Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prettyja

Jak samemu przekłuć pępek ??????

Polecane posty

Gość Olivka^^
No ja też zamrażałam żeby po prostu nie było czuć ;) na początku miałam problem bo skóra zrobiła się twardsza i trudniej się było wbić ale przekułam :D teraz się ładnie goi ;)

Gość Martucha ;d
ja też chce sobie przebic pępek z koleżanka w piatek najlepiej chyba wenflonem. nie boli aż tak bardzo jak język mnie bolał okropnie ale miałam 11 lat i chciałam mieć i se przebilam na biwaku pepęk średnio mi sie podoba jak coś pisac na gadu w sprawie przebicia wargi :26548288

Gość Olga86
Właśnie sama przekłułam pępek, długo zastanawiałam się czy iść z tym do specjalisty czy zrobić to sama. Czytając wypowiedzi Internautek, postanowiłam że jednak zrobię to sama:D Dla tych z Was, które planują to zrobić tak jak ja same= udzielam kilka przydatnych wskazówek:) jednak myślę, że najlepszą decyzją jest udanie się do specjalisty:) zamówiłam na allegro kolczyk ze stali chirurgicznej oraz jednorazowe szczypce do piercingu- mały koszt a bardzo ułatwia całą "operację" i jest pewność, że zrobicie to prosto. Mój kolczyk jest mały- bez żadnych wiszących elementów, zawieszek. Na takie ozdoby zdecyduję się dopiero po zagojeniu- mniejsze ryzyko urazu. Następne rzeczy do kupienia to kilka gazików Leko nasączonych alkoholem- dezynfekcji, venflon pomarańczowy- koniecznie ten kolor, gdyż jest najgrubszy, ze 3 saszetki maści tribiotic oraz jedna saszetka Dermatolu (taki żółty proszek na trudno gojące się rany). Wszystko to do kupienia w aptece za niewielkie pieniążki:), Podczas całego zabiegu powinnyście mieć dużo czasu i się nie spieszyć. Najpierw umyłam porządnie ręce mydłem, następnie wydezynfekowałam kolczyk, szczypce i ręce spirytusem za pomocą gazików Jednorazowych. Na jednym z gazików położyłam wydezynfekowany kolczyk, odkręcony. Wydezynfekowałam nożyczki i położyłam w zasięgu ręki. Usiadłam wygodnie i zamontowałam szczypce, pamiętając, aby uszczypnąć odpowiednią ilość skóry. Wzięłam venflon i zaczęłam przekłuwać skórę od dołu. Nie czarujmy się bolało mnie, skóra w tym miejscu jest twarda. Najgorsze jest to, że trzeba dość mocno naciskać aby igła przeszła. W moim przypadku trwało to ze 3 minuty, zrobiło mi się trochę słabo. Ale byłam szczęśliwa kiedy igła przeszła:) przeciągnęłam ją tak do połowy długości i ostrożnie wyjęłam igłę z venflonu. Następnie obcięłam końcówkę venflonu tak, że została w mojej skórze tylko rureczka. Przetarłam ręce spirolem znowu i wzięłam kolczyk. Włożyłam jego końcowkę do rureczki i przeciągnęlam, trzymając za koniec rureczki i za kolczyk też, aby nie wyszedł, zakręciłam. Rureczka w moim przypadku nie chciała się ślizgać i dość ciężko było ją przeciągnąć. Jeszcze raz przetarłam brzuszek wacikiem Leko, posmarowałam rankę maścią Tribiotic. Zamierzam na zmianę przemywać Leko, smarować maścią i zasypywać dermatolem- oczywiście w pewnych odstępach czasu nie naraz. Teraz boli mnie trochę ta ranka, ale da się wytrzymać:D Jednak nie zrobiłabym nigdy tego drugi az sama;)) polecam udanie się do specjalisty- obędzie się bez tego niepotrzebnego stresu i bólu- specjalista zrobi to napewno szybciej;)) Jeżeli jesteście tak zdeterminowane jednak jak ja i chcecie same to zrobić- pamiętajcie o zasadach higieny:)

