Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

kashi

Klub Milosnikow Kotkow

Polecane posty

Panna Kotta,nie ma strony:( A ten powy偶ej ty偶 pikny.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
To jeszcze pytanko,ile razy dziennie mam mu dawa膰 je艣膰?I co do picia?Bo wody nie chce a mleka si臋 nie daje...w tamtym domu pi艂 mleko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czarne sombrero
Witajcie ludki:) Poratujcie mnie!! Ot贸偶 kilka dni temu moja kota zacz臋艂a zachowywa膰 si臋 w spos贸b oznaczaj膮cy wyst膮pienie rui. W zwi膮zku z tym, w sobot臋 wybra艂am si臋 z ni膮 do weta, kt贸ry da艂 jej zastrzyk. Niby nie pierwszyzna, ale zwierzak jakos dziwnie si臋 zachowywa艂 w czasie podawania specyfiku. Wyrwa艂 mi sie z r膮k z potwornym miauczeniem, na co wet powiedzia艂, 偶e kota zaszczypa艂o i st膮d ta reakcja:( Najgorsze jest to, 偶e od podania zastrzyku mija trzeci dzien, a jest gorzej:/ Kociczka zachowuje si臋 tak, jakby wcale go nie dosta艂a:( Dzisiaj mia艂am w nocy taki koncert, 偶e lepiej nie m贸wi膰:/ Mo偶e lekarz pomyli艂 specyfiki albo da艂 jej za ma艂膮 dawk臋 hormon贸w? Kurcze, co o tym myslicie? Nawiedzi膰 go z kotem ponownie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 panna Kotta
no teraz sie otwiera:) to moja kotka:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 evett
Czy wasze koty tez wam przynosza swoje zdobycze? moja z艂apa艂a jaszczurk臋 i mi przynios艂a :D

Udost臋pnij ten post

amita, nie wiem na czym polega odpowiedzialnosc tych panstwa zatem skoro wypuszczali niekastrowana kocice. :( A karm z 4--5razy dziennie, suche kociecemoze stac caly czas, woda tez. Wode bedzie pil wczesniej czy pozniej a jesli koniecznie chcesz mu dac mleko to jest specjalne dla kotow, mozna nabyc w sklepach zoo. Jesli chodzi o kocie zakupy to chyba najwygodniejsza i najtansza forma jest sklep netowy, poogladaj jakie cuda ludzie wymyslaja dla zwierzat: www.krakvet.pl Oczywiscie nie do razu pewnie zrobisz zamowienie bo masz DOPIERO ( :) ) jednego kota i zakupy za 100 zl to za duzo, ale moze natchnienie Cie ogarnie :) A to w ogole jest chlopak czy dziewuszka? Imie posiada? :) czarne sombrero - zeby wygasic ruje zstrzykiem potrzeba kilku dni. Wet raczej sie nie pomylil :) Natomiast piszesz ze nei pierwszy raz kotka dostala zastrzyk (prznajmneij ja tak to zrozumialam). To nie jest zdrowy rodzaj antykoncepcji kociej, wczesniej czy pozniej prowadzi do raka lub ropomacicza co z kolei pociaga albo powazne operacje kotki albo zgon. Moja WIedzma miala zmiany w macicy juz po jednym zastrzyku... Taniej i zdrowiej dla kota jest ja wykastrowac. Koszt jednorazowy okolo 120 zl (choc zalezy od miasta).

Udost臋pnij ten post

czarne sombrero - a czy w miejscu wklucia nie ma czegos neinormalnego? Jeszcze raz przeczytalam Twoj opis i przypomnialo mi sie, ze raz sie kotu zrobilam zle zastrzyk, srodskornie - miejsce spuchlo, zrobil sie taki obrzmialy groszek a czesc plynu wyciekla. Kot bardzo nerwowo sie zachowywal podczas iniekcji. Jesli ruja sie nie uspokoi do jutra to choc zadzwon do swojego weterynarza i podziel sie objawami. 4 dni to juz duzo....

Udost臋pnij ten post

Specjalnie jej nie wypu艣cili. A co do mleka to si臋 nie upieram,tylko dziwne mi si臋 wydawa艂o,偶e on nie pije wody.

