Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marzenka 34

Rubensowskie Pieknosci na start dieta punktowa

Polecane posty

Schwarzwälder Schinken 1 Scheibe 20 g -> 1,5p nie wiem co to jest Pfefferkarre i Aborigenes Weckel... :( i na liscie tez tego nie ma marzenka podaj mi maila to przesle ci i zobaczysz o jakich zasadach mowa i wysle ci jakas potezna liste

kurcze, moze latwiej byloby nam wszystkim jakbysmy skupily sie na jednym temacie... moze ja tez juz jakies byki strzelam w tym co pisze, a na temacie ww jest sporo osob, ktore mocno w tym siedza i pomoglyby wam bardziej..

Witaj AnDa :D Bardzo cie prosze o wyslanie materialow na nikita7@gmx.at wydrukowalam w takim razie 44 strony niepotrzebnie, tak sie ucieszylam, i dla kolezanki wydrukowalam rowniez .:/

Też jestem z topiku WW. Przeczytałam z grubsza Wasze wpisy i mała uwaga. Fajnie, że założyłyście sobie własny topik na ten temat - jesteście nowe wszystkie - czujecie się pewniej, ale - nie wycinajcie cytatów z kontekstu całej rozmowy - choconussa - zmieniają wtedy sens - poza tym odpowiedziałm Ci, że lista przesłana przez Viole ( Iwa i Viola mieszkają w Niemczech ) była po niemiecku, pytałaś o liste a po polsku - nikt nie ma. Podsumowanie w stylu - mamy więcej na 3 stronach niż oni na 200 też jest nie fair. Nasz topik rządzi się swoimi prawami i zapewniam, że sporo pominełyście z tych 200 stron, jest sporo gotowych potraw i jadłospis kilkudniowy. A na WW teraz to bardziej przyjacielskie pogawędki, niż typowy topik o diecie. Zobaczymy jak długo będziecie pisały tylko co jadłyście i co zjecie, życzę powodzenia.

Apple, ty i Wiola prowadzicie te sama punktacje mysle, Wioli sie boje bo moge dostac jakims wirtualnym mlotkiem w glowe . Przeslij mi to co mozliwe, skoro ty schudlas ,schudne i ja tzn. My rubensowskie Pieknosc ;) w razie pytan moglabym skorzystac z gg?

Zarowka :) o tym,ze wasz topik sie przeksztalcil troche,nie bylo napisane w negatywnym znaczeniu ,wrecz przeciwnie, tzn ze macie juz duza wiedze, i nie potrzebujecie o niektorych rzeczach pisac bo sa jasne dla wszystkich. :) po drugie Choco miala na mysli to, ze zebralysmy (zbieramy) inf. z waszego topiku juz na starcie mamy duzo inf. co jest ulatwieniem dla nas, wam zajelo to duzo wiecej czasu , poza tym, nie doszlysmy jeszcze do 200 -tnej strony :) kazda z nas ma po 100 do przejrzenia i robi to sukcesywnie :) Choco jest troche zestresowana, ale na pewno wdzieczna za wasza pomoc ,ja dziekuje rowniez :)

To sa zasady te co ja znam DIETA PUNKTOWA 5 formułek , ktorych nalezy przestrzegac kazdego dnia: 1. 5 x DZIENNIE - 5 x OWOCE i WARZYWA przy czym poleca sie owoce/warzywa w stosunku 3:2 dla warzyw warzywa maja po 0pkt., owoce w większości tez 2. WAPN 2 punkty dziennie powinny pochodzić z produktow bogatych w wapn, np. mleka, jogurty, sery, brokuly, tofu(!) 3. TLUSZCZ TLUSZCZOWI NIEROWNY należy 2 razy dziennie zjeść produkty pochadzace z czystego ROSLINNEGO tluszczu, jak np. olej, oliwa, margaryna, orzechy przy czym nie liczy sie olej uzywany do smazenia! 4. UROZMAICENIE! codziennie powinny znajdowac sie na talerzu produkty z kazdej grupy nie nalezy unikac produktow zwierzęcych 5. PIJ dziennie powinno sie wypijac przynajmniej 1,5-2l wody lub innego napoju kawe 0 punktow, ale nie licza sie one do tych 1,5-2l z doswiadczenia wiem, ze im wiecej wody tym lepiej plucze toksyny i mysle, ze 3-4l napoju w ciagu dnia to optymalna ilość w zaleznosci od wagi mozna w ciagu dnia zjesc okreslona liczbe punktow-to już wiecie przed rozpoczeciem programu trzeba ustalic na podstawie BMI swoja wage docelowa kazdy produkt ma okreslona ilosc punktow. forma na obliczenie punktow to: (kcal:60) + (tluszcz:9) = punkty do 1,24=1p od 1,25=1,5p do 1,74-1,5p od 1,75=2p a teraz sie bawcie jak wolicie same tylko nie wyrywajcie cytatów z topika naszego bo to sa nasze rozmowy jak je chcecie to prosze do nas tam ktos pisał do Pinokia o vitaminach po co to kopiujecie nie wiem o co chodzi ale mysle ze ktos to napisał bo tak myslał tak,a nie po to żeby inni kopiowali i wpisywali na inne topiki Marzenka jak prowadzisz te strone nie powinnas na to pozwolic bo to nie wporzadku my tez mamy teraz wycinac wasze zdania bez sensu pozdrawiam

