Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rabina

Czy mozna zajsc w ciaze gdy karmi sie piersia??

Polecane posty

Gość rabina

Wiem,ze pewnie pytanie oklepane,ale jaka jest wlasciwa odpowiedz bo rozne wersje slyszalam.Jedni mowia ze nie ma szans,a inni ze jest taka mozliwosc jesli nie stosuje sie do pewnych zasad m.in.trzeba karmic dziecko nie rzadziej niz co 3 godziny.U mnie sytuacja jest taka: moje dziecko skonczylo niedawno 4 miesiace i nadal karmie piersia tylko i wylacznie,ale przerwy sa dluzsze niz 3 h zwlaszcza w nocy.Jeszcze nie dostalam okresu,ale mam sluz sliski czyli taki,jakbym akurat miala plodne dni.Niedawno po raz pierwszy po porodzie doszlo do zblizenia z moim mezem,ale nie do konca -skonczylo sie na delikatnej penetracji,bo jeszcze troche sie balam,ale przeciez troche spermy moglo sie pojawic i tego sie wlasnie obawiam.Prosze o rady a nie o glupie komentarze,co niestety coraz czesciej sie zdarza.

Gość Można karmienie piersia
w zaden sposob nie chcroni cie przed nieplanowana ciaza. karmienie piersia jedynie opoznia miesiaczke, ale jak wiadomo zanim ona wystapi jest jajeczkowanie. czyli wszystko jasne:)

ja zaszlam w ciaze podczas karmienia piersia kiedy corcia miala 9 mies. oczywiscie okresu nie dostalam od porodu. NIestety poronilam w 10 tyg. a przyczyna bylo to ze organizm nie zdazyl sie zregenerowac po wczesniejszej ciazy i karmieniu i dlatego wystapil blad genetyczny przy zaplodnieniu. Lekarz mowi ze po ciazy kobieta powinna miec co najmniej jedna miesiaczke nim zdecyduje sie na kolejne dziecko.Dodam ze pierwsza ciaza byla ksiazkowa i teraz jestem w 8 mies i tak samo czuje sie super.Dlatego radze odczekac chwile po porodzie nim ponownie zdecyduje sie na kolejna ciaze.

Gość ewelinaewelina1
Moja kumpelka urodziła córeczke w styczniu zeszłego roku,i oczywiscie karmiła piersią.Tesciowa naopowiadała jej głupot ,że jak sie karmi piersia to nie ma możliwosci zajścia w ciaże!!!I w ten sposób na poczatku lutego na świat przyszedł Kubuś.Powinnaś sie zabezpieczać,i nie bierz pod uwagę tych przerw miedzy karmieniami-to bzdura.Jestem tego pewna!!!Pozdrawiam

Gość OJOJOJOJOJOJOJOJJJJ
ALE GLUPIE PYTANIE!!!