Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwowlosa

Mam 22 lata i siwe włosy!! pomocy!!

Polecane posty

Gość zigizag
obcinam sie na krotko i stawiam wlosy na jezyka tak ze przeswituje mi skora na calej glowie, mam czarne wlosy chociaz juz sporo siwych to nie widac ich za bardzo przy mojej fryzurze, mam pytanie czy przy farbowaniu JUST FOR MEN (kupilem juz czarny) barwi sie tez bardzo skora na glowie? troche sie dygam uzuc pierwszy raz zeby sie nikt nie zorientowal bo beda sie smiac ze baba jestem;)

Gość 33krk
Mam 33 lata od 5lat siwieje, uzywam od 3 lat odsiwiacza firmy Kemon pianka koloryzujaca i jestem naprawde zadowolony, 3x co drugi dzien po 20-30min na poczatku kolor, zapach super! Teraz stosuje raz na 2 tygodnie.

Gość autoportret
Miałam 20 lat jak zaczęły się u mnie pojawiac pierwsze siwe włosy. Teraz mam 34, jest massakra :-) Farbuję włosy na kolor średniego brązu. Odrosty mam siwiusieńkie, jak u 80. letniej babci - muszę więc farbowac włosy jak najczęściej (co 4 tyg.), ponieważ już niemalże nie posiadam naturalnego koloru. Fajnie te zafarbowane siwe włosy wyglądają jedynie na zdjęciach, w słońcu - mnóstwo rudawych refleksów ;-). Rozmawiałam ze swoją fryzjerką o odsiwiaczach, odradziła mi stanowczo: "co z tego, że zastosujesz odsiwiacz na włosy jak i tak odrosną Ci siwe". Farbowac więc będę już zawsze. Próbowałam sobie ułatwic pewnego czasu życie i nałożyłam kolor platynowy blond, ale wyglądałam strasznie. Włosy także zniszczyły się do tego stopnia, że musiałam z 10 cm podciąc i doprowadzic je do ładu. Mam zafarbowane na średni brąz. Od długiego czasu farbuję odrost - 35 minut do 45, a resztę włosów ok. 15 min. i odżywiam je regularnie. Siwe włosy rosną mi nawet w innych miejscach niż na głowie :-) , ale to już mniejszy problem, pozbywam się ich i tyle. Dziwi mnie naprawdę ta siwizna - wyglądam młodo, nikt mi nie daje tylu lat ile mam, tylko te włosy... - jakbym tak nie farbowała, mam z 10-15 lat więcej wizualnie. Ech, każdy coś ma :-)

Gość chris_ten
Polecam zbadać sobie poziom miedzi i cynku w organizmie. U mnie wlasnie jest brak m.in. cynku. Teraz mam 28 lat i juz troche siwych włosów. Juz jakos w wieku 20 lat zaczely pojawiac sie siwe pojedyncze ale nigdy sie tym nie przejmowałem. Odkad pamietam zawsze mialem białe plamki na paznokciach - jeden z głownych objawow braku cynku. Dopiero niedawno zrobiłem sobie takie badanie i okazało się ze mam niedobór cynku. Jednak musimy pamietac iż chcąc brac sumplementy cynku należy również wzbogacac sie w miedz w stosunku 1/10 mg (Cu/Zn) gdyż nadmiar cynku wypłukuje miedź. Mozna to robić naturalnie spozywajac produkty bogate w te minerały lub tez tak jak pisalem wczesniej sumplementowac sie ale oczywiscie kontrolujac wszystko. Najlepiej za 3 miechy powtorzyc badanie (krwi lub pierwiastkowe włosa - te drugie lepsze ale droższe i nie wszedzie moga wykonac) POLECAM TROCHE O TYM POCZYTAĆ. Te dwa minerały sa niezbedne do prawidłowej pigmentacji włosów! Ja własnie taką kurację zacząłem dla siebie i mam nadzieję, że za jakieś pół roku ( trzeba się liczyć z tym że rezultaty będą dopiero po tym czasie) moja czerń na głowie bedzie taka jaka być powinna. ŻYCZĘ POWODZENIA!

Gość anula34
do aleksandra 83 Czy ten szampon przeciw siwiźnie eliminuje już istniejące siwe włosy czy tylko zapobiega siwieniu (tych jeszcze nie siwych) ? z góry dzięki a odpowiedź :)

Gość zigizag
no dobrze nikt nie chcial mi odpowiedziec to zaryzykowalem z just for men kolor czarny, nakladalem 4 minuty a pozniej trzymalem 2min na glowie zeby nie przesadzic za pierwszym razem, wyszlo ok a co najwazniejsze wogole nie zafarbowalo mi skory na glowie, co prawda wyszedl bardziej czarny niz mialem wczesniej (naturalny mam czarny ale taki mniej zywy, jak troche sprana koszulka) i nie pokrylo mi siwych wlosow w 100% (moze za krotko trzymalem) ale to dobrze bo pojedyncze siwe wlosy ktore gdzieniegdzie zostaly wygladaja naturalnie no i najwazniejsze o dziwo nikt sie nie zorientowal nawet najblizsi ze cos robilem z wlosami

Gość gość
lepiej się niepotrzebnie nie stresować .

