale fakt pralki z silnikiem Direct Drive pracują bardzo cicho. Ja nawet późnym wieczorem piorę i nikomu to nie przeszkadza.

Gość kokokokoko
ja polecam pralke firmy elektrolux mam ją 10 lat nadal działa!!!!

Gość viki_vikiXXX
popatrz sobie na oferte Haiera, mają bardzo dobre pralki z dużą ilością funkcji, a do tego są niedrogie. sama mam jeden z modeli od nich, dawałam 1100zł i działa super :D

Gość gość
viki_vikiXXX jaki masz model konkretnie, możesz sprawdzić? I najlepiej napisać coś więcej o nim? Jestem na kupnie pralki właśnie i Haier też wchodzi w grę, staram się zebrać wszelkie możliwe opinie

Gość gość
przed zakupem trzeba na pewno się zastanowić na czym nam najbardziej zależy,jak często jej używamy, jaki średni załadunek, na stronie niezawodnepralki.pl można sobie wybrać pralkę według zastosowania czy ma być dla rodziny, czy do zadań specjalnych

Gość mogę odradzić narazie
whirpoola, haier i amica , porażki z tych pralek przerabiałam i dziękuję taki szajs ,że za darmo nie chciałabym

Gość Gabreiella
Ja bym się chyba najbardziej skłaniała ku LG. W tym budżecie jakim dysponuję mają spory wybór modeli i te 22 lata niezawodności silników przemawia na plus.

Gość TankaW
Dla mnie wybór pralki to prawdziwa zmora, a czas coś wybrać, bo chociaż stara jeszcze jakoś chodzi, ale już jest mocno anachroniczna. Wypadałoby zamienić na coś nowszego. Istotne by była cicha, nieawaryjna oczywiście, no i niedroga. Co z takimi wymaganiami?

Gość gość
Mamy z żoną duże doświadczenie odnośnie pralek. Wychowaliśmy siedmioro dzieci i jakaś pralka chodzi u nas niemal na okrągło już od 1981 roku (kiedy to urodził się nasz pierworodny). Niedawno padła nam kolejna mocno wyeksploatowana pralka - i kupiliśmy sobie (po raz pierwszy) Boscha. Po jakimś czasie Bosch zaczął ciec. Zadzwoniłem na infolinię, żeby spytać o szczegóły naprawy w ramach reklamacji - i tu niespodzianka: Pani orzekła, że jeśli jest to wyszczerbienie na gumowym kołnierzu wokół drzwiczek (a jest), to tego reklamacja nie obejmuje, gdyż nastąpić to musiało na skutek przycięcia prania drzwiczkami. Tłumaczyłem, że kołnierz miał od początku w felernym miejscu zgrubienie, które zlekceważyliśmy, wierząc, że tak musi być. Pani nie zmieniła zdania. Koszt wizyty fachowca (wraz z naprawą) oceniła na około 300 zł. Powstaje pytanie: czy ta Pani jest niekompetentna, czy pralki Boscha są dużo bardziej awaryjne od innych marek (bo przez ponad 30 lat nic takiego nam się w innych pralkach nie zdarzyło, choć nie raz mogliśmy coś przyciąć drzwiczkami)? Na to pytanie zobowiązuję się odpowiedzieć, bo napisałem do firmy Bosch, prosząc ją o przeczytanie tego postu i zajęcie stanowiska. Czy mi odpiszą i co mi ewentualnie odpiszą, przekażę uczestnikom tego forum.

Gość gość
Tak jak się zobowiązałem w poście z 25 stycznia, informuję o wyniku mojej interwencji w firmie Bosch. Jestem w pełni usatysfakcjonowany: Pan z serwisu wykonał naprawę w ramach gwarancji. Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów.

Gość Milka399
Mój ostatni zakup to pralka LG model F10A8ND. Wybór był ograniczony bo pralka musiała się zmieścić w wąskiej łazience, więc nic powyżej 50 cm głębokości odpadało, ale ta ma pojemność 6 kilo, więc nie jest taka mała. Jak na razie jestem zadowolona.

