Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kluska....

gdzie najtańsza depilacja laserowa Bydgoszcz - Toruń ?

Polecane posty

Gość z branży
Spróbuję Ci odpowiedzieć, otóż efekty zabiegów fotodepilacji i depilacji laserowej są porównywalne, ale wszystko zależy na jakim sprzęcie i przez kogo zabieg jest wykonywany. Fotodepilacja wykonana nowym aparatem w technologii ELIGHT (połączenie światła IPL i fal radiowych RF) lub najnowszym ELIGHT VPL daje dobre efekty. Dużo zależy też od osoby która wykonuje zabieg. Jeżeli jest to dziewczyna bez wykształcenia kierunkowego a tylko po kilkugodzinnym kursie, efekty są mizerne a nawet dochodzi do poparzeń i ciężkich powikłań. Właściciele salonów oszczędzają też na wymianie lamp w urządzeniach i stare lampy dają słabe efekty. Depilacja laserowa wygląda podobnie, jeżeli laser jest zaawansowany technologicznie i fachowa obsługa efekty są dobre jak nie to jak wyżej. Różnica polega na tym , że zabiegi laserem diodowym są niestety bolesne. Podsumowując: Jeżeli zdecydujesz się na Fotodepilację, szukaj salonu z nowym urządzeniem najlepiej w technologii ELIGHT VPL i gdzie zabiegi wykonywane są przez wykształconego kosmetologa. Jeżeli na laser diodowy to też obowiązują te same kryteria. A tak swoją drogą to uważam, że wykonywanie takich zabiegów przez osoby bez kwalifikacji powinny zostać zakazane.

Gość mala_j do _depi
_depi_ DZIĘKI dałaś mi do myślenia z tą antykoncepcją. nigdy wcześniej o tym nie myślałam. A już zaczęłam szukać kolejnego gabinetu a tu się może okazać to samo że to przez tabletki..... :-( Czy któraś z WAS też tak miała??

Gość Yasumi epil
Witam, jeżeli szukacie nowiutkiego IPL+RF to zapraszam na ul. Chodkiewicza do salonu Yasumi epil. To pierwszy salon tej sieci w Bydgoszczy. Oprócz fotoepilacji wykonujemy zabiegi fotoodmładzania, a wyróżnia nas możliwość wypożycznia sprzętu do domowej pielęgnacji skóry. Zapewniam, że doświadczenie personelu z pracy zawodowej w szpitalu jest gwarancją Waszego bezpieczeństwa podczas wykonywania zabiegów. Zapraszam - strefa 99 zł.

Ja uważam że jednym z najlepszych salonów jest Studio laser w Poznaniu, warto tam jechać po jest bardzo dobry i sprawdzony salon, moja znajoma jeździła z Krakowa do Warszawy na zabiegi u nich, bo było przede wszystkim taniej i lepiej, także takie migracje nie sa dziwne, bo lepiej zrobić w dobrym salonie, ceny są konkurencyjne, maja najnowocześniejsze lasery Light Sheer i wykwalifikowany personel

Gość z branży
Do YASUMI epil. Przepraszam ale rozbawiła mnie Twoja wypowiedź. Piszesz, że personel Twojego salonu zapewnia bezpieczeństwo wykonania zabiegu, dlatego że wcześniej pracował w szpitalu. Wybacz ale tu jest potrzebny wykształcony i doświadczony kosmetolog a nie np. pielęgniarka, która zna się na reanimacji. No chyba tylko po to żeby udzielić pierwszej pomocy po poparzeniu.

