Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfekt

Niespotykane, orginalne imiona - jakie wam się podobaja?

Polecane posty

Gość niunialunia
macie się o co kłócić...hehe gdybyście mogli to pozabijalibyście się o te imiona...ludzie troche oleju w głowie! ja mam na imie sandra jakby ktos pytał a swoim dzieciom dam na imie dziewczynce: KALI chłopcu: KAIN

Mnie podoba sie bardzo Maia, zastanawiam sie tez nad Edel :) Patrycja tez fajne ;)

Gość Tami.
Moja prapraprapra..coś tam miała na imię Ulianna :) Podoba mi się..

Gość Kituunia91
Vivien , Oliver , Viktoria(Viki) , Iwo , Igor(Igo-bardzo fajne ) ,

Gość Kituunia91
Rodzyn, Bazyl, Azor, Piździsław, Fiuta, Dick, Dymadło, Cweluch, Anusław, Napleta, Moszna, Żołędzina, Piotr, Dziwkojeb, Pochwiczon, Mocznika, Pieczarnik i Penisława też są spoko.

Gość Kituunia91
U nas na wsi mówimy żagnica na takie urządzenie do czyszczenia krowom odbytów przed badaniami. Wygląda to trochę jak parasol a trochę jak rakieta tenisowa. Niestety jestem za mało doświadczona i nie mogę wykorzystać tego na sobie, bo mnie rozrywa,raz wylądowałam w szpitalu na kilka dni. Było mi strasznie wstyd, więc ściemniłam doktorowi, że zaatakował mnie byk. A oni mu odcieli jaja i wykorzystali na nim żagnicę. A on wcale nie był agresywny i nawet to było przyjemne jak się dwa lata temu do mnie dobierał, i teraz nie mam już nikogo :(

hahah o matko jaka historia, lepsza niz niektore imiona. zagnica to nazwa rodzajowa wazki. uwielbiam te bezkregowce.

Gość Osa;]]]]]
MI sie bardzo podobaja imiona dla chłopców Nikodem, KUbu$,Nataniel !! A dla dziewczynek Nadia,Eliza i Naomi :******

Gość gtescvnhjj
świętopełek

Gość Ilona-moje imię
Ja mam na imię Ilona i go nienawidzę brrr! Ale czasem je chwalą więc..A moją córkę nazwę Izabella.

Gość żeby się dzieci nie śmiały
no to nam matka dała popularne imiona. Teraz jako kobieta w średnim wieku wolałabym się nazywac jakoś niespotykanie. Moi przodkowie mieli niespotykane imiona. Jeden miał imię nadane jeszcze w XIX wieku i starszy pan nazywał się: Narcyz. Bardzo mi się to imię zawsze podobało. Pamiętam go z mitów greckich ze szkoły. To piekne imię i pasuje do starszego pana. Kolega mojego ojca z roboty ma na imię : Modest. Patrzycie na imię jakie będzie pasować do dziecka czyli : Franuś, Kacperek itd. Piszecie od razu w zdrobnieniu, ale popatrzcie, że wasze dziecko nikt nie będzie zdrabniał - tylko wy. Każdy będzie na niego wołał tak jak się pisze. Będzie więc Nie Franuś tylko Franciszek albo Franek. Smiejecie się, że ktoś dał na imię Samanta Kiełbasińska. Tylko, że kiełbasińską będzie do 20 lat a następne 50 lat będzie Samantą Nowak albo Samanta Rawicz. I co wy na to?! Wasze córeczki te o pieknych dopasowanych imionach też wyjdą za panów o nazisko na przykład Łopata, Cybuch albo Glut. Mam koleżankę co wyszła za pana o nazwisku Indyk. Każda dziewczyna co ma ładnie na imię gdy wyjdzie za pokraczne nazisko to i jej to dopasowane imię będzie wyglądac już głupio. Zważcie na to.

Gość rtyertyertyry
ale tu chyba nie topik o tym jakie imiona wam sie podobaja a ja nie nie ale jakie sa ladne i ORYGINALNE. sory ale Ilona? Ada? pospolite

Gość ;p
Marika, Kordian, Brajan, Milena, Kesja lub Kasja, Nokia, Nikodem, Gracjan

Gość Paullenka
Ja mam na imię Paulina mój mężczyzna Piotr, planujemy bobasai imiona sa już obcykane ;) Mi podobał się Sergiusz Piotrkowi mniej więc albo Daniel albo Klaudiusz. Dla dziewczynki chcę Lilianna. A co do dziwnych imion to Jaśmina.. jak to zdrobnic? bo jak się da to bardzo ładne imię. Słyszałam o imięniu Kasjana. ładne ale nie dam.. bo z Kaśką mi się kojarzy i pewnie by tak na nią wołali;/ a nie lubię tego imienia. Co do dawania dzieciom mniej popularnych imion - ja lubię te mniej popularne.. teraz julia, natalia, aleksander, kubus,amelka.. to co 3 dziecko wrrr. ładnie ale.. potem na 12 dziewczynek w klasie 6 bedzie amelek reszta julii i jakies tam maje .. eeee.

