Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfekt

Niespotykane, orginalne imiona - jakie wam się podobaja?

Polecane posty

Gość gkhp
mi się podoba Tycjan

Fabian-tez mi sie podoba juz od dawna i moj synek jesli takowego bede posiadala tez bedzie sie tak zwac:D

Gość HuLLKA
Mi się podoba imię Hubert dla chłopca i Ida dla dziewczynki.Mam kuzynkę o imieniu Dobromiła,typowo polskie imię ale kuzynka go nie lubił bo każdy woła na nią Dobrusia zdrobniale bo wołać Dobromiło jakoś niezręcznie.Więc jest panią Dobrusią,mi się podoba,kuzynka nienawidzi swojego imienia:(.

Gość ania409
co myślicie o imieniu Narine

Gość nea101
ja mam na imie Dobrawa i jest mi z tym bardzo dobrze :) podejrzewam ze dla wlasnych dzieci tez wymysle cos oryginalnego podobaja mi sie imiona staroslowianskie

Gość a co z imieniem
wanda co nie chciala niemca? :D

Gość MuchaKruszyna
Ja mam na imię Bernadetta, moja siostra Aleksandra. Kuzyni Tobiasz, Tymoteusz, kuzynka Sara :)Donata, Aneta. Znam osoby o imieniu- Leila, Karima, Melik, Oksana, Oriana, Dastin, Nelly, Zorjana. Podobaja mi się imona:Amelia (moja chrześniaczka), Nicholas (siostrzeniec), Nikodem, Alan, Julia,Weronika (mamusia), Dominik (siostrzeniec) hehe... Emilka, Davidek :) Jak widać duży wybór :D Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszle mamy...

Gość MuchaKruszyna
ach jeszcze... Elwira, ilona, Gracjan, Oktawian, Oktawia, Gerard, Eligiusz, Amadeusz, eliasz, Wirgiliusz, Elena, Milosz, Damian, Konrad, Marcelinka, Marcel, Anita, Anika, Ermina, hmmm co by tu jeszcze... Lena, Nicola, Noemi, Sandra, nina, Kinga, Diana, Stella -Stelka, Kornelia, Maksymilian, Elizka, Ramona, Cezary, Tamarka, Kalinka... gdyby coś mi sie przypomnialo, to jeszcze napisze. Mam nadzieje ze komuś tutaj podsunęlam jakis pomysl...:)

a mnie sie podoba Oliwia, Amelia, Oliwier, Leopold, znam chlopca o imieniu Natanael, ktory ma siostrzyczke Noemi :)

Gość BlackAndBlack
Ja sie nazywam Milena. Nawet mi sie podoba te imie,chociaz jest bardzo popularne... I to mnie wkurza.Bo kiedys bylo malo Milen.A teraz? Jak psow . Heheh ^^ Ale ogolnie to chcialam sie Was zapytac czy znacie jakies rzadko spotykane imiona,takie co mozna wziac na bierzmowanie??? Ja chcialam wziac Jolka,ale srednio mi sie podoba. Teraz mysle nad Michele-ale watpie zeby ksiadz sie zgodzil na takie imie. Dlatego prosze Was o imiona!!Jak najwiecej!!Niespotykanych!!

Gość Darlen.
Ja mam niespotykane imię ;p Darlena. ;]

Gość Darlen.
Ja mam niespotykane imię ;p Darlena. ;]

ja nie wiem, jak mozna tak skrzywdzic syna, dajac mu na imie Fabian albo Florian.... litosci, chyba bardziej zniewiescialych, cieplokluchowatych i ciapowatych imion meskich nie wymyslono :O to lepiej juz od razu dac mu Jan Maria 🖐️

Gość pleska
moj królik nazywa sie voldemort

Gość caspel
JA mam na imię Mateusz. W przedszkolu w grupie była 4 chłopaków o tym imieniu. :/ Mi dla dziewczynki podobają się: NOEMI, Natasza, KASJANA. A dla chłopca: JOACHIM, ALAN, NIKODEM, KORDIAN, GRACJAN, TOBIASZ, BRAJAN. CÓRCE DAM IMIĘ NATASZA. SYNOWI DAM 2 IMIONA: TOBIASZ, GRACJAN.

