Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość gość
mam 32 lata (prawie 33) i zadnych siwych wlosow. Moja mama miala siwe wlosy po 25 roku zycia. Nie musisz sie martwic, sa superowe farby do wlosow, wiec glowa do gory. Siwe wlosy to nie tragedia, taka uroda i tyle.

Gość PetuniaaM
O jakich sprayach na odrosty mówicie? Nie słyszałam o czymś takim, Dużo to kosztuje? Ja na odświeżenie włosów stosuje zwykły suchy szampon ale to pomaga tylko na przetłuszczające się włosy i czasem zostawia mi na włosach siwą powłokę:/

Gość back_toBlack
Po miesiącu codziennego stosowania szamponu Gray away nie zauważyłam, żadnego przyciemnienia siwych włosów. Na plus dla tego szamponu to, że jest naprawdę bardzo wydajny - buteleczka ma 150 ml - po miesiącu stosowania zużyłam tylko pół opakowania. Chyba czas pogodzić się z siwymi włosami... Jest to o tyle trudne, że nie mam jeszcze nawet 25 lat i dlatego tak usilnie próbuję ukryć tę siwiznę. Niestety muszę zwiększyć częstotliwość farbowania, po dwóch tygodniach mam już 0,5 cm odrost, jest to dość uciążliwe. Przy takim tempie wzrostu włosów po dość krótkim czasie trudno już jest ukryć siwe włosy. Ponadto farba nie pokrywa dokładnie siwych włosów, więc i tak znacząco wyróżniają się na tle pozostałych. Możecie polecić jakieś farby, które pokrywają siwe włosy? Kolorystyka nie za ciemna, gdzieś w okolicach brazów :)

Gość back_toBlack
@PetuniaaM, Kojarzę jedynie spray'e z L'Oreal i Syoss, nie wiem czy jakaś jeszcze firma wypuściła coś takiego. Cena to ponad 20 zł, nie wiem jaka jest wydajność, ani jakie efekty - nie stosowałam ich. Swego czasu widziałam na YT filmiki z testów L'Oreal i szczerze, to jakoś mnie to nie przekonało. Wszystkie tego typu produkty maskują odrost do pierwszego mycia, potem trzeba nakładać ponownie.

Gość Antoni2222
Witam, A próbowaliście szamponu Pharmaceris H Stimutone na siwienie nowość na rynku , pisze że zawiera orzech który przyciemnia włosy i udowodnione klinicznie. Z tego co wiem dr Irena Eris ma dobre produkty może warto spróbować, ja może się skuszę napewno bym nie kupił dx2 bardzo dużo negatywnych opinii, ciekawy jestem tego szamponu jest trochę droższy ale dzwoniłem do firmy i powiedzieli że działa. Mam nadzieję że to nie jest ściema.

Gość justForMen
witam. ja tez mam problem z siwymi wlosami mam 25 lat i okolo 30 procent siwych wlosow glownie na bokach glowy ale takze na grzywce. stosuje Just For Men h35 i efekt jest w miare zadowalajoacy ale musze malowac kilka razy w miesiacu. Niestety wiem zw to tylko maskowanie problemu a chcialbym by wlosy wrocily do dawnego koloru... moze sa jakies sposoby ? wiem ze stres nie pomaga a duzo sie stresuje glownie wlasnie z powodu wlosow nie mam pewnosci siebie i czuje sie nieatrakcyjny. Wygladam na conJMNIEJ kilka lat wiecej a przeciez nikt nie chce wygladac starzej... co z tymi plukankami na wlosy? a moze desiwizator firmy agawya ? probowal ktos ? prosze i pomoc bo nie ukrywam ze jest to uciazliwy problem jak ktos ma jakies doswiadczwenia niech pisze cortez09922@gmail.com pozdrawiam

Gość madga16
te spraye na odrosty od loreala kryją naprawdę dobrze. w cenie do 30 zł. przynajmniej te ciemne, tych blond nie testowałam.

Gość sonka_ddz
Jeśli ktoś się wstydzi siwych włosów to można przecież farbować. Niestety częste farbowanie bardzo niszczy włosy a wiadomo odrosty to koszmar jednak jest masa produktów w sprayu, które radzą sobie z odrostami. Ja swoje włosy farbuję co 2-3 miesiące a z odrostami radzę sobie przy pomocy loreal magic retouch

Gość madga16
masa? co jeszcze jest dostępne?

