Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moniSSka

zapalenie jajnika?

Polecane posty

Gość moniSSka

jakie sa objawy zapalenia jajnika? ostatnio (w piatek) b ylam zmuszona do stania bez kurtki okolo godziny na mrozie, dzisiaj obudzilam sie z bolem jajnika, nie byl on staly, lecz taki... przestawal na kilka sekund a potem znowu sie nasilal. Nie mam problemow z oddawaniem moczu, procz tego ze jak siusiam to czuje lekki skurcz na jajniku. Czy moze byc to zapalenie jajnika?

Hej. Ja aktualnie przechodze leczenie zapalonego jajnika. Jest to ból troche podobny do tego który czujesz podczas jajeczkowania. Troche chyba intesywniejszy jest. Z oddawaniem moczu tez nie mialam problemu,bo wydaje mi sie, że te dwa temety nie maja nic wspólnego ze sobą. Idz do lekarza jak nie przejdzie samo. Pozdrawiam :)

Gość niebieskoookaa22
wczoraj bolaBo mnie tak jak piszesz... dokBadnie lewy...mo|e i ty masz jajeczkowanie?:) 🖐️

Gość moniSSka
no w piatek mam wizyte u ginekologa, wiec jak nie przejdzie samo to pewnie dostane jakies leki, lecz nie chce tego. Ta wizyta miala byc po to by dobrac tabletki anty :|

Gość moniSSka
niebieskooka no nie wiem, jak zacznie bolec to mam problemy z chodzeniem. Ja tez po lewej stronie :) i.. niby dzisiaj przypada owulacja..

Miałam jajeczkowanie i skonczylo się, a ból nie. Wiec poszłam do lekarza i powiedzialam, zmienilam tez od razu tablety anty. Distałam czopki. Przycichlo na chwile, ale ból powrócił po kilku dniach. Wiec tym razem dostałam antybiotyk. Jestem w trakcie brania go. na razie nie czuje bólu. Ale jak jest okaże sie napewno podczas stusunku - ostatnio mnie bardzo bolał...

Gość andruska
ja tez mam zapalenie jajnika, lewego. a po terapi bede mogla miec dziecko.

Gość herbaciara
A czy takie zapalenie jajnika moze mieć skutki w przyszłosci? Mam nadzieje ze to nie grozi bezpłodnościa. Moja historia z jajnikiem była dosc skomplikowana. Bolał mnie bardzo brzuch. Pogotowie, podejrzenie obecnosci bakterii helicobacter pyroli, póxniej był wyrostek robaczkowy, skierowanie na gastroskopię, wycinek żołądka, zapalenie układu moczowego...itd. Oj cuda na kiju wymyslali ci lekarze. Az w koncu trafiłam na genialnego ginekologa w Łodzi który zrobił mi dopochwowe USG. Początkowo powiedział ze to torbiel na jajniku jednak po chwili stwierdził ze znajduje sie on zbyt blisko macicy i moze to byc ciąza pozamaciczna. Ogólnie strachu sie najadłam niesamowicie. Dostałam skierowanie na badania beta-HCG by wykluczyc ciąze, OB i jeszcze jakies inne. Z badań wynikło ze to ani nie ciąza pozamaciczna, ani zaden torbiel a zapalenie prawego jajnika. Ginekolog przepisał mi Provena 5mg. Pozdrawiam

Gość Siwa gołębica ledwie żywa
I sie wyleczyłas? wiesz co napawasz mnie optymizmem ❤️

A zapomniałam napisać, to tak troche jak ze mna....ale nie chce mi sie teraz znowu pisac, dzieki za TWÓJ wpis! :)

To ten jeden lek załatwił sprawe...hmmm:) fajnie

Gość majkia89
hej dziewczyny, no wlasnie ja tez mam podobny probelm. boli mnie cos bardzo nisko po parwej stronie. jest to bol ktory atakuje mnie od czasu do czasu jakby bardzo sliny skurcz( mam wrazenie jakby mialo mi cos tam peknac) ,sila bolu jest taka ze musze usiasc na chwile lub noge do gory dac, wtedy mija. jak wstane znow sie nasila. siedzac czy lezac nie czuje go. gdy naciskam prawa strone brzucha czuje jakies promieniowanie ale nie bol!! nie wiem co to, a nie mam jak isc do lekarza:(((

Gość jozefinka
Zapalenie jajnikow, przydatkow- pomoze tu picie nalewki z nagietka i nasiadowki z ziol az do ustapienia objawow; krwawnika , nagietka, szalwi , skrzypu.