Gość chłopak123 do anula34 i facetm
Stosowałem szampon i odżywke Tian De. Siwych włosów nie ubyło a czy przybyło hm ciężko mi stwierdzic. Jedyny plus to taki że po umyciu i nalożeniu odzywki do włosów byly one bardziej puszste i miały więcej połysku. Pozdrawiam.

Gość werrr
Natomiast ja wyczytałem, że komuś jakoby pomógł w odzyskaniu pierwotnego koloru włosów ,szampon ze skrzypu polnego wraz z równoczesnym stosowaniem tabletek też ze skrzypu .Po dwóch miesiącach stosowania stwierdzam, że u mnie to nie działa . Wątpię czy jest naprawdę skuteczny sposób powodujący cofniecie siwienia ,bo farbowani włosów do tego nie zaliczam

Gość gość
Sensownie pisze tutaj chłopak o nicku: chris_ten. Mysle że warto dodac do swojej diety suplement w postaci cynku, magnezu, miedzi, wapnia na necie jest tego tutaj sporo.Ewentualnie zroic sobie takie badania. To moim zdaniem pozwoli przynajmniej opóznic proces siwienia tego co zostało ( niestety stresu dnia codziennego nie unikniemy ) wiec trzeba sie wspomagac. A czy mozna pozyc sie siwych włosów? nie wiem... warto próbować szukac dalej.

Gość 95742
jak się będziemy przejmować siwymi włosami to ich będzie jeszcze więcej.

Gość pelennadzieji
podobno jest juz lek na siwe wlosy, ktory nie tylko zatrzymuje siwienie ale i przywraca dawny kolor juz siwym wlosom tylko nie wiadomo kiedy bedzie powszechnie dostepny i czy dopuszcza do tego np. producenci farb do wlosow

Gość werrr
To byłby przełom .Tyle że zanim skończą testy, które pewnie tez potrwają kilka lat minie jeszcze sporo czasu ,a warunkach monopolu lek będzie kosztować trzy razy więcej niż normalnie . Ważniejsze jednak jest żeby powstał ,bo z czasem pewnie i tak stanieje .

Gość czarniejący czterdziestolatek
cześć, u mnie siwe włosy zaczęły się pojawiać tak na poważnie jakieś 5 lat temu. Wcześniej może już tak od 15 lat miałem pojedyncze siwe włosy i nie przejmowałem się tym zbytnio. Duży wysyp siwych włosów pojawił mi się jednak jakieś 3 lata temu i przyznam, że nie byłem z tego powodu zadowolony, bo czułem się młodo a w lustrze wyglądałem na swój wiek (40) a nawet więcej przez te siwki. Postanowiłem coś z tym zrobić i kupiłem preparat odsiwiający (nie pamiętam teraz nazwy) efekt był już po 5 dniach, ale był to efekt typu katastrofa - siwe włosy stały się czerwonawe lub kasztanowe. Stosowałem jeszcze ten preparat przez kilka tygodni, ale w słońcu włosy były kasztanowe, co przysparzało więcej stresu niż te pierwotne siwki. Potem jadłem tabletki z katalazą i po 3 miesiącach nie było zauważalnego efektu. Zacząłem jeść równolegle witaminy b, pabę, pić drożdże itp. Dopiero niedawno 2 miesiące temu zrozumiałem, że u mnie siwe włosy były efektem złej diety. Jadłem dużo słodyczy, białych ciast, białego ryżu, które nie dostarczały do organizmu wystarczającej ilości witamin i minerałów. Zmieniłem całkowicie dietę, staram się jeść jak najmniej węglowodanów o wysokim indeksie glikemicznym, jeść dużo białka i tłuszczy nienasyconych i muszę przyznać, że włosy zaczęły mi wracać do naturalnego czarnego koloru. Ustąpiło mi również mnóstwo innych niechcianych efektów typu rozwolnienia, brzydka cera, tycie, kłopoty z wypróżnianiem, ze snem, paznokciami itd. Z perpektywy czasu jestem teraz wdzięczny, że akurat u mnie włosy okazały się tak czułym papierkiem lakmusowym stanu mojego organizmu. Przyznam, że od ponad roku przekopywałem internet w poszukiwaniu rozwiązania i pomimo, że było tam dużo informacji na temat zdrowego żywienia, mało one były powiązane z siwieniem bardziej z łysieniem, brzydką cerą czy tyciem. Dzięki właściwemu odżywianiu schudłem 10 kg i nie czuję kompletnie głodu. Z ust nie wydobywa mi się już żaden smrodek, kupki są prześliczne. Nie jem cukru pod żadną postacią, nie piję soków nawet tych niesłodzonych, nie jem białego pieczywa. W internecie znajdziecie mnóstwo informacji jak się zdrowo żywić, więc się nie rozpisuję. Ten najważniejszy efekt jest taki, że siwki stają się czarne i za jakiś może rok nie uświadczę żadnego. Pozdrawiam wszystkich i życzę powodzenia.