Gość moskiterrra
A coś takiego na przykład: http://www.ceneo.pl/17736977 Przy tej klasie energooszczędności i pojemności to w ciągu paru miesięcy zwróci się względem tych nawet trochę tańszych...

Gość boczek952
W sklepach obecnie jest starcznie duży wybór pralek trudno wybrać coś dobre bo podobno każda jest dobra :) .Dlatego też soatała uruchomiona strona http://zaprani.pl . W serwisie prezentowane są opisy i recenzje pralek, serwis cały czas aktualizowany o nowe testy i opisy. Polecam sprawdzić przed zakupem

Gość martasz
Ja szukałam pralki i w końcu kupiłam LG, bo skusiłam się na pranie antyalergiczne i to, że dostałam gwarancję na silnik na 10 lat. Przyznam, że od razu spodobał mi się jej nowoczesny design. Teraz wybór w sklepach jest tak duży, że chodziłam ze sprzedawcą wśród pralek chyba z 2 godziny:) Ale póki co jestem zadowolona z zakupu:)

Gość izammaja
ja co prawda nie chodziłam dwie godziny po sklepie, ale najpierw rozejrzałam się w internecie, na stronie lg i wybrałam pralkę parową, która spełniała moje wszelkie oczekiwania

Gość samaranatta
No ja też kupiłam pralkę parową lg. Nawet przez myśl mi nie przeszło, że az tak będę z niej zadowolona. Do tego jest bardzo prosta w obsłudze, cicho pierze. No i ładna jest z wyglądu.

Gość gość
sammarantha - czy rzeczywiście w takiej pralce można odświeżyć garnitur itp.??? Biorę pod uwagę zakup takiej pralki i zastanawiam się jak to z tym odświeżaniem wygląda

Gość gośćmechaniczna pomarancza
Jesli zastanawiacie sie jaka kupic pralke polecam strone pralkowcy.pl

Gość gość
Ja też niestety będę musiała wymienić pralkę, bo niestety mamy twardą wodę w okolicy i trochę późno zainwestowaliśmy w zmiękczacz (http://www.watertech.pl/). Więc co teraz plecacie? Podobają mi się te nowe pralki Samsunga z ecobubble, ma ktoś taką?

Gość wysowianka66
a czy beko nie jest wystarczające? widziałam tutaj http://www.mixmedia.pl/top-produkty-wsrod-pralek,a-2807 że jest dość wysoko w rankingu dobrych pralek - ja sama mam beko 6sense i bardzo sobie chwalę mogłaby być troszkę cichsza no ale naprawde nie ma na co narzekać :P poza tym po moim starym polarze to wszystko jest lepsze :D

Gość Madziaa12
te posiadam beko, przekonała mnie reklama z programem usuwania sierści z ubrań, mam małe dziecko i psiaka, a jak pies to i sierść, kupiłam na internecie na avans.pl

Gość gość
choćby najlepsza i najdroższa pralka to jednak jeśli będzie kiepska woda z żelazem to nic po takiej pralce. Przede wszystkim najpierw trzeba zacząć od źródła czyli wody. Kupić dobry filtr, odżelaziacz wody lub jonizator w http://sklep.osmoza.pl/ i potem dopiero myśleć o pralce

Gość gość
Ja wcześniej miałam Amicę i ostatnio (jakiś miesiąc temu) tez kupiłam Amicę, dokładnie w modelu AWG8143CDI. słuchajcie nie dość, że śliczna że ho ho to jeszcze świetna:). Mój mąż szukałem czegoś z wymiennym łożyskiem bębna czy jakoś tak (pojęcia nie mam co to ale ponoć jest to ważne:D). Dla nie natomiast nr 1 to programy prania, w tym ten antyalergiczny i możliwość ustawienia temperatury - priorytet. U mnie w domu Amica jest nr 1:)

Gość gość
I akurat ta Amica to bardzo dobry wybór. My też długo szukaliśmy i w końcu mąż się też zdecydował na Amicę ze względu na wymienne prosto łożyska bębna. Na razie gitara!