Gość herbaciara
no jeszcze sie nie wyleczyłam. wciąz biore Provera. Ale musze powiedzieć ze brzusio mnie juz wcale nie boli i byłam dzisiaj na kontroli u lekarza. Bedzie dobrze dziewczyny! Kocham Was! my kobiety mamy ciężkie życie... :) całuje goraco :*

Witam wszystkich :) Ja tez dowiedziałam się że mam zapalenie jajnika. Poszłam na rutynową kontrole i podczas badania poczułam ból z lewej strony podbrzusza, nasilał on się z każdyn naciśnieciem przez lekarke na brzuch. Wcześniej nie miałam żadnych objawów nie dczuwalam żadnego niepokojącego ból prócz standardowego w podbrzuszu jak zawsze przy owulacji i okresie lecz był on taki sam po obu stronach i nie wzbudzał żadnych podejrzeń. Jedynie po stosunku strasznie bolał mnie lewy jajnik. Dostałam antybiotyk Doxycyclinum i jakieś czopki doodbytnicze Diclofenac. Mam nadzieje że to pomoże bo po tym co tu czytam troche sie wystraszyłam konsekwencji tej przypadłości. Pozdrawiam :*

Gość ....finka
skutecznie doradze na gg - metody naturalne

hej zrobiłam usg i wyszło mi że mam kamienie w nerce.strasznie się bałam bo myślałam,że to ciąża,ale wyszło mi tez że mam zapalenie jajnika lewego,lekarz powiedział,że to może te kamienie powodują ból jajnika,ale sama już nie wiem.jestem w okresie jajaeczkowania.odp.zmartwiona

Gość kasia duduś
Hej. Ja od miesiąca mam ból po prawej stronie od pachwiny aż do żebra. Lekarz myslał,że to nerka więc skierował mnie do nefrologa. Zrobiłam badania i mocz był ok.więc wykluczył nerkę. Poszłam do gina i stwierdził zapalenie jajnika;( dostałam antybiotyk i zastrzyki ale już piąty dzień i nie widzę poprawy!Mam juz dość!!!Wpiątek mam wizytę a co dalej... /wolę nie myśleć.

Gość mmmmarta
Dziewczyny powiedzcie mi proszę jak nazywał się ten antybiotyk, który brałyście na zapalenie jajnika?

Gość 82aniula
to ciekawe, bo ja mam stwierdzone u ginekologa zapalenie, a nic mnie do tej pory szczególnie nie bolało :/ ja dodatkowo krwawię na zmianę z brązowym/jasnym śluzem z brązowymi niteczkami, jakby kawałki nabłonka lub jeszcze coś innego w środku cyklu - nie przypomina to miesiączki ginekolog nie skierował mnie na usg, więc jestem na etapie szukania innego lekarza, bo straciłam zaufanie przez takie przepisanie leków bez wykluczenia innych poważniejszych przyczyn (np. torbiel) na razie 6 dni

Gość syzial
hej 82aniula:) też wlasnie wróciłam od ginekologa, powiedziała mi że mam powiekszony prawy jajnik i ze mam najprawdopodobniej zapalenie... a przecież nic mnie nie boli... dostalam skierownie na badania ob aspat alat inr nawet na cukier we krwi... nie wiem czy mozna miec zapalenie jajnika bez odczuwania???

Gość magdalllen
jestem w trakcie przygody z jajnikami.... wszystko zaczęło się we wrześniu podczas wakacji w Turcji. podczas miesiączki ból nie do wytrzymania przez dobre 3 dni, wysoka gorączka, a przez całe dwa tygodnie pobytu problemy z oddawaniem stolca... to były super wakacje :-((( po powrocie poszłam do mojej ginekolog. dodam, że wcześniej borykałam się s torbielami na jajnikach. na wizycie już podczas wywiadu lekarz mi powiedział że to na pewno zapalanie przydatków, badania to potwierdziły. brałam antybiotyk prze tydzień, czopki dopochwowe, luteina pod język... po tygodniu niby było ok. ale tylko niby...miesiączka przebiegała jeszcze gorzej niż poprzednia, omdlenia, gorączka, straszny ból, nudności.kolejna wizyta u ginekologa, kolejny antybiotyk - tym razem zastrzyki, i groźba, że jeśli to nie przejdzie to pozostaje oddział i laparoskopia. strasznie się boje.....

Dziewczyny, mam taka troche obsesje bo strasznie boje sie, ze moge dostac zapalenia jajnika (nigdy tego nie mialam) przestraszylam sie gdy przeczytalam, ze to moze przebiegac bezobjawowo i ze nawet badanie USG niekoniecznie moze to wykryc. Jednakze z tego co czytam, piszecie, ze mialyscie objawy, jesli ktoras moze to prosze napiszcie cos wiecej, np. jakie byly przyczyny takiego zapalenia (jesli powiedzial wam np. o tym ginekolog). Dziekuje Wam z gory!