Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość gość
ja też wcześnie niestety zaczęłam siwieć, ale nie uważam tego za tragedii, chodzę do dobrej fryzjerki w Warszawie http://fryzjeranna.com.pl/ , która bardzo fajnie zajmuje się koloryzacją, i kolor jest żywszy i bardziej twarzowy niż mój naturalny

Gość gość
Witam, po tygodniu stosowania Lozione K mam czoło w swędzących bąblach.

Gość gość
Najlepszy grey out od greyout.pl nie jestf arba a enzymatycznym odsiwiaczem ktory przywraca kolor twoim wlosom oddzialowuje melatonine

Gość gość
siwienie może oznaczać objaw choroby dlatego warto wybrać się do lekarza. Ja też zaczyełam szybko siwieć, ale to już kwestia genetyki, bo u nas to rodzinne. Zwykłe farby niszczą włosy, ale teraz na rynku pojawiają się również takie bardziej naturalne. Ja stosuje taką farbę do siwych włosów z tej firmy http://www.ever-green.com.pl I jestem bardzo zadowolona. Włosy sa zdrowsze, a efekt utrzymuje się dłużej.

Gość jarek976
Ja też myślałem,że to genetyka bo w rodzinie mają zakola i siwe włosy w młodym wieku i tak jakoś próbowałem coś z tym robić ale nigdy nie było rezultatów aż kupiłem sobie Profolan http://wypadaniewlosow.milejdi.pl i już po miesiącu byłem zaskoczony rezultatami;) i teraz mogę cieszyć się swoimi włosami;)

Gość gość
Witam. Stosował ktoś grey active? działa?

Gość gość
najproszczy sposub na siwe włosy to woda u tleniona ja jom tesz i pije i jest ok

Gość Andrezej
Nie stosujcie grey active ściema, ta firma co sprzedaje to też wielka ściema odradzam

Zazwyczaj są dwa powody, najbardziej popularne. Albo stress albo geny. Nie jesteś z tym samotna ja osobiście farbuje. Tak jest najłatwiej. www.100club.pl.

Gość gość
Ja siwieje od stresu i nerwicy bóle głowy, mrowienie głowy od dziecka mam z tym problemy do tego zmartwienia i problemy siwe włosy gwarantowane u mnie tak właśnie jest a mam dopiero 29lat. Na początku stosowałem lozione k (naturalny środek nie farba ) i to działało, ale z czasem po ok roku działa coraz to słabiej bo swienie postępuje i włosy zaczynają umierać :( a gdy włos zrobi się zupełnie biały to już nic nie pomoże, tylko farba :(((

Gość gość
Pamiętajcie jeśli włosy tylko utraciły kolor (winny może być stres czy niedobory witamin) to jeszcze da się coś zrobić, ale jeśli macie białe nitki to NIC NIE DA SIĘ JUŻ ZROBIĆ i nie ma sensu z tym walczyć bo to są martwe włosy. Żadne diety, tabletki czy odsiwiacze typu lozione k nie pomogą.

Gość Kanirka
Tez dość szybko zauważyłam u siebie siwe włosy bo w wieku 24 lat! Do tego miałam problem z ich zafarbowaniem bo nic nie chciało ich chwycić :( Dopiero po przeczytaniu artykułu na ten temat http://www.mojakosmetyczka.pl/pl/show/siwe-wlosy-jak-je-skutecznie-zafarbowac i zastosowaniu się do porad w nim zawartych ogarnęłam je :) Już nie mam platynowych pasemek we włosach tylko ładny jednolity brąz :)

Gość gość
gość 2016.09.29 co ty pierdzielisz jakie martwe włosy, gdzieś ty to wyśnił?

Gość gość
Nie kupujcie grey active. ja sie nabrałem, myślałem że nawet jak nie podziała to zwrócą mi pieniądze. kupiłem 3 opakowania, ponieważ kolsuntant powiedział mi że przy moim wieku 3 miesięczna kuracja powinna wystarczyć. Jak się na koniec okazało, owszem, zwracają pieniądze, ale tylko wtedy jeśli sie zgłosi reklamacje 60 dni od dostarczenia przesyłki, czyli w moim przypadku w środku trwania kuracji........

Gość Antoni333
Grey active wielka ściema!!! mają ładnie zrobione strony internetowe ale to oszusći!!! Produkt warty może ze 20 zł zwykle witaminy.