? o jakich witaminach :( , u nas nikt tego nie kopiowal :( poza tym choco ,wkleila raz tylko cytat od violi, zreszta odpowiedz byla do niej skierowana -mnie ta cala sytuacja wydala sie zabawna, faktycznie choco wladowala sie z buciorami i dostala w glowe hahhaha ( nie choco? ) ale podziekowala innym dziewczynom za inf. i mysle ,ze juz wszystko jest ok. przeciez nic sie takiego nie stalo :) Pinokio nikt tutaj nie zamierza, komus przykrosci sparwic ,no co ty. :) :) :) kazdemu trafia sie jakas gafa i tyle ;)

mialam na mysli -janta :D siedze juz od kilku godzin przy komp. ;) biore sie wreszcze za jakas robote :) :) dziekuje za Zasady ,pa

Marzena nie ma za co a przaeczytaj wpis Dziewczyna str 2 godz.23:51 to jest cytat z ww i nie wiem można było to napisac swoimi słowami i czy to jest ciekawe...czy śmieszne ja też nie wiem ale wiem że nie jes ładne kopiowanie naszych wypowiedzi i nie jest to moja wypowiedz

kurcze ,janta nie moge tego znalezc, na stronie 2 nie ma takiego wpisu :( mozesz to wkopiowac tutaj?

to jest na str. 3 Marzenka 🌼 widać, że Tobie zależy na tym, żeby między nami było ok. Jeśli jeszcze będzie zależało Twoim koleżankom, to nikt nikomu nie będzie przeszkodą w niczym. Chyba wiadomo, o co chodzi. Właściwie mogłoby paść jakieś słowo przeprosin - nie od Ciebie oczywiście - ale jakoś się nie spodziewam za bardzo. 🌼 za Twoją postawę!

nie bede kopiowac chyba ze złosci sie pomyliłam 13.02 23:51 str 3 wpis dziewczyny

aaa tak ,znalazlam nie tlumacze dziewczyny bo to nie o to chodzi - wkleila cytat ,bo zabawnie brzmi- ale fakt,ze nie powinna tego robic, przyznaje racje i obiecuje, ze wiecej sie to nie powtorzy .

:) Kochane kobietki, macie troche do poczytania, nastepnym razem uwazajmy na to co wklejamy, niech to bedzie nauczka :) siedze juz 4 godziny, jestem uzalezniona !

Marzenka nie tylko Ty:) Ja teraz na dwóch topikach siedzę i śledż.... i caly dzień zamisat pracować odświerzam stronkę:P:P:P ps. mam nadzieję, ze maila ode mnie dostałać??

o matko, ile informacji-dziekuje pieknie :) :) Teraz nie bede tego dokladnie przegladac ,bo mi glowa peka po tym calym incydencie, ale sie porobilo . Chcialam ci wstawic kwiatka ale nie wiem jak to sie robi, albo takiego chlopka w czapeczce wiesz moze?

Witaj marzenko34 mam tabele kaloryczne dzieki ktorym mozna obliczyc punkty wszystkich produktow.www.twojadieta.info/kalorie/ Moze przyda sie Wam. Zycze wtrwalosci .Powodzenia.

diekuje Anido :) wydrukowalam sobie przyklady obliczania, na poczatku nie widzialam o co chodzi z tym wzorem , fajnie :)

taki przyklad: wedlina w 100g. tluszcz 12 cal 216 wiec, 216:60=3,6 12:9=1,3 suma 4,9 :7 plasterkow (100g)= 0,7 p dobrze policzone? powinno sie zaokraglic do 1 pkt?

gdzie jestescie moje kolezanki?? :( dzisiaj zjadlam pol ciemnej bulki z dodatkami 1,5 jajko 2 szynka 2 pl. 2 oliwa 1 cebula pieczarki 0 2 mand. 0 jablko 0 (wg. nowchych zasad-podobaja mi sie :) ) ziemniaki,5 malych 5 2 lyzeczki oliwy 2 cebula 2 pieczarki czsnek peperoni pietruszka winogron za 0,5 p znowu troche za malo, ale nie jestesm glodna :/ woda 4 litry jezeli cos jeczcze wcisne, to sie odezwe :)

