Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_Puma_

Lady-Com i Pearly najlepsza antykoncepcja,czy ktos stosowal?

Polecane posty

Gość kala911
halo,halo,wpadlam zobaczyc czy jeszcze tematzye i kto na samym szcycie??Katasha!!zadomowilas siejuz na stale :) pozdrawiam

Gość maleńatwo1
KasiaRom to czekamy na jakieś opinie i spostrzeżenia. Ja jeszcze nie widziałam, nikt ze znajomych nie kupił nowego

Gość KasiaRom
Oj bardzo ładny i łatwiejszy w obsłudze jest ten nowy Lady Comp. Na razie mam za sobą kilka pomiarów i jestem bardzo zadowolona choć jeszcze zielonych lampek nie miałam.

Gość gość
Czy te komputery sa skuteczne jesli ma sie np. PCOS albo jakeis inne choroby? Ja mam baardzo nieregularne cykle, raz trwaja 28dni po kilka miesiecy, potem 30, teraz 33... J ak komputery cyklu zachowuja sie wobec cykli bezowulacyjnych? Rowniez nie wiem czy takie mam, ale zeby potem nie bylo niespodzianki, ze wyliczenia sa bledne. Przez ile miesiecy trzeba wykonywac pomiary, zeby mozna bylo bezpiecznie wspolzyc?

Gość maleństwo1
no jak masz zespół policystycznych jajników to lipa, bo tam nie bardzo występuje owulacja i te cykle mega długie się zdarzają. Jak masz bezowulacyjny to będzie świecił czerwienią do @. A to że raz 28 raz 32 dniowy cykl to ja tez takie mam, wtedy więcej czerwonych jak jest taki dłuższy, ale tak to dają radę

Gość katasha7
Co do PCOS to jest to przeciwwskazanie do używania compa tak przynajmniej było jak ja kupowałam swojego te już ponad 6 lat temu. Jeżeli chodzi o cykle to twoje są nie najgorsze ja miałam okres że miałam cykle od 31 do 47 dni i to się nazywa nieregularne cykle :P Wtedy kom daje po-prostu więcej czerwieni bo odnosi się do najkrótszego cyklu. Co do skuteczności to Lady Comp skuteczny jest od samego początku jak daje zielone tylko przez pierwszych kilka cykli się uczy co skutkuje tym że nad wyraz się zabezpiecza a więc daje więcej czerwonych lampek i żółtych.

Gość gość
witam mam wielką prośbę do użytkowniczek PEARLY KOMPUTERA CYKLU dostałam go niedawno od męża ale instrukcja jest w języku angielskim potrzebuje instrukcji po polsku czy któraś z dziewczyn miała by możliwość zeskanowania mi swojej instrukcji i przesłania na maila sylwia_osiniak@poczta.fm byłabym wdzięczna za pomoc :)

Gość maleńtwo1
mam lc nie pomogę :(

Gość gość
mam 3 nuva ringi data ważności do czerwca lipca gdyby któraś chciała odkupić ja ich już nie potrzebuję usmiech.gif 3 sztuki za 100 zł plus koszt przesyłki kontakt na nikandra@g.pl

Gość katasha7
hehe nie potrzebujemy ringa :P mamy komputerki

Gość gość
Czy któraś z was używa może Cyclotestu? Zastanawiam się na kupnem komputera i chciałabym poznać opinie.

Gość gość
A ile znacie przypadkow wpadki?

Gość kasik464846946
O celoteksie była już tu mowa problem z nim taki że nią ma wiarygodnych badań potwierdzających jego skuteczność która i tak jest dużo niższa od lady compów

teraz można mieć już ten nowy ladycomp za 1650 ten najniższy model i jak bym się miała znowu zdecydować to bym wybrała właśnie ten jednak badania skuteczności są dla mnie ważne no i jakoś tak lepiej wyglądają od cyklotestu, wzbudzają we mnie większą wiarygodność .

Gość maleństwo1
dokładnie badania i potwierdzona skuteczność jest mega ważna.

Gość niepomyslałam
Witam Tez kupilam lady comp najnowszy model pare dni temu z ta jedna zmianka ze instrukcja.po niderlandzku....:/ prosilam o pl a i tak dostalam w nl jezyku :/ Czy ktoras dobra uzytkowniczka najniwszego.modelu lc podrzucilaby skany lub foto instrukcji w jezyku pl??? Z gory bylabym wdzieczna... :) Moj mail to dorota1@mail.be Dzieki :)

Gość katasha7
hmm ale nie rozumiem kupiłaś chyba w jakims innym kraju co czy w polsce sprzedali ci z nie polską instrukcją??