Gość Yasumi epil
Przepraszam, ale komentarze konkurencji są po prostu nie na miejscu. Jeżli ktoś z tzw. branży jest odważny, to proszę o konkrety, a nie prostackie komentarze typu "poparzenia" - żałosny brak kultury osobistej. Takimi z kapelusza wziętymi insynuacjami posługuje się tylko słaba konkurencja. Radzę zająć się raczej promowaniem swojego salonu... Pozdrawiam Yasumi epil Bydgoszcz

Gość z branży
Do Yasumi epil Chyba nie przeczytała Pani mojej wypowiedzi ze zrozumieniem, wobec tego postaram się wyjaśnić kilka kwestii. Po pierwsze nie jestem dla Pani salonu konkurencją, gdyż jestem z innego miasta. Po drugie nie kwestionuję fachowości Pani personelu tylko "wyśmiewałem" się z Pani wypowiedzi i nadal uważam że jest śmieszna bo co ma praca w szpitalu do wykonywania bezpiecznych zabiegów. Po trzecie nie obrażałem Pani ani Pani salonu a sformułowanie o prostaku świadczy tylko o Pani ...... Po czwarte gdyby Pani przeczytała moje wcześniejsze wypowiedzi, wiedziała by Pani, że w żadnej nie użyłem nazwy mojego salonu ani nawet miasta z którego pochodzę. Po piąte to nie wiem czy Pani sobie zdaje sprawę że pisze Pani na forum (kafeteria) czyli w miejscu gdzie ludzie wymieniają swoje poglądy o zabiegach, salonach itp., gdzie szukają odpowiedzi na nurtujące ich wątpliwości. Nie jest to miejsce na reklamowanie swojego salonu. No ale jak Pani tego nie rozumie to nic nie poradzę. Z wyrazami szacunku Pozdrawiam

Gość Torunianka22
Brawo "z branży" Widać że komuś słoma z butów wystaje. Ta Pani chyba naprawdę nie wie do czego służy forum. Niezłą reklamę zrobiła swojej firmie nie ma co.

Gość Yasumi epil
Brawo, skoro forum to służy do" wyśmiewania się" według Pani z branży to rzeczywiście brawo. Albo jestem klientką, która chce się podzieliś swioimi doświadczeniami, albo salonem, który ma konkrety do zaoferowania. Moim zdaniem pośredniego rozwiązania nie ma. Na komentarze obraźliwe nie zamierzam odpowiadać, bo jeszcze raz napiszę - świadczy to tylko o braku kultury osobistej, a internet jest dla takich osób najlepszą pożywką. Ich słowa świadczą o nich samych. Jeszcze jedno - obsługi nowoczesnych urządzeń z pogranicza kosmetyki i medycyny można nauczyć się tylko na specjalistycznych kursach i poprzez ćwiczenia. Samo wykonywanie zabiegów to zadanie dla osób sprawnych nie tylko intelektualnie, ale i manualnie w obsłudze specjalistycznych urządzeń np. medycznych. Tego typu doświadczenie zdobywa sie właśnie m.in. w szpitalu podczas zabiegów o wiele poważniejszych, niż fotoepilacja. Ale jak przeczytałam, nie wszyscy o tym wiedzą... Pozdrawiam i nie zamierzam więcej odpowiadać na obraźliwe insynuacje oraz "wyśmiewanie". Opinie o salonach zostawmy klientkom, które skorzystały z ich usług. Serdecznie pozdrawiam i Panią z branży i jej koleżankę Yasumi epil Bydgoszcz

Gość z branży
Brak słów!

Gość Justyna BYDGOSZCZ
Witam jestem z Bydgoszczy i szukam właśnie salonu gdzie chcę zrobić fotodepilację. Czytałam ostatnie wpisy i mam pewne wątpliwości jakie kwalifikacje powinna mieć osoba która wykonuje zabiegi. YASUMI EPIL widzę że masz salon w Bydgoszczy, czy możesz powiedzieć jakie wykształcenie kosmetyczne mają osoby które wykonują zabiegi fotodepilacji w twoim salonie? Jeżeli możesz oczywiście. Pozdrawiam

Gość Yasumi epil
Nie chcę nadużywać tych stron w ramach autoreklamy więc proszę o kontakt mailowy: bydgoszcz@yasumi-epil.pl Pozdrawiam Yasumi epil Bydgoszcz

Gość effcia21
Czy ten wątek jest jeszcze aktualny?