Gość Isiowa
Nie wiem dlaczego ale przez kilka lat ciągnął się szał imion i poprostu teraz jak słyszę "Wiktoria, Daria, Marcelina, Marika, Julka, Zuzia, Zosia" to mi nie dobrze... Podobają mi się rosyjskie imiona, ze wzgledu na wymowe i brzmienie "Nadia, Tatiana " Mój braciszek ma na imię Mikołaj (do wyboru było jeszcze Olivier lub Olek) Drażni mnie imię Natan i Nikodem - straszne broje A za krzywdzące uważam nazwanie dziecka Zofia, Genowefa, Marianna itp oraz Kazimierz, Jan (opiekowałam się chłopcem o imieniu Stanisław- no obłęd) ;/ A teraz stają się modne - czyli są akceptowane ;P imiona: Rozalia , Róża, Klementyna Ja sama mam na imię Eliza i od obcych osób ciągle słysze "piękne imię" Słyszałam też -Waleria -Dorian -Blanka

Gość Mery b.
Żeńskie: Syntia, Oktawia, Olesya, Ksenia, Pamela, Kortina, Kasjana, Kornelia. Męskie: Cyprian, Nataniel, Nikodem, Oliver, Kamey, Rufus

Gość hhhhh
Miron, Eliza, Judyta, Błażej, Dagmara, Milena, Luiz, January, Emanuel

Moja corka ma na imie Vivien..i mnie sie podoba;)

Gość ccaamila
Domicela ;)

Gość jaaa:)
mi sie podoba imie Dina, Daska, Haniura, Tibor, Carol, Angelika, Adrian, Alan

Gość $%$#^#%
Moja córka ma na imię Nadia. Urodziła się w styczniu i do tamtej pory znałam tylko jedną Nadię- córkę znajomych moich rodziców, którzy mieszkają w Danii. A teraz, gdzie się nie obejrzę, to widzę to imie.. Dużo osób teraz tak nazywa dziecko. A to smutne, bo chciałam dać dziecku jakieś mało powtarzalne imie, bo moje było efektem właśnie mody i miałam w klasie 5 osób o takim imieniu. I teraz właściwie wcale się nie zdziwię, jak Nadia będzie miała to samo. Zresztą, co to za różnica i tak jest wyjątkowa, bo moja ^^ Ale fakt, że w klasie jest tyle osób o takim samym imieniu bywa dość kłopotliwy.

Gość Emiwa
moj syn ma na imie TEODOR mowimy na niego Teoś, Teo lub Teolek :) teraz czekam na kolejnego syna i tu mam wielki problem...

Gość milileka
Ja mam na imie Milena :) 23 lata temu nie chodziło tyle ich na świecie co dziś. Tak czy siak do dnia dzisiejszego niektórzy nie mogą się z tym pogodzić albo zapamiętać i wołają na mnie Malwina albo Emila. Mam siostrę Ewelinę i Katarzynę na którą się z Eweliną uparłyśmy a miała być Anastazja albo Amanda. Moja babcia miała na imię Zyta, ciotka Arleta. Kuzyni mają na imię: Ariel (kiedyś na Niego proszek mówiono i trochę śmieszne było ale dziś to żaden problem), Krystian, Sebastian (osobiście nie znam wielu), Sławomir, Szymon. Kuzynkę mam natomiast Samantę a miała być Pamela. Ewelina swoją córkę nazwała Nicola. Jeszcze przed tym kiedy się te imiona posypały. A kuzynka swojemu synowi dała na imię Olivier. Znam osoby które maja na imię Saturnin i Roksana. Koleżanka Daria ochrzciła córę Nela :) Mi się osobiście bardzo to imię podoba :) W klasie kiedyś miałam kolegę Odyseusza :) A imiona które według mnie są ładne ale nie totalnie wydziwione męskie: Marcel Natan Alan Kordian Gracjan Konrad (polecam bo fajni faceci je noszą ;) ) Dominik Tymoteusz Norbert natomiast damskie: Amelia Daria Matylda Aurora Amber Antonina Gaja Elena-Selena-Helena polska Nawiązując do powyższych wypowiedzi... Każda Renata którą znam jest waleczna, nawet kocica ;p :) Kasandra kojarzy mi się z dziewczyną z telenoweli a Nokia... Jak tak można...??!! Niektórzy mówią że imiona takie jak powyżej są wymieniane to nic tylko patologia... Nie pojmuję jak tak można. Czasy się zmieniają. To co kiedyś było nie do pomyślenia dziś jest na porządku dziennym. To samo jest z imionami. Dziś kiedy jesteśmy w UNII EUROPEJSKIEJ, kiedy narody się niesamowicie mieszają i już w podstawówce Emanuela skądś tam w klasie miałam to chyba normalne że imiona również nie będą POLSKIE w POLSCE. Ludzie opamiętajcie się. Jeśli kiedyś będę miała synka to na pewno będzie miał na imię Nataniel. Córcia pewnie będzie Amber albo Chantal.

Gość milileka
A o Kryspinie zapomniałam ;p równie ładnym :)