Gość gość
grazkaona a znasz może jakieś sprawdzone metody odstresowywania się? nie takie aby się odstresować na chwilę, ale tak na przykład ma dłuższy czas aby nie przejmować się czymś, nie myśleć o zmartwieniach itp przez na przykład cały dzień

Gość gość
Zna ktoś podobny preparat do Lozione k? ale nie tak śmierdzący, tego zapachu nie można znieść...

Gość gość
witam Mam aktualnie 33 lata siwieje od 27 roku zycia. Na poczatku nie bylo az tak widac bo troche na skroniach wiec nie przywiazywalem do tego uwagi. Teraz jest zle bardzo zle. Przeprowadzam oczyszczanie watroby tak jak kolega wyzej napisal mam dopiero 6 wiec nie widze jakos efektow. Co do maskowania dla facetow polecam just for man ja uzywam h 35 dobrze maskuje wyglada w miare naturalnie chcialbym znow miec wlasne naturalne bo strasznie mi to przeszkadza :(

Gość back_toBlack
Odsiwianie zaczęłam od Silver stop - pierwsze opakowanie faktycznie działało, przyciemniło włosy - te siwe i naturalne. Efekt pojawił się stopniowo w ciągu 2 tygodni i utrzymuje się już od ponad pół roku. Niestety drugie opakowanie kompletnie nie zadziałało, tak jakby to było coś innego, dało się wyczuć inny zapach preparatu, a oba opakowania były zakupione z jednej firmy. Wielki minus preparatu - zapach - strasznie śmierdzi na włosach. Jako następny wypróbowałam grey out +q10 - działał, nie śmierdział, siwe wróciły do naturalnego koloru, nie przyciemnił pozostałych włosów, ale efekt był niezadowalający - w miejscach, gdzie były pojedyncze siwe włosy nie zrobił z nimi nic. Nie wiem, może to kwestia tego, że za krótko stosowałam, bo zużyłam tylko jedno opakowanie. Trochę uciążliwy jest sposób aplikowania, gdyż jest w formie spray'u i nie zawsze miałam pewnośc, że nałożyłam go na wszystkie włosy. Być może lepiej się sprawdzi na włosach krótkich. Poza tym zaleca się go stosować rano. Na plus, że włosy należy umyć po max 12h od zastosowania. Aktualnie testuję działanie szamponu Gray away. Aplikacja nie sprawia problemów, stosuje się go jak zwykły szampon, należy go zostawić na włosach na 2 min, dobrze się pieni, jest wydajny. Włosy po użyciu są przyjemne w dotyku i bardziej proste, nie puszą się. Polecany jest do ciemnych włosów. Wszystkie wymienione preparaty brudzą paznokcie przy stosowaniu bez rękawiczek - ale nic dziwnego, bo paznokcie i włosy zbudowane są z podobnych substancji. Nie chcę za bardzo niszczyć włosów, więc staram się farbować je co 2,5-3 msce, w między czasie siwe odrosty maskuję sztyftem od Golden Rose, a gdy odrost jest już dość duży stosuję szamponetki od Marion - pokrywają siwe włosy.

Gość AntoninaAntosia
No to nieźle masz z tymi włosami. U mnie też dość szybko zaczęły siwieć i na początku mi to nie przeszkadzało, ale teraz regularnie farbuję. I teoretycznie to starcza, najgorsze są tylko te momenty pomiędzy farbowaniami. Przy odroście i na ten czas właśnie szukam jakiegoś preparatu albo domowego sposobu na ich ukrycie.

Gość tusztusz
ja siwych nie mam ale mam bardzo jasny odrost i ciemną farbę . preparat na odrosty pomiedzy farbowaniem? no to ja chętna, ale nie masz na mysli zwykłej szamponetki?

Gość gość
Jedno słowo: stres. Ja miałam jakieś 18 lat jak pojawiły mi się pierwsze siwe włosy. Staram się to akceptować i raczej nie farbuję, bo szkoda mi niszczyć, to co zostało.

Gość madmłazel_00
ale masz całe siwe kosmyki czy jakieś fragmenty przy skórze?

Gość graszkafraszka
To tylko farbowanie. A na odrosty specjalne spraye koloryzacyjne i będzie dobrze.

Gość madmłazel_00
próbowałaś tych spreyów? działają?