Gość gość
Napiszcie jak wasze eksperymenty z odsiwiaczami co wam pomogło co nie, piszcie na temat (a nie swoje historie życiowe z siwymi włosami typu zaczęło się wieku 15 lat, albo nie mogę z tym żyć, albo zaakceptowałem się takim jakim jestem) mnie interesują następujące : just 4 men Precision Blend Shades 3x40ml - Kolory Do Repigmentacji Lisap Man farba do włosów dla mężczyzn 60ml Wella SP Men Gradual Tone Black pianka przywracająca naturalny kolor włosów Żel Loreal Homme Cover "5" 50ml GOLDWELL Men Reshade zestaw dla mężczyzn farba

Gość gość
Albo tez naturalne to Rytuały Tybetańskie

Gość olivka niebieska
Mam 36 lat i też zaczynają mnie drażnić kosmyki siwków. Podejmuję się picia soku z trawy pszeniczej ze względu na powrót do zdrowia. Skutkiem ubocznym jest odsiwienie włosów :) :) Zdrowe naturalne żywienie podjęłam 3 tygodnie temu i już widzę pozytywne skutki. Kolega 40-latek, który napisał powyżej ma rację... Skutki picia soku będę w miarę możliwości opisywać. W razie pytań piszcie: oli_niebieska@gazeta.pl W temacie zdrowia polecam filmiki na youtu dr Kempisty. Lekarz leczy, natura uzdrawia. Pozdrawiam :) :)

Gość gość
a ja tam wole LYSYCH bije od nich sex z daleka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wprost uwielbiam !!!!!!!!

Gość gość
nic nie pomaga co m-c nakładam farbę

pytania do olivka niebieska: Po jak długim czasie od rozpoczęcia picia trawy pszenicznej zauważyłaś zmianę barwy włosa? Czy zmiana barwy była ostra czy bardzo płynna, to znaczy czy dało się zauważyć w dużej ilości włosy, które u korzenia(przy skórze) są czarne a dalej białe? Nie było to już chyba po 3 tygodniach - przez 3 tygodnie włosy urosną około 1 cm. Ile tego soku dziennie wypijasz? U mnie na pewno kilka włosów rzeczywiście zmieniło barwę w sposób ostry, ale większość się przyciemnia stopniowo. Filmiki dr Kempisty są bardzo dobre, polecam również na you-tube "Sugar: The Bitter Truth" oraz serię fakty i mity o jedzeniu - jeden z filmików tej serii "http://www.youtube.com/watch?v=cZnTwh4KrWg" i pozostałe dają dużo do myślenia i mobilizują.

Gość olivka niebieska
czarniejący czterdziestolatek Tak jak napisałam dopiero podejmuję się picia soku z trawy pszenicznej ze względu na stan zdrowia. Trawka dopiero rośnie na parapecie :) Z tego co dowiedziałam się przy okazji tematu chlorofilu to skutkiem ubocznym jest odsiwienia włosów. pozdrawiam

Gość gość
Zdrowe żywienie - czyli, że osoby zdrowo odżywiające się niby nie siwieją? malo tego wraca im kolor. co za bzdura. Nie spożywam od kilkunastu lat cukru, unikam tluszczy zwierzęcych, jestem fizycznie aktywny - siwieję. I nie jestem jedyny. Także wśród osob znanych - chociażby paul mccartney, znany ze zdrowego stylu życia (prawda trawe popala) farbuje wlosy. Pozdrawiam.

gościu nie sprzedajesz Ty czasem farb do włosów, u mnie nie tylko włosy powracają do dawnego koloru, ale tam gdzie miałem, co prawda niewielkie, zakola wyrastają nowe włoski, które na początku delikatne jak meszek zmieniają się w coraz grubsze, po około 3 miesiącach niektóre już wyglądają jak właściwe włosy

Gość Surojadek
warto zadbać o włosy od wewnątrz, ja postawiłam na zielone koktajle, które odżywiają cebulki i powodują ze siwe włosy znikają.

Gość gość
Surojadek czym wyciskasz sok z zielonych warzyw?

Gość adrian_zzz
Mam pytanie do osób używających just for men czy po wymieszaniu składników można używać go do ponownego nałożenia po miesiącu czy dwóch? Czy też trzeba zaopatrzyć się w nowe opakowanie?

Gość gość
ok odpowiadam sam sobie ostratnio przetestowałem Schwarzkopf re Nature brąz efekt słaby, miałem wrażenie że źle wpływa na skórę, pojawił się łupież, zmieniłem na wella SP brąz, efekt nieco lepszy włosy są koloru nie brąz a słomkowy podobnie jak przy Schwarzkopfie, ale za to nie miałem łupieżu, jednak do prawdziwego odsiwienia im daleko.

Gość gość
na ulotce just for men pisze zeby uzywac tylko jednokrotnie ale znajomy uzyl po 3 tygodniach i podobno ok