Gość kolczykomaniaczka
Witam ! Przekłułam sobie pępek tydzien temu - u specjalisty, najlepszego w Krakowie (nazwy nie podam bo powiecie ze to reklama :P). Wrazenia ? Zapłaciłam 110 zł z kolczykiem ale było warto ! Kolczyk pięknie leży, prościutko, ranka boli (głównie przy potarciu jej albo szarpnięciu niechcący) ale nic nie ropieje, nic sie z niej nie wylewa. Co do bólu - cała operacja trwała może ze 3 min, wkłucie szybkie i pewne, bez babrania i strasu. Wiadomo, przyjemność to nie była, ale ból zdecydowanie szybki i całkiem znośny, nawet nie pisnęłam :) Zdecydowanie odradzam przekłuwanie sobie tego samemu. Jeśli się boicie rodziców to pamietajcie ze jak wam sie zacznie to jadzić i boleć to i tak się dowiedzą. A kasę można spokojnie uzbierać :)

Gość marychaa
ja mam kolczyk i chyba jest okey:))) ost przebilam bolalo lalam spirytusem i narazie jest spox

Gość Staśka<33
Ja mam zamiar sobie przekuć pępuszek. Tylko że ona ma pewne obawy : ona boi sie że wda sie zakażenie czy to jest możliwe przy: 1.Skórze przemytej spirytusem 2.Zabespieczeniu rąk rękawiczkami gumowymi 3.Przemyciu pępka po przekłuciu Prosze o normalne odpowiedzi

Gość Staśka<33
Jednak ide do kosmetyczki aale nie wiem jak przekonać mame plis pomużcie

Gość xDDDD
wystarczy ci wenflon xD i to wszystko, ale sama nie przebijaj poproś jakąś kumpele ;p

Gość Sisyy
w sumie to ja nie polecam samemu ;D poniewaz moze ci sie wdac zakarzenie . moje kolezanki robily to samemu ;d ale jeszcze glupiej bo kolczykiem przebijaaly trzymaly go do zagojenia rany potem wkladaly normalny kolczyk . niestety polowie z nich zaczelo to ropiec bol niesamowity i wgl masakra ;P idz lepiej sobie do piercinga 150 zl czy iles i masz spokoj i wiesz ze zrobione to bylo profesjonalnie i nie musisz sie martwic o zdrowie ;p

Gość adii
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://arif.pl/images/PA001C.jpg&imgrefurl=http://arif.pl/igla-wenflon-sterylnym-opakowaniu-pa002-p-1528.html&usg=__WgeNmT8Izb1FdmsHj5Nin8KwG3M=&h=865&w=750&sz=134&hl=pl&start=0&zoom=1&tbnid=F_qfkq48Dk8pGM:&tbnh=139&tbnw=121&prev=/images%3Fq%3Dnajgrubszy%2Bwenflon%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3Dnhy%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1366%26bih%3D576%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=203&ei=itbqTOSwOpKAswaHmKGQCQ&oei=itbqTOSwOpKAswaHmKGQCQ&esq=1&page=1&ndsp=21&ved=1t:429,r:4,s:0&tx=105&ty=69

Gość Guciaa
jejqq luudzie ale jesteście ^^ to nie jest takie proste samej sobie przekkłóć musisz kupić wenflon i lepiej większy kolczyk a potem smaruj sobie Tribiotykiem to po góra 2 tyg nie bd śladu ropy ani opuchlizny;p ja przebijam różne części ciała koleżankom i kolegom wiec spoko sama mam kolczyka w pępku języku wardze chrząstce w nosie miałam i tam pare w uchuu ;pp wiedz powodzeniaa ;d;d

...przebijcie sobie mózg.... ...takich rzeczy NIE ROBI SIĘ samodzielnie. Chyba, że koniecznie chcecie złapać jakiś syf lub żółtaczkę ;]

Gość Xx Julia xX
Wiem że to ryzykowne ale ja przebijałam sobie siostrze i trzem innym koleżanką pępek i nie było żadnych śladów. Nas to wg nie bolało ale każdy ma inne ciało, Mi się pępek goił 2 dni siostrze np 5dni, Ciocia ma19 lat i sobie robiła w salonie już od paru miesięcy ma infekcję, a ja sama i jest śliczny! Jak chcesz zrobić sobie sama to muszą być 2 osoby; Ty leżysz jedna ci trzyma pępek a druga przebija---> musisz mieć zaufanie do tych osób jeżeli koleżanka ta która trzyma pępek puści to masz PRZERĄBANE!..