Hm no to widze ladne poruszenie.. widze,ze dziewczyny troche naskoczyly na nas.. nie sadzilam,ze to moze z takim skutkiem sie zakonczyc;/ co do cytatu odnosnie witaminy bodajze C-nie mialam na selu osmieszania kogos-wogole komu takie cos do glowy przyszlo? Pomyslalam,ze moze to byc jakas rada, wskazowka itp. Ale widze,ze ktos to inaczej odebral. Wiec juz nie bede zagladala na topik tanten, bo jeszcze ktos posadzi mnie o plagiat:( jest mi troche przykro,ale ... Anno domini-slowo przeprosin? jakos nie wydaje mi sie, abym miala kogos przepraszac. Zdenerwowalam sie teraz... bo prosze przeczytaj najpierw co ja pisze-czy ja sie wysmiewam z was?? Czy szydze?? NIE!! No fajnie-czlowiek chce dobrze, a wychodzi z tego co innego :( Mimo wszystko pozdrawiam.

A poza tym troche nie rozumiem waszego oburzenia-ale oki nie bede w to wnikala-kazdy inaczej postrzega takie sprawy... I nie sadzilam, ze tu-osoby majace podobne problemy- beda kogos \"opierniczayl\" i sie oburzaly , za to tylko, ze ktos cytowal kogos ,albo cos zgapil... :(

hej :)))) ciesze sie,ze jestes :) Sluchaj, ja wiem,ze nie cytowalas kogos zlosliwie, nie smuc sie tym, najwyzej wejdz do nich na topek, napisz kilka slow i wszystko bedzie ok. Mam nadzieje, ze nie zostawisz nas co? jeszcze czekam na odzew od choco Gdzie jestes ? hallo?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,to zdanie rozpętało wojnę między dwoma topikami ww choconussa \"dziewczyny wklejcie tutaj proszę jedną, dużą porządną listę wszystkich punktów, ułatwi to \"nowym\" np.mi zapoznanie się z dietą z góry dziękuję\" ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, - tak przyznaję nie znałam zasad ww i nawet nie śniło mi się, że może to być 20,50 czy 100 stron gdyby ktoś mnie o tym poniformował nie byłoby sprawy - nikogo nie obraziłam, z nikim się na forum nie kłóciłam - proszę, przeczytajcie jeszczeraz to pierwsze zdanie zanim ktoś się znowu nakręci na kolejną kąśliwą uwagę, zgóry dziękuję marzenko* ja chyba nie dam rady jestem tu po to żeby schubnąć a nie wdawać się w kłótnie

nie o to chodzilo, poszlo o to,ze wkleilas wypowiedz Violi chyba zreszta sytuacja jest wyjasniona i nie warto do niej wracac, mozesz wpisac kilka slow do nich, ale nie kloccie sie. Nie wyglupiaj sie, przez taka drobnostke poddasz sie ,no co ty choco.

Big Mac 10 Cheeseburger 7 Fish Mac 10 Frytki duże 8,małe 4,średnie6 Hamburger 6 McChicken 8 McNuggets w. (wielkość) p. (przeliczna) 1 szt.4 McRoyal 11

hej Kobitki:) to byloby glupie, abym miala was zostawic-poza tym odchudzam sie dla siebie i czyjes slowa nie sprawia,ze was mialabym opuscic:) Choconutta nie martw sie-widze,ze jedziemy na tym samym wozku-ale nie przyjmujemy sie tak:) :) Marzenko nie smuce sie juz-zapominam o tym:) Mam nadzieje,ze nikt nie bedzie juz nam tu spokoju zaklocal :) I od teraz sama staram sie liczyc jakos punkty:) dzielic mnozyc i bede wam tu wklejala moje nowe zdobycze hehe:) Dzis sie nawet zmnierzylam-bo nie wytrzymalam:) Bylo 72-jest 69 -kurcze... :):) czuje sie dobrze,od poniedzialku zaczynam liczenie, bo teraz to nawet jesc mi sie nie chce... echh wiosna idzie...:):) Choconutta wracaj szybciutko!!! ja tez sie klocic nie lubie-marzenka tez nie zapewne (bo kto lubi?:)) .. od teraz bedzie tu cichutko, spokojniutko i milutko!!!:) 🌼 🌼 dla Was kobietki dzielne!! I nie moze cos takiego spowodowac,ze topik sie rozpadnie-bedziemy tu , dopoki nie osiagniemy naszego celu!! Ja dzis sie dowiedzialam, ze we wrzesniu siostra wychodzi za maz.. wiec mam motywacje jeszcze wieksza:):) Sciskam Was mocniutko!!!