Gość kaziu220808
witam chodzę na zabiegi depilacyjne wąsik,policzki,baki i szyja miałem już 7 zabiegów i efekty marne?w marcu jadę na 8 zabieg nie wiem czy pomoże?używam laseru o nazwie LIGHT SHEER DUET.na początku mówili że będzie od6 do8 zabiegów i po prostu kiszka.a na dodatek mam ciemne owłosienie,mam do was pytanie jeżeli po 8 zabiegach nie będzie rezultatu tak jak mówiono czy więc można starać się o zwrot pieniędzy proszę piszcie

Gość ..Kosm..
Osobiście uważam, że laserowe usunięcie męskiego zarostu jest ciężkie, tak jak określenie ilości potrzebnych seansów. Laser diodowy usuwa wyrośnięte włoski ale nie usunie czynników (wewnętrznych) stymulujących wzrost nowego owlosienia. W powyższym przypadku są to hormony męskie.

Gość lobbyman
Koniecznie wystąp o zwrot pieniędzy, jeżeli nie będą chcieli Tobie oddać kasy to zapisz się na inną metodę np IPL (ja jestem po tym bardzo zadowolony) jak na Ciebie zadziała udowodnisz że laser na którym byłeś był słaby.

Przeczytałam chyba wszystkie fora doteczące depilacji i urządzeń jakimi się wykonuje zabieg. Głowę miałam kwadratową od natłoku informacji i przeróżnych opinii. Wybrałam gabinet na Żeglarskiej Estetico bo w nim jest najlepiej opiniowany laser Duet i jestem super zadowolona- cenę też dostałam dobrą przy nogach i bikini. Nogi na dużej głowicy czysta przyjemność, zero bólu choć tak straszyli na forach,że lasery to ból nie do wytrzymania, a zabieg trwał 40 minut, bikini bolało bardziej ale też bez przesady bikini french 10 minut i po zabiegu. Jednak zawsze trzeba brać poprawkę na to co piszą . Jeżeli ktoś pisze,że to ból nie do wytrzymania to chyba tylko niezdrowa konkurencja...

Gość soniamalecka
Bo depilacja laserem naprawde boli! dlatego zapisałam sie na inna strefe na IPL, efekt jest taki sam, dużo taniej, tylko trzeba po jakimś czasie zrobić sobie dodatkowy zabieg jak kilka wlosków jeszcze wyjdzie.

Gość Magda,...
Witam Czy któraś z was była na zabiegach fotodepilacji lub innych w Studio "elight" na Franciszkańskiej w Toruniu? Chcę się wybrać na depilację i usuwanie trądziku. Zastanawiam się też nad Yasumi na Rubinkowie. Liczę na opinie.

Gość Magda,...
Wcześniej chodziłam do nomasvello na Żeglarskiej, ale oni chyba splajtowali. W każdym razie zamknęli gabinet. Zresztą nie byłam zadowolona z ich usług. No i teraz szukam nowego salonu.

Gość Karabmba777
Magda, to był ten sam właściciel co ma salon w bydgoszczy na rondzie bernardyńskim. robi fuszere, dlatego musiał zamknąć salon. polecam Tobie novello na ul. Sobieskiego w Bydgoszczy. Mają nowy sprzęt i bardzo się starają, żeby każdy klient wyszedł zadowolony.

Gość sdfdsf
no tak tylko novello to ma ipl, a te lasery sa zdecydowanie slabsze niz light sheer. kto byl w studio w galerii pomorskiej? ja robilam juz 10raz w bf, mialam badania krwi ( hormonow nie biore), a wszytsko odrasta. on chyba maja tam goowniany laser.

Gość kasia.lementowicz
najlepszy (najnowszy) IPL mają w no+wello na sobieskiego w Bydgoszczy i dużo klientek wychodzi stamtad zadowolonych. Jak szukałam czegoś takiego to dwie obce sobie osoby mi polecały wlaśnie ten salon.