Gość Xx Julia xX
Wiem że to ryzykowne ale ja przebijałam sobie siostrze i trzem innym koleżanką pępek i nie było żadnych śladów. Nas to wg nie bolało ale każdy ma inne ciało, Mi się pępek goił 2 dni siostrze np 5dni, Ciocia ma19 lat i sobie robiła w salonie już od paru miesięcy ma infekcję, a ja sama i jest śliczny! Jak chcesz zrobić sobie sama to muszą być 2 osoby; Ty leżysz jedna ci trzyma pępek a druga przebija---> musisz mieć zaufanie do tych osób jeżeli koleżanka ta która trzyma pępek puści to masz PRZERĄBANE!..

Gość Xx Julia xX

Gość Xx Julia xX

Gość Xx Julia xX
prettyja: Nie przebijaj sobie pępka igłą to bzdura...Musisz sobie kupić wenflon i nim przebić pamiętaj nie igłą!! I ktoś ci musi go przebić a nie sama! Kolczyk musi być ze stali hirulgicznej, z normalnym bd ci się paprał. Jak bd kupować wenflon to powiedz: Wenflon POMARAŃCZOWY!. wiem co pisze ja przebijałam paru dziewczynom i siostrze!

Gość czekoladova
mi przebijała koleżaka;d wenflonem pomaranczowym kupisz w aptece ie bolało tylko musiałam go wyjąć i mam teraz brzydką bliznę;/

Gość tatiaanaaa;**
Ejj noo ja sb kupiła wenflon taki najgrubszy xd;/kolczyk taki no po 30zł najlepiej i maść tribiotic no i poszła do łazienki i kawałak skóry naciągam i wkładałam wenflon coraz dalej i po 20 min przebilam i wyciągłam wenflon i włożyłam kolczyk i zakleiłam to plastrem xD i mam już go 2 dni i tylko trochee bolii jak sie nachylam xD a tak to niee ano i co pare godz sobie nim ruszam;) mam nadzieje ze bd gitt!! Powodzenia;))

Gość SYLWIAMJ
CZEŚĆ PRETTYJA.JA SAMA ZROBIŁAM SOBIE KOLCZYK W PĘPKU.NIC NIE BOLAŁO.DOPIERO POTEM ZACZĄŁ MI TROCHĘ ROPIEĆ.KUP SOBIE MAŚĆ W APTECE TRIBIOTIC

Ja bym na pewno wstrzymała się z taką decyzja o samodzielnym przekłuciu pępka. No chyba ze jesteśmy w tym wprawieni, a może nawet mamy odpowiednie przyrządy, wtedy można się o to pokusić. Na pewno trzeba mieć takie specjalne szczypce, odpowiednia igłę i coś do znieczulenia. Rozmaite akcesoria do piercingu mają na pazurki.com.pl - warto tam zajrzeć.

Gość Mariusszzzek
Ja myślę że można samemu,ja sam sobie przekułem język,brem i ucho.Rób tak; przyszykuj wode utlenioną i perfumy i chusteczki umyj porządnie ucho można zwykłą igłą,grubość to nie ma do rzeczy końecznie włóż igłe do gorącej wody na 5 min,aby nie była bródna póżniej wytrzyj igłę czystą chusteczką zrób kropkę mazakiem na pępku i wbij igłe póżniej włóz kolczyk i umyj wodą utlenioną i lekko popryskaj perfumami Ale pamiętaj że codziennie musisz ją przemywać wodą utlenioną przez miesiąc. ;)

