Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moke

moge tak zrobić?

Polecane posty

Gość moke

Moge nałożyc na włosy sam olej rycynowy bez żółtek i innych składników?

Gość mozesz ale czy bedzie
jkaikolwiek efekt oprocz zatluszczonych wlosow? a tu chodzi o odzywianie...

Gość alelen
Wedlug mnie mozesz, ja tak wlasnie zawsze robie. Mam taką kolejność akcji z olejkiem rycynowym: 1- myje wlosy nizoralem (na wszzelki wypadek,lupiez niekoniecznie musi byc widoczny) 2. Nakladam olejek rycynowy wklepujac a nie wcierajac (ma bardzo gesta konsystencje i wcieranie może pociagac za soba osłabione wlosy) 3. Siedze sobie z tym z głową zawiniętą ręcznikiem jakąś godzinke 4. Myję szamponem, najlepieuj polslim zwyklym ziolowym, np z czarnej rzepy i szukam tych co sa w szklanej butelce 5. Wcieram w glowe odzywke radical. Robie to niezmiernie rzadko, bo przy wypadaniu włosów najczęściej wystarcza mi jeden zabieg taki, by zapomniec o problemach z wlosami. Wyraznie zmniejsza sie problem zwypadaniem , a za miesiac pojawia sie bardzo wyraznie duzo mlodych krotkich wlosow. Tylko odzywke radical stosuje pozniej po kazdym myciu do zuzycia buteleczki. Unikam tez szamponow w ktorych moze byc nie wiadomo co. Moze robilam w sumei ze 4 razy w zyciu.

Gość moke
dlaczego szukasz szamponu w szklanej butelce? i jeszcze jedno. Mi chodzi głownie o efekt nabłyszczania. Sam olejek pomoże?

Gość alelen
Mam ladne zdrowe i bluyszczace wlosy po tych zabiegach, ale nie zastanawialam sie nad blyszczeniem:) Dlaczego w szklanych butelkach? Bo uważam ze wszystko jedno co jest w plastikowych opakowaniach - zawsze coś tam się wytrąca z tego plastiku do zawartości buteleczki. Czytałam o tym , że dzieje się tak w przypadku artykułów spożywczych, to myśle ze dzieje się tak i odnośnie kosmetyków.

Gość moke
DZIEKI :)

Gość moke
Ktos jeszcze ma pomysł?