Udost臋pnij ten post

amira, spr贸buj koci臋ciu podawa膰 ludzkie bebiko. Bure koty sa najpi臋kneijsze:) ( ja mam bia艂o czarnego :D, ty偶 艣lyczny)

Udost臋pnij ten post

kociaki nie biora sie znikad, Amita. A mnie zbyt duzo maluchow na rekach umarlo zebym nie zaregaowala na takie stwierdzenie jak Twoje o odpowiedzialnych ludziach - wybacz, oczywiscie to nic do Ciebie personalnie. I zgadzam sie - bure najpiekniejsze jest pod sloncem :) Sama mam 5 czarnych ale to wszystko nieplanowane wpadki :):):)

Udost臋pnij ten post

NoSpa,nie mierz jedn膮 miar膮 wszystkich.Zwia艂a,maj膮 nauczk臋,a dom znale藕liby dla reszty.Zreszt膮,powszechne jest mniemanie,偶e kotka czy suczka powinna mie膰 cho膰 raz m艂ode.Od niedzieli telefon mi si臋 urywa od by艂ej panci czy aby kotu si臋 krzywda nie dzieje. Ja kiedy艣 my艣la艂am o czarnej kotce,mam burego kotka.Bo to chyba jednak facio...

Udost臋pnij ten post

Kupi艂am suchy friskis dla juniora.Ugotowa艂am mu drobi臋c膮 w膮trobk臋 i serca.Czy trzeba co艣 do tego doda膰?Jak膮艣 kasz臋,ry偶,makaron?Wiem,偶e mog臋 go karmi膰 byle jak tym co mi zostanie z obiadu,ale nie chc臋 mu zaszkodzi膰.Wyczyta艂am,偶e mo偶e je艣膰 serek bia艂y...???

Udost臋pnij ten post

Amita, kota NIE WOLNO karmic resztkami z obiadu: za duzo soli, za duzo przypraw. Kot ma kocie jedzenie, czlowiek - ludzkie. I kot to miesozerca! Sreduszka nei za czesto (zaburzaja stosunek potasu do fosforu, moga byc klopoty z koscmi), watrobka u niektorych kotow powoduje rozwolnienie. Kasza, makaron - zbedne. Najlepiej jesli chcesz gotowac to kawal nogi kurzej plus odrobina (gora 10% ryzu) i marchewki. I to kot moze sobie spokojnie jesc na okraglo, plus dobre suche. Friskies to bardzo cienka karma, zobacz na sklad... I o ile sie nie myle - farbowana, prawda? Szczerze polecam lepsze karmy royal canin, purina pro plan, acana, brit, biomill, hills, leonardo, nutram, orijen: do kupeinia w dobrym zoologicznym. Na te wszystkie friskiesy i inne 艂iskaczowe wynalazki to szkoda i pieneidzy i kociego zdrowia. Serek, jogurty - ok, byle nei w nadmiarze. Podstawa kociego jedzenia powinno byc mieso i/lub suche dobrej jakosci. A wracajac do watku pobocznego - slyszalas na pewno powiedzenie, ze \"jak sie baby nie bije to jej watroba gnije\", ze blondynki sa glupie, ze kobieta za kierownica to pomylka, rudzi sa falszywi itp itd - wiele jest takich bzdur obiegowych ale czy usprawiedliwiaja postepowanie doroslego, swiadomego czlowieka? I trudno nie mierzyc jedna miarka skoro chodzi o zycie kotow ktore kocham tak bardzo.

Udost臋pnij ten post

Co艣 Ty,oni by nie zrobili zwierz臋ciu krzywdy. Szcz臋艣cie,偶e u偶ywam ma艂o soli,du偶o zio艂,zero weget czy podobnych.Ten firskis to ma na opakowaniu napisane:purina.My艣la艂am,偶e dobre,bo whiskasy ju偶 omijam.Skarmi臋 go jeszcze t膮 mieszank膮 serduszek i w膮trobki.Za szybko przeczyta艂am topik 偶eby wsio spami臋ta膰:(Ale to Mi艣 chyba pisa艂 o serduszkach.艁oj,dobrze,偶e doba internetu nasta艂a...

Udost臋pnij ten post

Na swoje usprawiedliwienie mam to,偶e napisa艂am,偶e to byle jak:(((to z obiadu.No przecie偶 nie chc臋 wyko艅czy膰 w艂asnego kota.Jedynym zwierz臋ciem jakie mia艂am to pies 10 lat temu.Bo rybki s膮 m臋偶a.A chomiki 偶y艂y u mnie maksymaln膮 ilo艣膰 lat.

