Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kluska....

gdzie najtańsza depilacja laserowa Bydgoszcz - Toruń ?

Polecane posty

Gość doda 1939
A ja byłam w Estetiqo i nie polecam - boli jak nie wiem. Sami siebie reklamują na tym forum - nahalna reklama.

Gość Hugg.
Na szczęście każdy ma możliwość wyboru miejsca gdzie wykonywać zabiegi. Ja wybrałam Estetiqo i jestem bardzo zadowolona ze sprzętu jakim wykonywane są zabiegi jak i z poziomu świadczonych usług. Podzieliłam się z wami moją obiektywną opinią czego dotyczył temat, ale coraz częsciej mam wrażenie , że forum nie spełnia już swej funkcji - obiektywnej opinii , tylko chyba dzialającej na forum nieuczciwiej konkurencji . Bo kto inny mógłby moją wypowiedż uznać za reklamę. Jeśli mogłabym podzielić się z kimś podzielić moimi doświadczeniami i odpowiedzieć na wasze pytania to proszę pisać do mnie już poza forum grazynakalwanska@o2.pl Postaram się pomóc.

Gość PreetyM13
Hej Doda 1939 :-) mam podobne doświadczenia jak Ty. Wszędzie się reklamują, że BEZBOLEŚNIE! Co to za ściema! Boli i z tego co się zorientowałam podczas zabiegu od Pani \"prowadzącej\" :-) to doświadczenia też zbyt wielkiego nie mają. Jedyne co robią dobrze to się reklamują. Czyje się głupio, że dałam się nabrać! Żenada!

Gość MEDiKOM
Witam po roku:) Długo nie zaglądałam na tę stronkę. Pusty śmiech mnie ogarnia jak to "niby klientki" wypisują dokładne szczegóły dotyczące konkretnego gabinetu. Reklamują np. że można robić na opaloną skórę, a na swojej stronce piszą w przeciwwskazaniach, że nie można wykonywać zabiegu na świeżą opaleniznę;) Ja przynajmniej nie ściemniam, informuję rzetelnie, kto mnie zna - to potwierdzi. Zachęcam osoby zainteresowane zabiegami do przyjścia na bezpłatną konsultację, na której mogę wykonać próbę i pokazać czym różni się "bezbolesne" usuwanie owłosienia laserem Light Sheer, w porównaniu z odczuciami podczas zabiegu moim laserem diodowym APEX 800 amerykańskiej firmy IRIDEX. Różnica temperatury końcówki zabiegowej jest tylko kilku stopni, a w odczuciu OGROMNA! System chłodzenia w laserze APEX to specjalny gaz chłodzący, który umożliwia pracę lasera tylko gdy końcówka zabiegowa (również zakończona szkłem szfirowym) ma temperaturę od -3 do +2 stopni C. Ktoś wyżej napisał, że łydki bardzo bolały?! Każda klientka mojego gabinetu - potwierdzi, że najmniej przyjemny moment depilacji nóg, to - smarowanie żelem:) Nie ukrywam, że "głębokie" bikini nie należy do bezbolesnych zabiegów. Okolica silnie unerwiona + delikatna skóra = odczucie ciepła. Życzę aby zabiegi, które wykonacie spełniały Wasze oczekiwania! Pozdrawiam, MJM www.medikom.com.pl

widze,ze jakies wrogie nastawienie maja co niektorzy na tym forum jesli ktos nie zgadza sie z ich zdaniem i chwali inne studio.. dajcie spokoj chyba nie w tym sek. ja bylam w estetiqo na depilacji bikini i przezylam bez jakiegokolwiek bolu,efekty widze juz mimo,ze jestem jeszcze w trakcie tego cyklu depilacji. moja mama rowniez byla w estetiqo tylko na innej depilacji i po 2 zabiegu praktycznie nie ma juz owlosienia w tym miejscu.a co wazne przynajmniej dla mnie jest mila pani,ktora kompetentnie przekazuje wszelkie informacje. a jak ktos nie wierzy to niech pisze do mnie emaile to moge sie z nim spotkac i opowiedziec wszystko co i jak :)

Gość Ula1975
Do mojego pierwszego zabiegu depilacji przygotowywałam się bardzo dokładnie - czytałam wszystkie możliwe fora dot.depilacji laserowej. Depilację robiłam w Poznaniu 2 lata temu, oczywiście na Light Sheer !!! Bo skuteczniejszego sposobu na depilację nie ma. APEX IRIDEX to bez urazy ale jakieś NIEPOROZUMIENIE, a raczej ARCHIWUM !!! Kto tym jeszcze przeprowadza depilację? OMG!