Gość porcelanka
dla dziewczynki Helena a dla chłopca Nikodem lub Wincenty :D

Gość margusia
Margarita hihih.... To Własciwie Moje Imie :P Zgadnijcie co oznacza :P Uwazam Ze osoby ktore maja inne imiona sa wyjatkowi :P to prawda ...

Gość margusia
Margarita :) To Wlasciwie moje imie ale bardzo zadko sotykam osobe o takim samym imieniu jak ja :) Uwazam ze osoby z imionami ktorych nie spotyka sie na codzien sa wyjatkowi.. z tego powodu iz pozostaja na zawsze gdzies tam w pamieci.. :) Hihih... :)

Gość es.
ja sama mam dość niespotykane imiona i raczej nie spotykałam się z dokuczliwością z tego powodu. mnie osobiście bardzo podobają się imiona męskie takie jak: Wincent (chciałabym tak nazwać syna w przyszłości), Florian, Roch i Marcel z kobiecymi mam większy problem. może Lena, Judyta, Apolonia. Jessiki, Pamele, Palomy, Andżeliki, Brajany i wszelkie imiona na siłę przenoszone z innych kręgów kulturowych mnie śmieszą i uważam, że nie ma sensu narażać dzieciaków na szykanowanie przez kompleksy rodziców, którzy usilnie starają się odciąć od swojej polskości.

Gość gfd
rozalia nadia iga inga pola marta- choc nie orginalne ale stare;), hmmm róża, leokadia

Gość kasia545
Kosma :P :P :P mój brat Cioteczny się tak nazywa :P zdrobnienia: Kosmuś :P

Gość Lena312
Mam na imię Lena i mam 33 lata. Od 10 lat jestem żoną hindusa i mieszkam w New Delhi. Mój mąż ma na imię Raj (Radź). Mamy trzy przepiękne córeczki o imionach: Amrita ( 9,5 lat) Priyanka ( 7 lat) (czyt.Prijanka) Chandni ( 4,5 lat) (czyt. Czandni) obecnie jestem w ciąży w 7 miesiącu i prawdopodobnie jest to chłopczyk a typowane imiona dla niego są dwa: Rohit lub Vinesh (czyt. Winesz) jeżeli jednak zdarzyłaby się dziewczynka wtedy nazwiemy ją również na 2 sposoby: Parvati (czyt.Parwati) lub Drishya (czyt. Driszja) Jeśli macie jakieś pytania prosze pisać na mój e-mail: pooja312@o2.pl pooja - wzięta od mojego pseudonimu ( mówi tak na mnie mąż, rodzina i przyjaciele - a w zasadzie to wszyscy z mojich znajomych w Delhi a w Polsce jest Lena chociaż pooja (pudża) też się zdarza.

Gość jakie nadac imie dzidziusiowi
nie moge znalezc imion co by mi sie podobaly mieszkam we wloszechi tu tez niema nic specjalnego ani dla chlopca ani dla dziewczynki mam np: Ester,Gaia.Benedetta,Ilaria,Oriana Davide,Gabriele,Samuele,Micghelangelo ale zadno z tych imio i tak niema tego czegos w sobie przeczytalam jakies 2000 imion i nic moze ktos z was zna jakis ciekawe pomocy

Gość Mariee
trzeba byc bardzo ostroznym, gdyz w przyszlosci imie moze wiazac ze soba pewne hmm komplikacje... znalam kiedys dziewczyne o imieniu Afrodyta..coz.. niestety, ale byla to wyjatkowa nieurodziwa i niezgrabna istota a jej imie zamiast podziwu budzilo tylko usmieszki... mi osobiscie bardzo sie podoba imie Idalia:) pozdrawiam

Iga-tak mi dali na imie rodzice i nigdy nie miałam tego problemu,że na podwórku czy w szkole było pięc dziewczyn o tym samym imieniu:) a jakieś inne to Inez,Irminia,Tymoteusz