Gość janinka111
Wiesz, to nic strasznego. U mnie też się dość szybko pojawiły siwe włosy. Jeśli ich nie lubisz, to wystarczy, że zaczniesz je farbować, a na odrosty między farbowaniami użyjesz specjalnego sprayu.

Gość justformen
to jaki spray polecacie do stosowania z JustForMen ?? włosy mam taki ciemny brąz

Gość gość1300
Just for Men najlepszy naturalny wygląd polecam .Oryginalny kupuje www.meskiewlosy.pl i najtaniej pokrywa tylko siwe włosy i jest git!!

Gość gość
Myślę, że odpowiedni kierunek - http://www.sprzet-fryzjerski.pl/blog/?p=562 Siwe włosy jak każde inne, wymagają odpowiedniej pielęgnacji, dobrych kosmetyków i systematyczności. I siwe włosy również mogą naprawdę wyglądać doskonale...

Gość gość
Przymierzam się powoli do just for men bo lozione k już na mnie nie działa :( włosy zaczynają tracić całkowicie swój kolor (martwe włosy) stają się coraz cieńsze i białe, kiedyś przy nakładaniu lozione k czułem takie przyjemne ciepło na skórze głowy i włosy stawały się ciemniejsze, niestety siwienie postępuje i odsiwiacz już nie działa jak kiedyś dlatego muszę spróbować farb koloryzujących dla mężczyzn to jedyne wyjście. Mam od paru lat nerwicę lękową i depresje i są właśnie efekty postarzenia i siwienia włosów, a mam dopiero 30lat od paru lat odczuwam bóle głowy, mrowienie w cebulkach włosów efekt stresu, zmartwień, tłumienia emocji w sobie :( Dla wszystkich młodych pracujcie nad sobą i nie dajcie się stresowi naprawdę szkoda zdrowia i urody to się wszystko odkłada przez lata :(

Gość gość
Jeżeli zależy ci na naturalnym wyglądzie zwłaszcza dotyczy to facetów to warto spróbować odsiwiaczy zamiast farb. Ilość siwych włosów zmniejsza się powoli ale za to efekt jest naturalny. Fajne są produkty Grecian, Coleway, czy Elgon http://siwewlosy.pl/

Gość gość
Tak tylko, że te odsiwiacze takie jak lozione k i inne nie będą działać na zupełnie pozbawione melatoniny włosy (całkiem białe włosy cieńkie i sztywne) to są martwe włosy :(

Gość gość
chyba bedziesz musiala do konca zycia farbowac wlosy

Gość gość
Witam jaką szampontke/farbe do włosów polecacie dla mężczyzny ? Potrzebuje taka żeby efekt byl przynajmiej tak około 3 tyg Co sadzicie o Just For Men? Uzywa ktoś ? Jakie to jest trwale? Proszę o pomoc w tym temacie

Gość gość
Gray fix for men mało znane ale w miare dobre efekty po tym sa , troche juz tych odsiwiacz przetestowalem ale efekty byly takie sobie , kolezka z pracy polecił mi gray fix for men i jak narazie jestem zadowolony kolorek trzyma tak około 3- 4 tyg do odrostu a później trzeba ponowic zabieg;) i tak sporo trzyma porównując do innych preparatow .. Pozdrawiam

Gość gość
Panowie używał ktoś męskiej farby kallos grow for men ? Jeżeli tak to jakie rezultaty sa po tym ?

Gość gość
Wlasniee co polecicie dobrego i sprawdzonego oprocz jfm ktore dziala tak sobie

Gość gość
Stosował ktos odsiwiacz dla mezczyzn BIFERDIL? Jeżeli tak to polecacie czy odradzacie ? Prosze o subiektywne opinie

Gość Karol78
Ja stosuje gray protect i przyznam że poprawę widzę z dnia na dzień :)

Gość gość
Biferdil spoko opcja ale troche drogo

Gość gość
Coraz lepsze sa metody mysle ze z biegiem czasu i będzie jeszcze lepiej wypracuja jakaś konkretna metodę :) Ja testowałem juz sporo produktów, jeżeli komus zależy faktycznie na całkowitym pokryciu siwizne to polecam Gray Fix For Men bardzo długo trzyma to jest cos ALA farba do włosów jedno opakowanie starczy na 3-4 tyg a później sa odrosty i trzeba powtórzyć zabieg , just for men jest tez dobre ale trzyma krótko około 2 tyg ale rzadko trzeba myć glowe bo inaczej kolor szybko schodzi.. :D A Biferdil dopiero bede testował i wybiorę co z tego jest najlepsze

Gość gość
49lat