Udost臋pnij ten post

amitko, to moja Kicia wcinala serca wieprzowe, o prostu je uwielba艂a. Azazell sam sobei wybiera co chce je艣膰, c贸z, najbardziej lubi...(wiem, ze mnei zaraz zjecie) surow膮 szynk臋 i schab, oraz dr贸b, wo艂owiny nie lubi. Co kot to obyczaj :( A jak by艂 ma艂y to gotowa艂em mu ros贸艂 na skrzyde艂kach - uszy mu si臋 trz臋s艂y :) tak wcina艂(mia艂 duzo kleju potrzebnego do wzrostu malucha). Eee, amita, nie zamartwiaj si臋, na pewno Twojemu kotu nie zabraknie nawet ptasiego mleka:)

Udost臋pnij ten post

Skoro si臋 podj臋艂am to ma mie膰 dobrze.

Udost臋pnij ten post

Amita, jestem pewna ze kotu bedzie u Ciebie bardzo dobrze :) generalnei na suche patrz pod katem zawartosci meisa w skladzie - w zasadzie im wiecej tym lepiej. Zapraszam na forum o kotach: www.forum.zakoceni.pl - tu znajdzies zpotrzebna Ci wiedze. Przy okazji chcialam pokazac kociaki z ktorych jestem dumna :) http://img48.imageshack.us/img48/3600/rydzyk9ut.jpg http://img48.imageshack.us/img48/7860/rydzyk29ez.jpg Te duze czarne to moje osobiste koty ktore etatowo zajmuja sie wszystkimi maluchami w moim domu. Kocur tak sie wczuwa ze pozwala sie ssac :) Pomiedzy czarnymi lezy mala Szyszunia. Sam na zdjeciu - rudy Rydzyk. a tak sie zaczelo: http://img391.imageshack.us/img391/9616/trzy2e9sx.th.jpg Trzy kolorowe chomiki pan przyniosl do uspienia bo kotki nie upilnowal. Kociaki mialy 12 dni i otwarte oczy - takich duzych nie wolno juz uspic. Teraz to juz duze, dorosle koty :)

Udost臋pnij ten post

艁aaaaaaaaa widze ,ze dyskusja kwitnie :D Misiu , przesta艅 , kto i dlaczego mia艂by Cie zje艣膰 ? :) Wracajac do tematu zywienia , pami臋ta艂am ,偶e kiedys widzia艂am swietnie opisana diete koci膮 , pokopa艂am i znalaz艂am - http://kociolubna.feline.pl/zywienie.htm Taka w pigu艂ce :) Friskies to nie jest dobra karma , tak na marginesie . Amita , a zamartwiac sie rzeczywi艣cie nie musisz , wszystko przyjdzie z czasem :)

Udost臋pnij ten post

A te pogrubione to nie wiem sk膮d sie wzie艂y , celowo pewnie by nie wysz艂y :D

Udost臋pnij ten post

Obok pisa艂o purina.my艣la艂am,偶e to friskies to jaka艣 nazwa a purina to firma.

Udost臋pnij ten post

Fajny,strasznie podoba mi si臋 taki odcie艅 sier艣ci. Stronk臋 poczyta艂am,wiadomo艣ci/mam nadziej臋/przyswoi艂am.

Udost臋pnij ten post

Da rade zobaczysz , dogracie sie i sama b臋dziesz wiedzia艂a co lubi , a co w najlepszym razie zakopie z obrzydzeniem :D 艢liczny jest , zdjatko obejrza艂am , tez wydaje mi si臋 nico starszy niz 6 tyg. No-spa - popraw si臋 , nic sie nie otwiera , stado z贸艂tych 偶ab :D

Udost臋pnij ten post

Du偶ym plusem sytuacji jest to,偶e b臋d臋 mog艂a robi膰 cz臋艣ciej roso艂,bo mi臋sko si臋 nie zmarnuje;-) Serca drobiowe narazie lubi.

Udost臋pnij ten post

Poprawie sie w kwestii zdjec, fakktycznie zaby wkleilam :) Amita a jak noc minela? razem czy osobno? :) Kocio imie juz ma?

Udost臋pnij ten post

Noce spokojne,dzi艣 na po艂ce,wczoraj z nami w 艂o偶ku.Wariat idzie do drugiego pokoju i miauczy,bo si臋 boi.艢pi w ci膮gu dnia przewa偶nie w wersalce,znalaz艂 z ty艂u jaki艣 otwor.Nawet nie wiedzia艂am,偶e co艣 tam jest.艁aduje si臋 w pude艂ko od butow.Niby ma koszyk,nawet do niego wchodzi.Ale wtedy nie ma spania,bo ogon atakuje i trzeba si臋 broni膰.Imi臋 chyba niepotrzebne,bo i tak nie reaguje.

Udost臋pnij ten post