Laski napiszcie coś o depilacji laserowej na skórze opalonej. Chodzę cały czas na solarium i chyba nie zrezygnuję z opalania, ale chcę zrobić sobie bikini.

Ja także nie wyobrażałam sobie, bym musiała się specjalnie ,,wybielać,, by poddać się depilacji laserowej. Przede wszystkim musisz robić zabiegi na laserze o odpowiednich paramrtrach l- tylko specjalna funkcja pozwala na bezpieczne depilowanie osób ze skórą opaloną ( ma tu chyba znaczenie długość tego impulsu ,ale jeszcze musisz dokladnie dopytać).U nas w Bydgoszczy jest taki laser light sheer w Galerii Pomorskiej, a w Toruniu na pewno w Centrum w Estetiqo - bo koleżanka tam chodzi i sobie chwali. Spokojnie możesz chodzić na solarium, podczas opalania smaruj tylko bikini wysokim filterem i dodatkowo zakrywaj je ręcznikiem by się wiecej nie opalało - bo zabiegów nie można wykonywać tylko na świeżo opalonej skórze, ok miesiąc od ostatniego opalania.A poza tym no problem ;-) ;-) ;-)

Gość lena8
Kobiety! To gdzie najlepiej wybrać się na depilację-Galeria, Bieńkoski, Lęborska czy Toruń? Doradźcie mi chcę iść pierwszy raz.Pomóżcie

Potwierdzam, że laser Light Sheer boli jak cholera. Swoją epilację zacząłem na nim jednak szczerze nie polecam, no chyba, że ktoś lubi ból. Osobiście korzystałem z zabiegów laserem z aktywnym chłodzeniem czynnikiem chłodzącym w PCME, w Toruniu do czasu jak nie wymienili go na gorszy bez chłodzenia. Ja swoją wiedzę o laserach nabyłem praktycznie \\\"na własnej skórze\\\" w przypadku epilacji i teoretycznie na politechnice. Nie będę tu nikogo reklamował. Każdy ma swój rozum i swoje przekonania. Ja ze swoich zabiegów jestem zadowolony. Ma być skutecznie i maksymalnie bezboleśnie. P.S. Ludzie, nie mylcie depilacji z epilacją. Depilację robi się pęsetą a z tego co się zorientowałem nie ma laserowej pęsety. Poczytajcie wcześniej, o co w tym chodzi, bo na forum możecie dać się naciągnąć z tego, co czytam.

A oto odpowiedź na podstawowe pytanie zawarte w temacie dyskusji Takie tematy jak ceny sprawdzamy w cennikach firm a nie na forum. Trzeba tylko używac www.google.pl i zadawac zapytanie (laserowa epialcja torun). Proste. Na pierwszej stronie są odpowiedzi na Wasze pytanie. Dla tych co sobie nie radzą z googlami podaje linki. zajęło mi to 5 min. Posta się dłuzej pisze. CENNIKI FIRM ________________ MEDIKOM http://www.medikom.com.pl/cennik.htm ESTETIQO http://www.estetiqo.pl/ Uwaga! klikamy cennik w menu! to nie jest głęboki link. LASER STUDIO 4 http://www.laserstudio4.pl/depilacja-laserowe-usuwanie-owlosienia.html PCME http://www.pcme.pl/1076/ Tutaj nie ma cennika. trzeba dzwonić P.S. Estetiqo - jak wy robicie epilację na opalona skórę to życze powodzenia w leczniu poszkodowanych osób. OC rozumiem macie wykupione. Opalonym życze miłych wrażeń w czasie zabiegu.

Gość szukająca11
Cześć Dziewczyny :) Tak sobie czytam i czytam i głupieje od tych wszystkich informacji. Chcę zacząć depilacje laserową a mam problem z wyborem gabinetu. Koleżanka chodziła kiedyś do Filmaru gdzie pracowała Pani Ania. Ale już tam jej nie ma :( Wiem że otworzyła sama salon ale nie wiem gdzie :( Dziewczyna jest podobno świetna i ma chyba z 9 letnie doświadczenie. Po tym czasie to chyba już się wie wszystko. Jeżeli ktoś ma namiar na Panią Anię proszę o pomoc..... Pozdrawiam

Gość lena8
Ktoś może był w Body laser na Podwalu? jakie wrażenia? A na Konopnickiej podzielcie się spostrzeżeniami?