Gość loolleek
najlepiej kupić w aptece wenflon pomarańczowy i potem do dzieła ; d mi przebijała kumpele nie wiele pamiętam bo miałam zamknięte oczy .; d wiem że naciągnęła mi ręką okolice górnej części pępka i przebijała mi prawdopodobnie od dołu . Kolczyk początkowo mi ropiał ale po okresie jednego miesiąca wszystko się ustabilizowało . W pierwszych dniach strasznie panikowałam . Od razu kupiłam różne maści i takie duperele . Ale wydawało mi się że to tylko strata pieniędzy . Mam teraz kolczyk w pępku, wardze i uchu i wszystkie bardzo dobrze się trzymają . A co do bólu .. Hmm.. W pępku to był ból taki jak ukłucie komara . Jedna sekunda i po bólu . Więc nie panikujcie przed tym żeby zrobić sobie samemu . Albo z pomocą znajomego . Bynajmniej jak dla mnie to było spoko . ; )) Polecam . Jeżeli ktoś ma pytania to pisać . Z przyjemnością odpowiem na pytania dotyczące robienia kolczyka w pępku wardze lub uchu ; ) pozdrawiam. ;)

Gość Angelika ;)
nie zgadzam się z niektórymi osobami , że to nie modne teraz wszystko powraca do mody.Ja mam przekuty pępek już mam 3 lata robiła mi koleżanka po pierwsze patrz ile skóry bierzesz bo możesz wziąść za mało lub za dużo i potem to głupio wygląda , jeżeli sama robisz bo nie masz 18 czy coś to pamietaj po przekuciu przemywaj dziurke wodą utlenionom i od czasu do czasu poruszaj żeby Ci się kolczyk nie przyrósł do mięsa w środku , Ja za często się bawiłam i mi wyszło mięso na wieszk ale po tygodniu znikło co do bólu jeżeli nastawisz sie psychicznie to nie boli ... nie możesz spinać brzucha bo źle można przekuć i krzywo .... ja polecam kolczyka są mniejsze powikłania z pępka niż z jezyka . Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby ci sie udało

Gość dzoena1990
mozna sobie samemu zrobic,sama sobie zrobiłam ,wyszło prosto ale musiałam duxo czasu przed lustrem poswiecic. w 100 procentach odradzam wydawanie 100 złotych u kosmetyczek lub w studiach.ja sama biore 50 pln za przekluwanie pepka bo to ytle jest najwyzej warte.

Gość Taśka :)
- Musisz wyparzyć kolczyk i igłę -zdenzyfekować miejsce przekucia - zamrozić miejsce przekucia Np. 15 min. trzymac lód (żeby nie bolało) -przebijasz -w środek igły wsadzasz kolczyk - wyjmujesz igle tak, aby kolczyk został - Na koniec posmaruj Tribioticem ( saszetka w aptece kosztuje ok.2 zł a tubka 17 zł) - najlepiej na jakis czas zaklej to miejsce plastrem żebys nie zawadziła o kolczyk :) Mozesz narysować kropki w którym miejscu przekuć ale potem to musisz odkazić tak aby bylo je troche widać :) wenflon musi być najgrubszy najlepiej 2.00 Mi siostra Kupiła weflon 1.00 i 1.2 i był za mały musiałam kupywać grubszy :)

Gość nacia22211
no mi napszykład kolezanka przebijała i ja nic nie czułam;p bo mam miekka skóre ,ale mojej kolezance niechciało przejśc i ryczała z bólu;//

Gość lionka
Wiecie co ja już mam kolczyk 3 lata i jakoś go sobie sama zobiłam wyszedł idealnie nawet sie nie paskudzi ;) i denerwują mnie odp typu jesteś nienormalna itd. ;/nie mam dośfiadczenia a zrobiłam go tak jak piercer

nie przekluwaj pepka sama ani nie daj zrobic tego kosmetyczce. Idz do studia tatuazu:) oni zajmuja sie takimi sprawami:) nie przemywaj rany woda utleniona a ni spirytusem. Kup sonie masc w aptece Tribitic koszt ok 2zl:) dezynfekuj dzurke 2-4 razy dziennie za pomoca mydla antybakteryjnego:):). pozdrawiam

Gość martyska1713
heyjka mam pytanie jaka potrzebana jest igla do przebicia pępka chodzi mi o rozmiar i grubosc?