Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfekt

Niespotykane, orginalne imiona - jakie wam się podobaja?

Polecane posty

Gość A ja mam kolezanke
o imieniu Saturnina:D

Gość madzia16
Mi bardzo podobaja sie : Nadia,Nikola, Fabian,Gracjan,Nikodem, Otylia(Otylka),Artur,Igor

Gość eliii
czytam czytam ale nigdzie nic nie napisaliście o imieniu Eliza. Ja mam tak na imię, i niby mało popularne a znam 2 Elizy :D

Gość gwiezdne imie
smiac mi sie chce z ludzi, ktorzy nazywaja swoje dzieci w stylu Olivier Maxwell ( piszą tez nie po polsku) itp. natomiast nawiazujac do tematu Zajczyka z kilku stron wczesniej: "A mi się przypomniała zabawa pod tytułem - wymyśl własne "gwiezdne imię", która powstała na fali popularności "Gwiezdnych Wojen" Przepis: - Zapisz pierwsze trzy litery swojego nazwiska, - Dopisz dwie litery swojego imienia, Gwiezdne imie gotowe, teraz czas na nazwisko: - Zapisz dwie pierwsze litery nazwiska panieńskiego matki, - Dopisz trzy pierwsze litery miasta w którym się urodził(a)eś Dla przykładu: Jan Kowalski, matka z domu Kwiatkowska, urodzony w Warszawie: 'Kowja Kwwar' Czasem trudno to wymówić, ale brzmi kosmicznie Pozdrawiam" .......nazywałabym się: Chowa Punow Zaden Maxwell nie pobije tego oryginalnościowo :)

Gość Sage
Ogoza Myłód - zgroza, nie gwiezdne imię!

Gość mi220886
Leon, Salvador, Franciszek, Aniela, Wesna, Łucja, Dagny, Lidia, Marcelina, Oktawia, Amelia, Juliusz, Fryderyk, Stanisław, Amadeusz. Jak dorobię się przychówku to wybiorę coś z powyższej listy ;)

Gość BY MY BABY
jak bede miała córke napewno bedzie miała na imie ROKSANA

Gość mi220886
o i jeszcze Zoja, Helena, Marianna i Lafcadio. Ale to ostatnie raczej odpada dla potomka, bo to pseudo jednego pisarza i nie wiem nawet czy takie imię istnieje, ale przyjemnie brzmi.

Gość Domiś.
Dominika. Mi się moje imię bardzo podoba. Dominia, Minia, Dominisia, Domi, Doma, Oma, Domi, Nika, Domcia, Dominiś. Poza tym : Lena, Maja, Magdalena, Zosia i Nadia.

Gość wzzzzzzzzzzzz
tak jak dziwne imiona nadaje "patologia" tak stare imiona nadaja dorobkiewicze, ktorzy mysla, ze jak dziecko bedzie miec stare, szlachetne imie to inni beda myslec, ze pochodzi z jakiegos szanowanego rodu z tradycjami itd a w efekcie to jest smieszne, bo imie powinno nadawac sie takie jakie sie podoba, a nie patrzec na mode czy na jakies konwencje dziwne. swoja droga tez bardzo mi sie podoba imie dominika, laura, weronika, ola, lena

Gość Kara.
Nikoletta :)

Gość BERetka
Dla mnie najładniejsze to Lenka oraz Nina. Dla chłopca -hmmm ciężko:(

Gość Adelajda xD
Ja jestem Adrianna ;] imie kiedyś nie było tak spotykane jak teraz ---> niestety ...;/ lecz w kazdym kalendarzu nie ma Adrianna tylko Adriana ;] często wołają na mnie Ada Aduśka Duśka czy Niuśka xD

Gość dona9898
znajomych pierwszy syn ma na imię paskal(przez k bo przez c nie chcieli zapisać w urzędrzie)drugi edgar ;-((

Gość SOPFIA INACZEJ ZOSIA
hehe

Gość Ariadna moje imie
nie Adrianna a Ariadna

Gość Sunny-Girl
Ja mam na imię Natalia a mój brat Kacper. Teraz są to bardzo popularne imiona, ale 20-parę lat temu byliśmy jedyni w przedszkolu i szkole. Teraz zresztą też trudno znaleźć nam imienników w naszym wieku ;) Natomiast ja synowi chcę dać na imię Roch albo Radzimił (mój chłopak chce Filipa) a córce Anastazja, Klara, Laura, Mira albo Halszka ;) (a mój chłopak chce Zuzie;))

Gość xoxo.
Mi się podoba Crystalisee - bo tak mam na imię, i ewentualnie Esme.

Gość magdalena1881
A moje dzieci mają na imie Xavier i Nadia i dla mnie są super

Gość heheh hehehe heheheON
Podoba mi sie szczegolnie to ruskie-nadja.Ja bym na nia wolal-ruska,albo sovieta.Hiszpanskio/francuskie Xavier-to oczywiscie -konkwistador albo napoleon. A mamy tyle pieknych polskich,slowianskich imion.Plakac sie chce jak sie slyszy te wszystkie wasze wymysly.

Gość heheh hehehe heheheON
"aleks3012 Mi bardzo podoba sie imie Ariel, zarowno dla chlopca jak i dla dziewczynki. spodziewam sie dziecka i tak wlasnie chce nadac mu na imie. Co o tym sadzicie? A moze jakies inne " po tym wszystkim ja jak bede mial syna to nazwe go "E 65" albo ixi. Puknijcie sie wszystkie w glowy.Polkami jestescie i nie ma tlumaczenia ze mieszkasz w UK.Tymbardziej powinnas pielegnowac polskie tradycje.Tam oryginalne to bylyby wlasnie polskie.

Gość uuuuuuuuaa
a mnie sie podoba rysiek ryszard rysiu... mam sasiadke co jej corki sie nazywaja zaklina i tamara... po prostu straszne;/ szczegolnie ta zaklina;/ rychu i stefan forever;p

Gość remigiuszzz
po ponad 20 latach z takim imieniem, mimo długiego okresu wkurwienia, teraz nie potrafię sobie wyobrazić żebym miał jakieś popularne imię. teraz to kurwicy dostaje jak słysze w każdej reklamie i każdym serialu marciny, jacki, adamy, łukasze, pawły i piotry. tak samo mam już dosyć agnieszek i ań. te stadne instynkty rodziców to jakaś masakra. jak się pomyśli że niektórzy w ciągu paru lat mogą mieć kilku partnerów/ek o tym samym imieniu... gdybym miał wybierać jakie imię ma mieć moja wybranka to wybrałbym jej imię ewa. można je fajnie zdrobnić do ewka i ewcia. ale to jest zabawne w sumie, bo jestem pewien ze jakbym spotkał jakąś brzydką jędze o imieniu ewa to byłbym na nią podwójnie wkurwiony: raz dlatego że jest jędzą drugi dlatego, że "psuje" takie fajne imię

Kiedys podobało mi sie Maja, potem Oliwia, hmm potem Zuzanna, a teraz... teraz postawiłam i wybrałam. Jak bedzie córeczka bedzie Lena ;) a chlopczyk to hmm Szymek, Alan ale teraz juz mysle ze zostanie Kacper ;)

Gość amanx
he ja mam na imie amanda i co

Gość DarQaa
Mi sie podoba imie : Daria , Marcelina

Gość Ellie.
Co sądzicie o Paulinie?