Gość teższukam
Witam W Body Laser nie byłam ale wiem że pracuję tam pani Kasia co pracowała wcześniej w Galerii. Chodziłam do niej jak mieszkałam w bydgoszczy i byłam bardzo zadowolona:) Bardzo miła i profesjonalna dziewczyna. Teraz mam bliżej do Torunia a chcę zacząć nową partię. I też szukam Pani Ani która pracowała filmarze. Filmar i galeria to chyba jedna firma. Więc jak ktoś wie to proszę o adres albo o numer telefonu do Pani Ani.

Witam panie, zwracam się przede wszystkim do szukająca 11 i teższukam pani Ania, której poszukujecie przyjmuje obecnie w swoim studio LASER + na ul. Rabiańskiej 17/2a oczywiście w Toruniu, podaję linka ze szczegółowymi informacjami www.laser_plus.republika.pl Jestem jej stałą klientką, robiłam sobie wiele zabiegów na różne partie ciała. To nieprawda, że takie zabiegi w ogóle nie bolą, ale jestem zachwycona rezultatami jak zarówno niesamowitą kompetencją i uprzejmością pani Ani, naprawdę profesjonalizm i komfort w jednym. Co do szerszych informacji proszę się kontaktować osobiście ja jedynie gorąco polecam.

Gość Asiiijjja
Ja korzystałam ostatnio po raz pierwszy z depilacji laserowej, zdecydowałam się na Estetiqo na Zeglarkiej w Toruniu ze względu na nowoczesność urządzenia. Zrobiłam zabieg brazylijskiego bikini i jestem bardzo zadowolona, mimo, iż od zabiegu minął zaledwie tydzien, już widzę spektakularny efekt. Prawdopodobnie usunięte zostało około 40-50% wloskow. ;] Już się nie mogę doczekać rezultatu po 3 zabiegu.

Gość teższukam
Do Kaczuszki85 :) Dziękuję bardzo za informacje:) I mam niestety niemiłą niespodziankę dla Asiiijja. To że po tygodniu jest 50 % mniej nie świadczy dobrze. Po zabiegu wszystkie włosy powinny wypaść i powinno być zero a o efektach można dopiero mówić przed 2 zabiegiem jak odrosną włosy. Więc przykro mi bardzo ale chyba nie masz dobrze zrobionego zabiegu:( Radzę się zastanowić nad gabinetem z tego co tu czytam Estetiqo robią sobie chyba autoreklamę. Zapytaj się iloletnie jest doświadczenie Pani wykonującej zabieg. Poniżej roku bym nie ryzykowała:) życzę powodzenia :)

Ja polecam studio LASER PLUS na ul. Rabiańskiej w Toruniu. Profesjonalne podejście do klienta i doświadczenie, bo na tym mi zależało najbardziej. Studio posiada najnowszy sprzęt, sprawdziłam bo moja koleżanka ma podobne studio tylko w Krakowie. Polecam, ja się nie zawiodłam a korzystam już dłuższy czas...[niestety włoski mi rosną jak oszalałe:)] http://laser-plus.pl/galeria.php

Gość Ewa 81
Również polecam LASER PLUS na Rabiańskiej. Wcześniej korzystałam z zabiegów w dwóch innych miejscach w Toruniu i widzę różnicę zarówno w mniejszej bolesności zabiegu jak i lepszej jakości efektów. Dodatkowym atutem jest profesjonalna i miła obsługa oraz położenie studio blisko centrum. Gorąco polecam!

Gość Ewa81
Cześć dziewczyny:-) Szczerze napiszę , że totalnie zgłupiałam czytając Wasze posty na forum. Już sama nie wiem gdzie się mam udać i jakim laserem dokonać epilacji tym bardziej, że to mój pierwszy raz. Konkretnie zależy mi na Bydgoszczy (usunięcie włosków wokół pępka). Oprócz: esteticmed.pl dr Bienkowskiego; Laser Studio4 w Galerii znalazłam jeszcze na necie CENTRUM MEDYCZNE WYSOCCY ich stronka to: www.elderm.pl, tam też dokonują epilacji laserowej i co ważne mają przystępne ceny.Zauważyłam, że żadna z Was nie wspomniała o tym centrum. Czyżby byli oni nową konkurencją na rynku bydgoskim (w kwestii epilacji laserowej)? Pozdrawiam.