Gość ..kama..
Ja do Bfsalonu przeniosłam się z gabinetu gdzie za jeden zabieg płaciłam tyle co tu za 3+1 gratis. Wybrałam ten salon z polecenia kuzynki i nie żałuje :). Laser mają taki sam jak( light sheer) diodowy tylko niemieckiej firmy Mediostar. Jestem już po 5 zabiegu na pachy i mam kilka włosków, zastanawiam się na d depilacją nóg, cena tego obszaru też jest atrakcyjna. Pozdrawiam.

Gość asiasiaasia
...kama... żebyś się nie przeliczyła. ja miałam 6 zabiegów i było wszystko ok, gdyby nie to, ze..... włosy po 2 miesiacach zaczeły mi odrastac masakrycznie a teraz już mam je znów prawie wszystkie !!!!!!!!! tyle się namęczyłam, bo zabiegi były naprawde bolesne (bikini) i juz więcej tam nie pojde . moja siostra chodziła ze mna (miała o jeden zabieg więcej) i to samo ! włosy odrosły. jedna znajoma miała też ok 5 zabiegów i jej włosy też odrosły, nie dajce sie nabrac, to nie jest zaden laser diodowy, na moje to jest zwykły IPL, nawet opis na stronie zmienili (pewnie mieli dużo skarg )- i ja tez bym poszła z reklamacją, ale za daleko mam bo kilkadziesiiąt km. :/

Gość asiasiaasia
zapomnialam dodac ze pisalam o BF salon

Gość miod
ja tez robilam depilacje w BF nogi pachy i bikini na pachy mialam chyba z 5 zabiegow i wszytskie włosy odrosly tak samo jest z reszta! nie polecam zdecydowanie!!!

Gość fddfg
o kurcze dziewczyny! to nie jestem sama!!! ja robilam w bf chyba z 10zabiegow, po 5tym wszytsko mi odroslo, ale ze bylo tanio, to robilam dalej, z nadzieja, ze moze cos da. wlosy wypadaly, bo chodzilam co 6tygodni. zrobilam przerwe miesieczna i WSZYSTKO odroslo. jedno wielkie oszustwo. albo ten laser jest stary, albo nie wiem co. chocil ktos z was do bienkowskiego albo galerii pomorskiej? ja bylam tam dwa razy i zauwazylam, ze po zabiegu robia sie czarne kropki i czuc spalenizne i okroopny bol na najmniejszej mocy(w bf juz mnie kompletnie nic nie bolalo na najmocniejszym). to jest podobno wlasciwa reakcja na dobry laser (z forum beauty w polsce). niestety na bf zawiodla sie tez moja kuzynka - ona przestala juz tam chodzic po 5tym zabiegu. wywalilysmy na bf razem z 2000pln...

:-( YASUMI NIE . Chciałem podzielić się opinią, by nikt nie zrobił mojego błędu. Byłem w ubiegłym roku na depilacji pleców w Yasumi w Toruniu skórę na plecach miałem poparzoną .Leczyłem ją ponad pół roku sterydami, maściami u dermatologa, blizny i pomarszczona skóra pozostała do dziś, nie wspomnę o chol....m bólu na początku. Nie wystawiam pleców na słońce w ogóle w tym roku. Włosy chcę usunąć, bo oczywiście nadal na plecach są ale tym razem pójdę za radą Pani dermatolog i wybiorę porządny medyczny laser, a nie jakiś szajsowaty IPL. Mam tylko nadzieję, że pozbędę się kiedyś tych plam na plecach, bo wygląda to kiepsko.

Gość Yasumi-Epil Bydgoszcz
Witam, rozumiemy rozgoryczenie, ale proszę pamiętać, że o zabiegu decyduje zawsze osoba go wykonujaca (jej kwlifikacje, odpowiedzialność, doświadczenie). Dlatego podkreślam, że w Yasumi-Epil w Bydgoszczy (pokrewieństwo z Yasumi Toruń w pewnym stopniu franczyzowe) po 10 miesiacach działalności i setkach klientów i klientek nigdy nikt nie został poparzony! Nikt również nie zgłosił się jako "niezadowolona/ny klientka/klient". Szkoda, bo marka cierpi. Pozdrawiamy zespół Yasumi-Epil Bydgoszcz