Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perfekt

Niespotykane, orginalne imiona - jakie wam się podobaja?

Polecane posty

Gość a ja nazwe moje dziecko
zloty :D hheehee:P

imię dla dziewczynki Klementynka, Klarysa, Róża, Jagoda, Stokrotka, Malwina, Izabela, Aniela, Aneta, Arleta, Anita, Diana, Oliwia, Gabrysia Inga, Ida, Honorata. Renata, Regina, Violetta, Iwona, znam panią która ma na imię Magda Magdalena i używa imienia Marlena :)) imię dla chłopca , Konrad, Radek, Aleksander - Alex, Antek, Gracjan na pewno nie dała bym swojemu dziecku na imię Bronisława Bronia, :((

Gość xavier fiona

Gość a może teraz ja zaproponuje
Idea, Gaja, Olaf, Sergiusz

Gość angisocho
Błażej, Amelia

Gość kordi
JA mam na imię Kordian-zajebiste rzadko spotykane A dla dzewczynki aleksandra, angelika, justyna, magda (madzia) i spoko po co kombinowac z jakimiś gównami jak tak dalej pójdze to na mojka 50 bede wołał wnuków SHG-900 choć dziadek ci przeczyta ksiązke ALBO BeMka choć dam ci cókierka albo nie daj boże choć allachu albo choc adolfie albo już wstyd jaki ktoś by dął dziecku imie jezus pomyślce troche dać normalne imie a nie cudowac a jak nie wie sie jakie imie dac to do kalendarza i dac imie jakie przypada w dzień urodzin i spoko pozdro ziomal

Gość Duss
Mi się podoba imię Gaja niespotykane ale ładne Sama mam też orginalne imie Klaudia i zatko sie z nim spotykam a bede miała brata albo Marcela albo Antka Które fajnjejsze i bardziej orginalne?

Gość HIGASHI
Mi tam sie podoba Yukki Reita keitarou i oczywiście moje imie Higashi

Gość Rybak w sieci kafe
Kumpel ma dwie córki i trzecie w drodze. Dziewczyny mają na imiona: JAGODA MALINA Śmiejemy się, że jak teraz będzie chłopak to pewnie będzie AGREST albo MELON ;-) Moja bratowa ma na imię FILOMENA - też ładnie prawda ?

Gość Dorotka2785
Ja znam rodzeństwo Nadia i Kasjan ale wcale mi się nie podobają. Moje dzieci będą mieć na imię: Amelia Agnieszka i Tymoteusz Jarosław lub Ida i Ignacy. Drugie imiona nigdy się nie zmienią u mojej pierwszej dwójki. Oprócz tego ładne jeszcze są Bogdan, Anastazy, Krystyna czy Marlena. Nie znoszę spolszczania imion (np. Brian - Brajan) to jest bezsensu :/ Jeśli miałabym wybrać zagraniczne imiona to podobają mi się Jacob (Jake) i Carla ale tylko w oryginalnej pisowni

Gość winogrono
Perpetua - stare( jak swiat), ale jare

Gość winogrono
Perpetua - stare( jak swiat) ale fajne... malo spotykane:P

Gość Madzik195
Mój synek ma na imie Oliwer ,Mikolaj moj siostrzeniec ma Tymoteusz .Mam kolezanke o imieniu Dorina moja kuzynka to Karina i Emanuela(melka).A mi sie podobaja jeszce takie Oksana,Nadia,Jessica,Roksana,Blanka,Noami ,Tatiana, a dla chlopczyka to Brajan,Denis,Kewin,Martyn,Natan,Nataniel,Ariel

Gość Madzik195
Mój synek ma na imie Oliwer ,Mikolaj moj siostrzeniec ma Tymoteusz .Mam kolezanke o imieniu Dorina moja kuzynka to Karina i Emanuela(melka).A mi sie podobaja jeszce takie Oksana,Nadia,Jessica,Roksana,Blanka,Noami ,Tatiana, a dla chlopczyka to Brajan,Denis,Kewin,Martyn,Natan,Nataniel,Ariel

Gość mi się bardzo podobają imiona
żeńskie, jakie występują w powieściach pozytywistycznych: Filipina, Leonia, Aniela, Stanisława, Konstancja, Henryka. (Bez ironii, serio ładnie mi to brzmi i podoba mi się w tamtych czasach taka rozmaitość imion, które nikogo nie raziły, nikt do tego nie podchodził po prostu jak do broszki, ozdoby, tylko imię nadawano po kimś z rodziny lub po jakimś świętym, ale te czasy bezpowrotnie minęły i teraz raczej się myśli, czy pasuje do nazwiska i czy dzieci w szkole nie będą wyśmiewać imienia. Oczywiście własnej córce nie nadam żadnego z tych imion).

Gość dziś słyszałam jak matka
mówiła do synka (3-4 lata): Fryderyku! :-D Nawet fajnie to brzmiało.

Gość hgjkhgmkuhjbmk
a mi się Lizzy podoba. Jest to skrót od Elizabet bodajże.

Gość atramencik123
Mnie podoba się imię Filip (tak dałam na imię mojemu synkowi), a oprócz tego Roman, Franciszek, Jakub, Tomasz, Błażej, Ignacy, Antoni, Łukasz Znam Cyryla, Marcelego, Dorjana, Kajetana, Ariela, Kazimierza... Z żeńskich imion podoba mi się: Joanna, Aleksandra, Maja, Maria, Barbara, Zofia. Tyle mi w tej chwili przychodzi do głowy

Gość mojekochane imie
Moje imie tez jest nietypowe :) mam na imie Olena. Kocham swoje imie bo zawsze wyruzniam sie i wiele ludzi twierdzi ze jest bardzo ładne. Moj synek bedzie mial na imie Filipek a córcia Bianka :) pozdrawiam

Gość orginal
a ja mam dość niespotykane imię, niewiele znam osób o imieniu Olimpia

Gość rodzinnie
Daria, Donata , Dagmara-dagmarka , Natan-(pisz.nathan , Lenox-(pisz.lennox ), Dina-dinka,dineczka , dinusia , Nadia , Ines , Nicol (Nikol) Deni-zenskie , Dorian , sebastian, (.....)

Gość rodzinnie
Daria, Donata , Dagmara-dagmarka , Natan-(pisz.nathan , Lenox-(pisz.lennox ), Dina-dinka,dineczka , dinusia , Nadia , Ines , Nicol (Nikol) Deni-zenskie , Dorian , sebastian, (.....)

Gość dfghyujkloiuytrdfghj
Jordan:)

Gość ppeperoni
A czy musi być zaraz niespotykane? Teraz ludzie swoje dzieci nazywają dziwnie,a może być tak orginalnym i nazwać dziecko imieniem,które rzadko wybierają rodzice.Gdzie się podziały te wszystkie Eweliny,Pauliny,Edyty,Jolę.No gdzie?????????