Gość lena8
Faktycznie ceny e Eldermie sa kuszące! Ale ile oni istnieja na rynku? A może właśnie chcą wejsć na rynek? a doświadczenie jakie mają ktoś wie? Napiszcie, bo po świętach wyruszam na usuwanie włosków.

Gość barkaa
Cieszę się, że polecacie gabinet pani Ani na Rabiańskiej 17/2a. Co dobre i skuteczne trzeba reklamować! Korzystam sama i proponuję innym, bo jakość liczy się przede wszystkim. Profesjonalna obsługa i skuteczna aparatura- W JEDNYM! A sezon tuż, tuż... Pozdrawiam

Gość barkaa
Cieszę się, że polecacie gabinet pani Ani na Rabiańskiej 17/2a. Co dobre i skuteczne trzeba reklamować! Korzystam sama i proponuję innym, bo jakość liczy się przede wszystkim. Profesjonalna obsługa i skuteczna aparatura- W JEDNYM! A sezon tuż, tuż... Pozdrawiam

Gość Asijjjjjjja
Już jestem po drugim zabiegu brazylijskiej depilacji w estetiquo Toruń, mam w nosie to czy ktoś tu się reklamuje czy nie. Jestem po prostu zadowoloną klientką. Pani Agneszka jest przemiłą osobą, zabieg wykonuje dokładnie, nie mogę powiedzieć, żeby to było picie herbatki, ale ból jest bez problemu do zniesienia. Moje zadowolenie z samego rezultatu- może moje włosy są po prostu podatniejsze, ale ja już po 1 zabiegu odczułam ogromną róznicę, wręcz ulgę, skóra goiła się około 2 tyg, a potem zrobiła się mięciutka i zdrowa. Teraz znów jest troszkę zaczerweniona(3DNI PO), ale Pani Agnieszka uprzedziła mnie o tym, wloski muszą wyjść ze skóry. Jeśli chodzi o cenę, no cóż, wiem , że dla wielu osob może to być dość kosztowna inwestycja, ale jest to zdecydowanie inwestycja na lata i ogormny komfort, oszczędność czasu na depilację, pieniędzy na maszynki, pianki, zero krostek po goleniu i gładka skóra bez względu na porę dnia. Już się zapowiedziałam, że po lecie (lubię się opalać) usuwam włosy z łydek i pod pachami. Uprzedzam od razu, że mam cięty język i niech mi się nikt nie waży dąsać, że robię reklamę i, że pewnie jestem właścicielką... chcesz OBIEKTYWNĄ opinię, to ją właśne CZYTASZ!!!

Gość Farka
Mam pytanie, czy po depilacji laserowej, jak minie kilka lat np. 2 lub 3 lata, to włoski mają prawo odrastać? U mnie tak jest, niestety... Ok.2 lata miałam spokój, a mówię o włoskach na szyi, brodzi i wokół brodawek. Nie wiem czemu odrosły.

Gość KasiaB
Witam Mogą:( Te miejsca które Pani wymieniła są bardzo związane z hormonem i tu mogą pojawiać się nowe mieszki włosowe. Proponuję wizytę u endokrynologa aby zbadać poziom hormonów. Mieszki które jednak powstały same nie znikną ale przy odpowiedniej farmakoterapii nie będą powstawały następne. Jeszcze jeden powód to predyspozycje genetyczne. Wtedy poziom hormonu w organizmie jest prawidłowy ale mieszki włosowe, które wytwarzają normalnie jasny meszek mają większe powinowactwo do hormonu przez co włoski te się wzmacniają. To jednak można dopiero ocenić po wizycie u lekarza. Jeżeli chodzi o usuwanie owłosienia na tych partiach trzeba wziąć pod uwagę że raz na rok lub dwa (to jest sprawa indywidualna) będzie trzeba wykonać zabieg przypominający. Pozdrawiam Kasia Bartczak Body Laser

Witam bardzo interesuje mnie laserowa depilacja ponieważ codzienne golenie zajmuje mi masę czasu. Tylko jest jeden problem ... jestem blondynką włosy na nogach też mam raczej bardziej jasne niż ciemne, ale nie zupełnie jaśniutkie. I stąd pytanie czy laserowe usuwanie zadziała ? I czy jest nie wiem jakiś \'kolornik\' włosów na które laser działa, a na które nie żebym mogła porównać. Aha i jeszcze jedno czy jest jakieś ograniczenie wiekowe ? Bo mam 19 lat.