Gość niepomyslałam
W innym kraju w belgii...:( bo skusil mnie korting na urzadzenie.... A teraz problem i instrukcja.:(

Gość maleństwo1
ja mam stary model, nie pomogę. napisz do dystrybutora w Polsce może za jakąś opłatą ci wyślą

Gość kameleonek
hej Dziewczyny:) od jakiegoś czasu podczytywałam to forum i zdecydowałam się na LC. Stosuję go pierwszy cykl i mam pewne pytania. Mam nadzieję, że mi pomożecie;) Pomiarów temperatury dokonuję zgodnie z zaleceniami. Oto moje temperatury w tym cyklu: 1. brak pomiaru - M - zielone 2. 36,0 - M - zielone 3. 36,09 - M - zielone 4. 35,94 - M - zielone 5. 36,09 - czerwone 6. 35,88 - czerwone 7. 35,92 - czerwone 8. 36,02 - czerwone 9. 35,87 - czerwone 10. 35,92 - czerwone 11. 35,86 - czerwone 12. 35,94 - czerwone 13. 35,91 - czerwone 14. 35,98 - czerwone 15. 35,88 - czerwone 16. 35,99 - czerwone 17. 36,00 - czerwone 18. 35,92 - czerwone 19. 35,97 - czerwone 20. 36,11 - czerwone 21. 36,07 - czerwone 22. 36,41 - żółte 23. 36.23 - żółte (dzisiaj) Obserwuję dodatkowo także u siebie śluz i 19 dnia cyklu był szczyt objawu śluzu, po czym temperatura wzrosła. od 4 dni jest ona powyżej linii podstawowej, czyli wg NPR powinna być już niepłodność poowulacyjna, tzn od 22dc - dobrze obliczyłam? Stąd też moje pytanie czemu LC pokazuje żółte, a nie zielone?? Druga rzecz: od 21 dnia cyklu LC pyta mnie o miesiączkę. Dlaczego tak wcześnie i czy będzie pytał już do końca cyklu, które u mnie trwają ok 32dni? Bardzo proszę o poradę, bo troszkę nie rozumiem jego działania, zwłaszcza pytań o miesiączkę. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam:)

Gość maleństwo1
to Twój pierwszy cykl z urządzeniem, musi się zabezpieczyć i nic w tym dziwnego że dużo czerwonych i do tego żółte, o miesiączkę pyta bo nie wie jak długie masz cykle. Wszystko jest ok daj sobie i jemu czas i trochę wyluzuj :)

Gość katasha7
Oj chyba będziesz miała bardzo długi cykl bo skok widać dopiero w 2 ostatnich pomiarach więc urządzenia działa dobrze.

Gość kameleonek
tak cykl był długawy bo trwał 34dni, ale to drugi po odstawieniu plastrów, więc bałam się że może być gorzej. Poza tym przed stosowaniem plastrów cykle miałam 30-31dni więc jest ok. W poprzednim cyklu zielone dostałam następnego dnia po zapytaniu na forum, więc kompik działa ok. W tym cyklu na początku dostałam dodatkowe 2 dni zieleni w porównaniu z poprzednim, więc jak na początek użytkowania zieleni więcej niż się spodziewałam:)

Gość maleństwo1
to super :)

Gość gość
Witam, mam do odsprzedania komputer cyklu pearly, używany około roku. Sprzedaję ponieważ w moim przypadku naturalne planowanie rodziny nie wchodzi już w grę. Cena ok 900zł możliwa negocjacja ponieważ zależy mi na sprzedaży. Zainteresowanych proszę o kontakt na maila natalia_85@poczta.onet.pl

Gość katasha7
Kameleonek to fajnie. Ja też na początku byłam w szoku że miałam wiele zielonych, bo myślałam że będą tylko czerwone. HEhe taka mała rzecz a tak cieszy :)

Gość maleństwo1
zielone to nie taka mała rzecz ;)

Gość gość
witam ja zaliczyłam wpadke z baby compem ale mi to nie przeszkadza bo chciałam dzidzi wiec mi na reke.... ale fakt faktem nie powinno sie ufac bezgranicznie urzadzeniom...:) baby compa urzywałam przez 5 lat.... a wpadka zaliczyłam z bardzo długim cyklu bo owulacje miałam w 20ym ktoryms dniu cyklu a komp dal juz zielone..... Wiec w połowie tego czasu byly 3 dni gdzie byla czerwien i tempka wzrosła i na 4 dzien spadła i znow spdła i znow zaczeła rosnac a komp dał zielone a tu wyszla owulka... i ciaza,..... ale niczego nie załuje

Gość kameleonek
a mogłabyś przepisać tutaj wszystkie temperatury z tego cyklu co miałaś wpadkę bo jestem ciekawa z tymi wzrostami i spadkami temp., bo z tego co piszesz to ciężko coś wywnioskować. Ja jestem co prawda dopiero żółtodziub jeśli chodzi o LC, ale on daje zieleń najwcześniej 4 dnia wyższych tempek - przynajmniej u mnie. Ale tak czy siak jest to maszyna, która nigdy nie da 100% bezpieczeństwa, więc trzeba się liczyć, że każda kiedyś może się znaleźć w 0,7% nieskuteczności LC.

Ponawiam prośbę kameleonka :) Od roku stosuję baby comp i jestem zachwycona jego skutecznością... przez pierwsze 3 miesiące zestawiałam wyniki pomiarów z obserwacją własnego ciała (śluz, wygląd skóry, bolesność piersi) i wszystko się zgadzało. Polecam wszystkim osobą które nie chcą przyjmować hormonów i żyć w zgodzie z naturą