Gość KasiaB
Witam Serdecznie Niestety ma Pni rację. Laser działa na pigment zawarty w cebulkach włosowych, jeżeli go nie ma włos jest dla lasera niewidoczny. Napisała Pani że włos ma delikatny kolor jest szansa że uda się coś z nim zrobić. Na taki włos używa się bardzo wysokich dawek więc najlepiej umówić się na konsultację i w tym przypadku próbę lasera. Tylko w ten sposób można sprawdzić czy laser zadziała na Pani włos. Bardzo ważne jest również aby skóra była jak najjaśniejsza. Jeżeli więc lubi się Pani opalać należało by tego zaniechać im szybciej tym lepiej, a jeżeli skóra jest ciemniejsza stosować pilingi aby jak najbardziej rozjaśnić skórę. Co do jak to Pani nazwała "kolorników" włosów czegoś takiego nie ma. Pozdrawiam Serdecznie

Ja polecam E S T E T I Q O na Ż E G L A R S K I E J. To profesjonalne studio i w 100 % profesjonalna obsługa - Pani Agnieszka jest naprawdę przemiła i mimo, że na pierwszy zabieg szłam trochę spięta to atmosfera podczas zabiegu była bardzo sympatyczna i czas szybko minął- to bylo dla mnie bardzo ważne. Zabiegi wykonywane są na amerykańskim laserze Light Sheer z tego co czytałam na forach z innych miast to najlepszy laser do depilacji i teraz sama to potwierdzam. Depilacja bikini - miałam brazylijskie - troszkę mnie bardziej bolała niż depilacja łydek, ale dla takiego efektu naprawdę W A R T O !

Gość Studio MHR
Cóż. Dziwi mnie brak zachowania umiaru u niektórych reklmujących swoje usługi... Jeśli powołujesz się na badania to podaj ich Autora i miejsce wykonania... Z badaniami naukowymi traktującymi o porównaniu skuteczności zabiegów IPL i laserowych w zakresie depilacji jest tak: Dostęne powszechnie jest tylko JEDNO sensowne badanie, którego wyniki można znaleźć w internecie, które było wykonywane przez niezależnych naukowców a nie na zlecenie konkretnej firmy. Jest to opracowanie z grudnia 2003 roku przygotowane przez zespół Prof. Dr. D Neumeier, Doc. Dr. M. Drosner i Prof. Dr. H. Behrendt z Uniwersytetu w Monachium. Testowano w trakcie tego cyklu badań 4 urządzenia: stary ipl pierwszej generacji, IPL drugiej generacji, laser diodowy i aleksandrytowy. Wyniki uzyskiwano po zadawaniu impulsów na małych energiach (maks 40J/cm2). Poza tym próba była bardzo mała ze statystycznego punktu widzenia (12 osób!), co w podsumowaniu przyznają sami Autorzy. Wyniki są dość ciekawe i praktycznie porównywalne. Najlepszy wynik miał IPL i laser diodowy. IPL ma efekt ubytku lepszy o 7% po 5 zabiegach niż laser diodowy. Jest to niewiele i moim zdaniem mieści się w granicach tolerancji. Poza tym, jak pisałam, grupa była mała i energia niewielka. Przypuszczam, że przy emisji np. 70J/cm2 różnica będzie jeszcze mniejsza. Jako jeszcze jedną ciekawostkę dodam, że wpływ (nawet do 5% większego ubytku!) miał sposób chłodzenia powierzchni na którą zadawany był impuls. I tak najlepszy efekt dawały próby z użyciem chłodzącago żelu zamiast chłodzenia samym powietrzem lub kombinacją powietrze/żel. Poza tym badania były wykonywane 5 lat temu z dostępnym już wtedy sprzętem a sami wiemy, jak technologia poszła na przód. Zatem moim zdaniem uznać należy, że lasery diodowe nowej generacji i IPL nowej generacji dają praktycznie takie same efekty zabiegów fotoepilacji. Każdy kto to podważa moim zdaniem wystawia się na śmieszność i kompletny brak profesjonalizmu. Co zaś do konstrukcji IPL Smart Puls a w szczególności głowicy- polecam zasięgnięcie informacji u dustrybutora na Polskę przed wystawianiem watpliwej jakości komentarzy... Podsumowując: zróbcie sobie impuls próbny laserem i IPL'em II generacji. Pewne jest, że Efekty będą praktycznie takie same. Same też wybierzecie. ----------------------------------------------------------------------------- www.mhr.com.pl